Saulėta virtuvė
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė

LENGVI KĄSNELIAIPusryčiaiSumuštiniai

Žalieji sumuštiniai su humusu

parašė Asta 29 Sau ’20
Žalieji sumuštiniai su humusu

Mūsų namų taisyklės labai paprastos: maistą mylėk, pavalgęs padėkok, pusryčių nepramiegok. Truputį juokauju, bet maistą mes tikrai mylime ir pusryčių į miegą tikrai nekeičiame.

Darbo dienų rytais dažniausiai renkamės košę (paprasta, greita, maistinga, visiems patinka ir ilgam suteikia sotumo jausmą), tačiau laikas nuo laiko ateina etapai, kai nuo košės aš pati tiesiog… pavargstu. Kadangi laimingi pusryčiai – laimingos dienos pradžia, ieškau būdų tą nuovargį ir nuobodulį iš virtuvės išvyti, vos tik pajutusi atsėlinant. Šįkart tai puikiausiai pavyko su… sumuštiniais!

Sumuštiniai gali būti visokie, bet kad ne nuobodūs – tai jau tikrai. Aš vis dar skaičiuoju dienas iki pavasario (jų liko, beje, tik 32), todėl ir šie sumuštiniai, sutikit, tikras pavasaris!

 Žalieji sumuštiniai su humusu

 Žalieji sumuštiniai su humusu

 Žalieji sumuštiniai su humusu

Žalieji sumuštiniai su humusu

Atsispausdinti
Porcijos: 3 sumuštiniai Paruošimo laikas: 10 min. + 20 min. humusui paruošti

INGREDIENTAI

Humusui (apie 250 ml):
1 skardinės (265 g) konservuotų virtų avinžirnių
2-3 valg. š. sezamų pastos („Tahini“)
2 skiltelių česnako
½ citrinos sulčių
3 valg. š. alyvuogių aliejaus
½ arb. š. druskos
¼ arb. š. grūstų juodųjų pipirų
¼ arb. š. malto kumino

Sumuštiniams:
6 riekelių pasirinktos duonos
3-4 valg. š. humuso
50 g špinatų
1-2 agurkų
1 didelio avokado
120 g mocarelos

GAMINIMO EIGA

1. Paruoškite humusą. Avinžirnius iš skardinės nuvarvinkite ir nusausinkite. Spausdami tarp dviejų pirštų, pašalinkite jų odeles.
2. Visus humusui skirtus ingredientus sudėkite į smulkintuvo indą ir susmulkinkite iki visiškai vientisos masės.
3. Jei humusas per tirštas, įpilkite šlakelį vandens (arba išsaugokite skystį iš avinžirnių skardinės ir naudokite jį) – tiek, kad gautumėte norimą tirštumą.
4. Sandariame indelyje šaldytuve paruoštą humusą galite laikyti iki 4 dienų.

5. Paruoškite sumuštinius. Duonos riekeles, jei norite, paskrudinkite.
6. Tris duonos riekeles aptepkite humusu, ant jo paskleiskite saują špinatų lapelių. Ant viršaus tolygiai sudėkite agurkų griežinėlius, ant jų – pjaustyto avokado gabalėlius, tuomet – mocarelos riekeles. Ant viršaus paskleiskite dar saujelę špinatų lapelių. Galiausiai užvožkite likusiomis duonos riekelėmis, prieš tai jas aptepę humusu.
7. Sumuštinius patiekite nedelsiant.

 Žalieji sumuštiniai su humusu

 Žalieji sumuštiniai su humusu

 Žalieji sumuštiniai su humusu

agurkaiavinžirniaiavokadaiduonahumusasmocarelapusryčiaišpinataisumuštiniai
0 komentaras
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Šakšuka su morkomis
kitas įrašas
Kanelės | NUOTRAUKOS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Citrininiai–aguoniniai čirviniai blynai

Prieskoninis sviestas

Salotos su mangais, avokadais ir vištiena

Karšti skrebučiai su lašiša

Ispaninio šalavijo sėklų (Chia) pudingas su braškėmis ir...

Bananų ir riešutų sviesto vafliai

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Falafeliai su Tahini padažu

Bulviniai kukuliai su sūrio įdaru

Makaronų apkepas su tunu

PIETŪS DĖŽUTĖJE

JEI DAR TURITE CUKRAUS // Cukrinukai

KALĖDŲ TRADICIJA // Imbieriniai sausainiai

Sumuštiniai su kalakutiena, sūriu ir pomidorais

GĖRIMAI

Pieniška šalta kava su vaniliniais ledais ir grietinėle

Naminis citrinų limonadas + 2 uogų skoniai!

Žaliasis trintų vaisių ir špinatų kokteilis

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

POPULIARIAUSI

  • 1

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 2

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 3

    Purūs varškės keksiukai

    25 Vas ’21
  • 4

    Klasikinis medaus tortas

    22 Gru ’19
  • 5

    Minkšti žagarėliai | NUOTRAUKOS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO

    22 Kov ’20
  • 6

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • Purūs varškės keksiukai

    25 Vas ’21
  • Juodųjų pupelių salotos su kukurūzais, avokadais ir pomidorais

    24 Vas ’21
  • Keptų burokėlių ir batatų salotos su „Burrata“ sūriu

    17 Vas ’21

Kategorijos

  • GĖRIMAI (27)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (6)
    • Šaltieji gėrimai (19)
  • KALĖDŲ PASAKOS (58)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (240)
    • Apkepai (41)
    • Blynai (26)
    • Bulvių patiekalai (26)
    • Daržovių patiekalai (112)
    • Grybų patiekalai (15)
    • Kruopų patiekalai (41)
    • Makaronų patiekalai (19)
    • Mėsos patiekalai (56)
    • Miltiniai patiekalai (21)
    • Nesaldūs pyragai (27)
    • Troškiniai (18)
    • Varškės patiekalai (29)
    • Žuvis (35)
  • LENGVI KĄSNELIAI (201)
    • Blynai ir vafliai (33)
    • Duona (20)
    • Karštieji užkandžiai (29)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (109)
    • Salotos (30)
    • Šaltieji užkandžiai (48)
    • Sumuštiniai (20)
  • MAISTAS GAMTOJE (9)
  • PASAULIO SKONIAI (16)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (26)
  • SALDUMYNAI (490)
    • Bandelės (29)
    • Be orkaitės (76)
    • Desertai indeliuose (56)
    • Keksai, keksiukai (88)
    • Ledai (11)
    • Pyragai (127)
    • Pyragėliai (33)
    • Saldainiai (14)
    • Sausainiai (67)
    • Tortai (89)
  • SRIUBOS (20)
  • VALGOMOS DOVANOS (38)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (8)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų