Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

LENGVI KĄSNELIAIMAISTAS GAMTOJESalotos

Salotos su grilyje kepta vištiena ir mangais

parašė Asta 9 Geg ’23
Salotos su grilyje kepta vištiena ir mangais

Sako, roges ruošk vasarą, o receptų idėjas savaitgaliui – savaitės pradžioj, šypt. Šįkart kviečiu ruošti groteles ir kurti grilį – kada daugiau, jei ne dabar, pradėti grilinimo sezoną? Tegul savaitgaliai būna saulėti, o maistas gamtoje – pats gardžiausias!

Salotos su mangais – ypač gaivios, spalvingos ir pilnos vasariškų skonių. Prie jų itin gardžiai dera ant grotelių kepta sultinga vištienos krūtinėlė. Ją pasirinkau iš „Lidl Lietuva“ „Grill&Fun” asortimento, kuris toks platus, kad kažką sau rastų kiekvienas: nuo įvairių vištienos bei kiaulienos šašlykų iki kepsnių, maltinių burgeriams, kepimui skirto sūrio, kepamųjų dešrelių, marinuotų žuvies kepsnių ir net augalinės kilmės produktų veganams.

Naujų „Grill&Fun” skonių užtektų turbūt visai vasarai, bet šįkart kviečiu pradėti nuo šio paprasto, lengvo ir labai skanaus recepto – nuo salotų su kepta vištiena ir pomidoriukais, agurkais, avokadais, mangais. Skanu be kalbų!

Beje, tokias ar panašias salotas galima sėkmingai priderinti prie beveik bet kokio ant laužo kepto maisto, net paprasčiausių šašlykų. Dažnai tą ir darau – garnyrui vietoje ryžių ir pomidorų padažo (klasika!) sau maišau didelį dubenį salotų. Rekomenduoju ir jums taip išbandyti – gaiviau, lengviau, sveikiau ir skaniau.

  • „Grill&Fun” marinuotos vidinės viščiukų filė – švelnaus skonio, tad patiks daugeliui, įskaitant ir vaikus.
  • Ruošdami salotas, drąsiai improvizuokite. Naudokite mėgstamus žalumynus: gūžines salotas ar smulkesnius špinatų, gražgarsčių lapelius.
  • Salotas galite paįvairinti kukurūzais, paprikomis ar kitomis mėgstamomis daržovėmis, taip pat – sūriu, pavyzdžiui, gabalėliu trupintos fetos.
  • Padažą galite pagaminti anksčiau ir sandariai uždarytame indelyje šaldytuve laikyti iki 4-5 dienų.
  • Mangas šių salotų recepte – pagrindinis akcentas, sukuriantis nuostabų skonių derinį su kitais produktais. Būtinai išsirinkite skanų ir pilnai sunokusį.

Salotos su grilyje kepta vištiena ir mangais

Atsispausdinti
Porcijos: 3-4 Paruošimo laikas: 30 min.

INGREDIENTAI

Padažui:
¼ stiklinės (62 g) alyvuogių aliejaus
2 valg. š. obuolių acto (arba citrinų sulčių)
2 valg. š. skysto medaus (arba klevų sirupo)
1 arb. š. garstyčių
1 arb. š. aguonų
½ arb. š. druskos

Salotoms:
1 romaninės salotos
150 g vyšninių pomidorų
1 didesnio trumpavaisio agurko
1 mango
1 avokado
¼ raudonojo svogūno

½ pakuotės (300 g) „Grill&Fun“ vištienos vidinės filė kepsnelių žolelių marinate

Patiekti:
ryšelio petražolių

GAMINIMO EIGA

1. Iš pradžių paruoškite padažą. Visus jam reikalingus ingredientus sudėkite į stiklainėlį, j sandariai užsukite ir supurtykite, kad gautumėte visiškai tolygios tekstūros padažą. Iki patiekiant laikykite šaldytuve.
2. Paruoškite salotas. Romaninę salotą supjaustykite ar suplėšykite nedideliais gabalėliais. Vyšninius pomidorus perpjaukite perpus, agurkus supjaustykite plonomis riekelėmis, mangą ir avokadą – kubeliais. Raudonąjį svogūną smulkiai sukapokite.
3. Paruoštas daržoves sudėkite į didelį dubenį.
4. Vištieną iškepkite virš karštų žarijų, kol vidinė temperatūra pasieks 72 laipsnius. Supjaustykite ir dėkite į dubenį su salotomis.
5. Apšlakstykite padažu, užberkite smulkintų petražolių. Išmaišykite ir patiekite nedelsiant.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Lidl Lietuva“.
#reklama @lidlietuva #LidlPartnerystė #GrillAndFun #SkanuBeKalbų

aguonosagurkaiavokadaigarstyčiosgrilisgrillmaistas gamtojemangaimedusobuolių actaspetražolėspomidorairaudonieji svogūnairomaninės salotossalotosvištiena
0 komentaras
1
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Trupininis pyragas su varške ir uogiene
kitas įrašas
Cukinijų ir halumio sūrio blyneliai

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

MAMOS PASAULIS // Žaliasis avokadų kokteilis dubenėlyje

Karamelinė granola

Pomidorų, avokadų, mocarelos ir špinatų salotos

Brusketos: su pesto ir burata / su voveraitėmis...

Pica su plėšyta barbekiu vištiena | Nuotraukos žingsnis...

Jautienos, pievagrybių ir daržovių iešmeliai

REKLAMA

SALDUMYNAI

Keksiukai su „Nutella“

Karamelinis varškės ir riešutų pyragas

Šokoladainis su vyšniomis

Kepėjai be stabdžių: bulvių pyragas su riešutais ir...

Kalėdiniai imbieriniai sausainiai

Apelsininis pyragas su morengo sluoksneliu

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

LYG MEDITACIJA // Vanilinis ryžių pudingas su keptais...

Česnakinė duona ir česnakinis sviestas

Pikantiškos pusryčių bandelės su čederio sūriu

Citrininiai–aguoniniai čirviniai blynai

Saldžiarūgščiai konservuoti agurkai

Graikiškas špinatų pyragas „Spanakopita“

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

Sumuštiniai su kalakutiena, sūriu ir pomidorais

NES MAN SKANU // Grikiai su daržovėmis

PATS GERIAUSIAS LAIKAS // Karameliniai saldainiai su lazdyno...

APIE MOTYVACIJĄ // Šokoladu glaistyti zefyrai

MAMOS DIENORAŠTIS // Itališkas omletas su lašiša ir...

33 VALANDŲ KELIONĖ // Švediški meduoliai „Pepparkakor“

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Trapios tešlos krepšeliai su baltymų kremu

    23 Vas ’20
  • 2

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10
  • 3

    Morkų tortas su varškės kremo pertepimu

    3 Rgp ’11
  • 4

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 5

    New York Cheesecake (Niujorko sūrio tortas)

    15 Bal ’12
  • 6

    Pepparkakor (arba meduoliai švediškai)

    28 Lap ’10

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (34)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (24)
  • KALĖDŲ PASAKOS (73)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (300)
    • Apkepai (47)
    • Blynai (31)
    • Bulvių patiekalai (36)
    • Daržovių patiekalai (126)
    • Grybų patiekalai (17)
    • Kruopų patiekalai (46)
    • Makaronų patiekalai (24)
    • Mėsos patiekalai (71)
    • Miltiniai patiekalai (26)
    • Nesaldūs pyragai (30)
    • Troškiniai (20)
    • Varškės patiekalai (33)
    • Žuvis (43)
  • KELIONĖS (4)
  • LENGVI KĄSNELIAI (281)
    • Blynai ir vafliai (42)
    • Duona (22)
    • Karštieji užkandžiai (48)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (140)
    • Salotos (52)
    • Šaltieji užkandžiai (72)
    • Sumuštiniai (26)
  • MAISTAS GAMTOJE (19)
  • PASAULIO SKONIAI (52)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (28)
  • SALDUMYNAI (595)
    • Bandelės (38)
    • Be orkaitės (109)
    • Desertai indeliuose (79)
    • Keksai, keksiukai (101)
    • Ledai (14)
    • Pyragai (148)
    • Pyragėliai (46)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (75)
    • Tortai (108)
  • SRIUBOS (24)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (14)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų