Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Grybų patiekalaiKARŠTIEJI PATIEKALAIMiltiniai patiekalaiŽINGSNIS PO ŽINGSNIO

Orkaitėje apkepti lietiniai su šonine, grybais ir sūriu

parašė Asta 4 Rgs ’23
Orkaitėje apkepti lietiniai su šonine, grybais ir sūriu

Lietinius pripildę sotaus įdaro, suguldę į kepimo indą ir gausiai apibarstę sūriu, orkaitėje iškepsite aromatingą ir labai gardų lietinių apkepą. Patiekite jį šeimos pietums ar vakarienei – tokie jaukūs valgiai yra džiaugsmas ne tik pilvui, bet ir širdžiai.

Šoninės, pievagrybių ir sūrio įdaras patiks daugeliui. Jis švelnaus skonio, minkštos ir kreminės tekstūros. Jei tik turite, pievagrybius galite keisti šaldytais ar stiklainėliuose konservuotais miško grybais, jie bus dar aromatingesni! Vietoje šoninės galite naudoti keptą vištieną, vietoje porų – porą svogūnų. Rinkitės mėgstamiausią, gerai besilydantį sūrį.

Dalį recepto ruošimo žingsnių galite atlikti iš anksto: iškepti lietinius, paruošti įdarą, susukti jį į blynelius, išdėlioti kepimo formoje. Uždengę maistine plėvele, šaldytuve palikite pernakt. Rytojaus dieną užpilkite grietinėlės ir kiaušinio plakiniu, apiberkite tarkuotu sūriu ir pašaukite į orkaitę. Po mažiau nei pusės valandos galėsite dalinti į lėkšteles ir ragauti.


Kiekvieną pirmadienį dalijuosi mūsų šeimos savaitės meniu. Šią savaitę jis štai toks:

  • Lietiniai (be įdaro, su varškės įdaru ir su šoninės, grybų ir sūrio įdaru);
  • Bulviniai blynai kamado kepsninėje;
  • Virti varškėtukai;
  • Vištienos karbonadai su bulvių koše;
  • Tiršta lašišos ir bulvių sriuba.

Orkaitėje apkepti lietiniai su šonine, grybais ir sūriu

Atsispausdinti
Porcijos: 5-6 Paruošimo laikas: 30 min. + lietinių kepimas Gaminimo laikas: 20-25 min.

INGREDIENTAI

Lietiniams (12 vnt.):
3 kiaušinių
2 stiklinių (500 ml) pieno
1 ½ stiklinės (210 g) miltų
½ arb. š. druskos
60 g tirpinto sviesto

Įdarui:
2 valg. š. sviesto
150 g karštai rūkytos šoninės
1 poro
3 skiltelių česnako
1 arb. š. druskos
½ arb. š. šviežiai grūstų juodųjų pipirų
1 arb. š. džiovintų čiobrelių
400 g pievagrybių
100 g špinatų
¼ stiklinės (62 ml) riebios grietinėlės
100 g tarkuoto fermentinio sūrio

Viršui:
½ stiklinės (125 ml) riebios grietinėlės
1 kiaušinio
žiupsnio druskos
žiupsnio šviežiai grūstų juodųjų pipirų
100 g tarkuoto mocarelos sūrio

GAMINIMO EIGA

1. Iškepkite lietinius. Pasiruoškite reikiamus ingredientus.

2. Elektriniu plaktuvu išplakite kiaušinius ir pieną.

3. Įsijokite miltus, įberkite žiupsnį druskos.

4. Dar kartą išplakite.

5. Įmaišykite atvėsintą tirpintą sviestą.

6. Gerai išplakite tešlą, ji turi būti skysta ir be gumuliukų. Jei reikia, perkoškite per sietelį.

7. Uždenkite dubenį maistine plėvele ir palaikykite šaldytuve bent valandą ar per naktį. Prieš kepant tešlą permaišykite šluotele.

8. Keptuvę įkaitinkite virš vidutinio dydžio ugnies. Prieš kepant pirmą blyną, plonai patepkite trupučiu aliejaus. Pilkite samtį paruoštos tešlos ir judindami keptuvę paskirstykite ją per visą keptuvės plotą. Nepilkite per daug tešlos – iškepę blyneliai turi būti ploni.

9. Kai blyno paviršiuje atsiras burbuliukai, paviršius sutirštės – atsargiai greitu judesiu blyną apverskite. Apkepkite ir kitą pusę, o tuomet išimkite į lėkštę. Taip iškepkite visus lietinius.

10. Paruoškite įdarą. Pasiruoškite reikiamus ingredientus.

11. Keptuvėje virš vidutinio dydžio ugnies ištirpinkite sviestą. Suberkite kubeliais supjaustytą šoninę, riekelėmis pjaustytą porą ir smulkiai kapotas česnako skilteles. Kepkite, vis pamaišydami, kol daržovės suminkštės. Pagardinkite druska, pipirais, džiovintais čiobreliais.

12. Pievagrybius, priklausomai nuo dydžio, supjaustykite riekelėmis, arba perpjaukite perpus – ir kiekvieną puselę riekelėmis. Suberkite į keptuvę. Kepkite, kol pievagrybiai suminkštės ir jų išskirtas skystis nugaruos.

13. Suberkite špinatus ir pakaitinkite dar kelias minutes, kol sukris.

14. Supilkite grietinėlę, suberkite tarkuotą sūrį ir išmaišykite. Nuimkite nuo ugnies.

15. Apkepkite. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios, su vėjeliu).
16. Kelis šaukštus įdaro dėkite ant lietinio blynelio ir susukite lietinį taip, kad įdaras liktų viduje.

17. Susuktus lietinius sudėkite į kepimo indą aukštesniais kraštais.

18. Kiaušinį išplakite su grietinėle, žiupsniu druskos ir pipirų.

19. Plakinį supilkite į kepimo indą ant lietinių.

20. Ant viršaus užberkite tarkuotą mocarelos sūrį.

21. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 20-25 minutes, kol sūris gardžiai apskrus. Patiekite iš karto.

Receptas ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO publikuotas portale LaMAISTAS.lt.

apkepasčesnakaičiobreliaigrietinėlėgrybailietiniaimocarelapievagrybiaiporaišoninėšpinataisūris
0 komentaras
1
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Citrininis tortas su šilauogėmis
kitas įrašas
Sūdytos karamelės semifreddo su lazdynų riešutais

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Virtų bulvių cepelinai su varške

Švediški mėsos kukuliai

Tobulas varškės apkepas

Tortas „Napoleonas“

Baklavos sūrio pyragas

Rudeniškas veršienos troškinys

REKLAMA

SALDUMYNAI

Pavlova su citrinų kremu ir avietėmis

Vaniliniai keksiukai su avietėmis

Saldūs džiūvėsėliai (cantucci) su spanguolėmis ir pistacijomis

Trisluoksnis šokoladinis – vanilinis – moliūginis sūrio tortas

Nekeptas aviečių ir mangų sūrio tortas

Imbierinės cinamoninės bandelės

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Žuvis tešloje su keptomis bulvių skiltelėmis (Fish &...

Makaronai su padažu „Bolognese”

Avinžirnių ir moliūgų karis su špinatais

Pica „Margarita“

Obuoliniai varškės blyneliai

Rizotas su brokoliais

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

KALĖDŲ TRADICIJA // Imbieriniai sausainiai

APIE MIEGĄ // Brokolių blyneliai

NES MAN SKANU // Grikiai su daržovėmis

MAMOS DIENORAŠTIS // Cukinijų apkepėlė

VASARIO ATRADIMAI // Upėtakio filė su žaliosiomis citrinomis

PASISLĖPTI PO KAUKE // Pertepti imbieriniai sausainiai

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 3

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 4

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 5

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 6

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (352)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (60)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (68)
    • Šaltieji užkandžiai (89)
    • Sumuštiniai (40)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (685)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (135)
    • Desertai indeliuose (94)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų