Medus mūsų šeimoje užima ypatingą vietą. Vasarą sodyboje dūzgia aviliai, rudenį medumi gardiname šildančią arbatą, o artėjant žiemai – prasideda jaukiausių medaus desertų metas. Nuo medaus pyrago iki šventinių meduolių, nuo medaus sausainių iki štai šių nuostabių sūrio tortukų, susluoksniuotų dailiose taurėse.
Medus – iš mūsų bityno, o štai elegantiškos plono krištolo taurės – iš „PROMO Cash&Carry”. Jei ieškote puikaus kainos ir kokybės santykio, Vokietijos gamintojo „Stölzle Lausitz“ taurės gali būti šių paieškų atsakymas. Ypač daili man yra „Power“ taurių kolekcija, kurią ir matote šio recepto nuotraukose.
Pasikartosiu turbūt šimtąjį kartą – iš dailių indų valgyti tiesiog maloniau. Taurėse susluoksniuotas desertas atrodo visai kitaip – dar gražiau, dar skaniau, dar šventiškiau!
Skonis šį įspūdį patvirtintų. Medumi, apelsinais ir baltuoju šokoladu pagardinti sūrio tortukai yra ypatingai kremiški, o deserto sluoksniuose puikiai dera saldūs meduoliniai trupiniai, švelnus sūrio kremas ir aromatingais prieskoniais pagardintos vyšnios.
Noriu paraginti išsisaugoti šį receptą. Sūrio tortukai galėtų būti puikus šventinio stalo desertas, o taurės – dovana sau ar artimiesiems.
Medaus, apelsinų ir baltojo šokolado sūrio tortukai taurėse
AtsispausdintiINGREDIENTAI
Vyšnioms:
2 stiklinių (300 g) šaldytų vyšnių, atitirpintų
1 apelsino nutarkuotų žievelių
1 apelsino sulčių
1 valg. š. medaus
¼ arb. š. malto cinamono
¼ arb. š. malto muskato
¼ arb. š. malto imbiero
žiupsnio druskos
Pagrindui:
200 g imbierinių sausainių
70 g tirpinto sviesto
Kremui:
100 g baltojo šokolado
250 g kreminio sūrio
½ stiklinės (125 g) riebios grietinės
3 valg. š. medaus
¼ stiklinės (32 g) miltelinio cukraus
1 arb. š. vanilės ekstrakto
1 apelsino nutarkuotos žievelės
1 valg. š. apelsinų sulčių
1 stiklinės (250 g) riebios grietinėlės
Papuošti:
imbierinių sausainių
cukruotų spanguolių
GAMINIMO EIGA
1. Paruoškite vyšnias. Į puodą sudėkite visus vyšnioms skirtus ingredientus.
2. Kaitinkite virš vidutinės ugnies, kol užvirs, ir virkite dar apie 5 minutes, kol dalis skysčio nugaruos. Atvėsinkite iki kambario temperatūros.
3. Paruoškite trupinius pagrindui. Imbierinius sausainius susmulkinkite iki labai smulkių trupinių.
4. Sumaišykite su tirpintu sviestu.
5. Paruoškite kremą. Baltąjį šokoladą ištirpinkite virš vandens garų vonelės.
6. Kreminį sūrį, grietinę, medų, miltelinį cukrų, vanilę, apelsino žieveles ir sultis elektriniu plaktuvu išplakite iki vientisos masės.
7. Atskirame inde iki putų išplakite grietinėlę.
8. Į kreminio sūrio masę įmaišykite iki kambario temperatūros pravėsintą tirpintą baltąjį šokoladą, tuomet – lengvais judesiais įmaišykite išplaktą grietinėlę.
9. Susluoksniuokite. Į taures berkite po kelis šaukštelius imbierinių sausainių trupinių, ant viršaus paskleiskite kremą, ant šio – užpilkite kelis šaukštelius kambario temperatūros vyšnių padažo.
10. Jei norite, papuoškite imbieriniais sausainiais ir cukruotomis spanguolėmis. Patiekite iš karto.
Įrašas paruoštas bendradarbiaujant su „PROMO Cash&Carry”.
#reklama #promocashcarry
1 komentaras
Atrodo kaip puikus desertas Kalėdoms! Sakykit – ar jį būtina suvalgyti iš karto, ar galima kažkiek laiko laikyti šaltai? 🙂