Saulėta virtuvė
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė

PyragaiSALDUMYNAI

Imbierinis pyragas su rabarbarais

parašė Asta 13 Geg ’12
Imbierinis pyragas su rabarbarais

O aš taip nuoširdžiai tikėjausi visą savaitgalį praleisti atkišus nosį saulei. Maloniai leipti nuo šilumos ir vieną po kito gerti ledų kokteilius. Nepavyko. Nelygioje lietaus, vėjo, šilumos ir saulės kovoje laimėjo… na, akivaizdu, kas pralaimėjo.

Bet nieko tokio, nes savaitgalis atnešė kitų puikių dalykų. Pavyzdžiui, išsvajotas nepertraukiamas keturiolika valandų miego. Ir rytą be jokio žadintuvo. Ar žinote, kaip gera yra užmigti ir jau bepradedant sapnuoti pirmą sapną suvokti, kad miegoti galėsit, kiek tik norėsit. Žadintuvas tylės. Niekas neprikels. Niekas neišvers iš lovos. Tai neįkainojama palaima. Pagaliau suprantu tai tik tada, kai bene tris ištisas savaites net savaitgaliais šokdavau iš lovos kartu su pačia nekenčiamiausia melodija. Ta, kuri visada suskamba bent pora valandų anksčiau nei norėtųsi.

Taigi, taip, šis savaitgalis nuostabus. Nes išsimiegojau. O dabar jaučiuosi laimingesnis, gražesnis ir net geresnis žmogus. Ech, tiek tam žmogui ir tereikia. Ir vėl širdy pavasaris.

Tiesa, savaitgalio planas buvo ne tik saulės vonios, bet ir rabarbarų pyragas. Prie šio punkto savo sąraše dedu pliusą – iškepiau ir jau beveik suvalgėm. Buvo puikus. Ir visi namai kvepėjo neapsakomai gardžiai…

Skonis: 10/10. Patiks drėgnų pyragų mėgėjams –  šis nuo drėgmės tiesiog tirpsta burnoje. Tuo pačiu yra itin minkštas ir purus, su šiek tiek traškia plutele. Tešla saldi, tačiau šį saldumą puikiai atsveria maloni rabarbarų rūgštelė. O imbiero, muskato ir mažo žiupsnio gvazdikėlių dėka šis pyragas primena minkštą biskvitinį meduolį. O ką jau bekalbėti apie kvapą… Jis – tiesiog nerealus.

Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo

Kur radau? Them apples

Imbierinis pyragas su rabarbarais

Atsispausdinti
Porcijos: 10 Paruošimo laikas: 25 min. Gaminimo laikas: 50 min.

INGREDIENTAI

140 g sviesto, minkšto
100 g farino cukraus (arba muskovado cukraus)
200 g auksaspalvio sirupo
2 kiaušiniai
200 ml karšto vandens
300 g miltų
1 arb.š. kepimo miltelių
1 arb.š. sodos
1 arb.š. malto imbiero
1/2 arb.š. malto muskato
1/4 arb.š. maltų gvazdikėlių
1/2 arb.š. druskos
300 g rabarbarų

GAMINIMO EIGA

1. Minkštą sviestą suplakite su cukrumi iki purios masės.
2. Supilkite auksaspalvį sirupą ir išplakite.
3. Po vieną įmuškite kiaušinius, po kiekvieno gerai išplakdami masę iki purios konsistencijos.
4. Lėtai supilkite karštą vandenį, tuo pačiu nuolat plakdami masę elektriniu plaktuvu.
5. Kitame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, sodą, imbierą, muskatą, gvazdikėlius ir druską.
6. Miltų mišinį suberkite į plakinį ir išmaišykite, kol neliks sausų miltų.
7. Rabarbarus supjaustykite nedideliais kubeliais ir suberkite į tešlą. Išmaišykite.
8. Gautą masę supilkite į kepimo popieriumi ištiestą 22 cm. skersmens dydžio kepimo formą.
9. Kepkite iki 180 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 50 minučių. Ar pyragas iškepė, patikrinkite mediniu pagaliuku.
10. Atvėsinkite pyragą ir patiekite. Skanaus!

auksaspalvis sirupasgvazdikėliaiimbierasmuskataspyragasrabarbaraisaldumynai
7 komentarai
1
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Pavasario salotos su ridikėliais ir kepta vištiena
kitas įrašas
Naminiai mėsainiai

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Tortas „Marjolaine“

Pyragas “Obuolių ruduo”

Saldus vyniotinis su Nutella ir lazdyno riešutais

Biskvitinis medaus tortas su apelsinais

Avižiniai sausainiai su obuoliais

Migdolinis tortas su maskarpone

PIETŪS DĖŽUTĖJE

TRIJŲ PLIUSŲ TAISYKLĖ // Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su...

KALĖDŲ NUOJAUTA // Šokoladiniai saldainiai su kepintais žemės...

KAI GAMINA JIS // Varškės čeburekai su obuoliais

GĖRIMAI

Žaliasis trintų vaisių ir špinatų kokteilis

Žaliasis kokteilis su persikais

Braškių ir rabarbarų kokteilis

LENGVI KĄSNELIAI

Bananinis ispaninio šalavijo sėklų (Chia) pudingas su karamelizuotais...

Avižinė košė su morkomis ir topinambais

Mėsainiai su barbekiu plėšyta kiauliena

7 komentarai

Patricija 13 Geg ’12 - 3:11 pm

O kaip manote, kuo galima būtų tą auksaspalvį sirupą pakeist? ; )

Reply
Ziu 13 Geg ’12 - 3:18 pm

Patricija, manau būtų galima keisti medum.

Oi kaip noriu rabarbarų, čia dar deficitas!!

Reply
Asta 16 Geg ’12 - 5:49 pm

Patricija, Žiupsnelis visiškai teisus – galima keisti medumi.

Žiupsneli, netruks ir pas jus, man rodos, tų rabarbarų atsirasti. Ar labai stipriai sezonas vėluoja, lyginant su Lietuva? O tada jau kepsi, virsi, kepsi… 🙂

Reply
Asta 13 Geg ’12 - 6:44 pm

Labai skanus pyragas! Tik pamačiusi įrašą susigundžiau, o sode kaip tik rabarbarų nemažai 🙂 Tai štai lėkštėje garuoja gardus ir nepaprastai kvapnus gabalėlis pyrago 🙂 Ačiū už receptą!

Reply
Asta 16 Geg ’12 - 5:50 pm

Asta, nėra už ką, džiaugiuosi, kad taip greitai išbandei 🙂 Ir dar labiau dėl to, kad patiko 🙂

Reply
Monika 2 Lie ’12 - 9:58 am

Skamba žiauriai įdomiai, įsivaizduoju: rūgštelė su aštrumu, o dar tie prieskoniai man kažkaip asociacijas kelia su kalėdiniais imbieriniais sausainiais, bent jau tuos ir tenaudoju jų tešlai gaminti 🙂
Tikrai išbandysiu, labai labai vilioja.

Reply
Asta 11 Lie ’12 - 7:54 pm

Monika, lauksiu atsiliepimų 😉

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

POPULIARIAUSI

  • 1

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 2

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 3

    Minkšti žagarėliai | NUOTRAUKOS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO

    22 Kov ’20
  • 4

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 5

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 6

    New York Cheesecake (Niujorko sūrio tortas)

    15 Bal ’12

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • Juodųjų pupelių salotos su kukurūzais, avokadais ir pomidorais

    24 Vas ’21
  • Keptų burokėlių ir batatų salotos su „Burrata“ sūriu

    17 Vas ’21
  • Itališkas alyvuogių aliejaus pyragas su apelsinais

    14 Vas ’21

Kategorijos

  • GĖRIMAI (27)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (6)
    • Šaltieji gėrimai (19)
  • KALĖDŲ PASAKOS (58)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (240)
    • Apkepai (41)
    • Blynai (26)
    • Bulvių patiekalai (26)
    • Daržovių patiekalai (112)
    • Grybų patiekalai (15)
    • Kruopų patiekalai (41)
    • Makaronų patiekalai (19)
    • Mėsos patiekalai (56)
    • Miltiniai patiekalai (21)
    • Nesaldūs pyragai (27)
    • Troškiniai (18)
    • Varškės patiekalai (29)
    • Žuvis (35)
  • LENGVI KĄSNELIAI (201)
    • Blynai ir vafliai (33)
    • Duona (20)
    • Karštieji užkandžiai (29)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (109)
    • Salotos (30)
    • Šaltieji užkandžiai (48)
    • Sumuštiniai (20)
  • MAISTAS GAMTOJE (9)
  • PASAULIO SKONIAI (16)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (26)
  • SALDUMYNAI (489)
    • Bandelės (29)
    • Be orkaitės (76)
    • Desertai indeliuose (56)
    • Keksai, keksiukai (87)
    • Ledai (11)
    • Pyragai (127)
    • Pyragėliai (33)
    • Saldainiai (14)
    • Sausainiai (67)
    • Tortai (89)
  • SRIUBOS (20)
  • VALGOMOS DOVANOS (38)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (8)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų