Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Bulvių patiekalaiKARŠTIEJI PATIEKALAIKarštieji užkandžiaiLENGVI KĄSNELIAI

Traiškytos česnakinės bulvytės su kietuoju sūriu ir varškės padažu

parašė Asta 25 Rgs ’23
Traiškytos česnakinės bulvytės su kietuoju sūriu ir varškės padažu

Oi, tas ruduo! Jei ne obuoliai, tai bulvės, jei ne bulvės – tai obuoliai. Tikrai nesiskundžiu, priešingai – džiaugiuosi! Mielai būčiau obuolių pyragų ir jaukių bulvių patiekalų ambasadorė, šypt.

Ta proga štai dar vienas receptas – traiškytos bulvytės man vis dar yra vienas skaniausių būdų paruošti bulves. Paprasta, greita, o kaip skanu! Ypač, jei bulvytes gausiai pagardinsite česnakais ir kietuoju sūriu, apkepsite iki gardaus traškumo ir patieksite su pikantišku varškės padažu.

Tai iš savo mamos išmokau, kad prie kugelio, bulvinių blynų ar kitaip keptų bulvių tinka ne tik spirgučiai ar grietinė, bet ir varškė, sutrinta su natūraliu jogurtu, pagardinta tarkuota česnako skiltele, žiupsniu druskos ir žalumynais. Toks padažas yra gaivesnis, lengvesnis – puiki atsvara paprastai sotiems bulvių patiekalams.

Padažą šįkart ruošiau iš ekologiškų „Eko Žemaitija“ pieno produktų. Žemaitijoje veikiantis kooperatyvas vienija ūkininkus, tiekiančius ekologišką pieną. Išlaikydami senąsias tradicijas, nenaudodami jokių konservantų, jie gamina natūralius, ekologiškus pieno produktus: jogurtą, kefyrą, varškę, sūrius, sviestą, grietinę ir grietinėlę.

Kad ir koks bebūtų receptas, labai dažnai skanumo paslaptis slypi ingredientuose: kokybiškuose, skaniuose, tikruose. Štai todėl kiekvieno produkto gamyba „Eko Žemaitija“ kooperatyvas rūpinasi nuo pirmo iki paskutinio žingsnio – nuo ekologiškų žaliavų surinkimo ir pieno produktų gamybos. Tokiu būdu yra užtikrinama, kad kiekvienas „Eko Žemaitija“ ženklu pažymėtas pieno produktas visada būtų šviežias, aukščiausios kokybės ir geriausių skoninių savybių.

  • Ruošdami varškės padažą, jogurtą galite keisti grietine; tuomet padažas bus šiek tiek rūgštesnio poskonio.
  • Jei labiau mėgstate kreminės tekstūros padažą, sutrinkite jį maisto trintuvu iki glotnumo.
  • Drąsiai keiskite jogurto (ar grietinės) kiekį pagal tai, kokio tirštumo padažą mėgstate.
  • Kuo ploniau prieš kepimą sutraiškysite bulvytes, tuo traškesnės jos iškeps. Jei paliksite kiek storesnes, po traškia bulvyčių plutele slėpsis minkštas vidus. Bent jau man tokios bulvytės – pačios skaniausios.
  • Skaniausiai ir gražiausiai susitraiško bei iškepa mažos bulvytės, bet tiks ir didesnės – tik virimo ir kepimo laikas bus ilgesni.
  • Traiškytas bulvytes galite patiekti kaip užkandį, garnyrą ar net lengvą patiekalą.

Bulvytė po bulvytės, – jų lėkštė visada ištuštėja labai greitai. Imu rankomis, laužiu perpus, mirkau į padažą. Nieko netrūksta, nieko ne per daug. Jei dar niekad tokių nekepėte, išsikepkite būtinai!

Traiškytos česnakinės bulvytės su kietuoju sūriu ir varškės padažu

Atsispausdinti
Porcijos: 2-3 Paruošimo laikas: 30 min. Gaminimo laikas: 25-30 min.

INGREDIENTAI

Traiškytoms bulvytėms:
apie 700 g mažų bulvių
1 valg. š. druskos
50 g tirpinto sviesto
3 skiltelių česnako
1 valg. š. smulkiai kapotų šviežių petražolių
žiupsnio druskos
žiupsnio šviežiai grūstų juodųjų pipirų
saujos tarkuoto kietojo sūrio

Česnakiniam varškės padažui:
150 g varškės
½ stiklinės (125 g) natūralaus jogurto
2 skiltelių česnako
žiupsnio druskos
ryšelio krapų

GAMINIMO EIGA

1. Iškepkite traiškytas bulvytes. Bulves gerai nuplaukite, odeles nušveiskite. Virkite pasūdytame vandenyje apie 15-20 minučių (priklausomai nuo bulvių dydžio), kol bulvės bus minkštos. Patikrinkite peiliu – jis turi labai lengvai smigti į bulvę. Nukoškite ir palikite šiek tiek atvėsti.
2. Orkaitę įkaitinkite iki 220 °C temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios).
3. Kiek atvėsusias bulves išdėliokite ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Bulvių grūstuvu kiekvieną paspauskite, kad susitraiškytų (nespauskite pernelyg smarkiai, kad nesubyrėtų).
4. Tirpintą sviestą sumaišykite su tarkuotomis česnako skiltelėmis, smulkiai kapotomis petražolėmis, druska ir pipirais. Aptepkite kiekvieną traiškytą bulvytę.
5. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 25-30 minučių, kol gardžiai apskrus.
6. Trumpam išimkite skardą su bulvėmis iš orkaitės. Kiekvieną bulvę apiberkite trupučiu smulkiai tarkuoto kietojo sūrio. Grąžinkite atgal į orkaitę ir kepkite dar 2-3 minutes, kol sūris išsilydys.

7. Kol bulvės kepa, paruoškite varškės padažą. Varškę sumaišykite su jogurtu, tarkuotomis česnako skiltelėmis, druska ir smulkiai kapotais krapais. Naudokite daugiau jogurto, jei norite skystesnio padažo.

8. Patiekite. Keptas bulvytes apiberkite smulkiai kapotomis šviežiomis petražolėmis, dar žiupsniu druskos ir pipirų. Patiekite nedelsiant, kol dar šiltos. Ragaukite su varškės padažu.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Eko Žemaitija“.
#reklama #ekozemaitija

0 komentaras
4
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Tour du Mont Blanc | Aplink Monblaną per 10 dienų | 6 diena
kitas įrašas
Tour du Mont Blanc | Aplink Monblaną per 10 dienų | 7 diena

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Brokolių ir varškės blyneliai

Orkaitėje kepta lašiša su brokoliais ir prieskoninėmis bulvytėmis

Tiršta bulvių ir lašišos sriuba

Blynų tortas su šokoladu

Pusrytinės cukinijų ir kokosų pieno apkepėlės

Česnakinė duona ir česnakinis sviestas

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Špinatų sriuba su virtinukais

Graikiškos makaronų salotos

Vištienos ir daržovių iešmeliai su žemės riešutų padažu

BALANSAS LĖKŠTĖJE // Orkaitėje keptas upėtakis su čiobreliais...

Piemenėlių pyragas su žiediniais kopūstais

APIE MEILĘ IŠ PIRMO ŽVILGSNIO // Vištienos gabalėliai...

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

33 VALANDŲ KELIONĖ // Švediški meduoliai „Pepparkakor“

APIE MIEGĄ // Brokolių blyneliai

Mielinės bandelės su dešrelėmis ir sūriu

Orkaitėje keptos daržovės su vištienos iešmeliu

Sumuštiniai su kalakutiena, sūriu ir pomidorais

MAMOS DIENORAŠTIS // Cukinijų apkepėlė

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Pica su pesto padažu ir vištiena

Salotos su keptais batatais ir fetos sūriu

Tuno tartaras su mangais ir avokadais

GRĮŽTU NAMO // Ispaninio šalavijo sėklų (Chia) pudingas...

Agurkų, bolivinės balandos ir avinžirnių salotos

Riestainiai su lašiša ir kiaušinių salotomis

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 3

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 4

    Purūs varškės keksiukai

    1 Kov ’21
  • 5

    Klasikinis medaus tortas

    22 Gru ’19
  • 6

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (349)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (88)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų