Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

LENGVI KĄSNELIAIPusryčiaiPyragaiSALDUMYNAI

Kokosinis trupiniuotis (crumble) su uogomis ir bananais

parašė Asta 31 Geg ’19
Kokosinis trupiniuotis (crumble) su uogomis ir bananais

Jau bent porą kartų tikrai spėjau pasigirti, bet dar vienas kartas turbūt nepamaišys, – mūsų kieme auga braškės! Daržas, juokiamės, tikrai ne mano – tose mažose ant terasos turėklų sukabintose „lysvelėse“ šeimininkauja mano vyras. Kaip pats sako, jam patinka augint, o mums su saulėtu virtuviuku patinka valgyti. Kaip ten sakoma – WIN WIN!

Kai šviežių braškių atsivalgom, dar man patinka iš jų ir šį tą išsikepti. Desertui, o gal lėtesniems savaitgalio pusryčiams. Akimirksniu paruošiamas trupiniuotis vasariškam pasilepinimui labai tinka: jis pilnas sezoninių uogų ir labai vasariškas; paruošiamas taip lengvai, kad turbūt galėtumėt pamėginti tą padaryt užsimerkę; o ir laiko nereikės skirti labai daug, priešingai – vienas du ir bėgat atgal į kiemą lepintis saulės spinduliais!

Toks tas mūsų artėjančio šeštadienio planas: skanūs, ilgi, lėti pusryčiai ir daug laiko po saule! O jūsų? Ar įterpsite į planus šį tą skanaus?

Beje, aš šįkart trupiniuotį kepiau su braškėmis (jos su bananais yra klasikinė, tobula, iš mados niekad neišeinanti pora), bet galite rinktis ir kitas mėgstamas uogas – mėlynės ar avietės taip pat tiks puikiai!

 Kokosinis trupiniuotis (crumble) su uogomis ir bananais

 Kokosinis trupiniuotis (crumble) su uogomis ir bananais

Kokosinis trupiniuotis (crumble) su uogomis ir bananais

Atsispausdinti
Porcijos: 4-5 Paruošimo laikas: 10 min. Gaminimo laikas: 20-25 min.

INGREDIENTAI

Įdarui:
500 g šviežių ar atšildytų šaldytų uogų (braškių, mėlynių, aviečių)
3 vidutinio dydžio bananų
3 valg. š. kokosų žiedų cukraus (arba rudojo cukraus)

Kokosiniams trupiniams:
100 g tirpinto sviesto
1 stiklinės (100 g) kokosų drožlių
¾ stiklinės (105 g) „Kauno grūdų“ kvietinių miltų su sėlenėlėmis
½ stiklinės (60 g) migdolų miltų
2 valg. š. kokosų žiedų cukraus (arba rudojo cukraus)

GAMINIMO EIGA

1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 ᵒC temperatūros. Pasiruoškite 26 cm skersmens kepimo formą.
2. Paruoškite įdarą. Dubenyje sumaišykite uogas, griežinėliais supjaustytus bananus ir cukrų. Suberkite į kepimo formą ir tolygiai paskirstykite joje.
3. Kitame dubenyje paruoškite trupinius. Tirpintą sviestą sumaišykite su kokosų drožlėmis, miltais, migdolų miltais ir cukrumi, kol gausite lipnius trupinius. Paskirstykite juos kuo tolygiau ant uogų ir bananų.
4. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 20-25 minutes, kol paviršius bus gražiai auksinės spalvos. Patiekite dar šiltą, su kaušeliu vanilinių ledų, klevų sirupu, kitais mėgstamais priedais ar be jų.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Kauno grūdais“.

 Kokosinis trupiniuotis (crumble) su uogomis ir bananais

bananaibraškėsdesertaskokosų drožlėskokosų žiedų cukrusmigdolų miltaipusryčiaisaldumynaisveikesni pasirinkimaiuogos
2 komentarai
3
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Tilapijų, bulvių ir žiedinių kopūstų apkepėlė
kitas įrašas
Kruasanai su migdolų pesto, avokadais, kumpiu ir mocarela

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Spurgos su vanilinio kremo įdaru

Salotos su kepta lašiša

Obuolių spurgytės

Sluoksniuotos tešlos galetė su obuoliais, migdolais ir ledais

Juodai balti brownie kvadratėliai

Trupiniuotis su avietėmis

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

Mini blynelių vėrinukai su uogomis

NES MAN SKANU // Grikiai su daržovėmis

POPIERĖLIS IŠ PRAEITIES // Varškėčiai su sėklomis

KAI GAMINA JIS // Varškės čeburekai su obuoliais

MAMOS DIENORAŠTIS // Itališkas omletas su lašiša ir...

Ispaniškas omletas su bulvėmis ir kumpiu | Tortilla...

REKLAMA

SALDUMYNAI

Trapūs pyragėliai su žemuogių įdaru

Juodojo šokolado keksiukai su šokoladiniu įdaru ir šokoladinėmis...

Saldūs rageliai su šokoladu

Tortas „Raffaello“

Ledų sumuštiniai su avietėmis

Blyneliai su pieniško šokolado lašeliais

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Chia sėklų pudingas su mėlynėmis ir granola

Šviežių daržovių salotos su kepta duona ir vištiena

Mielinės bandelės su dešrelėmis ir sūriu

Obuoliniai avižinių miltų blyneliai

Varškės blyneliai

Mėlynių, juodųjų serbentų ir acai uogų kokteilis

2 komentarai

Ausra 3 Bir ’19 - 9:41 am

Sveiki. ar butu galima naudoti pilno grūdo kvietinius miltus ? Jei taip tai tada kiek jų reikėtų vietoj miltų su sėlenomis?

Reply
Asta 5 Bir ’19 - 11:40 am

Sveiki, Aušra, žinoma, galima! Naudočiau tokį pat pilno grūdo kvietinių miltų kiekį.

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 2

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 3

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • Tobulas varškės apkepas

    6 Spa ’09
  • 5

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 6

    Šokoladinis tortas „Velnio maistas” (Devil’s Food Cake)

    14 Gru ’11

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (38)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (28)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (355)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (97)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (49)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (346)
    • Blynai ir vafliai (51)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (66)
    • Šaltieji užkandžiai (87)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (31)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (680)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (133)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (166)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (126)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (32)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų