Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Desertai indeliuoseSALDUMYNAITortai

Citrininis tiramisu su mėlynėmis

parašė Asta 15 Lie ’12
Citrininis tiramisu su mėlynėmis

Uh… na ir įtempta savaitė buvo.

Iš pradžių buvo mano gimtadienis. Atrodytų, žinia puiki, tačiau kepti tris tortus prie +30 laipsnių pasirodė nemenkas iššūkis. Bet kadangi šiluma – mano draugas, nesiskundžiau. Iškepiau, papuošiau ir paskui juos valgėm. Vieną dieną valgėm vieną su vienais žmonėm, kitą dieną kitą su kitais žmonėm, trečią dieną – trečią. Su trečiais, žinoma. Kol suvalgiau po gabalėlį torto su visais, praėjo bene pusė savaitės. Jokiu būdu nesakau, kad tai blogai (priešingai!), nors neneigsiu, kad mano pačios gimtadienis man nėra pati geriausia diena metuose. Kažkaip… nesava jaučiuosi. Todėl kai visi tortai galiausiai buvo suvalgyti, visi kavos puodeliai išgerti, visos dovanos išpakuotos, visiems už sveikinimus padėkota ir su visais atsibučiuota, viduryje savaitės atsikvėpiau šiek tiek lengviau.
Nors kai pagalvoju, žodis „atsikvėpiau” šiame pasakojime gal ir netinka. Nes kaip ir tikriausiai visi žmonės visame pasaulyje, taip ir aš šią savaitę – paskutinę savaitę prieš dviejų savaičių trukmės atostogas – visomis to žodžio prasmėmis nu-si-laks-čiau. Dirbau prieš darbą, darbe ir po darbo, kartais net sapnavau darbą, o po nepilnai penkių valandų miego išgirdus žadintuvą, net negalėjau pagalvoti, kad vėl reikės į darbą. Bet būkim sąžiningi, ar ne? Kai likusių iki atostogų dienų skaičius kasdien mažėja nuo 5 iki 1, tai kelia ne tik beprotišką paniką, bet ir velnišką džiaugsmą. Nes mintyse tik ir sklando vienas faktas: ramiai, tuoj ateis diena, kai tas skaičiukas bus 0.
O ta diena jau šiandien. Darbai nudirbti, darbo kalendoriai užversti, kompiuteriai išjungti. Net įmonės vasaros šventė vakar buvo atšvęsta su bene dviem šimtais kolegų, tad atėjusios mano vasaros atostogos buvo deramai apvainikuotos.

Ir štai sėdžiu šiandien apmiegotom akim. Laiko neturiu iš tiesų nei minutės. Reikia persilakuoti nagus – dabar kiekvienas iš dešimties šviečia skirtingomis spalvomis, kas labai derėjo Pepei, į kurią bandžiau įsikūnyti vakar, bet visiškai netinka Astai, kuria esu ir būsiu dabar. Reikia susikrauti lagaminą. O jis vis dar  absoliučiai tuščias. Tiesą sakant, prieš tai dar reikia kelis kartus perversti spintą, kad žinočiau, ką į jį dėti. Dar reikia nuvažiuoti į parduotuvę, į banką ir dar šen bei ten. O dar ir numigti kelias valandas labai norėčiau prieš skrydį, iki kurio laiko liko tiek nedaug…

Ramiai, sakau sau. Įkvepiam, iškvepiam. Aš viską spėsiu. Išgersiu puodelį arbatos, penkias minutes atsipūsiu, susidėliosiu visas mintis į vietas, susirašysiu dienos planą ir… įvykdysiu jį. Paprasta.

O tada atostogausiu. Atostogausiu, atostogiausiu, atoooostogausiu.

Skonis: 10/10. Labai labai gera alternatyva tradiciniam Tiramisu. Šis ypač tinkamas karštai vasarai, nes yra gaivesnis, maloniai saldžiarūgštis nuo jaučiamų citrinų skonio. Mėlynių ir citrinų derinys taip pat yra labai puikus, todėl uogos ne tik daro desertą dar vasariškesnį, tačiau idealiai papildo skonį. Labai rekomenduočiau visiems!

Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo.

Kur radau? Sezoninė virtuvė

Citrininis tiramisu su mėlynėmis

Atsispausdinti
Porcijos: 10 Paruošimo laikas: 1 val.

INGREDIENTAI

500 g maskarponės sūrio
500 g plakamosios grietinėlės
1 arb.š. vanilinio cukraus
2 citrinų nutarkuota žievelė
150 – 200 g cukraus (arba pagal savo skonį)
400 – 500 g šviežių mėlynių

Sirupui:
2 didelės citrinos
100 g cukraus
1 puodelis vandens

biskvitininiai sausainiai

šokoladas apibarstymui

GAMINIMO EIGA

1. Išvirkite citrininį sirupą. Citrinų žieveles nutarkuokite ir atidėkite kremui.
2. Pačias citrinas supjaustykite į kelias dalis, sudėkite į nedidelį puodą. Suberkite cukrų, supilkite vandenį ir virkite ant vidutinės ugnies 15-20 minučių, kol citrinos visiškai suminkštės.
3. Nuimkite nuo ugnies, atidėkite į šalį ir palikite ataušti.
4. Pasiruoškite kremą. Grietinėlę lengvai išplakite su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir citrinos žievelėmis.
5. Į grietinėlę per kelis kartus sudėkite maskarponę ir suplakite, kol gausite vientisą tirštą kremo masę.
6. Pasiruoškite indą ar dubenį, kuriame ruošite desertą.
7. Biskvitinius sausainėlius mirkykite citrinų sirupe ir sluoksniuokite inde. Sudėjus vieną sluoksnį sausainių, ant viršaus tolygiai paskleiskite dalį kremo. Tuomet tolygiai užberkite kelias saujas mėlynių.
8. Taip susluoksniuokite visus biskvitinius sausainius, kremą ir mėlynes. Viršutinis sluoksnis turėtų būti kremo.
9. Viršų apibarstykite smulkintu šokoladu ir papuoškite saujele mėlynių.
10. Dėkite į šaldytuvą ir palaikykite per naktį.
11. Skanaus!

citrinosgrietinėlėkreminis sūrismaskarponėmėlynėssausainiaišokoladastiramisutortasuogosvanilė
18 komentarai
1
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Pyragas su braškėmis ir rabarbarais
kitas įrašas
Belgiški vafliai

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Kokosiniai sausainėliai

Kalėdinis imbierinis namelis

Vanilinė panakota (panna cotta) su aguonomis ir citrusiniais...

Purus baltymų keksas „Angel Food Cake“

Ledų sumuštiniai su avietėmis

Sluoksniuotas vaisių ir jogurto užkandis

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

MAMOS DIENORAŠTIS // Špinatų keksiukai

Cukinijų ir morkų blyneliai su varške

Orkaitėje keptos daržovės su vištienos iešmeliu

PASISLĖPTI PO KAUKE // Pertepti imbieriniai sausainiai

POPIERĖLIS IŠ PRAEITIES // Varškėčiai su sėklomis

KALĖDŲ NUOJAUTA // Šokoladiniai saldainiai su kepintais žemės...

REKLAMA

GĖRIMAI

MAMOS PASAULIS // Žaliasis avokadų kokteilis dubenėlyje

Pieniška šalta kava su vaniliniais ledais ir grietinėle

Imbierinis sirupas kavai

Mangų ir kokosų pieno kokteilis (Mango Lassi)

Tiramisu Affogato

MAMOS DIENORAŠTIS // Miško uogų kokteilis dubenėlyje

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Sviestiniai rageliai (kruasanai) paprasčiau | NUOTRAUKOS ŽINGSNIS PO...

Keptų saldžiųjų bulvių humusas

Žemės riešutų sviesto granola

Salotos su vištiena, keptais moliūgais ir avokadų padažu

Varškės blyneliai

Kepta avižinė košė su obuoliais

18 komentarai

ugne 15 Lie ’12 - 12:25 pm

sveikinu su praejusiuoju ir linkiu cool atostogu!!!

Reply
Asta 30 Lie ’12 - 5:59 pm

Ugne, ačiū! 🙂

Reply
Vilma 15 Lie ’12 - 8:54 pm

Su gimtadieniu! O rankšluostis – kaip mano. 😀

Reply
Asta 30 Lie ’12 - 6:05 pm

Vilma, ačiū 🙂 Ranšluostėlis neseniai mane suviliojo vienam dideliam prekybcentry 🙂 Jų gi niekad per daug nebūna 🙂

Reply
Rennie 16 Lie ’12 - 8:49 am

Su praėjusiu gimtadieniu 🙂 Gražių atostogų! Džiugu, kad patiko 🙂

Reply
Asta 30 Lie ’12 - 6:05 pm

Ačiū, Rennie 🙂 Tikrai labai patiko 🙂

Reply
Vilma 31 Lie ’12 - 3:20 pm

Mane ten pat… 😉

Reply
Asta 3 Rgp ’12 - 11:12 pm

Kur, kas, kaip…? 🙂

Reply
Asta 6 Rgp ’12 - 9:58 am

kaip tik valgau paskutinį gabalėlį šį nuostabaus kitokio tiramisu 🙂 Skonis tikrai 10balis, tačiau tik pastovėjęs naktį. Ragavome pastovėjusį kelias valandas, tai per daug buvo citrinos ir jau buvau išsigandusi, tačiau ryte jis buvo superinis. Kitą kartą rinkčiausi uždaromą formą, nes stikliniame dubenyje atrodo išties gražiai, tačiau sunku gražiai išimti gabalėlį 🙂

Reply
Asta 7 Rgp ’12 - 10:11 am

Asta, labai smagu, kad patiko! 🙂 Na, aš tokio tipo desertus visada, kad ir kaip be proto sunku būtų išlaukti, palaikau per naktį 🙂 Man jie tuomet daug skanesni 🙂

Reply
Ninel 13 Rgp ’12 - 3:57 pm

Taip, labai skanus tiramisu su citrinos rugstele ir kuo daugiau uogu, tuo skaniau, atsveria kremo riebuma.
As irgi neiškentusi paragavau pastovejusi tik pora valandu, tai issigandau, kad nepavyko pyragas, taciau po nakties buvo idealus – skoniai tokie susimaišę ir subrendę.

Reply
Asta 13 Rgp ’12 - 8:41 pm

Džiaugiuosi, kad patiko! 🙂 Atsižvelgdama į komentarus, pataisysiu receptą – laikyti per naktį ne tik rekomenduojama, bet ir būtina, o po kelių valandų geriau nė neragauti, jei nesinori išsigąsti 😀

Reply
Gia 1 Rgs ’15 - 1:24 pm

o kazin kaip del silauogiu,ar nepagadintu reikalo?

Reply
Asta 23 Rgs ’15 - 4:58 pm

Tikrai tikrai nepagadintų 😉

Reply
Rasa 4 Rgp ’20 - 7:28 am

Man kilo klausimas ar tikrai jis sustingsta? Baisoka kad po nakties nebus tvirtas

Reply
Asta 4 Rgp ’20 - 7:29 am

Rasa, jis yra minkštas, kreminis, nelaiko savo formos kaip, pavyzdžiui, biskvitinis tortas 🙂 Todėl patogiausia jį ruošti inde aukštomis sienelėmis arba porcijiniuose indeliuose/dubenėliuose 🙂

Reply
Rasa 7 Rgp ’20 - 5:33 pm

Suprantu, kad ne biskvitinis. O kaip lėkšteje jis bus? Nes ruošiu jį stikliniame inde su aukštomis sienelėmis.

Reply
Asta 7 Rgp ’20 - 10:03 pm

Rasa, net nežinau, kaip aiškiau apibūdinti, na, nebus jis skystas ir nebėgs per kraštus, bet ir nebus tvirtas, nelaikys formos kaip atpjautas gabalėlis. Tikriausiai dėsite jį į lėkšteles (ar nedidelius desertinius dubenėlius) tiesiog su šaukštus – taip jis ir atrodys 🙂 Nebus tvarkingas, bet bus skanus 😀

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 2

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 3

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 4

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 5

    Minkšti žagarėliai | NUOTRAUKOS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO

    22 Kov ’20
  • 6

    Kiaušinių, sūrio ir vištienos vyniotinis

    16 Kov ’23

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • Citrininiai keksiukai su citrinų kremu ir maskarponės kepurėlėmis

    23 Kov ’23
  • Lašišos kepsniai medaus-garstyčių marinate su traiškytomis bulvytėmis ir brokoliais

    22 Kov ’23
  • Plikyti pyragaičiai su vaniliniu kremu ir šokolado glaistu

    19 Kov ’23

Kategorijos

  • GĖRIMAI (34)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (24)
  • KALĖDŲ PASAKOS (73)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (294)
    • Apkepai (47)
    • Blynai (30)
    • Bulvių patiekalai (34)
    • Daržovių patiekalai (124)
    • Grybų patiekalai (17)
    • Kruopų patiekalai (46)
    • Makaronų patiekalai (24)
    • Mėsos patiekalai (70)
    • Miltiniai patiekalai (26)
    • Nesaldūs pyragai (30)
    • Troškiniai (20)
    • Varškės patiekalai (32)
    • Žuvis (40)
  • LENGVI KĄSNELIAI (273)
    • Blynai ir vafliai (42)
    • Duona (22)
    • Karštieji užkandžiai (45)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (138)
    • Salotos (49)
    • Šaltieji užkandžiai (70)
    • Sumuštiniai (24)
  • MAISTAS GAMTOJE (14)
  • PASAULIO SKONIAI (51)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (28)
  • SALDUMYNAI (584)
    • Bandelės (37)
    • Be orkaitės (107)
    • Desertai indeliuose (76)
    • Keksai, keksiukai (99)
    • Ledai (13)
    • Pyragai (146)
    • Pyragėliai (46)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (75)
    • Tortai (105)
  • SRIUBOS (24)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (12)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų