Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

KARŠTIEJI PATIEKALAIKruopų patiekalaiMėsos patiekalaiTroškiniai

Arroz con Pollo (ryžiai su vištiena ispaniškai)

parašė Asta 23 Spa ’09
Arroz con Pollo (ryžiai su vištiena ispaniškai)

Skonis: 9/10. Dar vienas patiekalas, kurį gaminu jau ne pirmą kartą; kodėl? Nes labai skanu, visų pirma ir savaime aišku 🙂 Antroji priežastis dar džiugesnė, ar tiksliau, patogesnė, jei galima taip pasakyt. Tai vienas iš nedaugelio patiekalų, kuris patinka visiems iki vieno, t.y., netgi tam vieninteliam, kuris pagrindiniam patiekalui pripažįsta tik mėsą, mėsą arba mėsą (pageidautina – kiaulieną…), ir geriausia, jei ji kokiam tradiciniam pavidale – „kotletų“, „karbonadų“ ar panašiai, ak, ir dar saldumynus, tiesa, šituos visus iki vieno 😀 Žodžiu, trumpai ir aiškiai tariant, labai džiaugiuosi šiuo patiekalu! Ir aš, ir visi, ir tas minėtas vienintelis netgi 😀

Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo.

Kur radau? Food & Wine

Arroz con pollo (vištiena su ryžiais ispaniškai)

Arroz con Pollo (ryžiai su vištiena ispaniškai)

Atsispausdinti
Porcijos: 6 Paruošimo laikas: 45 min.

INGREDIENTAI

1 valg.š. alyvuogių aliejaus
4 vištos šlaunelės (~1,600 kg)
2 arb.š. druskos
1/2 arb.š. juodųjų pipirų
1 nedidelis svogūnas, susmulkintas
2 skiltelės česnako, smulkiai sukapotos
1 morka, supjaustyta plonais šiaudeliais
1 3/4  puodelio (480 g) konservuotų pomidorų
1 valg.š. pomidorų pastos
2 puodeliai vištienos sultinio
1 puoelis (230 g) ryžių, geriau ilgagrūdžių

GAMINIMO EIGA

Didelėje, gilioje, vidutiniškai karštoje keptuvėje įkaitinti aliejų. Pagardinti vištos gabalėlius po 1/4 arb.š. druskos ir pipirų. Apkepti keptuvėje vištieną vartant, kol gražiai parus – iš viso maždaug 8 minutes. Išimti iš keptuvės, nupilti riebalus.
Karštį sumažinti. Sudėti į keptuvę svogūnus, česnakus, pakepinti, vis pamaišant, kol svogūnai suminkštės – apie 2 minutes. Sudėti morkas ir pakepinti dar apie 3 minutes. Sudėti konservuotus pomidorus, pomidorų pastą, supilti sultinį ir pagardinti 1 3/4 arb.š. druskos ir 1/4 arb.š. pipirų. Užvirti. Įmaišyti ryžius ir sudėti vištieną. Užvirinti ir beveik pilnai uždengus dangtį virti ant silpnos ugnies, kol vištiena ir ryžiai pus paruošti – apie 20 – 25 minutes.
Dėti į lėkštę ryžių ir daržovių mišinio, ant viršaus – gabalėlį vištienos, ir patiekti. Skanaus!

česnakaidaržovėskonservuoti pomidoraimorkospomidoraipomidorų pastaryžiaisultinyssvogūnaitroškinysvištiena
9 komentarai
6
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Dvigubi kavos sausainiai su baltojo šokolado pertepimu
kitas įrašas
Moliūgų risotto su vištiena

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

SUSIDRAUGAUTI SU MAISTU // Bolivinės balandos salotos su...

Mėsainiai su barbekiu plėšyta kiauliena

Risotto su lašiša

Mėsos kukuliai pomidorų padaže, užkepti mocarelos sūriu

Karštos salotos su kuskusu ir Halloumi sūriu

Saldūs varškės čeburekai su obuoliais

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Belgiški vafliai

Plikyti riestainiai

Belgiški pusryčių vafliai

Traškūs dribsniai (granola) su medumi ir lazdynų riešutais

Lietiniai blyneliai (crêpes) su keptais persikais ir karamele

Braškinis ispaninių šalavijų sėklų (chia) pudingas

REKLAMA

GĖRIMAI

Pieniška šalta kava su vaniliniais ledais ir grietinėle

Kava su moliūgų sirupu ir pienu

Žaliasis avokadų kokteilis

Prieskoninis moliūgų sirupas kavai

Kakavinis riešutų sviesto kokteilis dubenėlyje

Braškių ir rabarbarų kokteilis

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Svogūnų pyragas

SAUSIO ATRADIMAI // Saldžiųjų bulvių ir morkų sriuba

Lęšių salotos su Halloumi sūriu

Rudens daržovių blyneliai

Saldžiųjų bulvių karis su špinatais

Špinatų, porų ir varškės apkepas

9 komentarai

Laima 3 Lap ’09 - 9:36 pm

Šiandien valgėme šitą plovą 🙂 Puikus skonis, mane tiktai varė į neviltį berghoff troškintuvas 🙁 Visi giria berghoff keptuves, o manasis troškintuvas man vis labiau atrodo nevertas suplotų už jį pinigų :/

Reply
Asta 3 Lap ’09 - 10:30 pm

Šaunu, kad patiko, Laima, tikrai smagu 🙂
O su troškintuvu šiuo aš patirties visiškai neturiu… 🙂 Va keptuvę iš Berghoff’o turiu ir sąžiningai naudoju antrus metus, atrodo, bet tenka pripažint, kad su amžiumi ir ji kvailiot pradeda…

Reply
Egle 14 Sau ’10 - 1:12 pm

Berghoff keptuve-troskintuvas Orion, kuri gavau is IKI yra nekokybiskas!!! Prisiskambinti i kokybes linija jau kainavo apie 10 Lt (telefonu pokalbiams, tiksliau laukimui). Ieskau tu, kuriems taip pat nepasiseke, reikia kaip nors atgauti pinigus, nes uz 110 Lt daiktas turetu atlikti savo funkcijas

egllute@delfi.lt

Reply
inga 24 Vas ’10 - 6:58 pm

Astule,

vel nesuprantu:))) nuotraukoje parodyti mazi gabaleliai vistienos, kaip ir turetu buti troskiniuose:) Bet recepte apie gabaleliu pjaustymu neuzsiminta ir taip suprantu, kad nereikia pjaustyti..tai kaip visgi yra?
Aciu;)

Inga

Reply
Asta 24 Vas ’10 - 7:36 pm

Inga, matyt, baisiai neaiškiai aš kartais savo mintis dėstau ir receptus pateikiu 😀 Žinok, nėra čia didelio skirtumo – kuo puikiausiai gali nepjaustyti šlaunelių, nuo to skonis tikrai nenukentės! O aš mėgstu jas dar biškutį pasmulkinti (tačiau gabalėliai ten tikrai nėra labai maži), patogiau man kažkaip atrodo 🙂

Reply
inga 26 Vas ’10 - 11:27 am

supjausciau vieno kasnio gabaleliais..gavosi super tuper troskinys:) aciu uz puiku receptuka;) nusimato daug pakartojimu;)

Reply
Asta 26 Vas ’10 - 8:58 pm

Smagu! Skanių pakartojimų 😀
Beje, čia – tokiuose troškinukuose – juk galima varijuoti viskuo nuo-iki. Ne tik pjaustymo gabaliukais dydžio, bet ir pačia mėsyte – gali ji būti ir vištiena, ir kalakutiena, ir kas tik nori.. 🙂 Todėl kiekvienas pakartojimas gali būti dar ir kitoks! 😉

Reply
Romiau 5 Geg ’10 - 2:22 pm

Tai vištieną reikia nukaulinti ar ne?

Kažkas dar skundėsi beghof keptuve… Geriausios yra špyžinės (ketaus) keptuvės be jokių emalių. Tokią įsigijau prieš 2 mėn. ir negaliu atsidžiaugti: puikiai paskirsto šilumą, nereikia bijoti subraižyti ir t. t.
Turiu ir berghoffą, bet ją mažai benaudoju. Juolab, kad girdėjau, jog teflonas nėra labai sveika, ypač kai lupasi.

Reply
Asta 5 Geg ’10 - 5:29 pm

Ne, Romiau, nereikia 😉 Bet jei tik norisi – tai galima, tikrai nepakenks 🙂

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10
  • 3

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 4

    Tortas „Medutis”

    22 Rgs ’09
  • 5

    Minkšti žagarėliai | NUOTRAUKOS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO

    22 Kov ’20
  • 6

    Banoffee | Pyragas su karamele, bananais ir plakta grietinėle

    13 Gru ’20

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • Citrininis vyniotinis su maskarponės kremu

    28 Kov ’23
  • Citrininiai keksiukai su citrinų kremu ir maskarponės kepurėlėmis

    23 Kov ’23
  • Lašišos kepsniai medaus-garstyčių marinate su traiškytomis bulvytėmis ir brokoliais

    22 Kov ’23

Kategorijos

  • GĖRIMAI (34)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (24)
  • KALĖDŲ PASAKOS (73)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (294)
    • Apkepai (47)
    • Blynai (30)
    • Bulvių patiekalai (34)
    • Daržovių patiekalai (124)
    • Grybų patiekalai (17)
    • Kruopų patiekalai (46)
    • Makaronų patiekalai (24)
    • Mėsos patiekalai (70)
    • Miltiniai patiekalai (26)
    • Nesaldūs pyragai (30)
    • Troškiniai (20)
    • Varškės patiekalai (32)
    • Žuvis (40)
  • LENGVI KĄSNELIAI (273)
    • Blynai ir vafliai (42)
    • Duona (22)
    • Karštieji užkandžiai (45)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (138)
    • Salotos (49)
    • Šaltieji užkandžiai (70)
    • Sumuštiniai (24)
  • MAISTAS GAMTOJE (14)
  • PASAULIO SKONIAI (51)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (28)
  • SALDUMYNAI (585)
    • Bandelės (37)
    • Be orkaitės (107)
    • Desertai indeliuose (76)
    • Keksai, keksiukai (99)
    • Ledai (13)
    • Pyragai (146)
    • Pyragėliai (46)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (75)
    • Tortai (106)
  • SRIUBOS (24)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (13)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų