Šiandien taip gražiai snigo.
Tokiom didelėm, minkštom, lengvom snaigėm, palengva tupiančiom ant palaidų plaukų, vis dar žieminių paltukų, įraudusių žandų… Man tokios snaigės visada primena Kalėdas, nors ir kaip seniai praėjusias ir beveik pamirštas.
Beveik, nes dar – ačiū toms baltutėms snaigėms už priminimą! – neišpildžiau savo planų ir pažadų paviešinti receptus tų kepinių, kurie puošė mano šiemetinį Kalėdų stalą. O kadangi kepiniai tinkami ne tik žiemos šventėms, bet ir kiekvienai dienai – viešinu dabar.
Geriau vėliau nei niekad.
Skonis: 8,5/10. Šie maži sausainėliai – traškūs ir švelniai kvepiantys migdolais – yra labai paprastučiai, reikalaujantys minimalių pastangų ir visiškai nedaug laiko. Puikiai ir tikrai skaniai dera prie puodelio arbatos.
Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo.
Kur radau? Living Tastefully
Mažieji migdoliniai sausainėliai
AtsispausdintiINGREDIENTAI
¾ puodelio (175 g) sviesto, minkšto
2/3 puodelio (140 g) cukraus
1 didelis kiaušinis
1 arb.š. vanilės esencijos
¼ arb.š. druskos
1 ¾ (265 g) puodelio miltų
¾ puodelio (115 g) smulkiai kapotų migdolų
GAMINIMO EIGA
1. Išsukti sviestą, suberti cukrų ir plakti elektriniu plaktuvu, kol masė pats puri ir pabals. Įmušti kiaušinį, pagardinti vanile, druska ir viską gerai išplakti. Įmaišyti miltus. Uždengti ir dėti į šaldytuvą 30 minučių.
2. Padalinti tešlą į dvi dalis ir suformuoti du pailgus ~ 20 cm. ilgio „rąstus“. Kiekvieną pailgą apvalų „rąstą“ iš visų pusių apvolioti smulkintuose riešutuose. Suvynioti į kepimo popierių ir dėti į šaldytuvą bent 2 valandoms.
3. Atšaldytus „rąstus“ supjaustyti 0,5 cm. storio griežinėliais. Sausainius išdėlioti ant kepimo popieriaus ištiestos kepimo skardos ir kepti 180 ºC temperatūroje apie 10 – 12 minučių arba tol, kol jų riešutiniai kraštai pradės stipriau ruduoti. Atvėsinti sausainius ant grotelių ir patiekti.
12 komentarai
Asta, tai aišku – geriau vėliau, negu niekad. Krauk visus lobius ir gėrius šen 🙂
Egle, jau tik vienas lobis beliko, bet paliksiu kitai dienai 🙂 Nes paskutiniu metu su savo virtuviniais rezultatais neprieinu iki fotoaparato, tai kas belieka… 😀
Kas laiką suvalgo? Mokslai? Nes man tai darbas gerklę pjauna… :/
Ir mokslai, ir… aš pati. Jį kažkur išbarstau paskutiniu metu, nesuvokdama kur. Bet žadu pasitaisyti 🙂
O tu laikykis, neleisk darbui tavęs „žaloti”! 😉
8,5/10 – kodėl tiek mažai? Per paprasti? Nes atrodo labai viliojantys ir skanūs
Forelle, pagal mano dešimtbalę sistemą aštuoni = skanu, o devyni = laaaabai skanu, tai bent jau mano nuomone jie yra va taip per viduriuką tarp šių skaičiukų – tikrai skanūs, bet tokie paprastučiai labai, gal todėl 🙂
MMS – neblogas sutrumpintas pavadinimas ;D
Aha aha, Indre, gal nori, atsiųsiu tau MMS? 😛 Bet ir sugalvok gi tu man taip, net ne iš karto supratau 😀
Kodėl negamintum dar kartą?? :/ Kaip perskaitau šitą eilutę kartais taviškiuose įrašuose, kažkaip ir nemotyvuoja galmint… nedaryk taip ;p :)))
Oi, kiek su šita eilute daug problemų 😀 Tikrai… Kodėl negaminčiau dar kartą? Todėl, kad geriau tada išsikepčiau, tarkim, obuolinių pyragėlių – jie man skanesni 🙂 Nors ir šie tikrai skanūs, ir mielai valgyčiau ir juos – na, vat kokie sunkumai čia kyla, rašant tą žodelį. Gal ištrint tą eilutę visai, a? 🙂
Juk, šiaip ar taip, to, ko negaminčiau daugiau dėl to, kad „fu, kaip neskanu”, aš išvis neviešinu 😀
Žinok, tikrai ištrink tą eilutę 🙂 arba taip ir parašyk: „geriau tada išsikepčiau, tarkim, obuolinių pyragėlių – jie man skanesni” :))) va.
Gerai, Violeta, nuo šiol tuomet šią eilutę arba ištrinsiu, arba… gal dar šaus kokia puiki mintis 😀
Vis dėlto juk žmonių skonis labai skirtingas… todėl tais žodeliais, balais ar šauktukais neverta niekada pasitikėti šimtu procentų 😉