Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

PyragaiSALDUMYNAI

Vyšnių Pyragas su Morengų Sluoksniu

parašė Asta 19 Rgs ’09
Vyšnių Pyragas su Morengų Sluoksniu

Skonis: 8/10. Objektyviai vertinti tikrai nelengva, nes morengų mėgėjų mano aplinkoje nėra daug, o aš pati jų išvis niekad-niekaip-niekur nevalgau. Bet atlikus apklausą dėl skonio, paaiškėjo, kad nėra taip jau blogai – skanu, bet būna ir skaniau. Ir vėl primenu – nuomonė labai subjekyvi, esu tikra, kad tiems, kas morengus mėgsta, šis pyragas būtų puikus! 🙂

Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo.

Porcijų skaičius: ~ 12 porcijų

Energetinė vertė: 240 kcal/porcijoje

Ar gaminčiau dar kartą? Ne.

Kur radau? Impossible is nothing

Vyšnių pyragas su morengų sluoksniu

Pagrindui:
1 1/2 puodelio miltų
1 arb.š. kepimo miltelių
110 g kambario temperatūros sviesto
1/2 puodelio cukraus
2 kiaušinių tryniai

Viršui:

2 kiaušinių baltymai
1/2 puodelio cukraus
2 arb.š. kukurūzų krakmolo
300 g vyšnių, be kauliukų

Pagrindui skirtus produktus gerai išmaišyti ir išminkyti tešlą. Dėti pusvalandžiui į šaldytuvą. Po pusvalandžio kepimo popieriumi išklotą kepimo indą išlipdyti tešla ir dėti į 170 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepti 25 minutes arba kol gražiai pagels.
Įdarui kiaušinių baltymus išplakti iki standžių putų. Palaipsniui įmaišyti cukrų ir krakmolą, plakti dar 5 minutes. Ant iškepusio pagrindo suberti vyšnias ir tolygiai paskleisti baltymų masę. Kepti dar apie 25 minutes.

morengaspyragasvyšnios
0 komentaras
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Jogurtiniai keksiukai su šokoladu
kitas įrašas
Saldus vyniotini su varške

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Citrininis keksas su glaistu ir braškėmis

Jogurtinė kefyro želė su braškėmis

Štrudelis su obuoliais ir vaniliniu padažu

Obuolių pyragas su džemu

Saldus vyniotini su varške

Bananų duona su žemės riešutų sviesto ir šokolado...

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Graikiškas špinatų pyragas „Spanakopita“

Salotos su lašiša ir fetos sūriu

Itališkas omletas (fritata) su smidrais, bulvėmis ir rūkyta...

Grikių sriuba su vištiena

Keptų saldžiųjų kukurūzų salotos su vištienos ir šoninės...

Tešloje keptas vištienos pyragas

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

Sumuštiniai su kalakutiena, sūriu ir pomidorais

JEI DAR TURITE CUKRAUS // Cukrinukai

PASISLĖPTI PO KAUKE // Pertepti imbieriniai sausainiai

APIE MOTYVACIJĄ // Šokoladu glaistyti zefyrai

VASARIO ATRADIMAI // Upėtakio filė su žaliosiomis citrinomis

APIE MEILĘ IŠ PIRMO ŽVILGSNIO // Vištienos gabalėliai...

REKLAMA

SALDUMYNAI

Skaniausi kalėdiniai meduoliai

Blynų tortas su šokoladu

Plikyti sausainiai | NUOTRAUKOS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO

Nekeptas aviečių ir mangų sūrio tortas

KOVO ATRADIMAI // Bandelių su marcipaniniu įdaru pyragas

Didelis sausainis

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 3

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 4

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 5

    Purūs varškės keksiukai

    1 Kov ’21
  • 6

    Klasikinis medaus tortas

    22 Gru ’19

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (349)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (88)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų