Trečia karantino diena. O gal šešta? Nesu tikra, nuo kurio ataskaitos taško teisinga skaičiuoti.
Galvoju apie tai, kiek daug mūsų ne kartą svajojo apie tai, kad tik gyvenimas taptų lėtesnis. Kad atsirastų laiko skaityti knygas. Žiūrėti filmus. Žaisti su vaikais. Keltis ryte be žadintuvo.
Gaila, kad visa tai patirsim štai tokiu būdu, su tiek daug praradimų. Juk kažkam sugriuvo tik dienos rutina, o kažkam – braška traška ir visi ateities planai. Kažkas šiandien įgyvendina ne visada vien smagų projektą „darbas iš namų“, o kažkas prarado darbą neribotam laikui. Tiek daug situacijų, istorijų, patirčių.
Norisi tikėti, kad ši siaubinga situacija, kurioje atsidūrė pasaulis, galiausiai padės mums įvertinti tai, ką iš tiesų turime. Ką turėjome, bet gal nepastebėjome. Laisvę: rinktis, eiti, būti, apkabinti, pabučiuoti, dirbti, keliauti, gyventi pagal savo tempą ir norus. Ilgą laiką kiekvienas galėjome kone viską – gal ir keista dabar imti ir tas savo galimybes, norus bei troškimus sutalpinti tarp keturių namų sienų.
Bet taip reikia. Reikia likti namuose. Reikia būti atsargiems, būti atsakingiems.
O kad būtų lengviau, šį laiką galima priimti kaip netikėtą progą „pasimatuoti“ kitą – iš tiesų lėtesnį – gyvenimo būdą. Tą, kur lėti pusryčiai yra ne tik sekmadienio privilegija, bet maža kiekvienos dienos šventė.
Būkim sveiki ir saugokime vieni kitų sveikatą!
Kokosinis ispaninio šalavijo (chia) pudingas su citrinų kremu
AtsispausdintiINGREDIENTAI
½ skardinės (200 g) kokosų pieno
1 stiklinės (250 ml) pieno
2-3 valg. š. datulių sirupo
4 valg. š. (50 g) ispaninio šalavijo sėklų (chia)
½ stiklinės (50 g) kokosų drožlių
1 stiklinės (250 ml) citrinų kremo
Citrinų kremui (apie 500 ml):
4 citrinų, sulčių ir žievelių
200 g miltelinio cukraus
100 g tirpinto sviesto
4 kiaušinių
GAMINIMO EIGA
1. Iš pradžių paruoškite citrinų kremą. Elektriniu plaktuvu citrinos sultis, žieveles, miltelinį cukrų, tirpintą atvėsintą sviestą ir kiaušinius išplakite iki visiškai vientisos masės. Supilkite į vidutinio dydžio puodą.
2. Virkite kremą ant silpnos ugnies nuolat maišydami (kitaip masė prikibs prie puodo dugno ir sienelių), kol sutirštės. Neleiskite užvirti.
3. Kremui sutirštėjus, nuimkite nuo ugnies ir šiek tiek atvėsinkite. Supilkite į stiklainėlį, sandariai uždarykite. Laikykite šaldytuve.
4. Paruoškite ispaninio šalavijo sėklų (chia) pudingą. Visus produktus, išskyrus citrinų kremą, sudėkite į didesnį dubenį ir gerai išmaišykite šluotele. Leiskite pastovėti 15 minučių, tuomet dar kartą permaišykite. Uždenkite, dėkite į šaldytuvą ir palikite išbrinkti 2-4 val. ar per naktį.
5. Į stiklines paskirstykite citrinų kremą, ant viršaus – išbrinkusį ispaninio šalavijo sėklų (chia) pudingą.
6. Laikykite šaldytuve, suvalgykite per 4-5 dienas.