Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Karštieji užkandžiaiLENGVI KĄSNELIAIPASAULIO SKONIAIŠaltieji užkandžiai

Takai su plėšyta vištiena

parašė Asta 15 Spa ’21
Takai su plėšyta vištiena

Net ir aš, beprotiškai mėgstanti suplanuoti kiekvieną gyvenimo smulkmeną, puikiai suprantu: takai tikrai nėra tas receptas, kuriam būtinas tikslumas. Priešingai, labiau nei svarstyklių čia reikia nepažabotos fantazijos ir prie gausiai dubenėliais nukloto stalo susirinkusios šeimos ar būrio draugų. Dalintis maistu, atrasti naujus skonius, kurti prisiminimų vertas istorijas, gal net draugiškai susipešti dėl paskutinio marinuoto svogūnėlio – takų vakarėliai tiesiog sukurti švęsti skanų gyvenimą!

Meksiką į savo virtuvę pasikviesti visai paprasta – „Santa Maria“ „Tex Mex“ asortimente rasite kone visus tam reikiamus ingredientus. Pradėkime nuo mažųjų tortilijų, idealiai tinkančių takams ruošti, ir takų padažo, kurį pagal skonį galite rinktis iš trijų rūšių: švelnų, aštrų ar česnakinį. Aš takų padažą sumaišiau su sultinga plėšyta vištiena, o visa kita – įvairiausių skonių fiesta ant stalo: nuo avokadų iki raudonųjų pupelių, nuo marinuotų svogūnėlių iki saldžiųjų kukurūzų.

Jokių taisyklių, jokių tikslių receptų, viskas paprasta kaip dukart du – tiesiog čiupkite tortiliją, pripildykite ją norimų priedų – kaskart vis kitokių! – ir ragaukite.

Kas gali būti smagiau už takų vakarėlį? Nebent vakarėlis, kuris baigiasi dovanomis!

„Santa Maria“ kviečia dalyvauti žaidime „Gamink ir laimėk vakarienę su takomobiliu!“. O dalyvauti jame tikrai paprasta, tereikia:
1. gaminti takus su šeima ir „Santa Maria“;
2. fotografuoti takus ir kelti kaip post’ą ar Stories į „Instagram“ arba „Facebook“;
3. žymėti #takomobilis ir @santamarialietuva, kad žaidimo organizatoriai tikrai pastebėtų pasidalinimą.

Žaidimo prizai skanūs ir smagūs: vakarienė su takomobiliu, kuris atvyks į laimėjusiųjų kiemą (1 vnt.) ir „Santa Maria“ takų rinkiniai (5 vnt.).

Belieka palinkėti, skanaus ir sėkmės!

Takai su plėšyta vištiena

Atsispausdinti
Porcijos: 4-6 Paruošimo laikas: 40 min.

INGREDIENTAI

Plėšytai vištienai:
1 vištos krūtinėlės (2 puselių)
1 stiklainėlio (230 g) „Santa Maria“ švelnaus takų padažo

Avokadams:
1 didelio gerai sunokusio avokado
1 žaliosios citrinos sulčių
žiupsnio druskos
žiupsnio šviežiai grūstų juodųjų pipirų

Priedams (pasirinktinai):
raudonųjų svogūnų
tarkuoto mėgstamo sūrio
raugintų agurkėlių
saldžiųjų kukurūzų
raudonųjų pupelių
marinuotų svogūnėlių
svogūnų laiškų
vyšninių pomidoriukų
šviežių kalendrų
ir kt.

„Santa Maria“ mažųjų tortilijų

GAMINIMO EIGA

1. Paruoškite plėšytą vištieną. Vištos krūtinėlę išvirkite pasūdytame vandenyje. Dar šiltą sudėkite į pastatomą plaktuvą ir, naudodami plokščią antgalį, susmulkinkite iki „plėšytos“ vištienos smulkumo. Vištieną susmulkinti galite ir rankiniu mikseriu, rankomis ar šakute.
2. Smulkintą vištieną sumaišykite su švelniu takų padažu.
3. Paruoškite avokadus. Sutrinkite šakute, sumaišykite su žaliųjų citrinų sultimis, druska ir pipirais.
4. Paruoškite visus kitus priedus takams: į atskirus dubenėlius ar lėkšteles sudėkite smulkintus raudonuosius svogūnus, tarkuotą sūrį, griežinėliais supjaustytus raugintus agurkėlius, saldžiuosius kukurūzus, raudonąsias pupeles, smulkintus svogūnų laiškus, perpus perpjautus vyšninius pomidoriukus, kalendras.
5. Tortilijas galite šiek tiek pašildyti (orkaitėje ar sausoje keptuvėje).
6. Pripildykite tortilijas plėšyta vištiena ir norimais priedais – kaskart vis kitokiais! – ir ragaukite. Mano asmeninis skaniausias derinys: su avokadais, plėšyta vištiena, raudonaisiais svogūnais, tarkuotu sūriu, raudonomis pupelėmis, saldžiaisiais kukurūzais ir žalumynais.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Santa Maria Lietuva“.
Reklama #santamarialietuva #takomobilis

agurkaiavokadaikalendroskukurūzaipomidorairaudonieji svogūnairaudonosios pupelėssūristacotacostakaitex mextortilijosvištiena
0 komentaras
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Tiramisu su šokoladiniu lazdynų riešutų kremu
kitas įrašas
Kriaušiniai keksiukai su graikiniais riešutais

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Avižinė košė su bananais ir riešutų sviestu

Kepta avižinė košė su morkomis ir riešutais

Graikiškos makaronų salotos

Makaronų ir keptų moliūgų salotos

Piri piri vištiena su kokosiniais ryžiais

MAMOS PASAULIS // Žaliasis avokadų kokteilis dubenėlyje

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

Pomidorų, avokadų, mocarelos ir špinatų salotos

NES MAN SKANU // Grikiai su daržovėmis

Cukinijų ir morkų blyneliai su varške

JEI DAR TURITE CUKRAUS // Cukrinukai

(NE)TURĖTI LAIKO // Saldžiųjų bulvių, vištienos ir bolivinės...

Ispaniškas omletas su bulvėmis ir kumpiu | Tortilla...

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

AUKŠTYN KOJOM // Bolivinės balandos salotos su keptais...

VASAROS PASILEPINIMAI // Kokosinės pusryčių apkepėlės su obuoliais

Mėsainiai su plėšyta kiauliena ir kopūstų salotomis

Fokačija su pomidorais ir rozmarinais

Velykų užkandžiai su vytintu kumpiu

Avižinių dribsnių blynai

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Sūriu apkeptos česnakinės bulvytės su šonine

Rupių miltų tarta su grybais

SEKMADIENIO TRADICIJA // Kokosiniai blyneliai su šokolado gabalėliais

MAMOS DIENORAŠTIS // Orkaitėje keptas šamas su pesto...

Mielinės bandelės su dešrelėmis

Lašiša su citrinomis, rozmarinais ir keptomis daržovėmis

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    „Švilpikai“ (bulvinės bandelės) su šoninės padažu

    5 Vas ’23
  • 3

    Minkšti žagarėliai | NUOTRAUKOS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO

    22 Kov ’20
  • 4

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 5

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 6

    Klasikinis medaus tortas

    22 Gru ’19

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • „Švilpikai“ (bulvinės bandelės) su šoninės padažu

    5 Vas ’23
  • Pusryčių skrebučiai su agurkais

    2 Vas ’23
  • Ryžių ir vištienos sriuba su daržovėmis

    31 Sau ’23

Kategorijos

  • GĖRIMAI (34)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (24)
  • KALĖDŲ PASAKOS (73)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (291)
    • Apkepai (46)
    • Blynai (29)
    • Bulvių patiekalai (33)
    • Daržovių patiekalai (124)
    • Grybų patiekalai (17)
    • Kruopų patiekalai (46)
    • Makaronų patiekalai (24)
    • Mėsos patiekalai (70)
    • Miltiniai patiekalai (26)
    • Nesaldūs pyragai (30)
    • Troškiniai (20)
    • Varškės patiekalai (32)
    • Žuvis (39)
  • LENGVI KĄSNELIAI (271)
    • Blynai ir vafliai (40)
    • Duona (22)
    • Karštieji užkandžiai (45)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (137)
    • Salotos (49)
    • Šaltieji užkandžiai (70)
    • Sumuštiniai (24)
  • MAISTAS GAMTOJE (14)
  • PASAULIO SKONIAI (48)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (28)
  • SALDUMYNAI (576)
    • Bandelės (35)
    • Be orkaitės (104)
    • Desertai indeliuose (75)
    • Keksai, keksiukai (98)
    • Ledai (13)
    • Pyragai (146)
    • Pyragėliai (43)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (74)
    • Tortai (105)
  • SRIUBOS (23)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (11)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų