Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

LENGVI KĄSNELIAIPusryčiaiPyragaiSALDUMYNAI

Kokosinis trupiniuotis (crumble) su uogomis ir bananais

parašė Asta 31 Geg ’19
Kokosinis trupiniuotis (crumble) su uogomis ir bananais

Jau bent porą kartų tikrai spėjau pasigirti, bet dar vienas kartas turbūt nepamaišys, – mūsų kieme auga braškės! Daržas, juokiamės, tikrai ne mano – tose mažose ant terasos turėklų sukabintose „lysvelėse“ šeimininkauja mano vyras. Kaip pats sako, jam patinka augint, o mums su saulėtu virtuviuku patinka valgyti. Kaip ten sakoma – WIN WIN!

Kai šviežių braškių atsivalgom, dar man patinka iš jų ir šį tą išsikepti. Desertui, o gal lėtesniems savaitgalio pusryčiams. Akimirksniu paruošiamas trupiniuotis vasariškam pasilepinimui labai tinka: jis pilnas sezoninių uogų ir labai vasariškas; paruošiamas taip lengvai, kad turbūt galėtumėt pamėginti tą padaryt užsimerkę; o ir laiko nereikės skirti labai daug, priešingai – vienas du ir bėgat atgal į kiemą lepintis saulės spinduliais!

Toks tas mūsų artėjančio šeštadienio planas: skanūs, ilgi, lėti pusryčiai ir daug laiko po saule! O jūsų? Ar įterpsite į planus šį tą skanaus?

Beje, aš šįkart trupiniuotį kepiau su braškėmis (jos su bananais yra klasikinė, tobula, iš mados niekad neišeinanti pora), bet galite rinktis ir kitas mėgstamas uogas – mėlynės ar avietės taip pat tiks puikiai!

 Kokosinis trupiniuotis (crumble) su uogomis ir bananais

 Kokosinis trupiniuotis (crumble) su uogomis ir bananais

Kokosinis trupiniuotis (crumble) su uogomis ir bananais

Atsispausdinti
Porcijos: 4-5 Paruošimo laikas: 10 min. Gaminimo laikas: 20-25 min.

INGREDIENTAI

Įdarui:
500 g šviežių ar atšildytų šaldytų uogų (braškių, mėlynių, aviečių)
3 vidutinio dydžio bananų
3 valg. š. kokosų žiedų cukraus (arba rudojo cukraus)

Kokosiniams trupiniams:
100 g tirpinto sviesto
1 stiklinės (100 g) kokosų drožlių
¾ stiklinės (105 g) „Kauno grūdų“ kvietinių miltų su sėlenėlėmis
½ stiklinės (60 g) migdolų miltų
2 valg. š. kokosų žiedų cukraus (arba rudojo cukraus)

GAMINIMO EIGA

1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 ᵒC temperatūros. Pasiruoškite 26 cm skersmens kepimo formą.
2. Paruoškite įdarą. Dubenyje sumaišykite uogas, griežinėliais supjaustytus bananus ir cukrų. Suberkite į kepimo formą ir tolygiai paskirstykite joje.
3. Kitame dubenyje paruoškite trupinius. Tirpintą sviestą sumaišykite su kokosų drožlėmis, miltais, migdolų miltais ir cukrumi, kol gausite lipnius trupinius. Paskirstykite juos kuo tolygiau ant uogų ir bananų.
4. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 20-25 minutes, kol paviršius bus gražiai auksinės spalvos. Patiekite dar šiltą, su kaušeliu vanilinių ledų, klevų sirupu, kitais mėgstamais priedais ar be jų.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Kauno grūdais“.

 Kokosinis trupiniuotis (crumble) su uogomis ir bananais

bananaibraškėsdesertaskokosų drožlėskokosų žiedų cukrusmigdolų miltaipusryčiaisaldumynaisveikesni pasirinkimaiuogos
2 komentarai
3
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Tilapijų, bulvių ir žiedinių kopūstų apkepėlė
kitas įrašas
Kruasanai su migdolų pesto, avokadais, kumpiu ir mocarela

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Citrininis keksas be glitimo

Purūs blynai

Šokoladiniai Helovyno keksiukai

Biskočiai (biscotti) su migdolais, spanguolėmis ir juoduoju šokoladu

Purūs varškės keksiukai

Citrinų kvadratėliai

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Rudųjų lęšių karis su saldžiosiomis bulvėmis ir kokosiniais...

Graikiškas špinatų pyragas „Spanakopita“

Itališkas omletas (frittata) su burokėliais ir feta

Ryžiai su kepintais žiediniais kopūstais

MAMOS DIENORAŠTIS // Cukinijų apkepėlė

Orkaitėje keptas nesaldus blynas su cukinijomis ir šonine

REKLAMA

SALDUMYNAI

Saldūs varškės čeburekai su obuoliais

MAMOS DIENORAŠTIS // Avižiniai sausainiai su juodojo šokolado...

Pyragaičiai su avietėmis, citrinų kremu ir morengo bokšteliais

Pepparkakor (arba meduoliai švediškai)

Žagarėliai

Plikyti pyragaičiai su vaniliniu kremu ir šokolado glaistu

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

KAI GAMINA JIS // Varškės čeburekai su obuoliais

KALĖDŲ NUOJAUTA // Šokoladiniai saldainiai su kepintais žemės...

TRIJŲ PLIUSŲ TAISYKLĖ // Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su...

Ispaniškas omletas su bulvėmis ir kumpiu | Tortilla...

Pomidorų, agurkų, špinatų ir mocarelos salotos

APIE MOTYVACIJĄ // Šokoladu glaistyti zefyrai

2 komentarai

Ausra 3 Bir ’19 - 9:41 am

Sveiki. ar butu galima naudoti pilno grūdo kvietinius miltus ? Jei taip tai tada kiek jų reikėtų vietoj miltų su sėlenomis?

Reply
Asta 5 Bir ’19 - 11:40 am

Sveiki, Aušra, žinoma, galima! Naudočiau tokį pat pilno grūdo kvietinių miltų kiekį.

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 2

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 3

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10
  • 4

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09
  • 5

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • Tobulas varškės apkepas

    6 Spa ’09

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • Citrininis vyniotinis su maskarponės kremu

    28 Kov ’23
  • Citrininiai keksiukai su citrinų kremu ir maskarponės kepurėlėmis

    23 Kov ’23
  • Lašišos kepsniai medaus-garstyčių marinate su traiškytomis bulvytėmis ir brokoliais

    22 Kov ’23

Kategorijos

  • GĖRIMAI (34)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (24)
  • KALĖDŲ PASAKOS (73)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (294)
    • Apkepai (47)
    • Blynai (30)
    • Bulvių patiekalai (34)
    • Daržovių patiekalai (124)
    • Grybų patiekalai (17)
    • Kruopų patiekalai (46)
    • Makaronų patiekalai (24)
    • Mėsos patiekalai (70)
    • Miltiniai patiekalai (26)
    • Nesaldūs pyragai (30)
    • Troškiniai (20)
    • Varškės patiekalai (32)
    • Žuvis (40)
  • LENGVI KĄSNELIAI (273)
    • Blynai ir vafliai (42)
    • Duona (22)
    • Karštieji užkandžiai (45)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (138)
    • Salotos (49)
    • Šaltieji užkandžiai (70)
    • Sumuštiniai (24)
  • MAISTAS GAMTOJE (14)
  • PASAULIO SKONIAI (51)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (28)
  • SALDUMYNAI (585)
    • Bandelės (37)
    • Be orkaitės (107)
    • Desertai indeliuose (76)
    • Keksai, keksiukai (99)
    • Ledai (13)
    • Pyragai (146)
    • Pyragėliai (46)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (75)
    • Tortai (106)
  • SRIUBOS (24)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (13)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų