Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

SRIUBOS

Tiršta šamo plėšiko ir perlinių kruopų sriuba

parašė Asta 18 Spa ’23
Tiršta šamo plėšiko ir perlinių kruopų sriuba

Tęskime rudens sriubų sezoną su jaukia šamo ir perlinių kruopų sriuba. Tirštos sriubos dubenėlyje – ir aromatingos prieskoninės daržovės, ir švelni grietinėlė, ir bulvės, perlinės kruopos, ir šlakelis citrinų sulčių. Žinoma, dar ir šamo plėšiko filė – pagrindinis šios sriubos akcentas ir žvaigždė.

Aš dievinu tirštas sriubas. Mėgstu juokauti, kad jos – per vieną žingsnį nuo troškinio, šypt. Anglų kalba turi tokį gražų žodį – heartwarming – kuris reiškia širdžiai mielą, bet tuo pačiu – širdį sušildantį. Tai štai, tokios sriubos man yra sušildančios. Ne tik rankas ar pilvelius, bet ir širdį.

Maišiau virš lėtos ugnies kunkuliuojančią sriubą ir galvojau – pilnas puodas jaukumo ir laimės. Kartais štai tiek tereikia, kad dienos prisipildytų šilumos. Tik puodo sriubos, kuri prie stalo suburtų mylimiausius.


Šamo plėšiko filė į mano virtuvę atkeliavo iš „Pilno puodo“. Tai – internetinė parduotuvė, kurios asortimente rasite smulkiųjų Lietuvos ūkininkų produkciją. Nuo plataus žuvies ar mėsos pasirinkimo iki daržovių, pieno produktų, įvairiausių pagardų, bakalėjos prekių. „Pilno puodo“ komanda užtikrina, kad atkeliaujančios prekės būtų pačios šviežiausios, nes iš ūkininkų jas surenka tik po gautų užsakymų, prieš pat užsakymų pristatymą.

Beveik visą prekių krepšelį, reikalingą šiai puikiai sriubai, susirinkau iš „Pilno puodo“. Užsisakiau internetu ir numatytą dieną prekių sulaukiau tiesiai į namus. Greita, paprasta, patogu, o svarbiausia – viskas lietuviška, iš mažų mūsų šalies ūkių.

„Pilnas puodas“ prekes pristato visos Lietuvos ribose, išskyrus Kuršių Neriją; užsukit ir patyrinėkit asortimentą bei produktų pristatymo galimybes štai čia: pilnaspuodas.lt.

Tiršta šamo plėšiko ir perlinių kruopų sriuba

Atsispausdinti
Porcijos: 6-8 Paruošimo laikas: 45 min.

INGREDIENTAI

3 valg. š. sviesto
1 svogūno
2 morkų
2 saliero stiebų
3 skiltelių česnako
3 stiklinių (750 ml) daržovių sultinio
3 stiklinių (750 ml) vandens
1 arb. š. druskos
½ arb. š. šviežiai grūstų juodųjų pipirų
1 arb. š. džiovintų prieskoninių žolelių
1 stiklinės (210 g) perlinių kruopų
4 bulvių
500 g šamo plėšiko filė
¾ stiklinės (190 ml) riebios grietinėlės
ryšelio šviežių petražolių
ryšelio šviežių čiobrelių
2 valg. š. citrinos sulčių

GAMINIMO EIGA

1. Puode virš vidutinės ugnies ištirpinkite sviestą. Suberkite nedideliais kubeliais supjaustytą svogūną, plonais griežinėliais supjaustytus salierus ir morkas. Pakepinkite, vis pamaišydami, kelias minutes, kol daržovės ims minkštėti.
2. Suberkite smulkiai kapotą česnaką ir pakepinkite dar minutę, kol paskleis aromatą.
3. Supilkite sultinį, vandenį, pagardinkite druska, pipirais ir prieskoninėmis žolelėmis. Suberkite perlines kruopas. Išmaišykite, padidinkite ugnį ir leiskite užvirti, tuomet ugnį sumažinkite ir virkite 15 minučių.
4. Suberkite kubeliais pjaustytas bulves ir nedideliais gabalėliais supjaustytą šamo filė. Išmaišykite ir virkite dar 10 minučių.
5. Supilkite grietinėlę. Įmaišykite kapotas petražoles, čiobrelius, įspauskite citrinų sultis. Pakaitinkite dar porą minučių ir nukaiskite.
6. Patiekite su prieskoninėmis žolelėmis ir šviežia duona.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Pilnas puodas“
#reklama #pilnaspuodas

bulvėsčesnakaičiobreliaicitrinosgrietinėlėperlinės kruopospetražolėssalieraišamasšamas plėšikassriubasultinyssvogūnai
1 komentaras
3
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Tour du Mont Blanc | Aplink Monblaną per 10 dienų | 10 diena
kitas įrašas
Prieskoninis moliūginis tiramisu | Pumpkin Spice Tiramisu

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

KITOKS RUDUO // Trinta žiedinių kopūstų sriuba

Itališka daržovių sriuba su makaronais ir pupelėmis (Minestrone)

Perlinių kruopų ir vištienos sriuba

Špinatų sriuba su virtinukais

Tiršta bulvių ir lašišos sriuba

SAUSIO ATRADIMAI // Saldžiųjų bulvių ir morkų sriuba

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Salotos su vištienos sparneliais ir avokadų padažu

Migdoliniai varškėčiai su bananais ir uogomis

Greitai kildinta neapolietiška pica su šonine ir pievagrybiais

Naminė pica

Risotto su vištiena ir kokosų pienu

Česnakiniai-citrininiai vištienos sparneliai

REKLAMA

GĖRIMAI

Tiramisu Affogato

Trys imunitetą stiprinantys kokteiliai

Mangų, ananasų, bananų ir riešutų sviesto kokteilis dubenėlyje

Žaliasis kokteilis su persikais

Tropinis kokosų ir mangų koktelis dubenėlyje

ŠALTOS KAVOS KOKTEILIS | COLD BREW (ŠALTAI BRANDINTA...

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

Mielinės bandelės su dešrelėmis ir sūriu

VASARIO ATRADIMAI // Upėtakio filė su žaliosiomis citrinomis

TRIJŲ PLIUSŲ TAISYKLĖ // Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su...

KALĖDŲ NUOJAUTA // Šokoladiniai saldainiai su kepintais žemės...

Pomidorų, avokadų, mocarelos ir špinatų salotos

Pomidorų, agurkų, špinatų ir mocarelos salotos

1 komentaras

Ala 24 Sau ’24 - 7:03 pm

Sveiki, o išverda perlinės kruopos per 25min? Ant mano pakelio rašo virti 60min. Gal jūsų kokios apdorotos?

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 3

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 4

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10
  • 5

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 6

    Tortas „Juodasis miškas“

    28 Gru ’14

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (349)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (88)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų