Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Be orkaitėsDesertai indeliuoseSALDUMYNAI

Medaus, apelsinų ir baltojo šokolado sūrio tortukai taurėse

parašė Asta 14 Lap ’24
Medaus, apelsinų ir baltojo šokolado sūrio tortukai taurėse

Medus mūsų šeimoje užima ypatingą vietą. Vasarą sodyboje dūzgia aviliai, rudenį medumi gardiname šildančią arbatą, o artėjant žiemai – prasideda jaukiausių medaus desertų metas. Nuo medaus pyrago iki šventinių meduolių, nuo medaus sausainių iki štai šių nuostabių sūrio tortukų, susluoksniuotų dailiose taurėse.

Medus – iš mūsų bityno, o štai elegantiškos plono krištolo taurės – iš „PROMO Cash&Carry”. Jei ieškote puikaus kainos ir kokybės santykio, Vokietijos gamintojo „Stölzle Lausitz“ taurės gali būti šių paieškų atsakymas. Ypač daili man yra „Power“ taurių kolekcija, kurią ir matote šio recepto nuotraukose.

Pasikartosiu turbūt šimtąjį kartą – iš dailių indų valgyti tiesiog maloniau. Taurėse susluoksniuotas desertas atrodo visai kitaip – dar gražiau, dar skaniau, dar šventiškiau!

Skonis šį įspūdį patvirtintų. Medumi, apelsinais ir baltuoju šokoladu pagardinti sūrio tortukai yra ypatingai kremiški, o deserto sluoksniuose puikiai dera saldūs meduoliniai trupiniai, švelnus sūrio kremas ir aromatingais prieskoniais pagardintos vyšnios.

Noriu paraginti išsisaugoti šį receptą. Sūrio tortukai galėtų būti puikus šventinio stalo desertas, o taurės – dovana sau ar artimiesiems.

Medaus, apelsinų ir baltojo šokolado sūrio tortukai taurėse

Atsispausdinti
Porcijos: 7-8 Paruošimo laikas: 45 min.

INGREDIENTAI

Vyšnioms:
2 stiklinių (300 g) šaldytų vyšnių, atitirpintų
1 apelsino nutarkuotų žievelių
1 apelsino sulčių
1 valg. š. medaus
¼ arb. š. malto cinamono
¼ arb. š. malto muskato
¼ arb. š. malto imbiero
žiupsnio druskos

Pagrindui:
200 g imbierinių sausainių
70 g tirpinto sviesto

Kremui:
100 g baltojo šokolado
250 g kreminio sūrio
½ stiklinės (125 g) riebios grietinės
3 valg. š. medaus
¼ stiklinės (32 g) miltelinio cukraus
1 arb. š. vanilės ekstrakto
1 apelsino nutarkuotos žievelės
1 valg. š. apelsinų sulčių
1 stiklinės (250 g) riebios grietinėlės

Papuošti:
imbierinių sausainių
cukruotų spanguolių

GAMINIMO EIGA

1. Paruoškite vyšnias. Į puodą sudėkite visus vyšnioms skirtus ingredientus.
2. Kaitinkite virš vidutinės ugnies, kol užvirs, ir virkite dar apie 5 minutes, kol dalis skysčio nugaruos. Atvėsinkite iki kambario temperatūros.

3. Paruoškite trupinius pagrindui. Imbierinius sausainius susmulkinkite iki labai smulkių trupinių.
4. Sumaišykite su tirpintu sviestu.

5. Paruoškite kremą. Baltąjį šokoladą ištirpinkite virš vandens garų vonelės.
6. Kreminį sūrį, grietinę, medų, miltelinį cukrų, vanilę, apelsino žieveles ir sultis elektriniu plaktuvu išplakite iki vientisos masės.
7. Atskirame inde iki putų išplakite grietinėlę.
8. Į kreminio sūrio masę įmaišykite iki kambario temperatūros pravėsintą tirpintą baltąjį šokoladą, tuomet – lengvais judesiais įmaišykite išplaktą grietinėlę.

9. Susluoksniuokite. Į taures berkite po kelis šaukštelius imbierinių sausainių trupinių, ant viršaus paskleiskite kremą, ant šio – užpilkite kelis šaukštelius kambario temperatūros vyšnių padažo.
10. Jei norite, papuoškite imbieriniais sausainiais ir cukruotomis spanguolėmis. Patiekite iš karto.

Įrašas paruoštas bendradarbiaujant su „PROMO Cash&Carry”.
#reklama #promocashcarry

apelsinaibaltasis šokoladasdesertasgrietinėgrietinėlėkreminis sūrismedussaldumynaisausainiaišokoladasvanilėvyšnios
1 komentaras
6
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Minkšti kavos sausainiai su šokoladu
kitas įrašas
Vištienos kukuliukai moliūgų padaže

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Karamelinis sūrio tortas su lazdynų riešutais

Kepėjai be stabdžių: Viktorijos biskvitas (Victoria sponge)

Mangų tiramisu

Kepėjai be stabdžių: bulvių pyragas su riešutais ir...

Apelsininiai sausainiai

Ukrainietiškas medaus pyragas (Medivnyk)

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

JEI DAR TURITE CUKRAUS // Cukrinukai

APIE MIEGĄ // Brokolių blyneliai

APIE MOTYVACIJĄ // Šokoladu glaistyti zefyrai

Ispaniškas omletas su bulvėmis ir kumpiu | Tortilla...

KAI GAMINA JIS // Varškės čeburekai su obuoliais

KALĖDŲ NUOJAUTA // Šokoladiniai saldainiai su kepintais žemės...

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Orkaitėje kepti moliūginiai varškėtukai

Pernakt brinkinta avižinė košė su bananais ir riešutų...

Sumuštiniai su kalakutiena, sūriu ir pomidorais

Mėsainiai su barbekiu plėšyta kiauliena

Tortilijų suktinukai su vištiena ir daržovėmis

Ispaninio šalavijo sėklų (Chia) pudingas su mėlynėmis

REKLAMA

GĖRIMAI

Šalta juodoji arbata su persikais

Trintų vaisių ir graikiško jogurto kokteilis

Imbierinis sirupas kavai

Karštas šokoladas su žiemos prieskoniais

Mangų, ananasų, bananų ir riešutų sviesto kokteilis dubenėlyje

Šaldytų bananų kokteilis su braškėmis

1 komentaras

Viltė 23 Lap ’24 - 5:23 pm

Atrodo kaip puikus desertas Kalėdoms! Sakykit – ar jį būtina suvalgyti iš karto, ar galima kažkiek laiko laikyti šaltai? 🙂

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 3

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 4

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09
  • 5

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10
  • 6

    Tortas „Juodasis miškas“

    28 Gru ’14

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (352)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (60)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (68)
    • Šaltieji užkandžiai (89)
    • Sumuštiniai (40)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (685)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (135)
    • Desertai indeliuose (94)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų