Saulėta virtuvė
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė

Blynai ir vafliaiLENGVI KĄSNELIAIPusryčiaiPyragaiSALDUMYNAI

Apfelpfannkuchen (vokiškas obuolių blynas)

parašė Asta 20 Rgs ’09
Apfelpfannkuchen (vokiškas obuolių blynas)

Skonis: 9/10. Labai skanus – net neapsiverčia liežuvis jo taip vadinti – blynas. Tiek skonis, tiek išvaizda, tiek visa kita tvirtina, kad tai paprastas, tačiau neprastas, labai skanus, obuolių pyragas 🙂

Sudėtingumas: yra ką nuveikti.

Kur radau? Scraping the Skillet

Apfelpfannkuchen (vokiškas obuolių blynas)

Atsispausdinti
Porcijos: 5 Paruošimo laikas: 40 min. Gaminimo laikas: 15-20 min.

INGREDIENTAI

215 g miltų
2 valg.š. cukraus
1 arb.š. kepimo miltelių
1/4 arb.š. druskos
135 g pieno
1 kiaušinis
5 valg.š. (125 g) sviesto

3 (~370 g) vidutinio dydžio obuoliai
2 valg.š. cukraus
1 valg.š. cinamono
1/4 arb.š. muskato
1 valg.š. citrinų sulčių
1/4 puodelio vandens

GAMINIMO EIGA

1. Pirmi keturi ingredientai išsijojami į didelį dubenį.
2. Atskirame dubenyje išplakti pieną, kiaušinius ir 1 valg.š. lydyto sviesto.
3. Supilti plakinį į didįjį dubenį ir sumaišyti, kol tešla taps vientisa, bet nepermaišyti.
4. Dabar, kai tešla paruošta, atidėti ją į šalį ir paruošti obuolius.
5. Obuolius nulupti, išimti sėklalizdžius ir supjaustyti nedidelėmis skiltelėmis. Sudėti į dubenį su cinamonu, cukrumi, muskato riešutu ir citrinų sultimis.
6. Keptuvėje įkaitinti 2 valg.š. sviesto ir sudėti obuolius, pakaitinti, vis pamaišant.
7. Supilti 1/4 puodelio vandens į keptuvę ir pakaitinti iki virimo. Uždengti keptuvę ir virti apie 3 minutes.
8. Paruoštus obuolius išimti iš keptuvės ir atidėti į šalį.
9. Apvalaus kepimo indo dugną ir sieneles ištepti 2 valg.š. sviesto.
10. Į kepimo indą supilti pusę tešlos.
11. Ant viršaus sudėti obuolius ir užpilti likusią pusę tešlos.
12. Kepti iki 200 ºC įkaitintoje orkaitėje apie 15 – 20 minučių, kol viršus gražiai pagelsta.
13. Atsargiai blyną išimti iš kepimo indo, supjaustyti ir perdėti į lėkštes.
14. Pabarstyti cukraus pudra ir patiekti.

blynaicinamonascitrinosmuskatasobuoliaipusryčiaipyragassaldumynai
8 komentarai
1
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Apelsininiai keksiukai
kitas įrašas
Braškinis šerbetas

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Šokoladinis lazdynų riešutų kremas (naminė Nutella)

Baklava su graikiniais riešutais ir migdolais

Purus citrininis pyragas

Migdolų tarta su spanguolių džemu

Šokoladiniai triufeliai (Brigadeiro)

Kokosinis ispaninio šalavijo sėklų (chia) pudingas su mangais...

PIETŪS DĖŽUTĖJE

MAMOS DIENORAŠTIS // Špinatų keksiukai

APIE MOTYVACIJĄ // Šokoladu glaistyti zefyrai

POPIERĖLIS IŠ PRAEITIES // Varškėčiai su sėklomis

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Makaronai su lašiša ir žirneliais

Makaronai su pesto padažu

MANO MALONUMŲ DĖŽĖ // Šamas su moliūgų-saldžiųjų bulvių...

SALDUMYNAI

Citrinų kvadratėliai

Žagarėliai

Citrininės tartaletės

8 komentarai

Skaitytoja 26 Spa ’10 - 6:47 pm

o kiek gramu pieno bus ml.?

Reply
Asta 26 Spa ’10 - 10:37 pm

Skaitytoja, lygiai tiek pat 😉

Reply
Valdone 11 Sau ’12 - 1:15 pm

Labai skaniai ir viliojanciai atrodo, tad nutariau pradziuginti savo kinderiukus vakarienei 🙂 tik klausimas iskilo, ruosiuosi kepti keptuveje, o indo/keptuves dydis nenurodytas. Ar 28cm keptuves dydzio pakaks? Ar neisbegs per krastus orkaiteje?
Atsiprasau uz kvaila klausima 😀

Reply
Asta 11 Sau ’12 - 9:29 pm

Oi, Valdone, jau tikriausiai po vakarienės, ar ne?.. Na, bet kokiu atveju, atsakau ateičiai, kad tokio dydžio keptuvės tikrai pakaks. Aš kepiau 24 cm. skersmens kepimo inde, tai gavos toks pakankamai aukštas, kaip pyragas. Kepant didesnėje, 28 cm., jis bus plonesnis 🙂

Reply
Žūžū 27 Vas ’12 - 9:32 am

Kepiau šitą vokietį ir galiu pasakyti, skonis tikrai labai patiko. Tik iškilo klausimukas, ar tikrai tešla turėjo gautis pilama? Dariau viską tiksliai, bet man ji gavosi ganėtinai tiršta, dedama šaukštu ir norint išlyginti ją skardoje (kepiau originalų variantą), teko gerokai pavargti. Keptuvėje tai net neįsivaizduoju, kaip būčiau ją suvaldžiusi. Be to tešlos kažkaip mažokai buvo, vos pasidengė tie du sluoksniai 24 cm formoje (viršutinis tai iš viso plonas plonas, obuolliai net persimatė). Pats blynas gerokai žemesnis gavosi, nei pas tave, Astute. Dabar galvoju, ką padariau neteisingai. Žinau, kad tikrai dar ne kartą jį kepsiu, bet noriu, kad būtų toks stoooooras ir diiiiiiiiidelis 😀

Reply
Asta 2 Kov ’12 - 8:20 pm

Tešla man gavosi nei labai skysta, nei labai tiršta – sakyčiau, grietinės tirštumo.
O kokio skersmens kepimo indą tu naudojai? Nes maniškis 22 cm., gal taviškis didesnis buvo, todėl ir tešlos mažiau atrodė, ir blynas mažesnis gavosi?

Reply
Žūžū 3 Kov ’12 - 10:07 am

Rašiau, kad 24 cm skersmens inde kepiau 🙂 Kažkaip sunku patikėti, kad dėl poros cm toks aukščio skirtumas gavosi. Nesuprantu, kodėl tam blynui taip nepatikau…

Reply
Asta 4 Kov ’12 - 12:24 pm

Oi, pražiūrėjau, atsiprašau. Na, tuomet nė nežinau, kur čia paslaptis, nes receptas pakankamai paprastai, ingridientai paprasti… Gal kepimo milteliai nesuveikė ar kas 🙂

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

POPULIARIAUSI

  • 1

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 2

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 3

    Minkšti žagarėliai | NUOTRAUKOS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO

    22 Kov ’20
  • 4

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 5

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 6

    New York Cheesecake (Niujorko sūrio tortas)

    15 Bal ’12

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • Juodųjų pupelių salotos su kukurūzais, avokadais ir pomidorais

    24 Vas ’21
  • Keptų burokėlių ir batatų salotos su „Burrata“ sūriu

    17 Vas ’21
  • Itališkas alyvuogių aliejaus pyragas su apelsinais

    14 Vas ’21

Kategorijos

  • GĖRIMAI (27)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (6)
    • Šaltieji gėrimai (19)
  • KALĖDŲ PASAKOS (58)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (240)
    • Apkepai (41)
    • Blynai (26)
    • Bulvių patiekalai (26)
    • Daržovių patiekalai (112)
    • Grybų patiekalai (15)
    • Kruopų patiekalai (41)
    • Makaronų patiekalai (19)
    • Mėsos patiekalai (56)
    • Miltiniai patiekalai (21)
    • Nesaldūs pyragai (27)
    • Troškiniai (18)
    • Varškės patiekalai (29)
    • Žuvis (35)
  • LENGVI KĄSNELIAI (201)
    • Blynai ir vafliai (33)
    • Duona (20)
    • Karštieji užkandžiai (29)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (109)
    • Salotos (30)
    • Šaltieji užkandžiai (48)
    • Sumuštiniai (20)
  • MAISTAS GAMTOJE (9)
  • PASAULIO SKONIAI (16)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (26)
  • SALDUMYNAI (489)
    • Bandelės (29)
    • Be orkaitės (76)
    • Desertai indeliuose (56)
    • Keksai, keksiukai (87)
    • Ledai (11)
    • Pyragai (127)
    • Pyragėliai (33)
    • Saldainiai (14)
    • Sausainiai (67)
    • Tortai (89)
  • SRIUBOS (20)
  • VALGOMOS DOVANOS (38)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (8)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų