Saulėta virtuvė
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė

KARŠTIEJI PATIEKALAIŽuvis

Orkaitėje kepta dorada su daržovėmis ir Tartar padažu

parašė Asta 2 Gru ’20
Orkaitėje kepta dorada su daržovėmis ir Tartar padažu

Aš niekada nebuvau atsakinga už šeimos švenčių pagrindinį patiekalą. Galite patikėt? Įtariu, kad galit, šypt. Jei atsakinga vis tik būčiau, matyt, ruoščiau arba savo tobuląjį sultingą viščiuką, arba žuvį. Pavyzdžiui, nedidukes doradas. Joms reikia tiek nedaug – šlakelio alyvuogių aliejaus, po žiupsnį druskos ir grūstų juodųjų pipirų, šiek tiek česnakų, kelių citrinų riekelių ir ryšelio šviežių žolelių. Dvidešimt minučių įkaitintoje orkaitėje – ir skani, švelni, minkšta ir sultinga žuvis paruošta!

Paprastai toje pačioje skardoje prie dorados kepu ir daržovių. Šįkart tai buvo mažos bulvytės, morkytės ir šparaginės pupelės. Pagardinau daržoves alyvuogių aliejumi, česnakais, žolelėmis, druska ir pipirais. Vėlgi, viskas paprasčiau nei paprasta. O skanu? Labai!

Galiausiai, padažas. Tartar padažas man asmeniškai čia tinka tobulai – tiek prie žuvies, tiek prie daržovių. Jo pagrindas yra majonezas – naudojau natūraliomis citrinų sultimis pagardintą „Daumantų“ švelnaus skonio „Karališką“. Kad padažas išliktų pikantiškas, bet būtų kiek švelnesnis, įmaišiau keletą šaukštų graikiško jogurto. Toliau, pagardai padažo charakteriui sukurti: labai smulkiai supjaustyti rauginti agurkėliai, švieži krapai, garstyčios, citrinų sultys, druska ir pipirai. Viską gerai išmaišykite ir, – į lėkštes.

Tokius pietus galėčiau valgyti ir kasdien, ir per Kalėdas. Labai paprasta, bet nepaprastai skanu! O jūs ar mėgstat žuvį? Kviečiu išbandyti!

 Orkaitėje kepta dorada su daržovėmis ir Tartar padažu

 Orkaitėje kepta dorada su daržovėmis ir Tartar padažu

Orkaitėje kepta dorada su daržovėmis ir Tartar padažu

Atsispausdinti
Porcijos: 2-3 Paruošimo laikas: 30 min. Gaminimo laikas: 20-25 min.

INGREDIENTAI

Doradai:
1 dorados, išdarinėtos
alyvuogių aliejaus
žiupsnio druskos
žiupsnio šviežiai grūstų juodųjų pipirų
žiupsnio česnako miltelių
1 citrinos
4 česnako skiltelių
ryšelio prieskoninių žolelių

Bulvytėms:
500 g mažų bulvyčių
200 g mažų morkyčių
200 g šparaginių pupelių
4-5 valg. š. alyvuogių aliejaus
5 česnako skiltelių
1 valg. š. šviežių ar džiovintų kapotų čiobrelių
1 valg. š. šviežių ar džiovintų kapotų rozmarinų
žiupsnio druskos
žiupsnio šviežiai grūstų juodųjų pipirų

Tartar padažui:
½ stiklinės (125 ml) „Daumantų“ švelnaus skonio „Karališko“ majonezo
¼ stiklinės (65 ml) graikiško jogurto
4-5 mažų raugintų agurkėlių (karnišonų)
½ arb. š. garstyčių
½ citrinos sulčių
ryšelio šviežių krapų (ar petražolių)
žiupsnio druskos
žiupsnio šviežiai grūstų juodųjų pipirų

GAMINIMO EIGA

1. Paruoškite Tartar padažą. Raugintus agurkėlius supjaustykite ypač mažais kubeliais. Sumaišykite visus padažui skirtus ingredientus. Iki patiekiant laikykite šaldytuve.

2. Orkaitę įkaitinkite iki 220 ᵒC temperatūros.

3. Paruoškite prieskonines daržoves. Daržoves gerai nuplaukite. Bulvytes perpjaukite perpus.
4. Daržoves apšlakstykite alyvuogių aliejumi, sumaišykite su smulkiai kapotais česnakais, čiobreliais, rozmarinais, druska ir pipirais. Pasistenkite, kad visos daržovės tolygiai pasidengtų aliejumi ir prieskoniais. Atidėkite į šalį, kol paruošite žuvį.

5. Paruoškite doradą. Žuvį nuplaukite po vėsiu tekančiu vandeniu ir gerai nusausinkite popieriniais rankšluosčiais. Dėkite į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi. Aštriu peiliu padarykite negilias įpjovas kas 5 centimetrus.
6. Alyvuogių aliejumi gana dosniai aptepkite žuvį tiek iš išorės, tiek iš vidaus. Apibarstykite druska, šviežiai grūstais juodaisiais pipirais ir česnako milteliais (tiek žuvies išorę, tiek vidų).
7. Į pilvo ertmę dėkite nuluptų česnako skiltelių, pusės citrinos riekelių, šviežių prieskoninių žolelių (raudonėlių, rozmarinų, čiobrelių, šalavijo).
8. Šalia žuvies į kepimo skardą suberkite ir tolygiai paskleiskite daržoves.
9. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 20-25 min., kol vidinė žuvies temperatūra pasieks 60-63 ᵒC. Išimkite iš orkaitės ir apšlakstykite likusios pusės citrinos sultimis.
10. Patiekite su orkaitėje keptomis prieskoninėmis daržovėmis ir Tartar padažu.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Daumantų“.
#reklama #daumantu #daumantukaraliskas

 Orkaitėje kepta dorada su daržovėmis ir Tartar padažu

 

bulvėsčesnakaičiobreliaicitrinosdaržovėsdoradagraikiškas jogurtasmajonezasmorkosrozmarinaišparaginės pupelėstartaržuvis
2 komentarai
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Meduolinis desertas su karamele ir keptais obuoliais
kitas įrašas
Įtrūkę šokoladiniai sausainiai

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

NES MAN SKANU // Grikiai su daržovėmis

Blynai su vištiena ir pievagrybiais

APIE MIEGĄ // Brokolių blyneliai

Bulviniai vafliai su lašiša ir žalumynais

Mielinės bandelės su dešrelėmis

Grikių blyneliai

SALDUMYNAI

Beveik gimtadienis ir klausimų lietus

Pyragaičiai su obuoliais

Mėlynių pyragas

GĖRIMAI

Uogų ir bananų glotnutis (smoothie)

Kava su moliūgų sirupu ir pienu

Žaliasis avokadų kokteilis

PIETŪS DĖŽUTĖJE

SUSIDRAUGAUTI SU MAISTU // Bolivinės balandos salotos su...

Pomidorų, agurkų, špinatų ir mocarelos salotos

NES MAN SKANU // Grikiai su daržovėmis

2 komentarai

Ieva 11 Gru ’20 - 5:17 pm

Noriu sužinoti, ar pati dorada turi daug smulkių ašakų ar tik pagrindines stambias? Ačiū 🙂

Reply
Asta 14 Gru ’20 - 6:36 pm

Ieva, dorada turi labai nedaug smulkių ašakų 🙂

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

POPULIARIAUSI

  • 1

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 2

    Minkšti žagarėliai | NUOTRAUKOS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO

    22 Kov ’20
  • 3

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 4

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 5

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 6

    Klasikinis medaus tortas

    22 Gru ’19

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • Karštas šokoladas su žiemos prieskoniais

    17 Sau ’21
  • Žaliasis humusas

    14 Sau ’21
  • Karamelinė granola

    10 Sau ’21

Kategorijos

  • GĖRIMAI (27)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (6)
    • Šaltieji gėrimai (19)
  • KALĖDŲ PASAKOS (58)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (238)
    • Apkepai (41)
    • Blynai (25)
    • Bulvių patiekalai (26)
    • Daržovių patiekalai (110)
    • Grybų patiekalai (15)
    • Kruopų patiekalai (39)
    • Makaronų patiekalai (19)
    • Mėsos patiekalai (56)
    • Miltiniai patiekalai (21)
    • Nesaldūs pyragai (27)
    • Troškiniai (17)
    • Varškės patiekalai (29)
    • Žuvis (35)
  • LENGVI KĄSNELIAI (196)
    • Blynai ir vafliai (32)
    • Duona (20)
    • Karštieji užkandžiai (29)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (107)
    • Salotos (27)
    • Šaltieji užkandžiai (47)
    • Sumuštiniai (20)
  • MAISTAS GAMTOJE (9)
  • PASAULIO SKONIAI (14)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (26)
  • SALDUMYNAI (485)
    • Bandelės (29)
    • Be orkaitės (75)
    • Desertai indeliuose (55)
    • Keksai, keksiukai (87)
    • Ledai (11)
    • Pyragai (126)
    • Pyragėliai (32)
    • Saldainiai (14)
    • Sausainiai (67)
    • Tortai (89)
  • SRIUBOS (20)
  • VALGOMOS DOVANOS (38)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (8)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų