Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

SALDUMYNAI

Kepti cinamoniniai obuoliai

parašė Asta 20 Rgs ’23
Kepti cinamoniniai obuoliai

Keptų obuolių skanumą ir nosį kutenantį saldų kvapą prisimenu dar iš vaikystės – tai kone paprasčiausias rudens desertas. Paruošiamas vos per kelias minutes ir labai, labai gardus!

Obuolius galite skaninti medumi, klevų sirupu, cukrumi, būtinai – cinamonu. Aš naudojau „Dr. Oetker“ cinamoninį cukrų – po šaukštelį kiekvienam obuoliui, kad suteiktų malonų skonį ir aromatą. Dar po gabalėlį sviesto – kepdamas jis ištirpsta ir susimaišo su cinamoniniu cukrumi, ir obuoliai tampa dar sultingesni, sodresnio skonio.

Valgyti tokius keptus obuolius – tai lyg valgyti minkštą, aromatingą, saldų obuolių pyrago įdarą. Iki pilnos laimės nieko daugiau netrūksta, nebent rutuliuko vanilinių ledų, šypt.

  • Ne visi obuoliai yra vienodi – priklausomai nuo rūšies, yra saldesnių, rūgštesnių, sultingesnių, miltingesnių, tvirtesnių ir minkštesnių. Kepa jie taip pat skirtingai. Kol vieni kepdami išlaiko savo formą, kiti – sukiūžta. Labiausiai kepimui tiks tvirti, saldžiarūgščiai obuoliai. Jei rinksitės parduotuvėje, dairykitės „Gala“, „Fuji“, „Honey Gold“ ar „Granny Smith“ veislės.
  • Kepimo laikas taip pat priklausys nuo obuolių veislės. Vis žvilgtelėkite ir patikrinkite aštriu peiliu – kai jis itin lengvai smigs į obuolį, jis bus tinkamai iškepęs.
  • Patiekite obuolius šiltus, vos ištraukę iš orkaitės. Jie bus skanūs ir be papildomų pagardų, bet jei tik norisi, paskaninkite riešutais, patiekite su vaniliniais ledais ar plakta grietinėle. Pasakiškai skanus ir jaukus rudens desertas!

Jei mėgstate keptus obuolius, galbūt norėsite išbandyti ir kitokius jų receptus: įdarytus varške ar keptus tešloje.

Kepti cinamoniniai obuoliai

Atsispausdinti
Porcijos: 3 Paruošimo laikas: 10 min. Gaminimo laikas: 35-45 min.

INGREDIENTAI

3 didesnių obuolių
3 valg. š. medaus (nebūtinai)
3 arb. š. „Dr. Oetker“ cinamoninio cukraus
3 arb. š. sviesto

Patiekti:
skrudintų lazdynų riešutų
vanilinių ledų
medaus

GAMINIMO EIGA

1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios).
2. Obuolius gerai nuplaukite. Nedideliu peiliuku ar šaukšteliu išskobkite obuolių sėklalizdžius. Neskobkite kiaurai – obuolių apačią palikite nepažeistą. Paruoštus obuolius išdėliokite kepimo formoje aukštesniais kraštais šalia vienas kito.
3. Į kiekvieną obuolį įpilkite po šaukštą medaus. Užberkite po šaukštelį cinamoninio cukraus, uždėkite po porą gabaliukų (apie šaukštelį) sviesto.
4. Į kepimo formą įpilkite tiek vandens, kad semtų dugną per vieną-du pirštus.
5. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 35-45 minutes, kol obuoliai taps visiškai minkšti. Tikslus kepimo laikas priklausys ir nuo obuolių veislės, tad stebėkite. Jei vanduo kepimo metu išgaruos, įpilkite jo dar šiek tiek.
6. Ragaukite keptus obuolius vienus arba pagardinkite kepintais riešutais, vaniliniais ledais, medumi.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Dr. Oetker Baltic“.
#reklama #droetker #droetkerlietuva

cinamonasLedaimedusobuoliairiešutai
0 komentaras
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Lašišos ir žiedinių kopūstų sriuba su lydytu sūriu
kitas įrašas
Minkštas obuolių pyragas

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Sūrio tortas su keptais obuoliais ir karamele

Žemės riešutų sviestas su medumi ir cinamonu

Bananų duona su žemės riešutų sviesto ir šokolado...

Marokietiški kokosiniai sausainiai

Drėgnas šokoladinis pyragas (Brownie)

Plikytos tešlos žiedas (Paris Brest) su aviečių kremu...

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Pica su plėšyta barbekiu vištiena | Nuotraukos žingsnis...

Cukinijų ir pievagrybių blyneliai

Tarta su špinatais ir tunu

Marokietiškos salotos su bolivinėmis balandomis ir avinžirniais

Kalakutienos vyniotinis su šoninės, špinatų ir sūrio įdaru

Tiršta vištienos ir kukurūzų sriuba su makaronais

REKLAMA

SALDUMYNAI

Pyragas su Nutella

Biskvitinis pyragas su nektarinais

TOBULAS, TOOOBULAS! // Tobulas obuolių pyragas

Citrinų tarta su mėlynėmis

Nekeptas mangų sūrio tortas

Vanilinė panakota (panna cotta) su aguonomis ir citrusiniais...

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

NAUJA PRADŽIA // Bolivinės balandos salotos su persikais...

Mieliniai suktinukai su trijų rūšių sūrio ir špinatų...

Keptų burokėlių salotos su „Burrata“ sūriu ir apelsinais

Itališkas omletas (frittata) su burokėliais ir feta

APIE RYTO DILEMAS // Kokosinė avižinė košė

Sluoksniuotas vaisių ir jogurto užkandis

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 3

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 4

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10
  • 5

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 6

    Tortas „Juodasis miškas“

    28 Gru ’14

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (349)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (88)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų