Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Keksai, keksiukaiSALDUMYNAI

Bananų duona su avižiniais dribsniais

parašė Asta 28 Sau ’10
Bananų duona su avižiniais dribsniais

Trečiadienis, vienuolikta valanda ryto, termometras rodo tik minus 10.
O už lango krenta baltos didelės snaigės. Pūga. Nuostabiai gražus vaizdas, kai jį gali stebėti tik pro langą, mhm. Kaip aš džiaugiuosi labai labai, kad man vis dar atostogos! Neįsivaizduoju, kokiu būdu reikėtų prisiversti kišti nosį į lauką, nors ir apsimuturiavus keturiais sluoksniais drabužių, irtis prieš vėją į stotelę, o ten dar laukti autobuso, kuris, žinoma, vėluotų bent porą ilgų, skausmingai šaltų minučių, kurios išsitęstų beveik iki begalybės. Tada bildėti baltais keliais pusę valandos, kur reiktų vėl žengti į tą šlapių, šaltų snaigių sūkurį.
Aha, tikrai, kiek nedaug trūksta, jog didelės baltos gražios snaigės virstų nemaloniai šlapiomis ir šaltomis?

Todėl aš – kol vis dar galiu džiaugtis šiais malonumais – rytais miegu iki vienuoliktos ryto, iki pietų slampinėju su chalatu, garsiai klausausi muzikos, geriu karštą arbatą ir mėgaujuosi labai skania sveikuoliška bananų duona su avižiniais dribsniais.

Ir dar tyliai tyliai užjaučiu tuos, kurie dabar yra anapus lango.

Skonis: 9,5/10. Nors to nesitikėjau, bet tenka pripažinti, kad ši duona mane nustebino – nesitikėjau, kad ji bus tokia puiki! Labai skani, minkšta ir puri, tačiau pats nuostabiausias akcentas man čia buvo avižiniai dribsniai. Duonelė, kurią reikia šiek tiek pakramtyti 🙂 Skaniai pakramtyti! 😉

Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo.

Kur radau? Joy the Baker

Bananų duona su avižiniais dribsniais

Atsispausdinti
Porcijos: 14 riekelių Paruošimo laikas: 15 min. Gaminimo laikas: 45-50 min.

INGREDIENTAI

1 ¼ puodelio (165 g) miltų
½ puodelio (100 g) rudojo cukraus
½ arb.š. druskos
½ arb.š. kepimo miltelių
½ arb.š. cinamono
3 arb.š. aliejaus
1 didelis kiaušinis, išplaktas
2 vidutinio dydžio kiaušinių baltymai, išplakti
3 bananai (~300 g), prinokę
1 puodelis (110 g) avižinių dribsnių

GAMINIMO EIGA

1. Įkaitinti orkaitę iki 180 ºC temperatūros. Ištepti riebalais ir pabarstyti miltais arba tiesiog ištiesti kepimo popieriumi kepimo indą (26×12 cm).
2. Dideliame dubenyje sumaišyti visus sausus produktus, įskaitant avižinius dribsnius ir cinamoną.
3. Mažesniame dubenyje sutrinti bananus iki vientisos masės. Sudėti kiaušinius ir aliejų, gerai išmaišyti.
4. Supilti plakinį į sausų produktų mišinį ir gerai išmaišyti. Tešla turi būti pakankamai tiršta.
5. Išplakti kiaušinių baltymus iki standumo. Per tris kartus baltymus įmaišyti į masę.
6. Supilti paruoštą tešlą į kepimo indą ir kepti apie 45 – 50 minučių. Išimti iš orkaitės, leisti pastovėti apie 5 minutes, tuomet išimti iš kepimo formos ir ant grotelių vėsinti dar apie 10 minučių.
7. Supjaustyti riekelėmis ir patiekti.

avižiniai dribsniaibananaicinamonaskeksassaldumynai
16 komentarai
3
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Beveik prancūziškas skrebutis
kitas įrašas
Šokoladinis pyragas

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Juodosios arbatos keksas su medumi

New York Cheesecake (Niujorko sūrio tortas)

Blynų tortas su šokoladu

Citrinų kvadratėliai

Rikotos vafliai su šilauogėmis

Obuolių spurgytės

REKLAMA

SALDUMYNAI

Plikyti pyragaičiai su karameliniu maskarponės kremu

JOGURTINĖ PANAKOTA SU BRAŠKIŲ ŽELĖ

Klafutis su vyšniomis (trešnėmis)

Galetė su obuoliais ir karamele

Meduolinis tiramisu

Citrininiai keksiukai

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

Sumuštiniai su kalakutiena, sūriu ir pomidorais

MAMOS DIENORAŠTIS // Itališkas omletas su lašiša ir...

APIE MEILĘ IŠ PIRMO ŽVILGSNIO // Vištienos gabalėliai...

Cukinijų ir morkų blyneliai su varške

NES MAN SKANU // Grikiai su daržovėmis

KALĖDŲ NUOJAUTA // Šokoladiniai saldainiai su kepintais žemės...

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Orkaitėje keptas nesaldus blynas su cukinijomis ir šonine

Bulguro kruopų, vištienos ir daržovių salotos

Pica su pesto padažu ir vištiena

NES MAN SKANU // Grikiai su daržovėmis

Obuoliniai varškės blyneliai

Orkaitėje kepta lašiša su brokoliais ir prieskoninėmis bulvytėmis

16 komentarai

Eglė 28 Sau ’10 - 4:29 pm

Nesiliauji eksperimentavus su bananų duona? 🙂
Bet tai kaaaaaip šalta lauke. neduokdie…

Reply
Asta 28 Sau ’10 - 4:35 pm

Iš tiesų tai čia aplinkybės priverčia nesiliauti – teko skubiai gelbėti bananus 🙂 Bet eksperimentai labai skanūs, tai belieka džiaugtis 😀
Aš jau trečią dieną nekišu nosies į lauką, tik į termometrą pro langą pažiūriu… ir toliau džiaugiuos šiltais namais 🙂 Mes gi abi tokios: šalčiams ir žiemai NE! 😀

Reply
Brigita 28 Sau ’10 - 5:21 pm

Labai puikiai atrodo, iš pradžių, rodos, galėjau prisiekti, kad bus su mielėmis, bet tai tik išplakti baltymai ir pusė šaukštelio kepimo miltelių 😮 neįtikėtina, gausiai puri atrodo, tikrai kaip mielinė :}

Reply
Asta 29 Sau ’10 - 12:43 am

Ačiūūū, Brigita 😉
Oi, ne, pas mane mielėmis pakvips dar negreit tikriausiai, ką jau daryt, kad tokia bailė esu 😀 Draugui mielines bandeles su dešrelėm pažadėjau prieš šimtą metų, bet kada jis jų sulauks, ryškiai neaišku.. 😀

Reply
aguonele 31 Sau ’10 - 9:45 pm

labai skaniai atrodo !!mane pakeri keksai, kurie taip graziai iskile ir parude yra. Itraukiu i savo receptu knyga 😉

Reply
Asta 31 Sau ’10 - 10:25 pm

aguonėle, ačiū 🙂 Tiesą sakant, šį keksą-duoną aš iš orkaitės traukiau irgi visa išsišiepus, kad taip puikiai iškilo, taip gražiai įtrūko, taip žaviai apskrudo ir taip toliau, ir panašiai 😀 Bet visų geriausia, kad jis labai skanus. Lauksiu įspūdžių ir iš tavo virtuvės, žinoma 😉

Reply
Brigita 13 Vas ’10 - 10:25 am

Ir aš bijau mielių ;)) Bet jau po truputį kovoju ir lyg nugaliu šią baimę 🙂 Pabandyk, gal ir tau bus kaip su eklerais, man pirmosios pavykusios bandelės irgi oi kiek džiaugsmo teikė :))

Reply
Asta 13 Vas ’10 - 12:30 pm

Brigita, pabandžiau! 🙂 Vakar mėgavomis nuostabiai skaniomis bandelėmis su prieniškomis dešrelėmis (nors aš prisiekt galiu, kad su cinamonu ar varške būtų šimtą kart skaniau, bet reikėjo atiduot „skolas”) 😀

Reply
S 24 Bal ’10 - 3:00 pm

hahaha pas mane pasityciojimas ne duona gavos, nes neiskilo ;D baltymus gerai isplakiau, bet zinau kur kitur klaida padariau jog net geda sakyti xD nors ir priplotas gavos bet vis vien skanus ;D ir kvapas geras

Reply
Asta 25 Bal ’10 - 9:58 pm

S, 😀 Tai jau pasakyk, nekankink, gal kažkas kitas tokios klaidos išvengs tavo dėka 🙂 Bet šiaip ar taip, labai džiaugiuos, kad nepaisant klaidelių, duonelė valgoma gavosi, o kitą kartą dar ir graži bus, neabejoju 😉

Reply
vaida 26 Vas ’12 - 9:15 am

Labai skani duona, mano megiamiausiuju sarase. Gavosi lygiai tokia pati kaip foto 🙂 Kvapni, minkstute…Dabar daznai kepsiu. Aciu uz recepta 🙂

Reply
Asta 2 Kov ’12 - 8:15 pm

Nėra už ką, Vaida 🙂 Gera žinoti, kad duonelė patinka 🙂

Reply
Pupuliuke 9 Spa ’13 - 12:25 pm

O per kiek laiko tą duonytę reikia suvalgyti? Įtariu kad bananai greit genda ?

Reply
Asta 11 Spa ’13 - 6:01 am

Bananai čia jau yra apdoroti, įmaišyti į masę ir iškepti, todėl jų galiojimo laikas tikrai nėra labai labai trumpas 🙂 Kita vertus, pati duonelė, jei laikysite ilgai, praras savo drėgnumą; skaniausi tokie kepiniai yra švieži 🙂 Mes paprastai suvalgome per porą dienų, tačiau sandariame indelyje galite laikyti ir 3-4 dienas.

Reply
Lina 12 Lie ’18 - 1:16 pm

Gavosi nuostabiausia pirma mano duonelė. Norėjosi sveikos ir panaudoti avižinių dribsnių, kurie stovi jau senokai spintelėje. Neiškenčiau kada atvės ir karštą valgiau. 🙂 Ir graži, ir skani – ačiū!!! 🙂

Reply
Asta 12 Lie ’18 - 8:10 pm

Ačiū Jums, Lina, labai džiaugiuosi, kad patiko! 🙂

Reply

Komentuoti: Asta Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 3

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 4

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10
  • 5

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 6

    Tortas „Juodasis miškas“

    28 Gru ’14

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (349)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (88)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų