Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

LENGVI KĄSNELIAIPusryčiaiPyragaiSALDUMYNAI

PASKUTINĖ VASAROS AKIMIRKA // Prancūziškų skrebučių apkepas su šilauogėmis

parašė Asta 31 Rgp ’17
PASKUTINĖ VASAROS AKIMIRKA // Prancūziškų skrebučių apkepas su šilauogėmis

Nėra teisingo ar lengvo būdo atsisveikinti su vasara. Tai – mylimiausias mano metų laikas. Žaliuojantis, saulėtas, džiuginantis šviesiais rytais ir ilgais vakarais. Kita vertus, jau seniai nesu tokia akla kaip kadaise ir nekeikiu nei vieno metų laiko, nes kiekvienas jų dovanoja šį tą ypatingo.

Ruduo, rytoj mojuosiantis iš kalendoriaus lapelio, o netrukus ir gelsvais lapais nuklosiantis gatves, taip pat džiugins, stebins ir dovanos glėbius nuostabių akimirkų. Žinau tai. Kaip ir žinau tai, kad svarbiausia yra jų nepraleisti – nepražiopsoti, gailint prabėgusios vasaros, burbant ant lietaus lašų, keikiant vėstančius orus. Tebūna tai progos jaukiems šeimos vakarams su gerais filmais ir kvepiančiais naminiais keksiukais; įtraukiančioms knygoms; naujoms suknelėms; dar neišbandytiems (o gal jau išbandytiems ir pasiilgtiems) receptams su sezoninėmis sodo gėrybėmis.

Negalėčiau suabejoti, kad mums šis ruduo bus kaip niekad ypatingas. Kai įprastas pasaulis verčiasi kūliais, kartais tampa sunku ir įsivaizduoti, kaip viskas bus ir atrodys tada, kai šį beprotiškai didelių pokyčių metą pakeis supratimas, ramybė, ritmas. Todėl aš tiesiog tikiuosi – nuoširdžiai tikiuosi, kad pamažu atrasime naujus savo jaukių namų ritualus, susikursime mažas mielas tradicijas, kiekvieną naują dieną sveikinsime su šypsena ir meile gyvenimui bei, žinoma, vienas kitam.

Kad ir kaip ten bebūtų, ruduo atneš pokyčių. Visada atneša; net ir tiems, kurių gyvenimas kūliais nesiverčia. Lašą tylios nostalgijos, glėbį namų jaukumo. Neverta tam priešintis – tūkstantį kartų įsitikinau, kad didžiausias džiaugsmas gyvena paprastuose dalykuose, o atsiskleidžia tuomet, kai stebi savo mažą didelį pasaulį atsimerkęs. Atviromis akimis, atvira širdimi.

 Prancuzisku skrebuciu apkepas su silauogemis

O šiandien, beje, dar vasara. Atsidžiaukime ja iki paskutinės akimirkos! Nežinau, kaip jūs, bet mes kiekvieną progą mėgstame paminėti… na, skaniai. Aš, prieš kelias dienas suplakusi visus šaldytuve rastus kiaušinius, ir nusprendusi išgelbėti dėmesio taip ir nesulaukusį batoną, pakabinusi šaukštą mūsų medaus ir iš tolimiausio kampelio ištraukusi nuo savęs paslėptą indelį šilauogių, nusprendžiau mus palepinti desertu. Šis desertas puikiai tiktų ir šiandien, paskutinę vasaros dieną. Paprasta kaip dukart du, o skanesnio būdo batonui suvalgyti tikrai nė nesugalvočiau. Sakote, milijonas kalorijų ir grėsmė laibam liemeniui? Tikrai taip, iki sveikos mitybos šiam apkepui kaip iki Mėnulio, bet, žinote, kartais juk galima! Ypač, kai artėja savaitgalis, o koks gi jis be mažo saldaus savaitgalio deserto?

 Prancuzisku skrebuciu apkepas su silauogemis

Prancūziškų skrebučių apkepas su šilauogėmis

Atsispausdinti
Porcijos: 6 Paruošimo laikas: 10 min. + 2 val. šaldymas Gaminimo laikas: 35-45 min.

INGREDIENTAI

250 g batono
1 stiklinės (130 g) šilauogių
2 stiklinių (500 ml) pieno
4 kiaušinių
3 valg. š. medaus
1 arb. š. malto cinamono
1 arb. š. vanilinio cukraus
1/2 citrinos žievelės

Patiekti:
miltelinio cukraus
šviežių šilauogių

GAMINIMO EIGA

1. Batono riekeles sudėkite į 20×28 cm dydžio kepimo formą. Apibarstykite šilauogėmis.
2. Dubenyje iki vientisos masės išplakite pieną, kiaušinius, medų (jei sustingęs, pašildykite jį virš garų vonelės), maltą cinamoną, vanilinį cukrų ir nutarkuotą pusės citrinos žievelę.
3. Plakinį užpilkite ant batono riekelių.
4. Uždenkite indą maistine plėvele ir laikykite šaldytuve mažiausiai dvi valandas ar per naktį.
5. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros. Kepkite apkepą įkaitintoje orkaitėje apie 35-45 minutes, kol paviršius gražiai apskrus, o plakinys visiškai sukeps. Patikrinkite, šakute ar šaukštu paspausdami batono riekeles – skysčio turi nebūti likę.
6. Iškepusį apkepą apibarstykite milteliniu cukrumi ir apibarstykite keliomis saujomis šviežių šilauogių. Patiekite nedelsdami, dar šiltą.

 Prancuzisku skrebuciu apkepas su silauogemis

apkepasbatonascinamonascitrinameduspusryčiaisaldumynaišilauogėsskrebučiai
0 komentaras
3
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
NETIKIU // Kokosinis ryžių pudingas su šilauogėmis ir medumi
kitas įrašas
MAMOS DIENORAŠTIS // Traškūs dribsniai su bolivinėmis balandomis

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Karamelinis tiramisu

Lavašo suktinukai

Šviesi naminė duona (mielinė pynė)

Imbieriniai sausainiai su cukraus plutele

PATS GERIAUSIAS LAIKAS // Karameliniai saldainiai su lazdyno...

Mieliniai riestainėliai

REKLAMA

SALDUMYNAI

Kakaviniai keksiukai su rikota

Kokosinis ispaninio šalavijo (chia) pudingas su citrinų kremu

Karamelinis sūrio tortas su lazdynų riešutais

Jogurtiniai keksiukai su obuoliais

Sveikuoliški batonėliai

PASIILGAU // Graikiško jogurto keksas su spanguolėmis

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

Sumuštiniai su kalakutiena, sūriu ir pomidorais

PATS GERIAUSIAS LAIKAS // Karameliniai saldainiai su lazdyno...

KALĖDŲ NUOJAUTA // Šokoladiniai saldainiai su kepintais žemės...

POPIERĖLIS IŠ PRAEITIES // Varškėčiai su sėklomis

MAMOS DIENORAŠTIS // Itališkas omletas su lašiša ir...

(NE)TURĖTI LAIKO // Saldžiųjų bulvių, vištienos ir bolivinės...

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Orkaitėje kepta dorada su daržovėmis ir Tartar padažu

Žiedinių kopūstų blyneliai

Mėsainiai su plėšyta kiauliena ir kopūstų salotomis

Bulvių armonikėlės (Hasselback potatoes) su grietine ir silke

Cukinijų apkepas su vištiena ir konservuotais kukurūzais

Cukinijų ir morkų blyneliai su varške

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 3

    Minkšti žagarėliai | NUOTRAUKOS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO

    22 Kov ’20
  • 4

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 5

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 6

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • Minkšti žemės riešutų kremo sausainiai

    28 Sau ’23
  • Agurkų, bolivinės balandos ir avinžirnių salotos

    26 Sau ’23
  • Lęšių karis su žiediniais kopūstais ir kokosų pienu

    24 Sau ’23

Kategorijos

  • GĖRIMAI (34)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (24)
  • KALĖDŲ PASAKOS (73)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (290)
    • Apkepai (46)
    • Blynai (29)
    • Bulvių patiekalai (32)
    • Daržovių patiekalai (124)
    • Grybų patiekalai (17)
    • Kruopų patiekalai (46)
    • Makaronų patiekalai (24)
    • Mėsos patiekalai (70)
    • Miltiniai patiekalai (26)
    • Nesaldūs pyragai (30)
    • Troškiniai (20)
    • Varškės patiekalai (32)
    • Žuvis (39)
  • LENGVI KĄSNELIAI (270)
    • Blynai ir vafliai (40)
    • Duona (22)
    • Karštieji užkandžiai (45)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (136)
    • Salotos (49)
    • Šaltieji užkandžiai (70)
    • Sumuštiniai (24)
  • MAISTAS GAMTOJE (14)
  • PASAULIO SKONIAI (48)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (28)
  • SALDUMYNAI (576)
    • Bandelės (35)
    • Be orkaitės (104)
    • Desertai indeliuose (75)
    • Keksai, keksiukai (98)
    • Ledai (13)
    • Pyragai (146)
    • Pyragėliai (43)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (74)
    • Tortai (105)
  • SRIUBOS (22)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (11)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų