Sako, roges ruošk vasarą, o receptų idėjas savaitgaliui – savaitės pradžioj, šypt. Šįkart kviečiu ruošti groteles ir kurti grilį – kada daugiau, jei ne dabar, pradėti grilinimo sezoną? Tegul savaitgaliai būna saulėti, o maistas gamtoje – pats gardžiausias!
Salotos su mangais – ypač gaivios, spalvingos ir pilnos vasariškų skonių. Prie jų itin gardžiai dera ant grotelių kepta sultinga vištienos krūtinėlė. Ją pasirinkau iš „Lidl Lietuva“ „Grill&Fun” asortimento, kuris toks platus, kad kažką sau rastų kiekvienas: nuo įvairių vištienos bei kiaulienos šašlykų iki kepsnių, maltinių burgeriams, kepimui skirto sūrio, kepamųjų dešrelių, marinuotų žuvies kepsnių ir net augalinės kilmės produktų veganams.
Naujų „Grill&Fun” skonių užtektų turbūt visai vasarai, bet šįkart kviečiu pradėti nuo šio paprasto, lengvo ir labai skanaus recepto – nuo salotų su kepta vištiena ir pomidoriukais, agurkais, avokadais, mangais. Skanu be kalbų!
Beje, tokias ar panašias salotas galima sėkmingai priderinti prie beveik bet kokio ant laužo kepto maisto, net paprasčiausių šašlykų. Dažnai tą ir darau – garnyrui vietoje ryžių ir pomidorų padažo (klasika!) sau maišau didelį dubenį salotų. Rekomenduoju ir jums taip išbandyti – gaiviau, lengviau, sveikiau ir skaniau.
- „Grill&Fun” marinuotos vidinės viščiukų filė – švelnaus skonio, tad patiks daugeliui, įskaitant ir vaikus.
- Ruošdami salotas, drąsiai improvizuokite. Naudokite mėgstamus žalumynus: gūžines salotas ar smulkesnius špinatų, gražgarsčių lapelius.
- Salotas galite paįvairinti kukurūzais, paprikomis ar kitomis mėgstamomis daržovėmis, taip pat – sūriu, pavyzdžiui, gabalėliu trupintos fetos.
- Padažą galite pagaminti anksčiau ir sandariai uždarytame indelyje šaldytuve laikyti iki 4-5 dienų.
- Mangas šių salotų recepte – pagrindinis akcentas, sukuriantis nuostabų skonių derinį su kitais produktais. Būtinai išsirinkite skanų ir pilnai sunokusį.
Salotos su grilyje kepta vištiena ir mangais
AtsispausdintiINGREDIENTAI
Padažui:
¼ stiklinės (62 g) alyvuogių aliejaus
2 valg. š. obuolių acto (arba citrinų sulčių)
2 valg. š. skysto medaus (arba klevų sirupo)
1 arb. š. garstyčių
1 arb. š. aguonų
½ arb. š. druskos
Salotoms:
1 romaninės salotos
150 g vyšninių pomidorų
1 didesnio trumpavaisio agurko
1 mango
1 avokado
¼ raudonojo svogūno
½ pakuotės (300 g) „Grill&Fun“ vištienos vidinės filė kepsnelių žolelių marinate
Patiekti:
ryšelio petražolių
GAMINIMO EIGA
1. Iš pradžių paruoškite padažą. Visus jam reikalingus ingredientus sudėkite į stiklainėlį, j sandariai užsukite ir supurtykite, kad gautumėte visiškai tolygios tekstūros padažą. Iki patiekiant laikykite šaldytuve.
2. Paruoškite salotas. Romaninę salotą supjaustykite ar suplėšykite nedideliais gabalėliais. Vyšninius pomidorus perpjaukite perpus, agurkus supjaustykite plonomis riekelėmis, mangą ir avokadą – kubeliais. Raudonąjį svogūną smulkiai sukapokite.
3. Paruoštas daržoves sudėkite į didelį dubenį.
4. Vištieną iškepkite virš karštų žarijų, kol vidinė temperatūra pasieks 72 laipsnius. Supjaustykite ir dėkite į dubenį su salotomis.
5. Apšlakstykite padažu, užberkite smulkintų petražolių. Išmaišykite ir patiekite nedelsiant.
Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Lidl Lietuva“.
#reklama @lidlietuva #LidlPartnerystė #GrillAndFun #SkanuBeKalbų