Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

SRIUBOS

Balandėlių sriuba

parašė Asta 17 Vas ’22
Balandėlių sriuba

Kuriai komandai priklausote: balandėlių ar cepelinų? Aš, nors ir akimirkai sudvejojusi, dažniau turbūt pasirinkčiau balandėlius. Kad ir kaip bebūtų, gaminti nemoku nei vieno, nei kito – tokius patiekalus vadinu „mamų maistu“, nes skaniau jo niekas neparuoš, šypt.

Kita vertus, nors balandėlių virti nemoku, galiu išvirti nuostabiai skanią jų sriubą, – maža gudrybė, bet skonis puikus! Jaukus, šildantis ir labai sodrus.

Balandėlių sriuba

Atsispausdinti
Porcijos: 6-8 Paruošimo laikas: 45 min.

INGREDIENTAI

3 valg. š. aliejaus
500 g smulkintos maišytos kiaulienos ir jautienos
1 svogūno
2 morkų
2 skiltelių česnako
2 valg. š. pomidorų pastos
1 arb. š. druskos
½ arb. š. šviežiai grūstų juodųjų pipirų
1 arb. š. džiovintų prieskoninių žolelių
2 lauro lapelių
1 vidutinio dydžio baltagūžio kopūsto
1 skardinės (400 g) konservuotų smulkintų pomidorų
2 stiklinių (500 ml) pomidorų tyrės
4 stiklinių (1 l) vištienos sultinio
100 g ilgagrūdžių ryžių

GAMINIMO EIGA

1. Didesniame puode ar troškintuve virš vidutinės ugnies įkaitinkite alyvuogių aliejų. Sudėkite smulkintą maišytą kiaulieną ir jautieną ir maišydami pakepinkite, kol mėsa pabals.
2. Sudėkite smulkintus svogūnus, plonomis riekelėmis supjaustytas morkas, smulkiai kapotus česnakus. Pakepinkite kelias minutes.
3. Sudėkite pomidorų pastą, suberkite prieskonius ir dar minutę maišydami pakaitinkite.
4. Suberkite stambiai pjaustytą kopūstą, supilkite smulkintus konservuotus pomidorus, pomidorų tyrę ir vištienos sultinį. Suberkite ryžius. Išmaišykite.
5. Padidinkite ugnį ir leiskite užvirti, tuomet sumažinkite iki vidutinės, uždenkite dangčiu ir troškinkite apie 25 minutes, kol kopūstai suminkštės.
6. Patiekite su grietine, šviežiai grūstais juodaisiais pipirais ir šviežiomis petražolėmis.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Lidl Lietuva“ ir publikuotas prekybos tinklo portale ČIA.
Daugiau „Lidl Lietuva“ receptų rasite ČIA.
#reklama #lidllietuva

česnakaijautienakiaulienakopūstaimorkospomidorairyžiaisriubasvogūnai
0 komentaras
3
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Portugališki pyragėliai „Pastéis de Nata“
kitas įrašas
Ukrainietiški kepti varškėčiai

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

TOBULA PORA // Tiršta lašišos ir bulvių sriuba

Tiršta avinžirnių ir ryžių sriuba su daržovėmis

Lęšių ir saldžiųjų bulvių sriuba su špinatais

Špinatų sriuba su virtinukais

Grikių sriuba su vištiena

Itališka daržovių sriuba su makaronais ir pupelėmis (Minestrone)

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Pusryčių sumuštiniai

Varškės blyneliai

Sveikuoliški batonėliai

Skrebučiai su avokadais ir česnakinių pievagrybių iešmeliais

Lengvai apkeptas tunas su česnakų padažu ir pomidorais

Purūs pusryčių blyneliai

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

Pomidorų, avokadų, mocarelos ir špinatų salotos

APIE MEILĘ IŠ PIRMO ŽVILGSNIO // Vištienos gabalėliai...

Mini blynelių vėrinukai su uogomis

APIE MOTYVACIJĄ // Šokoladu glaistyti zefyrai

JEI DAR TURITE CUKRAUS // Cukrinukai

(NE)TURĖTI LAIKO // Saldžiųjų bulvių, vištienos ir bolivinės...

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Bulvių keksiukai su daržovėmis

Virti varškėtukai

Orkaitėje skrudinti pikantiški žiediniai kopūstai su naminiu pomidorų...

Vištienos kaselės

Tiršta brokolių sriuba su sūriu

Grikių blyneliai

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 3

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 4

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 5

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10
  • 6

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (352)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (60)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (68)
    • Šaltieji užkandžiai (89)
    • Sumuštiniai (40)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (685)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (135)
    • Desertai indeliuose (94)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų