Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

SALDUMYNAITortai

Saldus vyniotini su varške

parašė Asta 19 Rgs ’09
Saldus vyniotini su varške

Skonis: 9/10. Du pagrindiniai privalumai: pirmas, jog tikrai skanesnis už pirktinius; antras, jog taip patiektas tortas tikrai paįvairina gimtadienių ar kitų įvairių švenčių stalą 🙂

Sudėtingumas: yra ką nuveikti. „Baisiausia” dalis čia biskvito suvyniojimas, bet jei viskas daroma pagal nurodymus, viskas staiga pasirodo daug paprasčiau, nei gali atrodyti iš pirmo žvilgsnio.

Kur radau? SM

Vyniotinis su varške

Saldus vyniotini su varške

Atsispausdinti
Porcijos: 10 Paruošimo laikas: 1 val.

INGREDIENTAI

Biskvitui:
4 kiaušiniai
4 valg.š. karšto vandens
125 g cukraus
75 g miltų
50 g krakmolo
1 arb.š. kepimo miltelių

Įdarui:
450 ml grietinėlės (35 proc.)
2 valg.š. cukraus pudros
1 valg.š. cukraus
250 g varškės

3 valg.š. džemo

GAMINIMO EIGA

Biskvito paruošimas. Dubenyje vieną minutę minimaliu greičiu plakti kiaušinius su karštu vandeniu, kol masė suputos. Supilti cukrų ir plakti dar 2 min. Atskirai dubenyje sumaišyti miltus, krakmolą, kepimo miltelius. Į kiaušinius palaipsniui supilti sausą mišinį, gerai išplakti. Tešlą 0,5 cm. storiu supilti ant kepimo popieriumi ištiestos kepimo skardos (naudojau standartinę orkaitės skardą). kepti 200 ºC temperatūroje apie 15 min. Iškeptą biskvitą tuoj pat išversti ant kito cukrumi apibarstyto kepimo popieriaus lakšto. Sudrėkinti kepimo popierių šaltu vandeniu ir atsargiai, bet greitai nuimti. Užkloti sausu kepimo popieriumi ir suvynioti, padėti atvėsti.
Įdaro paruošimas. Grietinėlę išplakti su cukraus pudra ir cukrumi. Į išplaktą grietinėlę sudėti blenderiu pertrintą varškę. Viską gerai išsukti iki vientisos masės.
Ataušusį biskvitą išvynioti, patepti džemu ir užtepti maždaug 3/4 kremo. Atsargiai suvynioti, kad „siūlė” būtų vyniotino apačioje.
Likusį kremą panaudoti vyniotinio papuošimui. Pirmiausia į likusią masę įmaišyti pakelį grietinėlės standiklio (9 g). Dalimi kremo nestoru sluoksniu aptepti visą vyniotinį. Kitą dalį supilti į konditerinį maišelį ir papuošti pagal fantaziją.
Paruoštą vyniotinį dėti į šaldytuvą ir palaikyti porą valandų, kad „subręstų”.
Skanaus!

džemasgrietinėlėkrakmolastortasvarškėvyniotinis
2 komentarai
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Vyšnių Pyragas su Morengų Sluoksniu
kitas įrašas
Trinta vaisių sriuba su vištiena

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Avižiniai sausainiai su obuoliais ir vyšniomis

Meduolinis desertas su karamele ir keptais obuoliais

Keksiukai su šokolado gabalėliais

Kalėdinis trifle su vyšniomis ir imbieriniais sausainiais

Mėlynių pyragas

Keksiukai su vyšniomis ir baltuoju šokoladu

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

Orkaitėje keptos daržovės su vištienos iešmeliu

PATS GERIAUSIAS LAIKAS // Karameliniai saldainiai su lazdyno...

KAI GAMINA JIS // Varškės čeburekai su obuoliais

Pomidorų, agurkų, špinatų ir mocarelos salotos

Pomidorų, avokadų, mocarelos ir špinatų salotos

Cukinijų ir morkų blyneliai su varške

REKLAMA

GĖRIMAI

Kava su moliūgų sirupu ir pienu

Žaliasis kokteilis su persikais

Braškių ir rabarbarų kokteilis

Pieniška šalta kava su vaniliniais ledais ir grietinėle

MAMOS DIENORAŠTIS // Miško uogų kokteilis dubenėlyje

Uogų, bananų, špinatų, riešutų sviesto ir datulių kokteilis...

REKLAMA

SALDUMYNAI

Pyragas su kreminiu sūriu ir bananais

Karameliniai triufeliukai su lazdyno riešutais ir cinamono plutele

Trupininis pyragas su carškės ir aguonų įdaru

Kokosinis ispaninio šalavijo sėklų (chia) pudingas su mangais...

Tortas „Mostachon”

Apelsininis pyragas su morengo sluoksneliu

2 komentarai

kristina 20 Geg ’11 - 8:28 pm

ei kodel nera komentaru, nejau niekas nekepe, o be reikalo fantastiskai skanu, ir svarbiausia labai greitai. kaip minejau tooooks skanumelis: dregnutis , minkstutis niam niam. vakare kepiau kitos dienos popiete neliko(valgem dviese:)zodziu 2 val aisku neiskentejau laukti tai pirmas ispudis buvo na nieko ypatingo, bet ryte istrauktas is saldytuvo…o vaikeli cia tai skanumelis… kitam kartui galvoju kitoki idara vyniotinio daryti pvz gal koki rafaelini ar snickerini

Reply
Asta 29 Geg ’11 - 12:12 am

Kristina, ačiū už pagyras vyniotiniui 🙂 Aš jį kepiau taip pat ne kartą, patiko mums, o ir labai įdomus jo pateikimas – kitoks, nei paprastas tortas tikrai 🙂
O fantazijoms ir eksperimentavimams virtuvėje ribų tikrai nėra, todėl linkiu sėkmės ir skanaus! 🙂

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 2

    Struffoli

    1 Geg ’13
  • 3

    Šokoladinis tortas „Velnio maistas” (Devil’s Food Cake)

    14 Gru ’11
  • 4

    Morkų tortas su varškės kremo pertepimu

    3 Rgp ’11
  • 5

    New York Cheesecake (Niujorko sūrio tortas)

    15 Bal ’12
  • 6

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • „Švilpikai“ (bulvinės bandelės) su šoninės padažu

    5 Vas ’23
  • Pusryčių skrebučiai su agurkais

    2 Vas ’23
  • Ryžių ir vištienos sriuba su daržovėmis

    31 Sau ’23

Kategorijos

  • GĖRIMAI (34)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (24)
  • KALĖDŲ PASAKOS (73)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (291)
    • Apkepai (46)
    • Blynai (29)
    • Bulvių patiekalai (33)
    • Daržovių patiekalai (124)
    • Grybų patiekalai (17)
    • Kruopų patiekalai (46)
    • Makaronų patiekalai (24)
    • Mėsos patiekalai (70)
    • Miltiniai patiekalai (26)
    • Nesaldūs pyragai (30)
    • Troškiniai (20)
    • Varškės patiekalai (32)
    • Žuvis (39)
  • LENGVI KĄSNELIAI (271)
    • Blynai ir vafliai (40)
    • Duona (22)
    • Karštieji užkandžiai (45)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (137)
    • Salotos (49)
    • Šaltieji užkandžiai (70)
    • Sumuštiniai (24)
  • MAISTAS GAMTOJE (14)
  • PASAULIO SKONIAI (48)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (28)
  • SALDUMYNAI (576)
    • Bandelės (35)
    • Be orkaitės (104)
    • Desertai indeliuose (75)
    • Keksai, keksiukai (98)
    • Ledai (13)
    • Pyragai (146)
    • Pyragėliai (43)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (74)
    • Tortai (105)
  • SRIUBOS (23)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (11)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų