Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

PyragėliaiSALDUMYNAI

Tešloje kepti obuoliai su riešutų įdaru

parašė Asta 16 Vas ’20
Tešloje kepti obuoliai su riešutų įdaru

Skiltelėmis supjaustyti, orkaitėje kepti obuoliai man visada buvo labai gardus užkandis. Pabarsčius cinamonu, pagardinus šaukšteliu riešutų sviesto, ar obuolių puseles prieš kepant pripildžius varškės įdaro jie tampa net daugiau nei užkandžiu – greičiau jau kuo tikriausiu gardžiu desertu. Ką jau bekalbėti apie štai tokius keptus obuolius, įdarytus riešutais ir avižiniais dribsniais, įsuktus į minkštą saldžią tešlą, puošnius ir kvepiančius nosį kutenančiu cinamonu.

Man rodos, šiam šventiniam sekmadieniui toks desertas labai tiktų. Primenantis vaikystę. Pripildantis namus jaukumo. Pilnas šviesios nostalgijos, šilumos ir meilės.

 Tešloje kepti obuoliai su riešutų įdaru

 Tešloje kepti obuoliai su riešutų įdaru

 Tešloje kepti obuoliai su riešutų įdaru

Tešloje kepti obuoliai su riešutų įdaru

Atsispausdinti
Porcijos: 6-7 Paruošimo laikas: 60 min. Gaminimo laikas: 30-35 min.

INGREDIENTAI

Tešlai:
2 ½ (350 g) miltų
½ stiklinės (60 g) miltelinio cukraus
½ arb. š. druskos
½ arb. š. malto cinamono
180 g šalto sviesto
2 valg. š. riebios grietinės
2-3 valg. š. ledinio vandens

Obuoliams:
6-7 obuolių
1 citrinos sulčių

Riešutų įdarui:
100 g sviesto
½ stiklinės (70 g) stambių pilno grūdo avižinių dribsnių
3 valg. š. rudojo cukraus
1 arb. š. malto cinamono
½ stiklinės (70 g) mėgstamų riešutų (graikinių, lazdynų, migdolų)

Viršui:
1 kiaušinio (aptepti)

GAMINIMO EIGA

1. Paruoškite tešlą. Miltus sumaišykite su milteliniu cukrumi, druska ir cinamonu. Sudėkite labai šaltą kubeliais pjaustytą sviestą ir greitais judesiais trinkite tarp pirštų, kol gausite trupinius. Dirbkite greitai, kad sviestas neištirptų. Nedidelių sviesto gabalėlių trupiniuose gali būti likę.
2. Sudėkite grietinę, supilkite ledinį vandenį ir minkykite, kol tešla sukibs į kamuolį.
3. Tešlą suvyniokite į maistinę plėvelę ir palaikykite šaldytuve 30-60 min.
4. Kol tešla šaldytuve, paruoškite obuolius. Obuolius gerai nuplaukite, jei odelė labai stora ir kieta – ją nulupkite. Nupjaukite obuolių viršūnę ties koteliu, iš obuolių vidaus išgremžkite sėklalizdžius – „šulinėlius“ įdarui. Negremžkite obuolių kiaurai, palikite nestorą „dugną“. Paruoštus obuolius apšlakstykite citrinų sultimis ir atidėkite į šalį.
5. Paruoškite riešutų įdarą. Visus įdarui skirtus ingredientus sudėkite į maisto smulkintuvą ir smulkinkite tol, kol gausite smulkius riešutų gabalėlius.
6. Įdaru kruopščiai pripildykite obuolius.
7. Orkaitę įkaitinkite iki 180 ᵒC temperatūros. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
8. Tešlą padalinkite į šešias lygias dalis. Imkite po vieną dalį ir dėkite ant šiek tiek miltais pabarstyto lygaus ir švaraus stalviršio. Iškočiokite į tokio dydžio apskritimą, kad galėtumėte apgaubti ir įvynioti obuolį.
9. Ant iškočiotos tešlos apskritimo centro dėkite įdaru pripildytą obuolį ir apgaubkite jį tešla. Viršuje tešlą suspauskite, kad gerai supiltų. Jei tešla kur nors įplyš, įplyšimus taip pat sąžiningai „užtaisykite“ su atgnybtu tešlos gabalėliu. Taip paruoškite visus obuolius.
10. Iš likusios tešlos galite išpjauti lapelius, kuriais galite dekoruoti į tešlą įsuktus obuolius.
11. Sudėkite obuolius ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos. Aptepkite išplaktu kiaušiniu. Kiekvieno obuolio viršuje pradurkite po vieną mažą skylutę garams išeiti.
12. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 30-35 minutes, kol tešla bus gražiai auksinės spalvos. Šiek tiek atvėsinkite, tuomet – patiekite su karamelės padažu, medumi, ledais ar kitais mėgstamais priedais.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Kauno grūdais“.

 Tešloje kepti obuoliai su riešutų įdaru

 Tešloje kepti obuoliai su riešutų įdaru

 Tešloje kepti obuoliai su riešutų įdaru

avižiniai dribsniaicinamonascitrinosdesertasgrietinėkepiniaiobuoliairiešutaisaldumynaisviestastešla
0 komentaras
1
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Lengvos ir gaivios salotos
kitas įrašas
Sūriu apkeptos česnakinės bulvytės su šonine

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Obuolių pyragas

Jogurtiniai keksiukai su šokoladu

Avižiniai riešutų kremo sausainiai

Baklava su pistacijomis, lazdynų ir graikiniais riešutais

Marokietiški kokosiniai sausainiai

Bananinis sūrio tortas

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

„Švilpikai“ (bulvinės bandelės) su šoninės padažu

KITOKS RUDUO // Trinta žiedinių kopūstų sriuba

Lašišos kepsniai medaus-garstyčių marinate su traiškytomis bulvytėmis ir...

Makaronai su pesto padažu

Tortilijų suktinukai su vištiena

Pomidorų, avokadų, mocarelos ir špinatų salotos

REKLAMA

GĖRIMAI

Saldžios dovanos Mamai

MAMOS PASAULIS // Žaliasis avokadų kokteilis dubenėlyje

Karštas šokoladas su žiemos prieskoniais

Žaliasis avokadų kokteilis

Kava su moliūgų sirupu ir pienu

Naminis citrinų limonadas + 2 uogų skoniai!

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Keptų burokėlių ir batatų salotos su „Burrata“ sūriu

Lavašo suktinukai

Angliškos pusryčių bandelės su obuoliais, riešutų sviestu ir...

Salotos su keptais batatais ir fetos sūriu

Graikiško jogurto padažas su žalumynais

Ispaninio šalavijo sėklų (chia) pudingas su kava ir...

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10
  • 3

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 4

    Tortas „Medutis”

    22 Rgs ’09
  • 5

    Minkšti žagarėliai | NUOTRAUKOS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO

    22 Kov ’20
  • 6

    Banoffee | Pyragas su karamele, bananais ir plakta grietinėle

    13 Gru ’20

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • Citrininis vyniotinis su maskarponės kremu

    28 Kov ’23
  • Citrininiai keksiukai su citrinų kremu ir maskarponės kepurėlėmis

    23 Kov ’23
  • Lašišos kepsniai medaus-garstyčių marinate su traiškytomis bulvytėmis ir brokoliais

    22 Kov ’23

Kategorijos

  • GĖRIMAI (34)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (24)
  • KALĖDŲ PASAKOS (73)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (294)
    • Apkepai (47)
    • Blynai (30)
    • Bulvių patiekalai (34)
    • Daržovių patiekalai (124)
    • Grybų patiekalai (17)
    • Kruopų patiekalai (46)
    • Makaronų patiekalai (24)
    • Mėsos patiekalai (70)
    • Miltiniai patiekalai (26)
    • Nesaldūs pyragai (30)
    • Troškiniai (20)
    • Varškės patiekalai (32)
    • Žuvis (40)
  • LENGVI KĄSNELIAI (273)
    • Blynai ir vafliai (42)
    • Duona (22)
    • Karštieji užkandžiai (45)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (138)
    • Salotos (49)
    • Šaltieji užkandžiai (70)
    • Sumuštiniai (24)
  • MAISTAS GAMTOJE (14)
  • PASAULIO SKONIAI (51)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (28)
  • SALDUMYNAI (585)
    • Bandelės (37)
    • Be orkaitės (107)
    • Desertai indeliuose (76)
    • Keksai, keksiukai (99)
    • Ledai (13)
    • Pyragai (146)
    • Pyragėliai (46)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (75)
    • Tortai (106)
  • SRIUBOS (24)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (13)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų