Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

PyragaiSALDUMYNAI

Sausainis-pyragas su graikiniais riešutais ir šokoladu

parašė Asta 24 Kov ’13
Sausainis-pyragas su graikiniais riešutais ir šokoladu

Kartais tai, kad esi maisto tinklaraštininkas, atneša labai smagių ir skanių patirčių. Būdama maisto tinklaraštininke, per kelerius metus tikrai atradau ne vieną puikų skonių derinį; išbandžiau ne vieną receptą, apie kurį prieš tuos kelerius metus net nebūčiau drįsusi pasvajoti. Ką jau kalbėti apie ryžtingą ėjimą į virtuvę bei gaminimą. Dabar jau suprantu, kad visos baimės yra įveikiamos, kai norisi jas įveikti – viskas daug paprasčiau nei gali atrodyti.

Lygiai taip pat buvimas maisto tinklaraštininke mane suvedė su puikiais žmonėmis, dovanojo naujas pažintis. Įkvepiančias. Skanias. Smagias. Suvedė su žmonėmis, kuriuos šiandien galiu vadinti draugais. O juk puikiai žinome, kokia didelė dovana yra draugai. Neįkainojama.

Ir dar… kartais tai, jog esu maisto tinklaraštininkė, suteikia man lyg kokią privilegiją – išragauti maisto produktus, kurie ką tik atsirūdė parduotuvių lentynose. Arba tuos produktus, kurie jau ten seniai yra, kurie patinka daugeliui ir galbūt tose lentynose net užima lyderiaujančias pozicijas. Taigi, kartais aš galiu atrasti kažką nauja. Kartais – prisiminti tai, kad buvo šiek tiek pamiršta, bet vis tiek labai gera.

Tai – tai  tik vieni iš pliusų, būnant maisto tinklaraštininku. Vieni iš daugelio.

Praeitą savaitgalį kepiau puikų sausainį-pyragą. Sodraus skonio, pagardintą šokoladu ir graikiniais riešutais. Ne paslaptis, kad tokie pyragai, ištraukti iš orkaitės ir vis dar šilti, patys skaniausi yra su keliais kaušeliais gardžių vanilinių ledų. Na, o už juos – gardžius vanilinius ledus – šįkart esu labai dėkinga PREMIA ledams. Vaniliniu plombyru KLASIKA pagardintas pyragas buvo suvalgytas labai skaniai. Ar gali būti kitaip? Jau vien kiek daug žavesio suteikia pats šio sausainio-pyrago valgymo būdas, kai visi, susėdę aplink kepimo indą ratu ir rankose laikydami šaukštelius, mėgaujasi puikiu skoniu, kabintami pyragą tiesiai iš indo.

Ir staiga nebežinai, kas teikia didesnį malonumą: ar skanus desertas jaukų savaitgalio vakarą, ar tai, kad daliniesi juo su artimiausiais žmonėmis, sėdinčiais prie to paties stalo…

♥ Sausainis-pyragas su graikiniais riešutais ir šokoladu

2 puodeliai miltų
1 arb.š. kepimo miltelių
½ arb.š. druskos
175 g kambario temperatūros sviesto
¾ puodelio cukraus
½ puodelio rudojo cukraus
1 didelis kiaušinis
2 arb. š. vanilinio cukraus
½ puodelio smulkinto juodojo šokolado
1 puodelis smulkintų graikinių riešutų

Įkaitinkite orkaitę iki 180˚C temperatūros. Sviestu ištepkite 24 cm skersmens kepimo indo ar dviejų 21×11 cm dydžio kepimo indelių dugną ir sieneles.

Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską. Atidėkite į šalį.

Kitame dubenyje elektriniu plaktuvu išplakite sviestą su cukrumi iki purios masės. Įmuškite kiaušinį, suberkite vanilinį cukrų ir dar kartą išplakite.

Į plakinį suberkite miltus ir išmaišykite, kol neliks sausų miltų. Turite gauti pakankamai tirštos konsistencijos tešlą.

Suberkite smulkintą šokoladą, graikinius riešutus ir išmaišykite.

Paruoštą tešlą tolygiai paskleiskite sviestu išteptame kepimo inde ar indeliuose. Dėkite į įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 20-30 minučių, kol paviršius taps gražiai auksinės spalvos.

Išimkite iš orkaitės, ant viršaus uždėkite kelis kaušelius vanilinių ledų ir, jei norite, apibarstykite smulkintais riešutais ar šokoladu. Iš karto su visu kepimo indu ar indeliais patiekite ant stalo. Išdalinkite prie stalo susėdusiems draugams ar artimiesiems šaukštus ir mėgaukitės puikiu desertu: karštu pyragu-sausainiu su maloniai šaltais vaniliniais ledais!

Ledaipyragasriešutaisaldumynaisausainisšokoladas
16 komentarai
3
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Marmuriniai keksiukai
kitas įrašas
Velykų belaukiant: citrininiai keksiukai su aguonomis ir 3 jų dekoravimo būdai

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Beveik gimtadienis ir klausimų lietus

Biskvitinis medaus tortas

PASIILGAU // Graikiško jogurto keksas su spanguolėmis

Kokosinis žaliosios arbatos „Matcha“ ir ispaninio šalavijo sėklų...

Bananų duona su medumi, avižiniais dribsniais ir speltų...

Pyragas su svarainių įdaru

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

(NE)TURĖTI LAIKO // Saldžiųjų bulvių, vištienos ir bolivinės...

Tortilijų suktinukai su vištiena, humusu ir daržovėmis

PASISLĖPTI PO KAUKE // Pertepti imbieriniai sausainiai

Pomidorų, agurkų, špinatų ir mocarelos salotos

33 VALANDŲ KELIONĖ // Švediški meduoliai „Pepparkakor“

MAMOS DIENORAŠTIS // Cukinijų apkepėlė

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Moliūgų, fetos ir špinatų salotos

PLANAS SAVAITEI // Lazdynų riešutų traškūs dribsniai (granola)...

Citrininiai lietiniai blyneliai su varškės ir citrinų kremu

Pusryčių beigelis su kiaušiniu, lašiša ir avokadais

Takai (tacos) su juodosiomis pupelėmis ir keptais moliūgais

Pernakt brinkinta avižinė košė su riešutų kremu ir...

REKLAMA

SALDUMYNAI

Sviestinis keksas

Karamelinė kavos panakota

Braškinis tiramisu

Karamelinis tortas su maskarpone ir obuoliais

Pavlova su citrinų kremu ir avietėmis

Įtrūkę šokoladiniai sausainiai

16 komentarai

Skanu 24 Kov ’13 - 7:12 pm

Super atrodo! ^^ Mmm traukiu į savo kepinių sarašiuką 😉

Reply
Asta 26 Kov ’13 - 5:24 pm

Labai lauksiu atsiliepimų, kaip patiko 😉

Reply
Reda 24 Kov ’13 - 8:33 pm

O jerguteliau!!! Kokios nuotraukos, kaip viskas grazuuu!!! Nu labaaai 🙂

Reply
Asta 26 Kov ’13 - 5:25 pm

Ačiū, Reda 🙂 Man pačiai šios nuotraukos labai. Nu labai patinka 🙂

Reply
saulute 25 Kov ’13 - 4:27 pm

O kur skonio aprašymas ir įvertinimas? Aš kitaip nežinau,ar tikrai skanu 🙂 Nuotraukos gali būti labai gražios, bet labiausiai verta orientuotis pagal Astos įvertinimą 🙂 (žinau iš patirties) 🙂 🙂 🙂

Reply
Asta 26 Kov ’13 - 5:26 pm

Saulute, vaje, atsiprašau, tikrai praleidau 🙂 Žinoki, aš tau asmeniškai pasakysiu – įvertinimas kuo geriausias! Jei valgom šiltą ir su ledais, tai beveik vienuolika 🙂 O jei atvėsusį… na, aš, tiesą sakant, jį pasišildau ir VISADA valgau šiltą su ledais 😀 Nuostabu!

Reply
Agnė 25 Kov ’13 - 8:50 pm

Išbandžiau jau :).Labai skanu,kepsiu dar ne kartą! 🙂

Reply
Asta 26 Kov ’13 - 5:26 pm

Agne, smagu, kad patiko 😉

Reply
AG 29 Kov ’13 - 10:03 pm

Astute, as cia ne i tema, bet labai jau knieti uzklausti kokiu fotoaparatu naudojiesi? Nuotraukos puikios.:)

Reply
Asta 30 Kov ’13 - 2:04 pm

Labai ačiū už įvertininimą! 🙂 Fotoaparatas tikrai neypatingas, Nikon D90, objektyvas 50 mm 🙂

Reply
Ernesta 4 Bal ’13 - 12:14 pm

Laaaabai skanus, rekomenduoju…:)

Reply
Asta 4 Bal ’13 - 5:49 pm

Ernesta, labai džiaugiuosi girdėdama, kad sausainis-pyragas patiko! 🙂

Reply
Raminta 8 Bal ’13 - 1:02 pm

Skaniai atrodo, ir įvertinimai geri, tikrai būtinai iškepsiu paragaut! :)Ačiū už puikų receptuką :))

Reply
Asta 15 Bal ’13 - 7:45 pm

Nėra už ką, Raminta. Būtų labai smalsu sulaukti įvertinimų, kai jau paragausi 😉

Reply
Asta 21 Lap ’14 - 3:56 pm

Sveiki. O nuotraukose kuriose yra ledų kaušeliai, ne Jūs atsispindite? Labai patiko:) Dar norėjau paklausti, ar recepte naudojamo puodelio tūris – 250ml?

Reply
Asta 23 Lap ’14 - 7:35 pm

Asta, taip taip, tikrai aš! 😀 Koks pastabumas 😉
Puodelį visada naudoju 250 ml tūrio 🙂

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 2

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 3

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • Tobulas varškės apkepas

    6 Spa ’09
  • 5

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 6

    Šokoladinis tortas „Velnio maistas” (Devil’s Food Cake)

    14 Gru ’11

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (38)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (28)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (355)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (97)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (49)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (346)
    • Blynai ir vafliai (51)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (66)
    • Šaltieji užkandžiai (87)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (31)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (680)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (133)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (166)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (126)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (32)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų