Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

PyragaiSALDUMYNAI

Vyšnių Pyragas su Morengų Sluoksniu

parašė Asta 19 Rgs ’09
Vyšnių Pyragas su Morengų Sluoksniu

Skonis: 8/10. Objektyviai vertinti tikrai nelengva, nes morengų mėgėjų mano aplinkoje nėra daug, o aš pati jų išvis niekad-niekaip-niekur nevalgau. Bet atlikus apklausą dėl skonio, paaiškėjo, kad nėra taip jau blogai – skanu, bet būna ir skaniau. Ir vėl primenu – nuomonė labai subjekyvi, esu tikra, kad tiems, kas morengus mėgsta, šis pyragas būtų puikus! 🙂

Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo.

Porcijų skaičius: ~ 12 porcijų

Energetinė vertė: 240 kcal/porcijoje

Ar gaminčiau dar kartą? Ne.

Kur radau? Impossible is nothing

Vyšnių pyragas su morengų sluoksniu

Pagrindui:
1 1/2 puodelio miltų
1 arb.š. kepimo miltelių
110 g kambario temperatūros sviesto
1/2 puodelio cukraus
2 kiaušinių tryniai

Viršui:

2 kiaušinių baltymai
1/2 puodelio cukraus
2 arb.š. kukurūzų krakmolo
300 g vyšnių, be kauliukų

Pagrindui skirtus produktus gerai išmaišyti ir išminkyti tešlą. Dėti pusvalandžiui į šaldytuvą. Po pusvalandžio kepimo popieriumi išklotą kepimo indą išlipdyti tešla ir dėti į 170 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepti 25 minutes arba kol gražiai pagels.
Įdarui kiaušinių baltymus išplakti iki standžių putų. Palaipsniui įmaišyti cukrų ir krakmolą, plakti dar 5 minutes. Ant iškepusio pagrindo suberti vyšnias ir tolygiai paskleisti baltymų masę. Kepti dar apie 25 minutes.

morengaspyragasvyšnios
0 komentaras
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Jogurtiniai keksiukai su šokoladu
kitas įrašas
Saldus vyniotini su varške

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Spurgos su šokoladinio kremo įdaru

Obuolių pyragas su džemu

Sūrio tortas su keptais obuoliais ir karamele

Spalvotas šokoladas | Dažais ir pabarstukais dekoruotas baltasis...

Tortas „Mostachon”

Nekeptas citrininis sūrio tortas

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Pavasario salotos su bulguru ir vištiena

Salotos su vištienos sparneliais ir avokadų padažu

Kitokia balta mišrainė

Daržovių ir lęšių apkepas su trupiniais

Graikiškas špinatų pyragas „Spanakopita“

MAMOS DIENORAŠTIS // Itališkas omletas su lašiša ir...

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

SUSIDRAUGAUTI SU MAISTU // Bolivinės balandos salotos su...

Crêpes su obuoliais ir cinamonu

Mieliniai suktinukai su trijų rūšių sūrio ir špinatų...

BLYNŲ FIESTA // Blyneliai su rikotos sūrio įdaru...

Sumuštinukai su pievagrybiais

Žaliasis kokteilis su persikais

REKLAMA

GĖRIMAI

Mangų, ananasų, bananų ir riešutų sviesto kokteilis dubenėlyje

Uogų ir bananų glotnutis (smoothie)

Prieskoninis moliūgų sirupas kavai

Pieniška šalta kava su vaniliniais ledais ir grietinėle

Karštas šokoladas su žiemos prieskoniais

Gaivus citrinų ir braškių gėrimas

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 2

    Šokoladinis tortas „Velnio maistas” (Devil’s Food Cake)

    14 Gru ’11
  • 3

    Morkų tortas su varškės kremo pertepimu

    3 Rgp ’11
  • 4

    New York Cheesecake (Niujorko sūrio tortas)

    15 Bal ’12
  • 5

    Pepparkakor (arba meduoliai švediškai)

    28 Lap ’10
  • 6

    Šokoladinis pyragas

    31 Sau ’10

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • Ryžių ir vištienos sriuba su daržovėmis

    31 Sau ’23
  • Minkšti žemės riešutų kremo sausainiai

    28 Sau ’23
  • Agurkų, bolivinės balandos ir avinžirnių salotos

    26 Sau ’23

Kategorijos

  • GĖRIMAI (34)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (24)
  • KALĖDŲ PASAKOS (73)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (290)
    • Apkepai (46)
    • Blynai (29)
    • Bulvių patiekalai (32)
    • Daržovių patiekalai (124)
    • Grybų patiekalai (17)
    • Kruopų patiekalai (46)
    • Makaronų patiekalai (24)
    • Mėsos patiekalai (70)
    • Miltiniai patiekalai (26)
    • Nesaldūs pyragai (30)
    • Troškiniai (20)
    • Varškės patiekalai (32)
    • Žuvis (39)
  • LENGVI KĄSNELIAI (270)
    • Blynai ir vafliai (40)
    • Duona (22)
    • Karštieji užkandžiai (45)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (136)
    • Salotos (49)
    • Šaltieji užkandžiai (70)
    • Sumuštiniai (24)
  • MAISTAS GAMTOJE (14)
  • PASAULIO SKONIAI (48)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (28)
  • SALDUMYNAI (576)
    • Bandelės (35)
    • Be orkaitės (104)
    • Desertai indeliuose (75)
    • Keksai, keksiukai (98)
    • Ledai (13)
    • Pyragai (146)
    • Pyragėliai (43)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (74)
    • Tortai (105)
  • SRIUBOS (23)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (11)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų