Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

KARŠTIEJI PATIEKALAIKruopų patiekalaiSRIUBOS

Perlinių kruopų ir vištienos sriuba

parašė Asta 2 Spa ’19
Perlinių kruopų ir vištienos sriuba

Ruduo. Tas, kur kvepia arbatomis ir pasaldintas medumi. Pilnas kojinių minkštumo ir pledų šilumos. Lepinantis ilgais vakarais. Su trupučiu nostalgiško liūdesio. Ilgesio. Įkvėpimų. Kupinas progų gyventi šiek tiek lėčiau. Kviečiantis grįžti namo.

Įsisupti, pasinerti, prisijaukinti. Ir apsikabinti dubenėlį šildančios sriubos.

 Perlinių kruopų ir vištienos sriuba

 Perlinių kruopų ir vištienos sriuba

 Perlinių kruopų ir vištienos sriuba

Perlinių kruopų ir vištienos sriuba

Atsispausdinti
Porcijos: 6-8 Paruošimo laikas: 45 min.

INGREDIENTAI

3 valg. š. alyvuogių aliejaus
1 stiklinės smulkintų svogūnų
1 stiklinės smulkintų salierų stiebų
1 stiklinės kubeliais pjaustytų morkų
1 poro
10 česnako skiltelių
¼ arb. š. šviežiai grūstų juodųjų pipirų
¼ arb. š. saldžiųjų paprikų dribsnių
¾ arb. š. druskos
¾ stiklinės (200 g) perlinių kruopų
6 stiklinių (1,5 l) vištienos sultinio
½ keptos vištos krūtinėlės
4 valg. š. citrinos sulčių
½ stiklinės (125 ml) riebios grietinėlės
1 nutarkuotos citrinos žievelės

Patiekti:
šviežių petražolių

GAMINIMO EIGA

1. Dideliame puode virš vidutinio dydžio ugnies įkaitinkite aliejų. Suberkite kubeliais supjaustytus svogūnus, salierų stiebus ir morkas, griežinėliais supjaustytą porą. Kepkite vis pamaišydami apie 4-5 minutes, kol daržovės šiek tiek suminkštės.
2. Suberkite smulkiai kapotas česnako skilteles, pagardinkite pipirais ir paprikų dribsniais. Maišydami pakaitinkite pusę minutės.
3. Suberkite druską ir sausas perlines kruopas. Maišydami pakaitinkite dar 1 minutę.
4. Supilkite sultinį ir leiskite užvirti. Tuomet sumažinkite ugnį, pridenkite dangčiu ir virkite apie 25 minutes, kol perlinės kruopos bus beveik išvirusios.
5. Suberkite smulkintą vištieną (galite naudoti ir keptos vištienos likučius ar išsikepti krūtinėlę orkaitėje prieš gamindami sriubą), supilkite citrinų sultis. Ugnį padidinkite ir leiskite užvirti. Tuomet ugnį sumažinkite ir virkite apie 5 minutes virš silpnos ugnies. Sriuba neturėtų kunkuliuoti.
6. Grietinėlę supilkite į puodelį, į ją įpilkite porą šaukštų sultinio iš sriubos. Išmaišykite. Tuomet visą grietinėlę supilkite į puodą su sriuba. Išmaišykite. Kaitinkite virš silpnos ugnies dar minutę, neleisdami sriubai kunkuliuoti.
7. Nuimkite sriubą nuo ugnies. Įmaišykite citrinų žieveles. Paragaukite.
8. Patiekite sriubą su smulkiai kapotomis šviežiomis petražolėmis ir šviežia duona.

Recepto šaltinis: Little Spice Jar

 Perlinių kruopų ir vištienos sriuba

 Perlinių kruopų ir vištienos sriuba

česnakaicitrinosgrietinėlėmorkosperlinės kruoposporassalieraisriubasultinyssvogūnaivištiena
2 komentarai
18
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Kalakutiena įdarytos saldžiosios bulvės
kitas įrašas
Šokoladainis (brownie) su riešutais

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

POPIERĖLIS IŠ PRAEITIES // Varškėčiai su sėklomis

AUKŠTYN KOJOM // Bolivinės balandos salotos su keptais...

Takai (tacos) su juodosiomis pupelėmis ir keptais moliūgais

KEFTEDES | GRAIKIŠKI KUKULIUKAI

MAMOS DIENORAŠTIS // Cukinijų blyneliai

Virtų bulvių blynai su sūriu ir kumpiu

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Sumuštiniai su kiaušiniais ir pomidorais

PLANAS SAVAITEI // Lazdynų riešutų traškūs dribsniai (granola)...

Avižinė košė su ispaninio šalavijo sėklomis (Chia) ir...

Keptų saldžiųjų bulvių humusas

Takai su lašiša ir ananasų-avokadų salsa

Pusryčių skrebučiai su agurkais

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

MAMOS DIENORAŠTIS // Cukinijų apkepėlė

APIE MEILĘ IŠ PIRMO ŽVILGSNIO // Vištienos gabalėliai...

SUSIDRAUGAUTI SU MAISTU // Bolivinės balandos salotos su...

Ispaniškas omletas su bulvėmis ir kumpiu | Tortilla...

KALĖDŲ NUOJAUTA // Šokoladiniai saldainiai su kepintais žemės...

Pomidorų, agurkų, špinatų ir mocarelos salotos

REKLAMA

GĖRIMAI

Žaliasis kokteilis su persikais

Uogų, bananų, špinatų, riešutų sviesto ir datulių kokteilis...

Braškių ir rabarbarų kokteilis

Kava su moliūgų sirupu ir pienu

SUSIPLAKIME KOKTEILĮ // Trintų vaisių kokteilis „Pina Colada“

Imbierinis sirupas kavai

2 komentarai

Guste 4 Vas ’20 - 7:02 pm

Tokio idomaus skonio sriubyte!! Valgiau kiekviena sauksta ir megavaus. Kartu jauciama ir rugstele ir siek tiek astrumo, bet taip pat ir svelnus grietineles skonis, nemoku net nupasakoti.. 🤤 Tik vistiena kazkokia be skonio (su zalia dariau) 😄

Reply
Asta 13 Kov ’20 - 10:03 am

Guste, labai džiaugiuosi, kad sriuba patiko! 🙂 Vištieną labai rekomenduočiau naudoti keptą, tikrai bus daug skaniau 😉

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 2

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 3

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10
  • 4

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09
  • 5

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • Tobulas varškės apkepas

    6 Spa ’09

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • Citrininis vyniotinis su maskarponės kremu

    28 Kov ’23
  • Citrininiai keksiukai su citrinų kremu ir maskarponės kepurėlėmis

    23 Kov ’23
  • Lašišos kepsniai medaus-garstyčių marinate su traiškytomis bulvytėmis ir brokoliais

    22 Kov ’23

Kategorijos

  • GĖRIMAI (34)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (24)
  • KALĖDŲ PASAKOS (73)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (294)
    • Apkepai (47)
    • Blynai (30)
    • Bulvių patiekalai (34)
    • Daržovių patiekalai (124)
    • Grybų patiekalai (17)
    • Kruopų patiekalai (46)
    • Makaronų patiekalai (24)
    • Mėsos patiekalai (70)
    • Miltiniai patiekalai (26)
    • Nesaldūs pyragai (30)
    • Troškiniai (20)
    • Varškės patiekalai (32)
    • Žuvis (40)
  • LENGVI KĄSNELIAI (273)
    • Blynai ir vafliai (42)
    • Duona (22)
    • Karštieji užkandžiai (45)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (138)
    • Salotos (49)
    • Šaltieji užkandžiai (70)
    • Sumuštiniai (24)
  • MAISTAS GAMTOJE (14)
  • PASAULIO SKONIAI (51)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (28)
  • SALDUMYNAI (585)
    • Bandelės (37)
    • Be orkaitės (107)
    • Desertai indeliuose (76)
    • Keksai, keksiukai (99)
    • Ledai (13)
    • Pyragai (146)
    • Pyragėliai (46)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (75)
    • Tortai (106)
  • SRIUBOS (24)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (13)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų