Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Be orkaitėsLENGVI KĄSNELIAIPusryčiaiSALDUMYNAIVALGOMOS DOVANOS

Žemės riešutų sviestas su medumi ir cinamonu

parašė Asta 16 Spa ’16
Žemės riešutų sviestas su medumi ir cinamonu

Iššokau parašiutu iš keturių kilometrų aukščio. Apsilankiau požiūrio plėtimo seminare. Leidausi į 35 kilometrų žygį pėstute per rudens nuspalvintą Nemuno vingių parką. Vis bandau save atrasti iš naujo: nueituose kilometruose, išgirstuose žodžiuose, taip ir neišsprūdusiame riksme tarp žemės ir dangaus.

O už lango – ruduo. Ryškus, saulėtas ir spalvotas. Atkakliai priešgyniaujantis visoms galimoms rudens depresijoms, visiems pilkos atspalviams, visiems pamažu į mintis įsėlinantiems liūdesiams. Jis sako: ei, viskas gerai. Sloga, vėjas, odą gnaibantis šaltis nėra blogiausia, kas gali nutikti. O ilgi vakarai – tai tik progos užsidegti žvakę, susisupti į jaukų pledą ir gerti pačią skaniausią pasaulyje svarainių arbatą. Net tamsūs rytai, ir jie nėra tokie blogi, kai iš lovos išlipi ta koja, kuria reikia (arba pagaliau patiki, kad abi kojos yra vienodai sėkmingos).

Ir savaitgaliai, tie romantiški rudens savaitgaliai. Kartais laikas, atrodo, trumpam sustoja: tam, kad išsikeptume kvapniausią obuolių pyragą. Ar tam, kad pagaliau prisiruoštume tam, ką ilgam atidėliojome „kitam kartui“. Net jei tai – tokia menka smulkmena kaip naminis riešutų sviestas.

Nesuskaičiuočiau, kiek kartų planavau pasigaminti riešutų sviesto pati, savo virtuvėje. Vis pasakydavau sau, kad kitą kartą. Taip atėjo kitas mėnesis, kiti metai, dar ir dar kiti metai… Dovanų iš „TOPO CENTRO“ gautas naujas „Philips“ smulkintuvas tapo tuo paskutiniu lašu gerąja prasme (senasis, nesu tikra, ar būtų tokį iššūkį atlaikęs), ir štai, prašom – naminis riešutų sviestas!

Štai taip, mažais žingsneliais, galima prisijaukinti visus metų laikus. Atradus mylimą šiltą šaliką. Išgalvojant sau naujų pirmųjų kartų. Stebint gamtą, lyg paveikslas nusidažiusią ryškiausiomis spalvomis. Plačiai atitraukiant žaliuzes, kad į namus pakliūtų kuo daugiau saulės spindulių. Ragaujant tobulai skanų naminį riešutų sviestą…

 Zemes riesutu sviestas

 Zemes riesutu sviestas  Zemes riesutu sviestas  Zemes riesutu sviestas

Žemės riešutų sviestas su medumi ir cinamonu

Atsispausdinti
Porcijos: 1 nedidelis stiklainėlis Paruošimo laikas: 10 min.

INGREDIENTAI

2 stiklinių (260 g) kepintų nesūdytų žemės riešutų
2 valg. š. medaus
1 arb. š. malto cinamono
¼ arb. š. druskos
2 arb. š. kokosų aliejaus

GAMINIMO EIGA

1. Žemės riešutus suberkite į smulkintuvą ir smulkinkite apie 4 minutes, kol gausite rupią masę.
2. Supilkite medų, suberkite maltą cinamoną, žiupsnelį druskos, supilkite kokosų aliejų. Smulkinkite dar apie 4-5 minutes, kol gausite vientisą riešutų masę.
3. Supilkite į stiklainėlį. Mėgaukitės!

 Zemes riesutu sviestas

cinamonaskokosų aliejusmedusriešutairiešutų sviestasžemės riešutaižemės riešutų sviestas
4 komentarai
6
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Bananinis ispaninio šalavijo sėklų (Chia) pudingas su karamelizuotais obuoliais
kitas įrašas
Kakavinė avižinių dribsnių košė su bananais ir riešutų sviestu

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Chia sėklų pudingas su mėlynėmis ir granola

Pavasario sumuštiniai su pipirnių daigais

Jogurtiniai keksiukai su šokoladu

Citrininiai keksiukai su ispaninio šalavijo sėklomis (chia) ir...

REKLAMA

GĖRIMAI

Gaivus citrinų ir braškių gėrimas

Žaliasis trintų vaisių ir špinatų kokteilis

Tropinis kokosų ir mangų koktelis dubenėlyje

Trintų vaisių ir graikiško jogurto kokteilis

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Kepta avižinė košė su morkomis ir riešutais

Migdolinis ispaninio šalavijo sėklų (chia) pudingas su braškėmis...

MAMOS DIENORAŠTIS // Traškūs dribsniai su bolivinėmis balandomis

Belgiški vafliai

REKLAMA

SALDUMYNAI

Mielinis vainikas su kreminiu sūriu, spanguolėmis, apelsinais ir...

MAMOS DIENORAŠTIS // Bananiniai keksiukai su šilauogėmis

Obuolių pyragas su morengo plutele

Varškinės spurgytės

4 komentarai

Kamilė 16 Spa ’16 - 5:06 pm

Aš irgi labai norėčiau pabandyt, bet taip pat baiminuosi dėl smulkintuvo 😀 bet jaučiu teks rizikuot, nes atrodo labai gardžiai!

Reply
Simona 7 Lap ’16 - 6:02 am

Sveiki 🙂 Atrodo pasakiškai, o kiek laiko gali stovėti? Mastau apie tokias dovanas kalėdoms 🙂

Reply
Rožė 25 Gru ’22 - 1:34 am

Atrodo puikiai, tikrai bandysiu!
Tik klausimas, kiek laiko galima naudoti/laikyti? Ar nesugenda greitai? 🙂

Reply
Asta 27 Gru ’22 - 8:24 am

Sveiki! Na, sudėtyje nėra greitai gendančių produktų, tad galiojimas tikrai labai ilgas – manau, kad šaldytuve galite laikyti apie porą mėnesių 🙂

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų