Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

SRIUBOS

Lęšių ir daržovių sriuba

parašė Asta 27 Gru ’23
Lęšių ir daržovių sriuba

Baltą mišrainę iš inercijos turbūt būtų galima valgyti nuo Kalėdų ligi pat Naujų (ir jei tik norisi – valio!), bet aš šįryt prabudau su mintimis apie… sriubą. Paprastą, jaukią, šildančią – iš to, kas yra namuose, nes į parduotuvę važiuot visai nenoriu. Kai prieš šventes tvarkiau virtuvės spinteles, stebėjausi, žavėjausi ir baisėjausi tuo pat metu – ilgai galiojančio maisto tiek, kad tikrai reikėtų pradėti valgyti tai, ką turim, vietoj vis naujų ilgų pirkinių sąrašų. Tad ėmiau ir nušoviau du… (ar kada susimąstėt, kokio baisumo tai posakis?) vienu metu: ir sriubą išsiviriau, ir maisto atsargas prajudinau. Tas lęšių stiklainis jau tikrai prašėsi būti pastebėtas, šypt.

Sriuba pavyko puiki! Tokia, kokias labiausiai mėgstu – beveik troškinio tirštumo, soti, kvapni, jauki, labai skani.

Lęšių ir daržovių sriuba

Atsispausdinti
Porcijos: 6 Paruošimo laikas: 40 min.

INGREDIENTAI

2 valg. š. alyvuogių aliejaus
1 svogūno
2 morkų
2 saliero stiebų
4 skiltelių česnako
1 valg. š. pomidorų tyrės
1 arb. š. džiovintų prieskoninių žolelių
½ arb. š. rūkytos paprikos
½ arb. š. druskos
½ arb. š. šviežiai grūstų juodųjų pipirų
1 bulvės
1 stiklinės (200 g) raudonųjų lęšių (sausų kruopų)
1 skardinės (400 g) konservuotų smulkintų pomidorų
6 stiklinių (1,5 l) vištienos sultinio
3 valg. š. tepamojo sūrio

Patiekti:
tarkuoto kietojo sūrio
šviežių prieskoninių žolelių (pvz., čiobrelių)

GAMINIMO EIGA

1. Alyvuogių aliejų įkaitinkite puode virš vidutinio dydžio ugnies. Suberkite smulkiai pjaustytą svogūną, morkas ir salierų stiebus. Kepkite, vis pamaišydami, kol daržovės suminkštės.
2. Suberkite smulkiai kapotas česnako skilteles ir kepkite dar minutę, kol paskleis aromatą.
3. Sudėkite pomidorų pasta, suberkite prieskonius. Maišydami kepkite pusę minutės.
4. Suberkite kubeliais supjaustytą bulvę, lęšius, supilkite konservuotus pomidorus ir sultinį. Išmaišykite. Leiskite užvirti, tuomet ugnį sumažinkite ir virkite 20 minučių.
5. Virimo pabaigoje įmaišykite tepamąjį sūrį.
6. Patiekite sriubą vieną arba pagardinę tarkuotu kietuoju sūriu ir prieskoninėmis žolelėmis.

bulvėsčesnakailęšiaimorkospomidoraipomidorų pastasalieraisriubasultinyssūrissvogūnaitepamasis sūris
1 komentaras
18
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Kietojo sūrio krekeriai su rozmarinais | Užkandžių padėklas
kitas įrašas
Grūdėtosios varškės dubenėlis su lašiša

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Tiršta bulvių ir lašišos sriuba

Špinatų sriuba su virtinukais

Moliūgų sriuba su kokosų pienu

SAUSIO ATRADIMAI // Saldžiųjų bulvių ir morkų sriuba

DAR ŽIEMA // Daržovių ir sūrio sriuba

Tiršta brokolių sriuba su sūriu

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Mini cukinijų blyneliai

Porų pyragas

Dešrelės su troškintais kopūstais ir bulvėmis

Jautienos ir daržovių troškinys greitpuodyje

Saldžiųjų bulvių karis su špinatais

Bulvių plokštainis (kugelis) su skilandžiu

REKLAMA

GĖRIMAI

Braškinis pieno kokteilis

Kakavinis riešutų sviesto kokteilis dubenėlyje

Moliūgų kava

Braškių ir rabarbarų kokteilis

Mangų ir kokosų pieno kokteilis (Mango Lassi)

Mėlynių, juodųjų serbentų ir acai uogų kokteilis

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Saldžiarūgščiai konservuoti agurkai

APIE VĖJUS // Salotos su rūkyta lašiša

Kavos chia pudingas

KEFTEDES | GRAIKIŠKI KUKULIUKAI

Sveikuoliški batonėliai

Sumuštiniai su tunu ir avokadais

1 komentaras

Samanta 18 Sau ’24 - 4:24 pm

Labai skani sriuba! Gaminome ir bolivinių balandų sriubą su pupelėmis, bet ši – nugalėjo. Dar sumąstėm šalia kitų prieskonių ir pusę arbatinio šaukštelio aitriųjų paprikų dribsnių įberti – davė šiek tiek aštrumo.
Ačiū už receptą! Kartosim 🙂

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 3

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 4

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 5

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10
  • 6

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (360)
    • Apkepai (53)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (48)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (19)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (99)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (362)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (63)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (173)
    • Salotos (68)
    • Šaltieji užkandžiai (93)
    • Sumuštiniai (42)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (30)
  • SALDUMYNAI (697)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (142)
    • Desertai indeliuose (98)
    • Keksai, keksiukai (110)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (171)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (129)
  • SRIUBOS (35)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (34)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų