Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Blynai ir vafliaiLENGVI KĄSNELIAIPusryčiaiPyragaiSALDUMYNAI

Apfelpfannkuchen (vokiškas obuolių blynas)

parašė Asta 20 Rgs ’09
Apfelpfannkuchen (vokiškas obuolių blynas)

Skonis: 9/10. Labai skanus – net neapsiverčia liežuvis jo taip vadinti – blynas. Tiek skonis, tiek išvaizda, tiek visa kita tvirtina, kad tai paprastas, tačiau neprastas, labai skanus, obuolių pyragas 🙂

Sudėtingumas: yra ką nuveikti.

Kur radau? Scraping the Skillet

Apfelpfannkuchen (vokiškas obuolių blynas)

Atsispausdinti
Porcijos: 5 Paruošimo laikas: 40 min. Gaminimo laikas: 15-20 min.

INGREDIENTAI

215 g miltų
2 valg.š. cukraus
1 arb.š. kepimo miltelių
1/4 arb.š. druskos
135 g pieno
1 kiaušinis
5 valg.š. (125 g) sviesto

3 (~370 g) vidutinio dydžio obuoliai
2 valg.š. cukraus
1 valg.š. cinamono
1/4 arb.š. muskato
1 valg.š. citrinų sulčių
1/4 puodelio vandens

GAMINIMO EIGA

1. Pirmi keturi ingredientai išsijojami į didelį dubenį.
2. Atskirame dubenyje išplakti pieną, kiaušinius ir 1 valg.š. lydyto sviesto.
3. Supilti plakinį į didįjį dubenį ir sumaišyti, kol tešla taps vientisa, bet nepermaišyti.
4. Dabar, kai tešla paruošta, atidėti ją į šalį ir paruošti obuolius.
5. Obuolius nulupti, išimti sėklalizdžius ir supjaustyti nedidelėmis skiltelėmis. Sudėti į dubenį su cinamonu, cukrumi, muskato riešutu ir citrinų sultimis.
6. Keptuvėje įkaitinti 2 valg.š. sviesto ir sudėti obuolius, pakaitinti, vis pamaišant.
7. Supilti 1/4 puodelio vandens į keptuvę ir pakaitinti iki virimo. Uždengti keptuvę ir virti apie 3 minutes.
8. Paruoštus obuolius išimti iš keptuvės ir atidėti į šalį.
9. Apvalaus kepimo indo dugną ir sieneles ištepti 2 valg.š. sviesto.
10. Į kepimo indą supilti pusę tešlos.
11. Ant viršaus sudėti obuolius ir užpilti likusią pusę tešlos.
12. Kepti iki 200 ºC įkaitintoje orkaitėje apie 15 – 20 minučių, kol viršus gražiai pagelsta.
13. Atsargiai blyną išimti iš kepimo indo, supjaustyti ir perdėti į lėkštes.
14. Pabarstyti cukraus pudra ir patiekti.

blynaicinamonascitrinosmuskatasobuoliaipusryčiaipyragassaldumynai
8 komentarai
1
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Apelsininiai keksiukai
kitas įrašas
Braškinis šerbetas

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Pieniška šalta kava su vaniliniais ledais ir grietinėle

Citrininiai keksiukai

Nekeptas aviečių ir mangų sūrio tortas

Varške įdaryti kepti obuoliai

APIE RYTO DILEMAS // Kokosinė avižinė košė

Skruzdėlynas

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Obuoliniai avižinių miltų blyneliai

MAMOS DIENORAŠTIS // Traškūs dribsniai su bolivinėmis balandomis

Šaldytų bananų ir špinatų sluoksniuotis

Salotos su mangais, avokadais ir vištiena

Vanilinis ryžių pudingas su citrinų kremu

APIE VĖJUS // Salotos su rūkyta lašiša

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

MAMOS DIENORAŠTIS // Cukinijų apkepėlė

(NE)TURĖTI LAIKO // Saldžiųjų bulvių, vištienos ir bolivinės...

APIE MIEGĄ // Brokolių blyneliai

SUSIDRAUGAUTI SU MAISTU // Bolivinės balandos salotos su...

JEI DAR TURITE CUKRAUS // Cukrinukai

Pomidorų, agurkų, špinatų ir mocarelos salotos

REKLAMA

SALDUMYNAI

Kokosinis obuolių pyragas

Japoniškas aguonų ir obuolių pyragas

Rikotos vafliai su šilauogėmis

Keksiukai su vyšniomis ir baltuoju šokoladu

Tiramisu Affogato

Šokoladiniai triufeliai (Brigadeiro)

8 komentarai

Skaitytoja 26 Spa ’10 - 6:47 pm

o kiek gramu pieno bus ml.?

Reply
Asta 26 Spa ’10 - 10:37 pm

Skaitytoja, lygiai tiek pat 😉

Reply
Valdone 11 Sau ’12 - 1:15 pm

Labai skaniai ir viliojanciai atrodo, tad nutariau pradziuginti savo kinderiukus vakarienei 🙂 tik klausimas iskilo, ruosiuosi kepti keptuveje, o indo/keptuves dydis nenurodytas. Ar 28cm keptuves dydzio pakaks? Ar neisbegs per krastus orkaiteje?
Atsiprasau uz kvaila klausima 😀

Reply
Asta 11 Sau ’12 - 9:29 pm

Oi, Valdone, jau tikriausiai po vakarienės, ar ne?.. Na, bet kokiu atveju, atsakau ateičiai, kad tokio dydžio keptuvės tikrai pakaks. Aš kepiau 24 cm. skersmens kepimo inde, tai gavos toks pakankamai aukštas, kaip pyragas. Kepant didesnėje, 28 cm., jis bus plonesnis 🙂

Reply
Žūžū 27 Vas ’12 - 9:32 am

Kepiau šitą vokietį ir galiu pasakyti, skonis tikrai labai patiko. Tik iškilo klausimukas, ar tikrai tešla turėjo gautis pilama? Dariau viską tiksliai, bet man ji gavosi ganėtinai tiršta, dedama šaukštu ir norint išlyginti ją skardoje (kepiau originalų variantą), teko gerokai pavargti. Keptuvėje tai net neįsivaizduoju, kaip būčiau ją suvaldžiusi. Be to tešlos kažkaip mažokai buvo, vos pasidengė tie du sluoksniai 24 cm formoje (viršutinis tai iš viso plonas plonas, obuolliai net persimatė). Pats blynas gerokai žemesnis gavosi, nei pas tave, Astute. Dabar galvoju, ką padariau neteisingai. Žinau, kad tikrai dar ne kartą jį kepsiu, bet noriu, kad būtų toks stoooooras ir diiiiiiiiidelis 😀

Reply
Asta 2 Kov ’12 - 8:20 pm

Tešla man gavosi nei labai skysta, nei labai tiršta – sakyčiau, grietinės tirštumo.
O kokio skersmens kepimo indą tu naudojai? Nes maniškis 22 cm., gal taviškis didesnis buvo, todėl ir tešlos mažiau atrodė, ir blynas mažesnis gavosi?

Reply
Žūžū 3 Kov ’12 - 10:07 am

Rašiau, kad 24 cm skersmens inde kepiau 🙂 Kažkaip sunku patikėti, kad dėl poros cm toks aukščio skirtumas gavosi. Nesuprantu, kodėl tam blynui taip nepatikau…

Reply
Asta 4 Kov ’12 - 12:24 pm

Oi, pražiūrėjau, atsiprašau. Na, tuomet nė nežinau, kur čia paslaptis, nes receptas pakankamai paprastai, ingridientai paprasti… Gal kepimo milteliai nesuveikė ar kas 🙂

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Morenginė pavlovos eglutė

    19 Gru ’21
  • 3

    Traiškytos česnakinės bulvytės su kietuoju sūriu ir varškės padažu

    25 Rgs ’23
  • 4

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 5

    Klasikinis medaus tortas

    22 Gru ’19
  • 6

    Minkštas obuolių pyragas

    22 Rgs ’23

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (35)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (25)
  • KALĖDŲ PASAKOS (73)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (310)
    • Apkepai (49)
    • Blynai (31)
    • Bulvių patiekalai (38)
    • Daržovių patiekalai (127)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (46)
    • Makaronų patiekalai (24)
    • Mėsos patiekalai (76)
    • Miltiniai patiekalai (27)
    • Nesaldūs pyragai (31)
    • Troškiniai (20)
    • Varškės patiekalai (33)
    • Žuvis (43)
  • KELIONĖS (16)
  • LENGVI KĄSNELIAI (288)
    • Blynai ir vafliai (43)
    • Duona (22)
    • Karštieji užkandžiai (50)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (143)
    • Salotos (55)
    • Šaltieji užkandžiai (72)
    • Sumuštiniai (27)
  • MAISTAS GAMTOJE (24)
  • PASAULIO SKONIAI (55)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (28)
  • SALDUMYNAI (608)
    • Bandelės (38)
    • Be orkaitės (112)
    • Desertai indeliuose (80)
    • Keksai, keksiukai (101)
    • Ledai (17)
    • Pyragai (150)
    • Pyragėliai (46)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (76)
    • Tortai (113)
  • SRIUBOS (25)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (15)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų