Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

ApkepaiDaržovių patiekalaiKARŠTIEJI PATIEKALAI

Saldžiųjų bulvių ir cukinijų duonelė

parašė Asta 21 Geg ’19
Saldžiųjų bulvių ir cukinijų duonelė

Jau kiek anksčiau, vos atėjus tikram pavasariui ir temperatūros stulpeliui šoktelėjus aukštyn, ėmiau dar akyliau dairytis receptų, kurie būtų tinkami išsinešti – kad tomis popietėmis, kai pasiėmusi saulėtą virtuviuką iš darželio nuspręsiu leistis su juo į mažą pasivaikščiojimą gamtoje, o ne strimgalviais lėkti namo, vakarienė po atviru dangumi būtų malonumas, o ne nepatogumas. Taip taip, tegyvuoja iškylos, jų sezonas jau tikrai prasidėjo!

Ši saldžiųjų bulvių ir cukinijų duonelė yra absoliučiai ideali tokiam smagiam pavasario ar vasaros planui. Ji pakankamai tvirta, tačiau minkšta ir sultinga. Skani tiek šilta, tiek jau atvėsusi. Lengvai raikosi. Gali būti valgoma su šakute, bet lygiai taip pat – paėmus riekelę tiesiai į ranką, užtepus ant jos mėgstamos užtepėlės; lyg koks sumuštinis! Mažiems pirščiukams ją galima supjaustyti lazdelėmis ar kubeliais – abu variantai mūsų išbandyti, abu pasiteisinę. Duonelė kepama su viso grūdo miltais, todėl yra maistingesnė. Ir galiausiai, labai svarbu, joje slepiasi daug daržovių, o juk kuo daugiau daržovių – tuo geriau! Ypač tada, kai tokie kepiniai yra vienintelis būdas mažuosius valgytojus įtikinti, kad, taip, mielieji, daržovės tikrai yra valgomos. Mes, ačiūdie, tokios problemos neturime ir Joris daržoves noriai valgo beveik visomis formomis, bet žinau – būna sudėtingų situacijų, kurios pareikalauja kūrybiškų sprendimų! Šis keksas, labai tikiu, gali būti vienas iš tų sprendimų.

Ir nors leidausi į kalbas apie mažųjų virtuvę, iš tiesų ši duonelė neturi jokio amžiaus limito. Kepiau jau keletą kartų, gardžiai valgėme tiek suaugę, tiek vaikai. Kai tik sunoks saldūs sultingi naminiai pomidorai – jau dabar jaučiu, jie prie duonelės tiks tobulai!

 Saldžiųjų bulvių ir cukinijų duonelė

 Saldžiųjų bulvių ir cukinijų duonelė

Saldžiųjų bulvių ir cukinijų duonelė

Atsispausdinti
Porcijos: 10-12 riekelių Paruošimo laikas: 15 min. Gaminimo laikas: 1 val. 30 min.

INGREDIENTAI

2 mažų arba 1 vidutinio dydžio (apie 300 g) cukinijos
2 vidutinio dydžio (apie 300 g) saldžiųjų bulvių
ryšelio šviežių krapų
5-7 svogūnų laiškų
1 stiklinės (80 g) tarkuoto kietojo sūrio
6 kiaušinių
¾ stiklinės (200 g) graikiško jogurto
2 stiklinių (280 g) viso grūdo kvietinių miltų
2 arb. š. kepimo miltelių
1 arb. š. druskos
žiupsnio grūstų juodųjų pipirų

Patiekti:
tepamojo sūrio su žolelėmis
kelių svogūno laiškų

GAMINIMO EIGA

1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 ᵒC temperatūros. Kepimo formą (26×12 cm dydžio) išklokite kepimo popieriumi.
2. Cukinijas gerai nuplaukite ir sutarkuokite burokine tarka (jei naudojate mažąsias cukinijas, palikite jų odelę ir sėklytes). Sumaišykite su žiupsniu druskos, sukrėskite į kiaurasamtį ir atidėkite į šalį. Saldžiąsias bulves nuskuskite ir taip pat sutarkuokite burokine tarka.
3. Į didelį dubenį suberkite tarkuotas saldžiąsias bulves, labai gerai nuo perteklinio skysčio nuspaustas ir nusausintas tarkuotas cukinijas, kapotus šviežius krapus, smulkintus svogūnų laiškus, tarkuotą kietąjį sūrį. Įmuškite kiaušinius, sudėkite graikišką jogurtą. Viską labai gerai išmaišykite.
4. Suberkite miltus, kepimo miltelius, druską ir juoduosius pipirus. Dar kartą labai gerai išmaišykite.
5. Paruoštą tešlą sukrėskite į kepimo formą, paviršių išlyginkite. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 1 val. 30 min., kol duonelė iškils, paviršius gražiai apskurs, o vidus bus iškepęs. Jei viršus pradės ruduoti per greitai, uždenkite folija ir kepkite toliau.
6. Išėmę iš orkaitės 10-15 min. vėsinkite kepimo inde, tuomet išimkite, raikykite ir patiekite aptepę tepamuoju sūriu su žolelėmis.

Recepto šaltinis: donna hay

 Saldžiųjų bulvių ir cukinijų duonelė

 Saldžiųjų bulvių ir cukinijų duonelė

 Saldžiųjų bulvių ir cukinijų duonelė

batataicukinijosdaržovėsgraikiškas jogurtaskrapaisaldžiosios bulvėssūrissvogūnų laiškai
3 komentarai
6
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Apelsininis keksas su rabarbarais ir ispaninio šalavijo (chia) sėklomis
kitas įrašas
Citrininis manų kruopų pyragas

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Žuvies pyragas su bulvių koše

Lietinių blynų lazanija su trijų rūšių sūriais ir...

Salotos su vištienos sparneliais ir avokadų padažu

Kiaulienos sprandinės šašlykai su svogūnais

Vištienos ir mocarelos kepsneliai

Cukinijų, fetos ir kalakutienos kukuliukai

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Orkaitėje keptos bulvės, įdarytos šonine, čederio sūriu ir...

Grybų ir kopūstų pyragas

Sūriu apkeptos česnakinės bulvytės su šonine

AUKŠTYN KOJOM // Bolivinės balandos salotos su keptais...

Marokietiškos salotos su bolivinėmis balandomis ir avinžirniais

Varškės blyneliai

REKLAMA

GĖRIMAI

Karštas šokoladas su žiemos prieskoniais

Saldžios dovanos Mamai

Uogų ir bananų glotnutis (smoothie)

Vasariška salsa krepšeliuose ir Bellini

Braškių ir citrinų limonadas

Šaldytų bananų kokteilis su braškėmis

REKLAMA

SALDUMYNAI

Pyragas su puriu mėtų ir kavos likerių įdaru

Biskvitinis pyragas su nektarinais

Migdolų tarta su spanguolių džemu

Saldainiai „Ferrero Rocher”

Prieskoninis moliūginis tiramisu | Pumpkin Spice Tiramisu

Jogurtinis aviečių tortas

3 komentarai

Rūta 28 Geg ’19 - 11:59 am

Sveiki, iš pusės kiekio keliais cm mažesnėje skardelėje ar trumpiau kepti? ačiū

Reply
Asta 28 Geg ’19 - 7:55 pm

Rūta, jei skardelė tik keliais centimetrais mažesnė, galite kepti iš dviejų trečdalių (4 kiaušinių ir atitinkamai kitų produktų). Tikrinti, ar duonelė jau iškepusi, manau, reikėtų po maždaug 1 val.

Reply
Rūta 29 Geg ’19 - 2:05 pm

Ačiū už patarimą, du trečdaliai normos buvo pats tas. Skonis labai geras. Tik matyt nepersistengiau su cukinijos nuspaudimu, vidus liko poskystis net ir ilgai kepant. Bet esant tinkamai tekstūrai kepinys turėtų būti puikus. Ačiū už receptą 🙂

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 2

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09
  • 3

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 4

    Skaniausi kalėdiniai meduoliai

    23 Lap ’18
  • 5

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 6

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (351)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (60)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (89)
    • Sumuštiniai (40)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų