Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Desertai indeliuosePASAULIO SKONIAIPyragėliaiSALDUMYNAI

Crème Caramel | Vanilinis desertas su karamele

parašė Asta 21 Rgs ’20
Crème Caramel | Vanilinis desertas su karamele

Apie Prancūziją svajojau ir gražiausiomis spalvomis ją mintyse piešiau nuo pat paauglystės. Todėl gali būti, kad prancūzų gyvenimo bei valgymo įpročius įsivaizduoju truputį kitaip nei yra iš tiesų; bet leiskit man, prašau, truputį idealizuoti, šypt.

Mintyse matau juos – žavius prancūzus ir elegantiškas prancūzaites – romantiškai minančius savo vintažinius dviračius, pintame krepšelyje šalia vairo – ką tik iškeptos šviežutėlės bagetės iš kaimynystėje esančios kepyklos. Duona kvepia visa siaura gatvelė! Vaizduojuosi juos sėdinčius kavinėje, saulės nutviekstose terasose, lėtai geriančius kavą ir valgančius sviestu kvepiančius kruasanus. Matau juos iškylaujančius ant pievos: sūriai, kumpis, vynuogės, spalvingi macarons. Įsivaizduoju kas vakarą skubančius namo, sėdančius prie didelio valgomojo stalo. Daug kalbančius, skaniai valgančius, nuoširdžiai besijuokiančius.

Mano prancūziškose svajonėse viskas gražu, skanu, dažniausiai – saldu.

Tinklaraštyje rasite ne vieną receptą, kviečiantį skoniais keliauti į Prancūziją: kruasanų, macarons, klafučio, Croquembouche, kanelių. O štai Crème Caramel – dar vienas desertas iš pasaulio skonių sąrašo, kurį jau seniai norėjau išmėginti. Ir štai, pagaliau!

 Crème Caramel

Vanilinio deserto su karamele receptu dalinuosi čia, tinklaraštyje, o į visą prancūziškų skonių fiestą šią savaitę kviečia „Lidl Lietuva“, kur nuo šiandien vyksta „Duc de Coeur“ savatė. Ir nors aš, kaip labai neretai, nuklystu į saldžias istorijas, patikėkite, Prancūzijos savaitės asortimentas ten tikrai ne tik saldus: vytinti kumpiai, saliamiai, midijos, varlių šlaunelės (!), kamamberas ir daug daugiau! Ir, žinoma, daug saldėsių, tarp kurių – ir toks pat Crème Caramel.

Ar nuspręstumėte pasigaminti patys, ar nusipirkti jau pagamintą parduotuvėje, nepamirškite, – svarbiausia akimirkai stabtelėti ir… pasimėgauti! Sakysit, gal ir vėl idealizuoju, bet nujaučiu, kad mėgautis maistu prancūzai mėgsta kaip niekas kitas. Noriu ir aš taip mokėt!

Skanaus!

 Crème Caramel

 Crème Caramel

 Crème Caramel

 Crème Caramel

Crème Caramel | Vanilinis desertas su karamele

Atsispausdinti
Porcijos: 4 Paruošimo laikas: 30 min. Gaminimo laikas: 30-40 min.

INGREDIENTAI

Karamelei:
½ stiklinės (100 g) baltojo cukraus
2 valg. š. (30 ml) vandens

Kremui:
3 kiaušinių
2 stiklinių (500 ml) pieno
¼ stiklinės (50 g) cukraus
1 arb. š. vanilės ekstrakto

GAMINIMO EIGA

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 ᵒC temperatūros.
2. Paruoškite karamelę. Į nedidelį puodą suberkite cukrų, supilkite vandenį. Kaitinkite virš vidutinio dydžio ugnies, kartkartėmis pajudindami už rankenos, kol cukrus ištirps ir gausite tamsiai auksinės spalvos sirupą. Nuimkite nuo ugnies ir paskirstykite jį į nedidelius (apie 12 cm skersmens) kepimo indelius (patogiausia – ramekinų tipo).
3. Paruoškite kremą. Dubenyje išplakite kiaušinius.
4. Pieną supilkite į nedidelį puodą. Suberkite cukrų ir supilkite vanilės ekstraktą. Kaitinkite virš vidutinės ugnies, kol ims kilti pirmieji maži pieno burbuliukai. Nuimkite nuo ugnies.
5. Trečdalį karšto pieno lėtai supilkite į kiaušinius, tuo pačiu juos maišydami šluotele, kad „neiškeptų“. Tuomet kiaušinių ir pieno plakinį iš karto lėtai supilkite į karštą pieną, likusį puode, jį tuo pačiu metu maišydami šluotele.
6. Paruoštą kremą supilkite į kepimo indelius ant karamelės.
7. Statykite kepimo indelius į gilų didesnį kepimo indą ir pripilkite į jį tiek vandens, kad kepimo indelius apsemtų iki pusės. Dėkite į orkaitę ir kepkite joje apie 30-40 minučių, kol kremas sutvirtės. Pajudinus kepimo indelius, kremo paviršius dar turi šiek tiek virpėti. 
8. Išėmę iš orkaitės leiskite atvėsti iki kambario temperatūros, tuomet perkelkite į šaldytuvą. Prieš patiekdami aštriu peiliu kruopščiai apipjaukite kraštus ir išverskite į lėkštelę. Patiekite desertą vieną, su uogomis ar su plakta grietinėle.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Lidl Lietuva“.
#reklama @lidllietuva #LidlPartnerystė #DucDeCoeur

 Crème Caramel

 Crème Caramel

cukrusdesertaskaramelėkiaušiniaipasaulio skoniaipienasprancūzijasaldumynaivanilė
0 komentaras
2
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Sviestinis keksas
kitas įrašas
Brusketos | 3 skoniai: su lašiša, su keptais pomidorais, su vytintu kumpiu ir keptais obuoliais

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

PLIUS DEŠIMT // Ispaninio šalavijo sėklų (chia) pudingas...

Mangų, ananasų, bananų ir riešutų sviesto kokteilis dubenėlyje

Citrininis migdolų pyragas su rikota

Tiramisu

Kokosinis ispaninio šalavijo (chia) pudingas su citrinų kremu

Kepti persikai su vaniliniu rikotos kremu

REKLAMA

GĖRIMAI

Prieskoninis moliūgų sirupas kavai

Kava su moliūgų sirupu ir pienu

Karštas šokoladas su žiemos prieskoniais

Naminis citrinų limonadas + 2 uogų skoniai!

Šilauogių, žaliųjų citrinų ir mėtų limonadas

Nealkoholinė Helovyno sangrija

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

Ispaniškas omletas su bulvėmis ir kumpiu | Tortilla...

APIE MOTYVACIJĄ // Šokoladu glaistyti zefyrai

33 VALANDŲ KELIONĖ // Švediški meduoliai „Pepparkakor“

Pomidorų, agurkų, špinatų ir mocarelos salotos

ŠOKOLADAS KALĖDOMS // Šokoladinės eglutės

KAI GAMINA JIS // Varškės čeburekai su obuoliais

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Rikotos vafliai su šilauogėmis

Belgiški pusryčių vafliai

Sumuštiniai su kiaušinių-avokadų salotomis

Bananų ir riešutų sviesto vafliai

Pavasario sumuštiniai su pipirnių daigais

NAUJA PRADŽIA // Bolivinės balandos salotos su persikais...

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 3

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 4

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 5

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 6

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (352)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (60)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (68)
    • Šaltieji užkandžiai (89)
    • Sumuštiniai (40)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (685)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (135)
    • Desertai indeliuose (94)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų