Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

BandelėsLENGVI KĄSNELIAIPusryčiaiSALDUMYNAI

Angliškos pusryčių bandelės su obuoliais, riešutų sviestu ir medumi

parašė Asta 26 Spa ’11
Angliškos pusryčių bandelės su obuoliais, riešutų sviestu ir medumi

91 valanda. 2 skrydžiai lėktuvu. 1500 kilometrų automobiliu. 4 valandos miego per parą. Ir dešimtys trumpų snūstelėjimų. Liverpulis. Londonas. Edinburgas. Tūkstančiai nuostabių vaizdų ir įsimintinų akimirkų.

Atostogų būna pačių įvairiausių, o kartais – labai netikėtų. Sako, tokios būna pačios geriausios. Arba bent jau vienos iš geriausių.

Kartočiau ir kartočiau.

~~~~~

O grįžus iš tokios kelionės, išsikrovus kuprinę ir pagaliau išsimiegojus, norisi tipenti į virtuvę ir savuose namuose atrasti bent trupinėlį Anglijos. Tam, kad bent truputį ilgiau išlaikyti tuos dar tokius ryškius prisiminimus… Todėl kepame angliškas pusryčių bandeles su obuoliais, riešutų sviestu ir medumi. Ragaujame ir, apsikabinę šiltą arbatos puodelį, mėgaujamės akimirka…

Skonis: 9/10. Tikros pusryčių bandelės – ne itin saldžios, ne itin desertinės, tačiau minkštos, kvapnios ir labai gardžios su puodeliu arbatos. Tokius pusryčius tikrai mielu noru valgyčiau labai dažnai. Ypač savaitgaliais tai gali tapti puikia tradicija – iš orkaitės traukti karštas bandeles ir namiškius prie stalo iš lovų vilioti gardžiais kvapais…

Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo.

Kur radau? Peanut Butter Julie

Angliškos pusryčių bandelės su obuoliais, riešutų sviestu ir medumi

Atsispausdinti
Porcijos: 20 bandelių Paruošimo laikas: 25 min. Gaminimo laikas: 25-30 min.

INGREDIENTAI

4 puodeliai miltų
½ puodelio cukraus
2 arb.š. kepimo miltelių
1 arb.š. malto cinamono
360 g šalto sviesto, supjaustyto kubeliais
1 ¼ puodelio obuolių
1 ¼ puodelio raugintų pasukų
¾ puodelio žemės riešutų sviesto

1 ½ puodelio cukraus pudros
½ puodelio medaus
1 valg.š. karšto vandens
1 arb.š. vanilės ekstrakto

GAMINIMO EIGA

1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C temperatūros.
2. Kepimo popieriumi ištieskite 2 kepimo skardas.
3. Dubenyje sumaišykite miltus, cukrų, kepimo miltelius, druską ir cinamoną.
4. Į miltų mišinį suberkite sviesto kubelius ir trinkite pirštais, kol neliks sausų miltų.
5. Suberkite obuolių kubelius ir viską sumaišykite.
6. Kitam dubenyje suplakite pasukas ir žemės riešutų sviestą iki vientisos masės.
7. Šią masę supilkite į miltų ir obuolių mišinį ir maišykite, kol gausite vientisą masę.
8. Jei masė per sausa ir nelimpa, įpilkite dar šaukštą pasukų.
9. Tešlą perkelkite ant miltais pabarstyto paviršiaus. Suformuokite du pailgus, maždaug 4 cm. storio ritinius.
10. Kiekvieną ritinį supjaustykite į 6 dalis trikampėliais.
11. Dėkite tešlos trikampėlius į kepimo skardas, palikdami kelių centimetrų tarpus.
12. Kepkite apie 25 – 30 minučių, kol bandelės pakils ir taps rusvai auksinės spalvos.
13. Paruoškite glaistą: dubenyje suplakite cukraus pudrą ir medų iki vientisos masės. Įmaišykite vanilę ir tiek karšto vandens, kad gautumėte glaistymui tinkamo tirštumo masę.
14. Aptepkite glazūra dar šiltas bandeles ir leiskite pastovėti bent 10 minučių, kol glaistas sutvirtės.
15. Skanaus!

bandelėscinamonaskelionėsmedusobuoliaipusryčiairaugintos pasukosriešutų sviestasžemės riešutų sviestas
31 komentarai
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Ryžių ir vištienos troškinys su kokosų pienu
kitas įrašas
Kriaušių pyragas

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Citrininiai–aguoniniai čirviniai blynai

Kepėjai be stabdžių: Piece montée (Croquembouche)

Juodojo ir pieniško šokolado saldainiai su riešutais

Grietiniečiai | Nuotraukos žingsnis po žingsnio

Plikyti pyragaičiai su vaniliniu kremu ir šokolado glaistu

Varškės pyragas su šilauogėmis ir trupiniais

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

PASISLĖPTI PO KAUKE // Pertepti imbieriniai sausainiai

(NE)TURĖTI LAIKO // Saldžiųjų bulvių, vištienos ir bolivinės...

MAMOS DIENORAŠTIS // Špinatų keksiukai

TRIJŲ PLIUSŲ TAISYKLĖ // Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su...

Cukinijų ir morkų blyneliai su varške

KALĖDŲ NUOJAUTA // Šokoladiniai saldainiai su kepintais žemės...

REKLAMA

SALDUMYNAI

Plikyti sausainėliai

Imbierinis pyragas

Obuolių pyragas su džemu

Obuolių pyragas

Keksiukai su vyšniomis ir baltuoju šokoladu

Labai šokoladinis pyragas

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Kepti varškėčiai su bananais ir cinamonu

Riešutinė granola

Citrininiai lietiniai blyneliai su varškės ir citrinų kremu

Karšti sumuštiniai su kumpiu ir sūriu

Salotos su orkaitėje keptu varškės sūriu

PUSRYČIŲ STALAS // Kokosinė ryžių dribsnių košė su...

31 komentarai

julė 26 Spa ’11 - 4:57 am

* Įspūdinga kelionė. Lauksim… Pasakojimų. Istorijų.
Londrė, Liverpulis, Edis per vieną savaitgalį? Oho, ar jūs raketas užpakalyje turėjot :)?

Reply
Asta 26 Spa ’11 - 9:51 am

Na, Jul, ne visai per vieną savaitgalį, per čiut ilgiau 🙂 Nors tempas buvo didelis, neneigsiu 🙂 Bet verta! Smagiausia, kad galvojau, jog tik Liverpulį aplankysiu, o tada… vieną vakarą staigmena – varom į Londoną. Kitą popietę vėl staigmena – varom į Edinburgą! Tikrai nerealus dalykas yra netikėtos atostogos 😀

P.S. Pasakojimai ir istorijos akis į akį 😉

Reply
julė 26 Spa ’11 - 10:07 pm

Tai… Kada :)?

Reply
Asta 27 Spa ’11 - 8:17 pm

Jule, 🙂 Lapkritį gal?

Reply
julė 31 Spa ’11 - 8:35 am

Kitaip nė nesitikėčiau 🙂 Susimėtysime laiškais dėžutėsna, kad kas neužpultų mūsų prisiskaitęs ir gardžiausių pyragų neatimtų, va 😀

Indrė 26 Spa ’11 - 6:33 am

Kaip labai aš noriu į Angliją – bent savaitgaliui 🙂 ir irgi lėkčiau visur, kur tik spėčiau 🙂

O bandelės šios tikiu – gėris. Pati tik kartą gaminau, bet reikalas teisingas ir gardus.

Reply
Asta 26 Spa ’11 - 9:52 am

Indre, aš irgi labai norėjau, pirmąkart lankiausi. Ir savaitgalio ten tikrai per maža, tiek visko daaaug! Nors, žinoma, geriau nei nieko – faktas. Linkiu, kad kelionės diena išauštų kuo greičiau 😉

Reply
Aguonėlė 26 Spa ’11 - 9:39 am

Oho ir tu keliauninkė!!! Ir dar gerą orą Landane turėjai! mane jis lietingas ten pasitiko …

Reply
Asta 26 Spa ’11 - 9:53 am

Aha, Londone nė lašelis iš dangaus nenukrito! Iš viso stebuklas kažkoks, per visas beveik keturias dienas Anglijoje palynojo tik porą kartų ir tik labai trumpai 🙂

Reply
Renata 26 Spa ’11 - 2:40 pm

Ooo kokios gražios nuotraukos. Dėl kelionės tai baltas pavydas. Man, deja, šį rudenį nepavyks niekur nusigaut :// Ir bandelės skaniai atrodo. Su riešutų sviestu… Niam.

Reply
Asta 27 Spa ’11 - 8:07 pm

Ačiū, Renata 🙂 Na, rudens dar šiek tiek liko, o vėliau dar ir visa žiema… neprarask vilties! Kartais geri dalykai įvyksta nei tikėtai, nei planuotai.
Bandelės tikrai skanios, rekomenduoju 🙂

Reply
Maisto Diletantė 26 Spa ’11 - 2:48 pm

Nuostabios foto, kokios spalvos, koks gražus ruduo, tikrai net nustebau kiek spalvų ir foto labai gyvos.

Reply
Asta 27 Spa ’11 - 8:08 pm

Ak, kiek daug man reiškia tokie žodžiai! Ačiū, stengiausi 🙂

Reply
Julija 26 Spa ’11 - 3:11 pm

Ai, nuuu… Aš irgi su baltu pavydu užanty.

Reply
Asta 27 Spa ’11 - 8:09 pm

Julija, gerai, kad baltu 🙂 Nieko, ateis tikrai diena, kai pavydėsiu aš visiems, kas šią akimirką pavydi man 🙂

Reply
Karolina 26 Spa ’11 - 4:47 pm

Man paskutinioji foto su karvutėmis, kaip iš „Milka” šokolado reklamos :DD Savaitgalis tai tikrai superinis atrodo buvęs. Aš ir nooooriu kelionių, nutrintų kulnų ir pilnos galvos įspūdžių.

Reply
Asta 27 Spa ’11 - 8:10 pm

Karolina, taip, tikrai, man irgi!! 🙂 Tikras šokoladinis „Milkos” vaizdelis vidury kalnų!
Linkiu kelionių, nuoširdžiai linkiu! Tau ir visiems. Ir sau 🙂 Nes gerų dalykų niekad nebūna per daug 🙂

Reply
Mindaugas 26 Spa ’11 - 7:34 pm

Tkrai, dabar pagalvojau, šitos ir yra tai, kokios pusryčiams labiausiai tiktų 🙂 ( joms duočiau antrą vietą po kruasanų) 🙂

Reply
Asta 27 Spa ’11 - 8:11 pm

Mindaugai, pritariu – kruasanai bet kokiu atveju visada pirmoje ir tik pirmoje vietoje. Nors šie scones mane, pripažinsiu, taip pat nustebino. Nesitikėjau, kad bus tokie puikūs 🙂

Reply
Rennie 27 Spa ’11 - 9:19 am

Kokios nuotraukos, nostalgija Anglijai 🙂 Ta su karvutėmis, tai kaip iš pieniško šokolado reklamos, o voverytę tai gerai pagavai, o aš gaudžiau, gaudžiau, bet man taip gražiai nepapozavo 🙂

Reply
Asta 27 Spa ’11 - 8:13 pm

O aš į Angliją pirmą kartą vykau ir, prisiklausiusi istorijų apie voveraites parkuose, kumščius laikiau, kad bent vieną pamatyčiau. O jos – tik pamanyk! – visur laksto, su žmonėm draugauja, visiškai nebijo. Ir ne viena, o jų visur pulkais – kur tik pasisuksi! Viena net ant kojos buvo užlipusi, besitikėdama, kad riešutą duosiu 🙂 Nerealu!

Reply
Neringa 27 Spa ’11 - 10:50 am

noriu vel i Anglija… 🙁

paskutine fotoreportazo nuotrauka nereali, isireminciau! 🙂

Reply
Asta 27 Spa ’11 - 8:14 pm

Neringa, aš irgi noriu! Jau 🙂

Ir labai ačiū už gerą žodį nuotraukai 😉

Reply
Jurgita 27 Spa ’11 - 4:35 pm

Voveriukas :))

Pataikei į gerus orus, pas mus pati ta gražioji atseit bobų vasara buvo 🙂
Smaguma.

Reply
Asta 27 Spa ’11 - 8:16 pm

Na, ką aš žinau… jei Anglijoj taip bobų vasara suprantama, tai visai ne kažką… 😀 Man tai šalta buvo, su paltuku vaikščiojant visai nieko, bet bobų vasarą aš tikrai geroookai šiltesnę savo svajose įsivaizduoju 🙂 Bet bent nelijo! Dėl to tai be galo džiugu. Kaip ir dėl visos kelionės, kas be ko 🙂

Reply
asta 28 Spa ’11 - 9:14 am

labai skanios bandeles, siandiena kepiau pusryciams.

Reply
Asta 28 Spa ’11 - 9:40 am

O, Asta, kaip smagu, kad išmėginai ilgai nelaukus! Puiku girdėti, kad patiko 🙂

Reply
Viktorija 28 Spa ’11 - 12:15 pm

Puikios kelionės nuotraukos ir bandelės! Aš visai neseniai kepiau panašias ir jos mane maloniai nustebino. Nesitikėjau, kad tokios skanios 🙂

Reply
Asta 1 Lap ’11 - 4:07 pm

Viktorija, aš irgi, tiesą sakant, pirmą kartą kepdama tikėjausi mažiau.. o pasirodo, kad jos labai puikios! 🙂
Ir ačiū už pagyras nuotraukoms 🙂

Reply
:-) 4 Rgp ’19 - 9:33 am

Labai, labai skanios!!! Tik man ir be glaisto jos buvo labai pakankamai saldžios;-) Nors galėjau kažkur suklysti su kiekiais, nes šita puodelių sistema mane visada iš proto vesdavo:-) Labai mėgstu šitą tinklaraštį, nes čia daugelis receptų pateikiami gramais, o aš pati gaminti pradėjau tiktai tada, kai nusipirkau virtuvines svarstykles:-D iki tol į virtuvę žiūrėjau labai kreivai;-) dėkui!

Reply
Asta 11 Rgp ’19 - 7:35 pm

Oi, kaip sutinku dėl puodelių sistemos! Nors jau beveik mintinai moku, kiek kurio produkto gramų yra puodelyje, vis tiek svarstyklės – geriausios mano draugės virtuvėje, ypač, kai kalba pasisuka apie kepinius ir konditeriją 🙂 Džiaugiuosi, kad bandelės patiko 🙂

Reply

Komentuoti: Karolina Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09
  • 3

    Šokoladinis tortas „Velnio maistas” (Devil’s Food Cake)

    14 Gru ’11
  • 4

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 5

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 6

    Grietiniečiai | Nuotraukos žingsnis po žingsnio

    9 Spa ’20

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (38)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (28)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (354)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (132)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (96)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (49)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (344)
    • Blynai ir vafliai (51)
    • Duona (25)
    • Karštieji užkandžiai (57)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (66)
    • Šaltieji užkandžiai (86)
    • Sumuštiniai (38)
  • MAISTAS GAMTOJE (29)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (678)
    • Bandelės (46)
    • Be orkaitės (133)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (108)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (166)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (126)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (31)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų