Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

PyragėliaiSALDUMYNAI

Tešloje kepti obuoliai su riešutų įdaru

parašė Asta 16 Vas ’20
Tešloje kepti obuoliai su riešutų įdaru

Skiltelėmis supjaustyti, orkaitėje kepti obuoliai man visada buvo labai gardus užkandis. Pabarsčius cinamonu, pagardinus šaukšteliu riešutų sviesto, ar obuolių puseles prieš kepant pripildžius varškės įdaro jie tampa net daugiau nei užkandžiu – greičiau jau kuo tikriausiu gardžiu desertu. Ką jau bekalbėti apie štai tokius keptus obuolius, įdarytus riešutais ir avižiniais dribsniais, įsuktus į minkštą saldžią tešlą, puošnius ir kvepiančius nosį kutenančiu cinamonu.

Man rodos, šiam šventiniam sekmadieniui toks desertas labai tiktų. Primenantis vaikystę. Pripildantis namus jaukumo. Pilnas šviesios nostalgijos, šilumos ir meilės.

 Tešloje kepti obuoliai su riešutų įdaru

 Tešloje kepti obuoliai su riešutų įdaru

 Tešloje kepti obuoliai su riešutų įdaru

Tešloje kepti obuoliai su riešutų įdaru

Atsispausdinti
Porcijos: 6-7 Paruošimo laikas: 60 min. Gaminimo laikas: 30-35 min.

INGREDIENTAI

Tešlai:
2 ½ (350 g) miltų
½ stiklinės (60 g) miltelinio cukraus
½ arb. š. druskos
½ arb. š. malto cinamono
180 g šalto sviesto
2 valg. š. riebios grietinės
2-3 valg. š. ledinio vandens

Obuoliams:
6-7 obuolių
1 citrinos sulčių

Riešutų įdarui:
100 g sviesto
½ stiklinės (70 g) stambių pilno grūdo avižinių dribsnių
3 valg. š. rudojo cukraus
1 arb. š. malto cinamono
½ stiklinės (70 g) mėgstamų riešutų (graikinių, lazdynų, migdolų)

Viršui:
1 kiaušinio (aptepti)

GAMINIMO EIGA

1. Paruoškite tešlą. Miltus sumaišykite su milteliniu cukrumi, druska ir cinamonu. Sudėkite labai šaltą kubeliais pjaustytą sviestą ir greitais judesiais trinkite tarp pirštų, kol gausite trupinius. Dirbkite greitai, kad sviestas neištirptų. Nedidelių sviesto gabalėlių trupiniuose gali būti likę.
2. Sudėkite grietinę, supilkite ledinį vandenį ir minkykite, kol tešla sukibs į kamuolį.
3. Tešlą suvyniokite į maistinę plėvelę ir palaikykite šaldytuve 30-60 min.
4. Kol tešla šaldytuve, paruoškite obuolius. Obuolius gerai nuplaukite, jei odelė labai stora ir kieta – ją nulupkite. Nupjaukite obuolių viršūnę ties koteliu, iš obuolių vidaus išgremžkite sėklalizdžius – „šulinėlius“ įdarui. Negremžkite obuolių kiaurai, palikite nestorą „dugną“. Paruoštus obuolius apšlakstykite citrinų sultimis ir atidėkite į šalį.
5. Paruoškite riešutų įdarą. Visus įdarui skirtus ingredientus sudėkite į maisto smulkintuvą ir smulkinkite tol, kol gausite smulkius riešutų gabalėlius.
6. Įdaru kruopščiai pripildykite obuolius.
7. Orkaitę įkaitinkite iki 180 ᵒC temperatūros. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
8. Tešlą padalinkite į šešias lygias dalis. Imkite po vieną dalį ir dėkite ant šiek tiek miltais pabarstyto lygaus ir švaraus stalviršio. Iškočiokite į tokio dydžio apskritimą, kad galėtumėte apgaubti ir įvynioti obuolį.
9. Ant iškočiotos tešlos apskritimo centro dėkite įdaru pripildytą obuolį ir apgaubkite jį tešla. Viršuje tešlą suspauskite, kad gerai supiltų. Jei tešla kur nors įplyš, įplyšimus taip pat sąžiningai „užtaisykite“ su atgnybtu tešlos gabalėliu. Taip paruoškite visus obuolius.
10. Iš likusios tešlos galite išpjauti lapelius, kuriais galite dekoruoti į tešlą įsuktus obuolius.
11. Sudėkite obuolius ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos. Aptepkite išplaktu kiaušiniu. Kiekvieno obuolio viršuje pradurkite po vieną mažą skylutę garams išeiti.
12. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 30-35 minutes, kol tešla bus gražiai auksinės spalvos. Šiek tiek atvėsinkite, tuomet – patiekite su karamelės padažu, medumi, ledais ar kitais mėgstamais priedais.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Kauno grūdais“.

 Tešloje kepti obuoliai su riešutų įdaru

 Tešloje kepti obuoliai su riešutų įdaru

 Tešloje kepti obuoliai su riešutų įdaru

avižiniai dribsniaicinamonascitrinosdesertasgrietinėkepiniaiobuoliairiešutaisaldumynaisviestastešla
0 komentaras
1
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Lengvos ir gaivios salotos
kitas įrašas
Sūriu apkeptos česnakinės bulvytės su šonine

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Šokoladiniai triufeliai (Brigadeiro)

Jogurto, granolos ir braškių sluoksniuotis

Sūdytos karamelės kvadratėliai

Bandelės su cinamonu

Svarainių sausainiukai su saldžiarūgščiu glajumi

Graikiškas desertas su plikytu kremu „Bougatsa“

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

Ispaniškas omletas su bulvėmis ir kumpiu | Tortilla...

PASISLĖPTI PO KAUKE // Pertepti imbieriniai sausainiai

33 VALANDŲ KELIONĖ // Švediški meduoliai „Pepparkakor“

Sumuštiniai su kalakutiena, sūriu ir pomidorais

APIE MEILĘ IŠ PIRMO ŽVILGSNIO // Vištienos gabalėliai...

Orkaitėje keptos daržovės su vištienos iešmeliu

REKLAMA

SALDUMYNAI

Plikyti pyragaičiai su karameliniu maskarponės kremu

MAMOS DIENORAŠTIS // Avižiniai sausainiai su juodojo šokolado...

Mielinės cinamoninės bandelės su obuoliais

Varškės pyragas su pudingu

Struffoli

Kapučino sausainiai

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

NETIKIU // Kokosinis ryžių pudingas su šilauogėmis ir...

Ispaninio šalavijo sėklų (Chia) pudingas su mėlynėmis

Lengvai apkeptas tunas su česnakų padažu ir pomidorais

Sveikuoliški krekeriai

Citrininiai–aguoniniai čirviniai blynai

Šakšuka su morkomis

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 3

    Varškės pyragas su braškėmis

    20 Rgs ’09
  • 4

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09
  • 5

    Šokoladinis tortas „Velnio maistas” (Devil’s Food Cake)

    14 Gru ’11
  • 6

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (352)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (60)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (68)
    • Šaltieji užkandžiai (89)
    • Sumuštiniai (40)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (685)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (135)
    • Desertai indeliuose (94)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų