Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Be orkaitėsDesertai indeliuoseSALDUMYNAI

Kalėdinis trifle su vyšniomis ir imbieriniais sausainiais

parašė Asta 15 Gru ’22
Kalėdinis trifle su vyšniomis ir imbieriniais sausainiais

Devynios dienos iki Kalėdų, vos devynios! Kvepiančios imbieriniais sausainiais ir karštu šokoladu, lyg cukraus pudra nubarstytos snaigėm, pilnos šventinių lempučių mirgėjimo, žvakių šviesos ir gražių norų.

Aš tikiuosi, kad šiemet jums pavyko prisijaukinti lėtą ir ramų laukimą. Kad jis nepasimetė tarp visų darbų ir reikalų, tarp visų varnelių, kurias norisi sužymėti niekad nesibaigiančiam sąraše. Kad vietoj bėgimo per dienas, atradot minutėlę stabtelėti ir padėkoti. Pasidžiaugti. Pasimėgauti.

Man – truputį pavyko, truputį ne. Dar liko dienų, kad šias svarstykles pavyktų persverti į kurią nors pusę, šypt. Linkiu ir sau, ir jums, kad magijos tame likusiame laukime būtų bent truputį daugiau nei buities, o mielų ritualų – šiek tiek daugiau nei kartais slegiančios rutinos.

Jei paklaustumėt, kokį desertą pagaminti juokingai lengva, o galėtų atstoti net šventinį tortą, sakyčiau, – trifle! Dailiose stiklinėse ar taurėse – penki sluoksneliai skanumo, meilės ir Kalėdų jausmo.

  • gaivi vyšnių skonio želė (visada naudoju „Dr. Oetker“ želė; man patinka jų tekstūra, skoniai ir jų įvairovė);
  • švelnus vanilinis kremas;
  • aromatingi, sodraus skonio imbieriniai sausainiai;
  • saldžios kukurūzų krakmolu sutirštintos vyšnios;
  • purus maskarponės ir grietinėlės kremas.

Svarbiausia, visų sluoksnių ragaukite iškart, taip bus skaniausia! Kiekvienas sluoksnis savitas – skirtingų skonių ir tekstūrų – o kartu jie sudaro tobulai harmoningą visumą. Saldu, švelnu, gaivu… LABAI skanu!

Kalėdinis trifle su vyšniomis ir imbieriniais sausainiais

Atsispausdinti
Porcijos: 8 Paruošimo laikas: 45 min.

INGREDIENTAI

Želė sluoksniui:
1 pakuotės „Dr. Oetker“ vyšnių skonio želė
400 ml vandens
8 valg. š. šaldytų vyšnių (be kauliukų)

Vaniliniam kremui:
1 ¾ stiklinės (440 g) pieno
½ stiklinės (100 g) cukraus
1 arb. š. vanilės pastos
4 valg. š. kukurūzų krakmolo
žiupsnio druskos
4 kiaušinių trynių
30 g sviesto

150 g imbierinių sausainių

Vyšnioms:
400 g šaldytų vyšnių
¼ stiklinės (50 g) cukraus
2 valg. š. kukurūzų krakmolo

Maskarponės kremui:
200 g maskarponės
½ stiklinės (65 g) miltelinio cukraus
1 arb. š. vanilės pastos
¾ stiklinės (190 g) riebios grietinėlės

Papuošti:
imbierinių sausainių
miltelinio cukraus

GAMINIMO EIGA

1. Paruoškite želė sluoksnį. Karštu vandeniu užpilkite želė miltelius ir maišykite, kol ištirps. Atvėsinkite iki kambario temperatūros. Į kiekvieną stiklinę berkite po šaukštą šaldytų vyšnių, užpilkite atvėsinta želė. Palaikykite šaldytuve apie pusvalandį, kol sustings.

2. Paruoškite vanilinį kremą. Į puodą supilkite pieną ir kaitinkite virš vidutinio dydžio ugnies, kol kraštuose ims kilti pirmieji burbuliukai. Nukaiskite ir leiskite šiek tiek atvėsti.
3. Cukrų, vanilės pastą, kukurūzų krakmolą, druską ir kiaušinių trynius elektriniu plaktuvu išplakite iki purumo. Nuolat plakdami kiaušinių plakinį, į jį lėta srovele supilkite karštą pieną. Gautą masę perpilkite atgal į puodą, grąžinkite virš vidutinio dydžio ugnies ir maišydami kaitinkite kelias minutes, kol kremas sutirštės. Iš karto sudėkite mažais kubeliais supjaustytą sviestą. Išmaišykite, kol ištirps.
4. Paruoštą kremą perdėkite į dubenėlį. Uždenkite maistine plėvele taip, kad ji liestų kremo paviršių – tai neleis kremo paviršiui sustingti, apdžiūti. Atvėsinkite, tuomet – paskirstykite į stiklines ant sustingusio želė sluoksnio.

5. Imbierinius sausainius sulaužykite ar sutrinkite iki smulkių gabalėlių. Suberkite į stiklines ant vanilinio kremo.

6. Paruoškite vyšnias. Į nedidelį puodą suberkite šaldytas vyšnias (be kauliukų), cukrų ir kukurūzų krakmolą. Kaitinkite virš vidutinės ugnies, vis pamaišydami, kol vyšnios išskirs sultis, tuomet, dar po poros minučių – sutirštės. Nuimkite nuo ugnies ir atvėsinkite.
7. Atvėsusias vyšnias paskirstykite ant imbierinių sausainių sluoksnio.

8. Paruoškite maskarponės kremą. Į plakimo dubenį sudėkite maskarponę, suberkite miltelinį cukrų, pagardinkite vanilės pasta. Išplakite, kol produktai susimaišys. Toliau lėtai plakdami, supilkite grietinėlę. Plakimo greitį padidinkite ir plakite, kol gausite tvirtą, formą laikantį kremą. Neperplakite.
9. Paruoštą kremą paskirstykite į stiklines ant vyšnių.

10. Dėkite į šaldytuvą ir palaikykite bent 4 valandas ar geriausiai – pernakt. Per šį laiką imbieriniai sausainiai suminkštės, o visi skoniai susijungs į bendrą harmoningą visumą.
11. Prieš patiekiant papuoškite imbieriniais sausainiais, apiberkite milteliniu cukrumi.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Dr. Oetker Baltic“.
#reklama #droetker #droetkerlietuva

desertasgrietinėlėKalėdoskremaskukurūzų krakmolasmaskarponėsaldumynaisausainiaitrifleuogosvanilėvyšniosželė
0 komentaras
3
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Kalakutienos vyniotinis su šoninės, špinatų ir sūrio įdaru
kitas įrašas
Pavlova su maskarpone, apelsinų kremu ir uogomis

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Varške įdaryti kepti obuoliai

Moliūginės kavos sūrio pyragas

Moliūginės cinamoninės bandelės

Pyragaičiai su obuoliais

Medaus keksiukai su kreminio sūrio ir medaus kepurėlėmis

Braškinė-kokosinė panakota

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

Orkaitėje keptos daržovės su vištienos iešmeliu

POPIERĖLIS IŠ PRAEITIES // Varškėčiai su sėklomis

Pomidorų, avokadų, mocarelos ir špinatų salotos

APIE MIEGĄ // Brokolių blyneliai

TRIJŲ PLIUSŲ TAISYKLĖ // Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su...

ŠOKOLADAS KALĖDOMS // Šokoladinės eglutės

REKLAMA

SALDUMYNAI

Sveikuoliški avižiniai sausainiukai

Moliūgų ir varškės pyragas

Kondensuoto pieno keksas

Japoniškas biskvitinis braškių tortas | Nuotraukos žingsnis po...

Kokosiniai sausainėliai

Itališkos mielinės bandelės su kremu „Maritozzi“

REKLAMA

GĖRIMAI

Braškinis pieno kokteilis

MAMOS DIENORAŠTIS // Miško uogų kokteilis dubenėlyje

Naminis citrinų limonadas + 2 uogų skoniai!

Nealkoholinis karštas vynas

Kava su moliūgų sirupu ir pienu

Karštas šokoladas su žiemos prieskoniais

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10
  • 2

    Itališkas omletas (fritata) su smidrais, bulvėmis ir rūkyta lašiša

    29 Geg ’23
  • 3

    Pastizzi. Maltietiški pyragėliai su sūriu

    27 Bal ’14
  • 4

    TREČIAS KARTAS // Tobulas varškės apkepas

    13 Rgs ’17
  • 5

    JOGURTINĖ PANAKOTA SU BRAŠKIŲ ŽELĖ

    3 Geg ’20
  • 6

    Varškės pyragas su pudingu

    20 Rgs ’09

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • Itališkas omletas (fritata) su smidrais, bulvėmis ir rūkyta lašiša

    29 Geg ’23
  • Juodosios arbatos keksas su medumi

    27 Geg ’23
  • Baltojo šokolado keksiukai su pistacijų kremu

    25 Geg ’23

Kategorijos

  • GĖRIMAI (34)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (24)
  • KALĖDŲ PASAKOS (73)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (299)
    • Apkepai (47)
    • Blynai (31)
    • Bulvių patiekalai (36)
    • Daržovių patiekalai (125)
    • Grybų patiekalai (17)
    • Kruopų patiekalai (46)
    • Makaronų patiekalai (24)
    • Mėsos patiekalai (70)
    • Miltiniai patiekalai (26)
    • Nesaldūs pyragai (30)
    • Troškiniai (20)
    • Varškės patiekalai (33)
    • Žuvis (43)
  • LENGVI KĄSNELIAI (280)
    • Blynai ir vafliai (42)
    • Duona (22)
    • Karštieji užkandžiai (48)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (140)
    • Salotos (51)
    • Šaltieji užkandžiai (72)
    • Sumuštiniai (26)
  • MAISTAS GAMTOJE (18)
  • PASAULIO SKONIAI (52)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (28)
  • SALDUMYNAI (593)
    • Bandelės (38)
    • Be orkaitės (108)
    • Desertai indeliuose (78)
    • Keksai, keksiukai (101)
    • Ledai (13)
    • Pyragai (148)
    • Pyragėliai (46)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (75)
    • Tortai (108)
  • SRIUBOS (24)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (13)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų