Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Karštieji užkandžiaiLENGVI KĄSNELIAIPASAULIO SKONIAIŠaltieji užkandžiai

Takai su plėšyta vištiena

parašė Asta 15 Spa ’21
Takai su plėšyta vištiena

Net ir aš, beprotiškai mėgstanti suplanuoti kiekvieną gyvenimo smulkmeną, puikiai suprantu: takai tikrai nėra tas receptas, kuriam būtinas tikslumas. Priešingai, labiau nei svarstyklių čia reikia nepažabotos fantazijos ir prie gausiai dubenėliais nukloto stalo susirinkusios šeimos ar būrio draugų. Dalintis maistu, atrasti naujus skonius, kurti prisiminimų vertas istorijas, gal net draugiškai susipešti dėl paskutinio marinuoto svogūnėlio – takų vakarėliai tiesiog sukurti švęsti skanų gyvenimą!

Meksiką į savo virtuvę pasikviesti visai paprasta – „Santa Maria“ „Tex Mex“ asortimente rasite kone visus tam reikiamus ingredientus. Pradėkime nuo mažųjų tortilijų, idealiai tinkančių takams ruošti, ir takų padažo, kurį pagal skonį galite rinktis iš trijų rūšių: švelnų, aštrų ar česnakinį. Aš takų padažą sumaišiau su sultinga plėšyta vištiena, o visa kita – įvairiausių skonių fiesta ant stalo: nuo avokadų iki raudonųjų pupelių, nuo marinuotų svogūnėlių iki saldžiųjų kukurūzų.

Jokių taisyklių, jokių tikslių receptų, viskas paprasta kaip dukart du – tiesiog čiupkite tortiliją, pripildykite ją norimų priedų – kaskart vis kitokių! – ir ragaukite.

Kas gali būti smagiau už takų vakarėlį? Nebent vakarėlis, kuris baigiasi dovanomis!

„Santa Maria“ kviečia dalyvauti žaidime „Gamink ir laimėk vakarienę su takomobiliu!“. O dalyvauti jame tikrai paprasta, tereikia:
1. gaminti takus su šeima ir „Santa Maria“;
2. fotografuoti takus ir kelti kaip post’ą ar Stories į „Instagram“ arba „Facebook“;
3. žymėti #takomobilis ir @santamarialietuva, kad žaidimo organizatoriai tikrai pastebėtų pasidalinimą.

Žaidimo prizai skanūs ir smagūs: vakarienė su takomobiliu, kuris atvyks į laimėjusiųjų kiemą (1 vnt.) ir „Santa Maria“ takų rinkiniai (5 vnt.).

Belieka palinkėti, skanaus ir sėkmės!

Takai su plėšyta vištiena

Atsispausdinti
Porcijos: 4-6 Paruošimo laikas: 40 min.

INGREDIENTAI

Plėšytai vištienai:
1 vištos krūtinėlės (2 puselių)
1 stiklainėlio (230 g) „Santa Maria“ švelnaus takų padažo

Avokadams:
1 didelio gerai sunokusio avokado
1 žaliosios citrinos sulčių
žiupsnio druskos
žiupsnio šviežiai grūstų juodųjų pipirų

Priedams (pasirinktinai):
raudonųjų svogūnų
tarkuoto mėgstamo sūrio
raugintų agurkėlių
saldžiųjų kukurūzų
raudonųjų pupelių
marinuotų svogūnėlių
svogūnų laiškų
vyšninių pomidoriukų
šviežių kalendrų
ir kt.

„Santa Maria“ mažųjų tortilijų

GAMINIMO EIGA

1. Paruoškite plėšytą vištieną. Vištos krūtinėlę išvirkite pasūdytame vandenyje. Dar šiltą sudėkite į pastatomą plaktuvą ir, naudodami plokščią antgalį, susmulkinkite iki „plėšytos“ vištienos smulkumo. Vištieną susmulkinti galite ir rankiniu mikseriu, rankomis ar šakute.
2. Smulkintą vištieną sumaišykite su švelniu takų padažu.
3. Paruoškite avokadus. Sutrinkite šakute, sumaišykite su žaliųjų citrinų sultimis, druska ir pipirais.
4. Paruoškite visus kitus priedus takams: į atskirus dubenėlius ar lėkšteles sudėkite smulkintus raudonuosius svogūnus, tarkuotą sūrį, griežinėliais supjaustytus raugintus agurkėlius, saldžiuosius kukurūzus, raudonąsias pupeles, smulkintus svogūnų laiškus, perpus perpjautus vyšninius pomidoriukus, kalendras.
5. Tortilijas galite šiek tiek pašildyti (orkaitėje ar sausoje keptuvėje).
6. Pripildykite tortilijas plėšyta vištiena ir norimais priedais – kaskart vis kitokiais! – ir ragaukite. Mano asmeninis skaniausias derinys: su avokadais, plėšyta vištiena, raudonaisiais svogūnais, tarkuotu sūriu, raudonomis pupelėmis, saldžiaisiais kukurūzais ir žalumynais.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Santa Maria Lietuva“.
Reklama #santamarialietuva #takomobilis

agurkaiavokadaikalendroskukurūzaipomidorairaudonieji svogūnairaudonosios pupelėssūristacotacostakaitex mextortilijosvištiena
0 komentaras
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Tiramisu su šokoladiniu lazdynų riešutų kremu
kitas įrašas
Kriaušiniai keksiukai su graikiniais riešutais

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Lengvos ir gaivios salotos

Mėsainiai su barbekiu plėšyta kiauliena

Graikiškas špinatų pyragas „Spanakopita“

Saldžiarūgščiai konservuoti agurkai

Tiramisu blynų tortukai

Imbierinė granola

REKLAMA

SALDUMYNAI

Graikiško jogurto tortas

Sluoksniuotas avižinių sausainių, žemės riešutų sviesto muso ir...

Citrininis vyniotinis su maskarponės kremu

Saldieji piršteliai

Šokoladiniai saldūs džiūvėsėliai (cantucci) su pistacijomis

Varškės tortas su „Snickers” šokoladukais (II)

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Fokačija su pomidorais ir rozmarinais

Vaniliniai varškėčiai su aguonomis

VELYKINIŲ KIAUŠINIŲ MARGINIMAS | 3 IDĖJOS

Enčilados su vištiena ir sūriu

Vanilinė migdolinė granola | Pusryčių sluoksniuotis

Mangų, ananasų, bananų ir riešutų sviesto kokteilis dubenėlyje

REKLAMA

GĖRIMAI

Šaltas kavos gėrimas su šokoladu

Vasariška salsa krepšeliuose ir Bellini

MAMOS DIENORAŠTIS // Miško uogų kokteilis dubenėlyje

Ananasų – kokosų kokteilis su špinatais

ŠALTOS KAVOS KOKTEILIS | COLD BREW (ŠALTAI BRANDINTA...

Kava su moliūgų sirupu ir pienu

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Tortas „Jogurtinis Musas”

    22 Rgs ’09
  • 2

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 3

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 4

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10
  • 5

    Minkšti žagarėliai | NUOTRAUKOS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO

    22 Kov ’20
  • 6

    Klasikinis medaus tortas

    22 Gru ’19

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • Braškių ir rabarbarų tiramisu

    3 Bir ’23
  • Kavos ledai su sausainių gabaliukais

    1 Bir ’23
  • Itališkas omletas (fritata) su smidrais, bulvėmis ir rūkyta lašiša

    29 Geg ’23

Kategorijos

  • GĖRIMAI (34)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (24)
  • KALĖDŲ PASAKOS (73)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (299)
    • Apkepai (47)
    • Blynai (31)
    • Bulvių patiekalai (36)
    • Daržovių patiekalai (125)
    • Grybų patiekalai (17)
    • Kruopų patiekalai (46)
    • Makaronų patiekalai (24)
    • Mėsos patiekalai (70)
    • Miltiniai patiekalai (26)
    • Nesaldūs pyragai (30)
    • Troškiniai (20)
    • Varškės patiekalai (33)
    • Žuvis (43)
  • LENGVI KĄSNELIAI (280)
    • Blynai ir vafliai (42)
    • Duona (22)
    • Karštieji užkandžiai (48)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (140)
    • Salotos (51)
    • Šaltieji užkandžiai (72)
    • Sumuštiniai (26)
  • MAISTAS GAMTOJE (18)
  • PASAULIO SKONIAI (52)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (28)
  • SALDUMYNAI (595)
    • Bandelės (38)
    • Be orkaitės (109)
    • Desertai indeliuose (79)
    • Keksai, keksiukai (101)
    • Ledai (14)
    • Pyragai (148)
    • Pyragėliai (46)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (75)
    • Tortai (108)
  • SRIUBOS (24)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (14)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų