Saulėta virtuvė
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė

Daržovių patiekalaiKARŠTIEJI PATIEKALAINesaldūs pyragai

Žiedinių kopūstų pyragas

parašė Asta 1 Kov ’11
Žiedinių kopūstų pyragas

Šiandien, žinia, atkeliavo į mūsų kiemus ilgai lauktas ir kviestas Pavasaris. Na, gerai, gal ne į kiemus – bet bent jau į kalendorių tai tikrai. Ir dar žinia, kad kaip ir priklauso pagal nerašytas taisykles, visi sujudo sukruto jau prieš kurį laiką su viena įkyria mintim – laikas dailinti kūno linijas! Nebūsiu aš nei super išskirtinė, nei velniažin kelintas pasaulio stebuklas – kalbu ir aš apie tai. Dažnai. Ir garsiai. Ir net su maža viltim. Bet tarp tų kalbų dar spėju kasdien vis sausainį sugraužti, pyrago gabalą su pasimėgavimu sukramsnot ir dideliu ledų kokteiliu vėlyvą vakarą pasmaguriaut… Ir primenu sau, kad ne liekni, o laimingi žmonės yra gražiausi. Patys patys!

Todėl pavasarį pradedu (ne)tikėtai – ne su lengvom salotytėm, o su skaniu pyragu. Bet – pasiruoškite nustebti – nesaldžiu! Bent jau tiek, ar ne?


Skonis: 10/10. Tikrai pakanakamai neįprastas pietų ar vakarienės variantas. Ar žiedinių kopūstų sunaudojimo variantas – taip pat šiek tiek neįprastas. Tačiau fantastiškai skanus! Pyragas purus, minkštas ir drėgnas dėl žiedinių kopūstų gausos. Ir dar labai gražus. Rekomenduoju labai!

Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo.

Kur radau? smitten kitchen

Žiedinių kopūstų pyragas

Atsispausdinti
Porcijos: 6 Paruošimo laikas: 30 min. Gaminimo laikas: 45-6 min.

INGREDIENTAI

1 vidutinio dydžio (~700 g) žiedinis kopūstas
1 didelis svogūnas, nuluptas
100 g alyvuogių aliejaus
1/2 arb.š. džiovinto rozmarino*
10 vidutinio dydžio arba 8 dideli kiaušiniai
žiupsnelis džiovinto baziliko*
180 g miltų
2 1/2 arb.š. kepimo miltelių
200 g fermentinio sūrio (aštresnio), tarkuoto
1 1/2 arb.š. druskos
pipirų
sviesto, kepimo indo ištepimui
sauja sezamo sėklų

* jei ant jūsų palangės auga ar šiaip turite šviežių prieskoninių žolelių, neabejotinai naudokite jas.

GAMINIMO EIGA

1. Įkaitinti orkaitę iki 180 °C temperatūros.
2. Žiedinį kopūstą sulaužyti nedideliais žiedynėliais, dėti į puodą. Užpilti vandeniu, kad žiedynėliai būtų apsemti, pagardinti arbatiniu šaukšteliu druskos. Virti apie 15 – 20 minučių, kol žiediniai kopūstai bus minkšti. Nuvarvinti, nusausinti ir atidėti į šalį.
3. Paruošti pyrago tešlą. Perpjauti svogūną perpus ir atpjauti nuo perpjauto galo kelias svogūno “riekeles”. Išskirtyti apvaliais tuščiaviduriais žiedeliais ir atidėti į šalį.
4. Likusį svogūną smulkiai sukapoti.
5. Keptuvėje įkaitinti visą alyvuogių aliejų. Sudėti kapotą svogūną ir kepinti, kol suminkštės, kelias minutes. Nuimti nuo ugnies ir leisti atvėsti. Tuomet įmaišyti rozmariną.
6. Kiaušinius išplakti su pakepintu svogūnų ir aliejaus mišiniu.
7. Įmaišyti baziliką.
8. Atskirame dubenyje sumaišyti miltus, kepimo miltelius, sūrį, druską ir pipirus (nepagailint!).
9. Šį mišinį supilti į kiaušinių plakinį ir gerai išmaišyti.
10. Įmaišyti žiedinio kopūsto žiedynėlius, stengiantis, kad visi gabalėliai apsiveltų tešla.
11. Kepimo popieriumi ištiesti 24 cm. skersmens kepimo indą. Kepimo popierių patepti sviestu ir formos šonus apibarstyti sezamo sėklomis – šios turėtų prikibti ir nenukristi.
12. Į paruoštą formą supilti tešlą. Ant viršaus išdėlioti svogūnų žiedus.
13. Kepti apie 45 – 60 minučių, kol medinis pagaliukas, įsmeigtas į kepinio centrą ir ištrauktas, bus švarus.
14. Patiekti. Skanaus!

nesaldus pyragasrozmarinaisezamų sėklossūrissvogūnaižiediniai kopūstai
19 komentarai
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Ryžiai su kepintais žiediniais kopūstais
kitas įrašas
Žagarėliai

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Cukinijų ir varškės apkepas

Tilapijų, bulvių ir žiedinių kopūstų apkepėlė

Daržovių ir lęšių apkepas su trupiniais

Pavasario salotos su ridikėliais ir kepta vištiena

Traški saldžiarūgštė vištiena

Varške ir špinatais įdaryti pomidorai

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Bulviniai kukuliai su sūrio įdaru

TOBULA PORA // Tiršta lašišos ir bulvių sriuba

Lašiša su citrinomis, rozmarinais ir keptomis daržovėmis

SALDUMYNAI

Paprastučiai sviestiniai sausainiukai

Citrininiai šaldyto jogurto ledai

Moka keksiukai

LENGVI KĄSNELIAI

Cinamoniniai mielinių bandelių vafliai

Mielinės bandelės su dešrelėmis

Žalieji sumuštiniai su humusu

19 komentarai

Forelle 1 Kov ’11 - 10:36 am

Atrodo pavasarį pradėjom tuo pačiu pyragu 😀 Baigiu savąjį receptą surinkti

Reply
Asta 2 Kov ’11 - 6:42 pm

Forelle, va kokių sutapimų būna 🙂 Vadinas, abi pavasarį pradėjom tikrai skaniai, ar ne? 🙂

Reply
Forelle 2 Kov ’11 - 6:56 pm

Keistas sutapimas 🙂 ypač kai pasirinkom tikrai ne naujai publikuotą receptą, bet vistiek kepėm abi skirtingai

Reply
Indrė 1 Kov ’11 - 10:47 am

Niam jau beviek jaučiu skonį 🙂

Reply
Asta 2 Kov ’11 - 6:42 pm

Indre, siūlau pasigaminti – tuomet tikrai pajusi ir, tikiu, jis tave sužavės :))

Reply
Rennie 1 Kov ’11 - 12:05 pm

Kokios gėlės ir pyragas jau pavasariu alsuoja. Mėgstu tokius, reikės išbandyti.

Reply
Asta 2 Kov ’11 - 6:43 pm

Rennie, gaila, kad vaizdas už lango dar nelabai alsuoja pavasariu.. bet sulauksim šito gėrio vis tiek, anksčiau ar vėliau 🙂
Skanaus tau pyrago, jei nuspręsi gaminti! 🙂

Reply
Vilma 1 Kov ’11 - 2:14 pm

Man kompiuteris kažko nerodo ar pyrago nuotraukos nėra? 🙂

Reply
Asta 2 Kov ’11 - 6:43 pm

Vilma, buvo. Bet paskaičiusi, kad daugeliui nerodo, perdėjau iš naujo – tikiuos, dabar rodo ir tau 🙂

Reply
Ineta 1 Kov ’11 - 3:34 pm

O kur pyrago nuotrauka?:))) Skamba taip skaniai… aš ant žiedinių kopūstų paskutiniu metu labai užsikabinus:)))

Reply
Asta 2 Kov ’11 - 6:44 pm

Ineta, ne tu viena 🙂 Šiaip labai rekomenduoju išbandyti šį pyragiuką, ta manija žiedinių kopūstų pasinaudojus 🙂
Ar jau matai pyrago nuotrauką?

Reply
Rima( laselis medaus) 2 Kov ’11 - 12:54 pm

Žiedinių kopūstų manija 😀
Skaniai atrodo.

Reply
Asta 2 Kov ’11 - 6:44 pm

Aha, Rima, bet tikrai :))

Reply
Sigita 2 Kov ’11 - 5:28 pm

Aš laaabaaai mėgstu žiedinius kopūstus. Bet norėtųsi pamatyti ir nuotrauką (man kompiuteris pyrago nuotraukos nerodo, bet gėlytes įrašo pradžioje matau…).

Reply
Asta 2 Kov ’11 - 6:45 pm

Sigita, tikiuosi, kad buvę nesklandumai dėl nuotraukų jau sutvarkyti 🙂
Būčiau dėkinga, jei kažkas, kas seniau nuotraukų nematė, praneštų, ar jas mato dabar 🙂

Reply
AJ 3 Kov ’11 - 9:28 am

Kokia pavasariska pirma nuotrauka ☼
Ir pyragas atrodo labai skanus..

Reply
Asta 6 Kov ’11 - 7:26 pm

Ačiū, AJ 🙂 Pirma nuotrauka ir man patinka – tokia šilta.. 🙂

Reply
Kristina 4 Kov ’11 - 9:26 pm

Ishsikepiau. hmmmm… na nieko, bet man truksta skonio.Labai jau svelnus kiausininis kepinis. Nors prieskoniu dejau dar daugiau negu recepte nurodyta. Kita karta rinkciausi ashtresni suri.

Reply
Asta 6 Kov ’11 - 7:27 pm

Žinok, Kristina, čia aš kalta, nes neparašiau, kad reikia aštresnį sūrį rinktis.. man būtent todėl skonis buvo gana ryškus ir tikrai prieskonių netrūko visiškai. Na, bet jei pats principas patiko, linkiu pakartoti su aštresniu sūriu ir tikiu, kad bus kur kas skaniau 🙂

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

POPULIARIAUSI

  • 1

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 2

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 3

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 4

    TOBULAS // Karamelinis tortas su lazdynų riešutais

    18 Sau ’18
  • 5

    Minkšti žagarėliai | NUOTRAUKOS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO

    22 Kov ’20
  • 6

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • Brokolių, žiedinių kopūstų ir bulvių apkepas su bešamelio padažu

    14 Bal ’21
  • Baklava su pistacijomis, lazdynų ir graikiniais riešutais

    11 Bal ’21
  • Mėlynių, juodųjų serbentų ir acai uogų kokteilis

    9 Bal ’21

Kategorijos

  • GĖRIMAI (28)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (6)
    • Šaltieji gėrimai (20)
  • KALĖDŲ PASAKOS (58)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (243)
    • Apkepai (42)
    • Blynai (26)
    • Bulvių patiekalai (26)
    • Daržovių patiekalai (113)
    • Grybų patiekalai (15)
    • Kruopų patiekalai (41)
    • Makaronų patiekalai (19)
    • Mėsos patiekalai (56)
    • Miltiniai patiekalai (22)
    • Nesaldūs pyragai (28)
    • Troškiniai (18)
    • Varškės patiekalai (29)
    • Žuvis (35)
  • LENGVI KĄSNELIAI (209)
    • Blynai ir vafliai (33)
    • Duona (21)
    • Karštieji užkandžiai (30)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (113)
    • Salotos (33)
    • Šaltieji užkandžiai (51)
    • Sumuštiniai (21)
  • MAISTAS GAMTOJE (9)
  • PASAULIO SKONIAI (17)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (26)
  • SALDUMYNAI (497)
    • Bandelės (29)
    • Be orkaitės (78)
    • Desertai indeliuose (58)
    • Keksai, keksiukai (89)
    • Ledai (11)
    • Pyragai (128)
    • Pyragėliai (34)
    • Saldainiai (15)
    • Sausainiai (68)
    • Tortai (89)
  • SRIUBOS (20)
  • VALGOMOS DOVANOS (38)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (8)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų