Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

LENGVI KĄSNELIAIPusryčiai

Pusryčių skrebučiai su agurkais

parašė Asta 2 Vas ’23
Pusryčių skrebučiai su agurkais

Labai mėgstu avokado skrebučius, galėčiau juos valgyt turbūt kasdien, bet juk įvairovė yra tikrasis pusryčių žavesys, tiesa? Tad žvilgtelėjusi į šaldytuve esančius produktus, šįkart sudėliojau truputį kitokį sumuštinį – su agurkais. Jis gaivus, lengvas, pavasariškas. Skonis ir spalvų paletė tikrai nuteikia viltingai – iki saulėtų dienų jau liko visai nedaug, šypt.

  • Į kreminį sūrį būtinai įmaišykite šviežių prieskoninių žolelių ir nutarkuotų citrinų žievelių (geltonosios dalies) – jie suteiks nuostabaus gaivumo. Išsukite kreminį sūrį su priedais, kad taptų purus, ir tuomet jau tepkite ant duonos riekelių.
  • Jei būčiau turėjusi, ant viršaus būčiau uždėjusi saujelę šviežių daigų ir šiek tiek lukštentų kanapių sėklų. Puikiai tiktų!

Pusryčius patiekiau Ramūno Dagio rankų darbo induose. Daugiau keramikos gaminių galite apžiūrėti jo internetiniame puslapyje – štai čia. Esu labai dėkinga už labai gražią ir jaukią dovaną!

Pusryčių skrebučiai su agurkais

Atsispausdinti
Porcijos: 4 skrebučiai Paruošimo laikas: 15 min.

INGREDIENTAI

½ ilgavaisio agurko
1 arb. š. alyvuogių aliejaus
1 arb. š. citrinų sulčių

100 g kreminio sūrio
1 arb. š. tarkuotos citrinos žievelės
1 arb. š. smulkiai kapotų šviežių bazilikų
1 arb. š. smulkiai kapotų šviežių mėtų
druskos, pipirų

4 riekelių mėgstamos duonos

GAMINIMO EIGA

1. Agurką supjaustykite plonomis juostelėmis (tam puikiai tiks bulvių skustukas). Sudėkite į dubenėlį, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir citrinų sultimis.
2. Kreminį sūrį sumaišykite su citrinų žievelėmis, bazilikais, mėtomis, druska ir pipirais.
3. Duonos riekeles, jei norite, paskrudinkite. Aptepkite kreminiu sūriu, ant viršaus išdėliokite agurkų juosteles.
4. Viršų apiberkite žiupsneliu grūstų pipirų ir tarkuotomis citrinų žievelėmis.

Recepto idėja: Side Chef

agurkaibazilikaicitrinosduonakreminis sūrismėtospusryčiaiskrebutissumuštinistepamasis sūris
0 komentaras
1
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Ryžių ir vištienos sriuba su daržovėmis
kitas įrašas
„Švilpikai“ (bulvinės bandelės) su šoninės padažu

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Brusketos | 3 skoniai: su lašiša, su keptais...

Graikiškos makaronų salotos

Cukinijų ir fetos sūrio spurgytės (Kolokithokeftedes)

VASAROS PASILEPINIMAI // Kokosinės pusryčių apkepėlės su obuoliais

Saulėtos virtuvės blynų ir vaflių knyga | Šokoladiniai...

Ispaninio šalavijo sėklų (Chia) pudingas su braškėmis ir...

REKLAMA

SALDUMYNAI

Plikyti sausainiai | NUOTRAUKOS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO

Tešloje kepti obuoliai su riešutų įdaru

Pyragėliai-mumijos su obuoliais

Bananinis ispaninio šalavijo sėklų (Chia) pudingas su karamelizuotais...

Canelés (Cannelés) de Bordeaux

Ukrainietiška Velykų duona „Paska“

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Sveikuoliški krekeriai

Graikiškos makaronų salotos

Keptų bulvių salotos

Pica su pesto padažu ir vištiena

Sumuštiniai su keptais batatais, burokėliais ir silke

Sveikuoliški batonėliai

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

Cukinijų ir morkų blyneliai su varške

KALĖDŲ TRADICIJA // Imbieriniai sausainiai

APIE MEILĘ IŠ PIRMO ŽVILGSNIO // Vištienos gabalėliai...

APIE MOTYVACIJĄ // Šokoladu glaistyti zefyrai

POPIERĖLIS IŠ PRAEITIES // Varškėčiai su sėklomis

MAMOS DIENORAŠTIS // Špinatų keksiukai

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 2

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 3

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 4

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 5

    Šokoladinis tortas „Velnio maistas” (Devil’s Food Cake)

    14 Gru ’11
  • Tobulas varškės apkepas

    6 Spa ’09

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (38)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (28)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (355)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (97)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (49)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (346)
    • Blynai ir vafliai (51)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (66)
    • Šaltieji užkandžiai (87)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (31)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (680)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (133)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (166)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (126)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (32)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų