Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

LENGVI KĄSNELIAISalotos

Salotos su keptu halumio (Halloumi) sūriu

parašė Asta 5 Geg ’20
Salotos su keptu halumio (Halloumi) sūriu

Salotos lengviems pietums ar sotesniam dienos užkandžiui? Žinoma, visada!

Pačios paprasčiausios salotos, papildytos vienu charakteringu ingredientu, atsiskleidžia visai kitomis spalvomis. Šįkart – labai lengvomis, gaiviomis ir pavasariškomis spalvomis. Kiprietiškas sūrokas „Halloumi“ sūris, kepamas keptuvėje, gardžiai apskrunda išorėje, o riekelių viduje lieka minkštas ir tąsus. Tokį sūrį gardu valgyti kaip užkandį ir be jokių priedų, tačiau, jei tik turite dar kelias papildomas minutes salotoms susimaišyti, padarykite tai – su šviežiomis daržovėmis jis dera tiesiog puikiai.

Salotas paruošite lengvai ir greitai, jos suteiks malonų sotumo jausmą, tačiau neapsunkins ir… paliks vietos desertui, šypt.

 Salotos su keptu halumio (Halloumi) sūriu

 Salotos su keptu halumio (Halloumi) sūriu

 Salotos su keptu halumio (Halloumi) sūriu

Salotos su keptu halumio (Halloumi) sūriu

Atsispausdinti
Porcijos: 2 Paruošimo laikas: 15 min.

INGREDIENTAI

200 g įvairiaspalvių vyšninių pomidorų
½ ilgavaisio agurko
1 avokado
4-5 ridikėlių
50 g sultenių
žiupsnio druskos
žiupsnio šviežiai grūstų pipirų
1-2 valg. š. alyvuogių aliejaus
200 g „Halloumi“ sūrio

GAMINIMO EIGA

1. Pomidorus perpjaukite per pusę, agurkus supjaustykite lazdelėmis, avokadą – kubeliais, ridikėlius – riekelėmis. Į salotų dubenį suberkite sultenes ir paruoštas daržoves. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi, pagardinkite žiupsneliu druskos ir šviežiai grūstų juodųjų pipirų.
2. „Halloumi“ sūrį supjaustykite storokomis riekelėmis. Keptuvėje įkaitinkite mažą šlakelį aliejaus ir apkepkite sūrį po kelias minutes iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus, o viduje taps tąsus. Išimkite iš keptuvės ir perkelkite į popieriniais rankšluosčiais išklotą lėkštę, nusausinkite. Tuomet – iš karto perkelkite į lėkštes ant salotų.
3. Patiekite nedelsiant, kol sūris dar šiltas.

 Salotos su keptu halumio (Halloumi) sūriu

 Salotos su keptu halumio (Halloumi) sūriu

agurkaiavokadashalloumihalumispomidoraisalotossultenėssūris
0 komentaras
5
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
JOGURTINĖ PANAKOTA SU BRAŠKIŲ ŽELĖ
kitas įrašas
Orkaitėje kepta teriyaki lašiša su bolivinėmis balandomis ir keptomis daržovėmis

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Veganiški (augaliniai) migdoliniai vafliai

Prieskoniniai riešutai

Gaivios salotos su mangais ir avokadais

Ukrainietiški kepti varškėčiai

Vanilinė pernakt brinkinta avižinė košė

Tortilijų suktinukai su vištiena ir daržovėmis

REKLAMA

SALDUMYNAI

Šokoladinis grietininis keksas

Šokoladinė cinamoninė duonelė

Moliūginiai keksiukai „Trick or Treat”

Jogurtinė Panna Cotta su mėlynėmis

Tartaletės su vaniliniu kremu ir uogomis

Braškių ir rabarbarų tiramisu

REKLAMA

GĖRIMAI

MAMOS DIENORAŠTIS // Miško uogų kokteilis dubenėlyje

Trintų vaisių ir graikiško jogurto kokteilis

Moliūgų kava

Braškių ir rabarbarų kokteilis

Žaliasis trintų vaisių ir špinatų kokteilis

Pieniška šalta kava su vaniliniais ledais ir grietinėle

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

MAMOS DIENORAŠTIS // Miško uogų kokteilis dubenėlyje

SEKMADIENIO TRADICIJA // Kokosiniai blyneliai su šokolado gabalėliais

Pavasario salotos su ridikėliais ir kepta vištiena

Bulviniai vafliai su lašiša ir žalumynais

SVEIKESNI PASIRINKIMAI // Vanilinis ryžių pudingas su avietėmis

Kakavinis riešutų sviesto kokteilis dubenėlyje

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 2

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 3

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 4

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 5

    Šokoladinis tortas „Velnio maistas” (Devil’s Food Cake)

    14 Gru ’11
  • Tobulas varškės apkepas

    6 Spa ’09

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (38)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (28)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (355)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (97)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (49)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (346)
    • Blynai ir vafliai (51)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (66)
    • Šaltieji užkandžiai (87)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (31)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (680)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (133)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (166)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (126)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (32)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų