Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

BlynaiDaržovių patiekalaiKARŠTIEJI PATIEKALAI

Bulviniai blynai su ikrų užtepėle ir lašiša

parašė Asta 19 Spa ’21
Bulviniai blynai su ikrų užtepėle ir lašiša

Bulves mes mėgstam įvairiausiais pavidalais: kepam prieskoniais pagardintas bulvių skilteles orkaitėje, trinam bulvių košę, pjaustom armonikėlėm, traiškom, gaminam njokius, bulviniečius (virtų bulvių blynelius su sūriu), senovišką kugelį. Tik bulvinius blynus kažkodėl kepam labai retai – o kai jau kepam, tai valgom juos gardžiausiai ir prašmatniausiai, kiek tik įmanoma. Patiekti juos su grietine – žinoma, kad skanu, bet ar bandėt kada vietoj grietinės aptepti ikrų užtepėle ir pagardinti lašišos gabalėliais? Dievulėli, kaip skanu. Aš šiaip jau ilgus metus galvojau, kad ikrų nemėgstu, bet čia kaip ir su avokadais, avinžirniais ir šokoladiniais ledais – viskas su laiku. Šiandien jau tikrai mėgstu, šypt.

Bulves blynams tarkavau burokine tarka, įmaišiau į jas dar vieną batatą ir vieną morką. Labai svarbus žingsnis, kepant šitaip tarkuotų bulvių blynus, labai gerai nusunkti tarkius. Sukrėskite juos į rankšluostėlį, susukite ir iš visų jėgų nuspauskite, kad tarkiai liktų kuo sausesni. Beliks sumaišyti su likusiais ingredientais ir iškepti gerai įkaitintame aliejuje. Kol bus traškūs ir gardūs!

Valgome ir akimis, tiesa? Žiūrėjau į savo pietų lėkštę, kurią dabar rodau ir jums, ir galvojau, kad bulviniai blynai gali būti išties labai gražūs. Pažadu, ne tik atrodo skaniai – ir yra labai, labai skanu!

Blyneliai traškiais krašteliais, viduje minkšti, pagardai – tobulai derantys. Prisimenat laikus, kai visus tinklaraščio receptus vertindavau dešimtbalėje skalėje? Šiems blyneliams rašyčiau dešimt, tikrai.

Bulviniai blynai su ikrų užtepėle ir lašiša

Atsispausdinti
Porcijos: 3-4 Paruošimo laikas: 30 min.

INGREDIENTAI

4-5 bulvių (apie 650 g)
1 vidutinio dydžio saldžiosios bulvės
1 morkos
1 svogūno
2 kiaušinių
¼ stiklinės (40 g) džiūvėsėlių
1 arb. š. druskos
½ arb. š. grūstų juodųjų pipirų

aliejaus kepimui

Patiekti:
ikrų užtepėlės
šaltai rūkytos lašišos
ryšelio šviežių petražolių
citrinų skiltelių

GAMINIMO EIGA

1. Bulves ir saldžiąsias bulves sutarkuokite burokine tarka, morkas – smulkia tarka. Sietelį išklokite lininiu rankšluostėliu, sudėkite tarkuotas daržoves, įsukite į rankšluostį ir kuo geriau nusunkite visą skystį.
2. Suberkite daržoves į dubenį, sumaišykite su smulkiai kapotu svogūnu, kiaušiniais, džiūvėsėliais, druska ir pipirais.
3. Keptuvėje įkaitinkite aliejų (tiek, kad semtų dugną maždaug 4-5 mm). Dėkite po šaukštą paruoštos blynelių masės ir kepkite virš vidutinės ugnies kelias minutes, kol apskrus. Tuomet apverskite ir kepkite dar kelias minutes. Išėmę iš keptuvės, riebalų perteklių nusausinkite popieriniais rankšluosčiais.
4. Blynelius patiekite su ikrų užtepėle, rūkytos lašišos gabalėliais, šviežiomis petražolėmis ir citrinų skiltelėmis.

batataiblynaibulvėscitrinosikraiikrų užtepėlėlašišamorkospetražolėssaldžiosios bulvės
0 komentaras
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Kriaušiniai keksiukai su graikiniais riešutais
kitas įrašas
Trisluoksnis šokoladinis – vanilinis – moliūginis sūrio tortas

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Blynai su vištiena ir pievagrybiais

Itališki bulvių virtinukai (gnocchi) su šonine, špinatais ir...

Šaltibarščiai

Orkaitėje keptos daržovės su vištienos iešmeliu

Orkaitėje keptas viščiukas su traiškytomis bulvytėmis ir spanguolių...

Grybų ir kopūstų pyragas

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

JEI DAR TURITE CUKRAUS // Cukrinukai

33 VALANDŲ KELIONĖ // Švediški meduoliai „Pepparkakor“

Pomidorų, avokadų, mocarelos ir špinatų salotos

APIE MEILĘ IŠ PIRMO ŽVILGSNIO // Vištienos gabalėliai...

MAMOS DIENORAŠTIS // Itališkas omletas su lašiša ir...

MAMOS DIENORAŠTIS // Mielinės lankstytos bandelės su dešrelėmis

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

AUKŠTYN KOJOM // Bolivinės balandos salotos su keptais...

Šakšuka su morkomis

Nicos salotos

Mėsainiai su plėšyta kiauliena ir kopūstų salotomis

Kepta trijų grūdų dribsnių košė su obuoliais ir...

Lipnūs vištienos sparneliai su barbekiu padažu ir medumi

REKLAMA

GĖRIMAI

Uogų, bananų, špinatų, riešutų sviesto ir datulių kokteilis...

Kakavinis riešutų sviesto kokteilis dubenėlyje

Tiramisu Affogato

Šaltas kavos gėrimas su šokoladu

SUSIPLAKIME KOKTEILĮ // Trintų vaisių kokteilis „Pina Colada“

Žaliasis trintų vaisių ir špinatų kokteilis

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 2

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 3

    Minkšti žagarėliai | NUOTRAUKOS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO

    22 Kov ’20
  • 4

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 5

    Varškės spurgos

    20 Vas ’23
  • 6

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • Juodosios arbatos keksas su medumi

    27 Geg ’23
  • Baltojo šokolado keksiukai su pistacijų kremu

    25 Geg ’23
  • Keptų smidrų, pomidorų ir persikų salotos su vytintu kumpiu ir „Burrata“

    23 Geg ’23

Kategorijos

  • GĖRIMAI (34)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (24)
  • KALĖDŲ PASAKOS (73)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (298)
    • Apkepai (47)
    • Blynai (31)
    • Bulvių patiekalai (36)
    • Daržovių patiekalai (124)
    • Grybų patiekalai (17)
    • Kruopų patiekalai (46)
    • Makaronų patiekalai (24)
    • Mėsos patiekalai (70)
    • Miltiniai patiekalai (26)
    • Nesaldūs pyragai (30)
    • Troškiniai (20)
    • Varškės patiekalai (33)
    • Žuvis (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (279)
    • Blynai ir vafliai (42)
    • Duona (22)
    • Karštieji užkandžiai (48)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (139)
    • Salotos (51)
    • Šaltieji užkandžiai (72)
    • Sumuštiniai (26)
  • MAISTAS GAMTOJE (18)
  • PASAULIO SKONIAI (52)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (28)
  • SALDUMYNAI (593)
    • Bandelės (38)
    • Be orkaitės (108)
    • Desertai indeliuose (78)
    • Keksai, keksiukai (101)
    • Ledai (13)
    • Pyragai (148)
    • Pyragėliai (46)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (75)
    • Tortai (108)
  • SRIUBOS (24)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (13)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų