Saulėta virtuvė
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė

SALDUMYNAISausainiai

Mažieji migdoliniai sausainėliai

parašė Asta 25 Vas ’10
Mažieji migdoliniai sausainėliai

Šiandien taip gražiai snigo.
Tokiom didelėm, minkštom, lengvom snaigėm, palengva tupiančiom ant palaidų plaukų, vis dar žieminių paltukų, įraudusių žandų… Man tokios snaigės visada primena Kalėdas, nors ir kaip seniai praėjusias ir beveik pamirštas.
Beveik, nes dar – ačiū toms baltutėms snaigėms už priminimą! – neišpildžiau savo planų ir pažadų paviešinti receptus tų kepinių, kurie puošė mano šiemetinį Kalėdų stalą. O kadangi kepiniai tinkami ne tik žiemos šventėms, bet ir kiekvienai dienai – viešinu dabar.
Geriau vėliau nei niekad.

Skonis: 8,5/10.  Šie maži sausainėliai – traškūs ir švelniai kvepiantys migdolais – yra labai paprastučiai, reikalaujantys minimalių pastangų ir visiškai nedaug laiko. Puikiai ir tikrai skaniai dera prie puodelio arbatos.

Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo.

Kur radau? Living Tastefully

Mažieji migdoliniai sausainėliai

Atsispausdinti
Porcijos: 44 sausainėliai Paruošimo laikas: 25 min. + 2 val. 30 min. šaldymas Gaminimo laikas: 10-12 min.

INGREDIENTAI

¾ puodelio (175 g) sviesto, minkšto
2/3 puodelio (140 g) cukraus
1 didelis kiaušinis
1 arb.š. vanilės esencijos
¼ arb.š. druskos
1 ¾ (265 g) puodelio miltų
¾ puodelio (115 g) smulkiai kapotų migdolų

GAMINIMO EIGA

1. Išsukti sviestą, suberti cukrų ir plakti elektriniu plaktuvu, kol masė pats puri ir pabals. Įmušti kiaušinį, pagardinti vanile, druska ir viską gerai išplakti. Įmaišyti miltus. Uždengti ir dėti į šaldytuvą 30 minučių.
2. Padalinti tešlą į dvi dalis ir suformuoti du pailgus ~ 20 cm. ilgio „rąstus“. Kiekvieną pailgą apvalų „rąstą“ iš visų pusių apvolioti smulkintuose riešutuose. Suvynioti į kepimo popierių ir dėti į šaldytuvą bent 2 valandoms.
3. Atšaldytus „rąstus“ supjaustyti 0,5 cm. storio griežinėliais. Sausainius išdėlioti ant kepimo popieriaus ištiestos kepimo skardos ir kepti 180 ºC temperatūroje apie 10 – 12 minučių arba tol, kol jų riešutiniai kraštai pradės stipriau ruduoti. Atvėsinti sausainius ant grotelių ir patiekti.

migdolairiešutaisaldumynaisausainiaivanilė
12 komentarai
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Sviestiniai sausainiai su šokolado gabalėliais
kitas įrašas
Honey Castella / Kasutera Cake (Japoniškas biskvitinis medaus pyragas)

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Ispaninio šalavijo sėklų (Chia) pudingas su vyšniomis

TIKRASIS STEBUKLAS // Morkų pyrago sūrio tortas

Nekeptas kreminio sūrio desertas su braškėmis

Šokoladinis pyragas su karamelės lašeliais

Tinginių „Napoleonas“

Mielinis aguoninių bandelių pyragas

LENGVI KĄSNELIAI

BLYNŲ FIESTA // Blyneliai su rikotos sūrio įdaru...

APIE RYTO DILEMAS // Kokosinė avižinė košė

Per naktį brinkinta avižinė košė su kava

SALDUMYNAI

Sveikuoliški avižiniai sausainiukai

Citrinų kvadratėliai

Vanilinis varškės tortas su braškėmis

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Daržovių apkepas

Žiedinių kopūstų pyragas

Pomidorų, avokadų, mocarelos ir špinatų salotos

12 komentarai

Eglė 25 Vas ’10 - 11:36 pm

Asta, tai aišku – geriau vėliau, negu niekad. Krauk visus lobius ir gėrius šen 🙂

Reply
Asta 25 Vas ’10 - 11:39 pm

Egle, jau tik vienas lobis beliko, bet paliksiu kitai dienai 🙂 Nes paskutiniu metu su savo virtuviniais rezultatais neprieinu iki fotoaparato, tai kas belieka… 😀

Reply
Eglė 26 Vas ’10 - 12:04 am

Kas laiką suvalgo? Mokslai? Nes man tai darbas gerklę pjauna… :/

Reply
Asta 26 Vas ’10 - 9:11 am

Ir mokslai, ir… aš pati. Jį kažkur išbarstau paskutiniu metu, nesuvokdama kur. Bet žadu pasitaisyti 🙂
O tu laikykis, neleisk darbui tavęs “žaloti”! 😉

Reply
Forelle 25 Vas ’10 - 11:42 pm

8,5/10 – kodėl tiek mažai? Per paprasti? Nes atrodo labai viliojantys ir skanūs

Reply
Asta 26 Vas ’10 - 9:13 am

Forelle, pagal mano dešimtbalę sistemą aštuoni = skanu, o devyni = laaaabai skanu, tai bent jau mano nuomone jie yra va taip per viduriuką tarp šių skaičiukų – tikrai skanūs, bet tokie paprastučiai labai, gal todėl 🙂

Reply
Indre 26 Vas ’10 - 10:27 am

MMS – neblogas sutrumpintas pavadinimas ;D

Reply
Asta 26 Vas ’10 - 9:01 pm

Aha aha, Indre, gal nori, atsiųsiu tau MMS? 😛 Bet ir sugalvok gi tu man taip, net ne iš karto supratau 😀

Reply
Violeta 27 Vas ’10 - 9:29 pm

Kodėl negamintum dar kartą?? :/ Kaip perskaitau šitą eilutę kartais taviškiuose įrašuose, kažkaip ir nemotyvuoja galmint… nedaryk taip ;p :)))

Reply
Asta 28 Vas ’10 - 11:16 am

Oi, kiek su šita eilute daug problemų 😀 Tikrai… Kodėl negaminčiau dar kartą? Todėl, kad geriau tada išsikepčiau, tarkim, obuolinių pyragėlių – jie man skanesni 🙂 Nors ir šie tikrai skanūs, ir mielai valgyčiau ir juos – na, vat kokie sunkumai čia kyla, rašant tą žodelį. Gal ištrint tą eilutę visai, a? 🙂
Juk, šiaip ar taip, to, ko negaminčiau daugiau dėl to, kad “fu, kaip neskanu”, aš išvis neviešinu 😀

Reply
Violeta 28 Vas ’10 - 3:19 pm

Žinok, tikrai ištrink tą eilutę 🙂 arba taip ir parašyk: “geriau tada išsikepčiau, tarkim, obuolinių pyragėlių – jie man skanesni” :))) va.

Reply
Asta 28 Vas ’10 - 11:11 pm

Gerai, Violeta, nuo šiol tuomet šią eilutę arba ištrinsiu, arba… gal dar šaus kokia puiki mintis 😀
Vis dėlto juk žmonių skonis labai skirtingas… todėl tais žodeliais, balais ar šauktukais neverta niekada pasitikėti šimtu procentų 😉

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

POPULIARIAUSI

  • 1

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 2

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 3

    Minkšti žagarėliai | NUOTRAUKOS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO

    22 Kov ’20
  • 4

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 5

    Klasikinis medaus tortas

    22 Gru ’19
  • 6

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • Baklava su pistacijomis, lazdynų ir graikiniais riešutais

    11 Bal ’21
  • Mėlynių, juodųjų serbentų ir acai uogų kokteilis

    9 Bal ’21
  • Keptų burokėlių salotos su „Burrata“ sūriu ir apelsinais

    8 Bal ’21

Kategorijos

  • GĖRIMAI (28)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (6)
    • Šaltieji gėrimai (20)
  • KALĖDŲ PASAKOS (58)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (242)
    • Apkepai (41)
    • Blynai (26)
    • Bulvių patiekalai (26)
    • Daržovių patiekalai (112)
    • Grybų patiekalai (15)
    • Kruopų patiekalai (41)
    • Makaronų patiekalai (19)
    • Mėsos patiekalai (56)
    • Miltiniai patiekalai (22)
    • Nesaldūs pyragai (28)
    • Troškiniai (18)
    • Varškės patiekalai (29)
    • Žuvis (35)
  • LENGVI KĄSNELIAI (209)
    • Blynai ir vafliai (33)
    • Duona (21)
    • Karštieji užkandžiai (30)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (113)
    • Salotos (33)
    • Šaltieji užkandžiai (51)
    • Sumuštiniai (21)
  • MAISTAS GAMTOJE (9)
  • PASAULIO SKONIAI (17)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (26)
  • SALDUMYNAI (497)
    • Bandelės (29)
    • Be orkaitės (78)
    • Desertai indeliuose (58)
    • Keksai, keksiukai (89)
    • Ledai (11)
    • Pyragai (128)
    • Pyragėliai (34)
    • Saldainiai (15)
    • Sausainiai (68)
    • Tortai (89)
  • SRIUBOS (20)
  • VALGOMOS DOVANOS (38)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (8)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų