Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

BandelėsSALDUMYNAI

Varškinės spurgytės

parašė Asta 11 Kov ’11
Varškinės spurgytės

Aš tikiu, kad šypsenos šypsenom grįžta, jei šypsais nuoširdžiai.
Tikiu, kad svajonės pildos, jei svajonėms duodi sparnus. Jei labai nori ir labai tiki.
Tikiu, kad kartais trūksta tiek nedaug, jog iš laimės pakiltum virš žemės.
Aš tikiu begaline draugyste ir amžina meile.
Tikiu, kad kartais išėjus, durys aklinai užsidaro visiems laikams… bet aš tikiu, kad jei ilgai belsi, būsi išgirstas.
Tikiu, kad pinigai nereiškia nieko, bet labai daug.
Tikiu, kad kartais karčiausios ašaros gali dovanoti saldžiausią džiaugsmą.
Aš tikiu, kad kartais renka nukristi labai žemai, jog imtum kilti…

Aš tikiu, kad pavasaris ateis.

Tikrai.


Skonis: 10/10. Minkštutės, tirpstančios burnoje ir tiesiog neatsivalgomos. Nuostabios.

Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo.

Kur radau? “Virtuvė”, Nr. 3 (22)

Varškinės spurgytės

Atsispausdinti
Porcijos: 25 mažos spurgytės Paruošimo laikas: 15 min. Gaminimo laikas: 20 min.

INGREDIENTAI

250 g varškės
1 kiaušinis
8 valg. š. cukraus
žiupsnelis druskos
2 arb. š. kepimo miltelių
170 – 180 g miltų

cukraus pudros
aliejaus

GAMINIMO EIGA

1. Ištrinti varškę su kiaušiniu ir cukrumi .
2. Miltus sumaišyti su druska ir kepimo milteliais, persijoti ir suberti į varškę.
3. Gerai išmaišyti. Masė turi būti pakankamai minkšta ir lipni.
4. Keptuvėje ar puode įkaitinti aliejų. Aliejaus turėtų būti bent per du pirštus, kad spurgytės ne keptų, o virtų jame.
5. Aliejui įkaitus, ugnį sumažinti iki vidutinio didumo. Drėgnomis rankomis imti po gabalėlį varškės masės, suformuoti tarp drėgnų delnų apvalias spurgytes ir dėti į aliejų. Dėti taip, kad spurgytės nesiliestų viena prie kitos.
6. Spurgoms parudus iš vienos pusės, jas apversti ir dar šiek tiek pavirti iš kitos pusės. Jei spurgytės parunda labai greitai, sumažinti ugnį – kitu atveju, nors spurgytės atrodys gražios ir rusvos, viduje jos dar bus žalios, nespėjusios išvirti.
7. Išvirusias spurgytes išimti ant popierinio rankšluosčio, kad nuvarvėtų riebalų perteklius.
8. Nusausintas spurgytes apibarstyti cukraus pudra.
9. Skanauti ir mėgautis. Skaniausios dar šiltos, su puodeliu gardžios kavos.

saldumynaispurgosvarškė
18 komentarai
15
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Mieliniai riestainėliai
kitas įrašas
Grybų lazanija

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Citrininis keksas be glitimo

Jei neturite orkaitės…

Naminiai „Oreos” sausainiai

Labai šokoladinis pyragas

Kalėdiniai šokoladiniai keksiukai – eglutės

Meksikietiškas „Tres Leches“ pyragas su maskaronės kremu ir...

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

KAI GAMINA JIS // Varškės čeburekai su obuoliais

Tortilijų suktinukai su vištiena, humusu ir daržovėmis

PASISLĖPTI PO KAUKE // Pertepti imbieriniai sausainiai

Orkaitėje keptos daržovės su vištienos iešmeliu

PATS GERIAUSIAS LAIKAS // Karameliniai saldainiai su lazdyno...

MAMOS DIENORAŠTIS // Cukinijų apkepėlė

REKLAMA

SALDUMYNAI

Bananų duona su medumi, avižiniais dribsniais ir speltų...

Cinamoniniai biscotti

Marcipaniniai sausainiai su šokoladu

Naminių ledų suvožtiniai su braškėmis

Baltojo šokolado putėsiai su braškių džemu

Obuolių pyragas su kreminiu sūriu ir traškiais migdoliniais...

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Orkaitėje kepti moliūginiai varškėtukai

Mėsainiai su barbekiu plėšyta kiauliena

Bulviniai vafliai su lašiša ir žalumynais

Žaliasis kokteilis su persikais

Vasariškos makaronų salotos su pesto padažu

Sumuštiniai su keptais batatais, burokėliais ir silke

18 komentarai

Eglė 11 Kov ’11 - 5:28 pm

:)) Jau kelintą kartą pastebiu, kad kažkoks ne toks šaltinio pavadinimas 😀
Atsiprašau, bet čia profesinė yda 😉

Spurgytės labai dailios, jei liko, mielai pasivaišinčiau 🙂

Reply
Asta 11 Kov ’11 - 5:31 pm

O tu siaube… nu šakės, nutylėkim, o aš viską greitai greitai ištaisysiu. Čia gi tragikomedija, baisu! 😮
Gėda man, atsiprašau. Ir paaiškinu: šitos eilutės visad į post’ą įrašomos copy-paste principu ir, vaje, pasitaiko štai tokių „techninių nesklandumų”. Dar kartą labai atsiprašau, tikrai 🙂

Reply
Eglė 11 Kov ’11 - 5:34 pm

Cha cha, trink lauk mani ir savo komentarą, nieks nematė 😀

Reply
Asta 11 Kov ’11 - 6:05 pm

Ai, va, jau Asta matė, tiek to 😀

Reply
Asta 11 Kov ’11 - 5:44 pm

Aš spėjau pamatyti, bet man spurgos akyse stovi, tai kaip ir nemačiau nieko kito 😉

O šiaip šiuo metu mielai valgyčiau visų blogerių siūlomus patiekalus, nes mano virtuvė jau beveik supakuota visa ir iš likusių produktų nieko skanaus nebepasigaminsiu. Žudote mane 🙂 Reik internetą, kad išjungtų 🙂

Reply
Asta 11 Kov ’11 - 6:07 pm

Asta, mielai pavaišinčiau, tikrai 🙂 Tik gaila, kad aplinkybės neleidžia 🙂
O – aš kažką akivaizdžiai praleidau – kur tavoji virtuvė išsikrausto? 🙂 Į kitus namus ar tik šiaip remontui kokiam ruošiasi? 🙂

Reply
Asta 12 Kov ’11 - 12:03 pm

Paliekame vilą vilaitą Stokholme ir išsikraustome į Sidnėjų. Kadangi iš virtuvės tik labai nedaug ką su savimi pasiimu, tai teks beveik nuo nulio naują virtuvę susikurti.

Reply
Asta 13 Kov ’11 - 7:29 pm

O.. Sidnėjus. Didelės permainos – sėkmės didelės didelės 🙂 Ir, žinoma, liūdna dėl virtuvės, bet galbūt kartu ir smagu, ar ne? 🙂

Reply
Rima 11 Kov ’11 - 6:41 pm

Labai grazia blogas. Dziaugiuosi su jumis.

Reply
Asta 13 Kov ’11 - 7:30 pm

Ačiū, Rima 🙂

Reply
Karolina 12 Kov ’11 - 12:51 pm

Bandau prisimint, kada paskutinį kartą valgiau spurgas… Senai!

Reply
Asta 13 Kov ’11 - 7:30 pm

Karolina, tuomet laikas prisiminimus atgaivinti :))

Reply
Indre 12 Kov ’11 - 8:41 pm

Spurrrrgos mmm paskutinį kartą barake pernai gaminau 🙂 pusė aukšto atėjo pažiūrėt 😀

Reply
Asta 13 Kov ’11 - 7:30 pm

Tik pažiūrėt? :)) Kažkaip nelabai tikisi, kad barako gyventojai TIK žiūrėtų į spurgas 😀

Reply
Rima( laselis medaus) 13 Kov ’11 - 12:22 am

Saldumynų manija? Jau kelintas įrašas” saldus”.
Ir aš iš pyragų, sausainių ir biscotti neišbrendu. Norisi tų saldumynų nors tu ką:D
O spurgos tai- gėris.

Reply
Asta 13 Kov ’11 - 7:31 pm

Rima, na, pas mane ir taip paskutiniu metu jau dažniau nei įprastai koks rimtas patiekalas pasitaiko 🙂 Bent stengiuosi palaikyti pusiausvyrą – štai, šiandien vaišinu lazanija grybukų :))

Reply
Gintare 15 Kov ’12 - 2:49 pm

Labai skanios spurgytes! paprasta ir greita! 🙂

Reply
Asta 20 Kov ’12 - 6:24 pm

Gintare, džiaugiuosi, kad patiko 😉

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 3

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 4

    Minkšti žagarėliai | NUOTRAUKOS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO

    22 Kov ’20
  • 5

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09
  • 6

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • Minkšti žemės riešutų kremo sausainiai

    28 Sau ’23
  • Agurkų, bolivinės balandos ir avinžirnių salotos

    26 Sau ’23
  • Lęšių karis su žiediniais kopūstais ir kokosų pienu

    24 Sau ’23

Kategorijos

  • GĖRIMAI (34)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (24)
  • KALĖDŲ PASAKOS (73)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (290)
    • Apkepai (46)
    • Blynai (29)
    • Bulvių patiekalai (32)
    • Daržovių patiekalai (124)
    • Grybų patiekalai (17)
    • Kruopų patiekalai (46)
    • Makaronų patiekalai (24)
    • Mėsos patiekalai (70)
    • Miltiniai patiekalai (26)
    • Nesaldūs pyragai (30)
    • Troškiniai (20)
    • Varškės patiekalai (32)
    • Žuvis (39)
  • LENGVI KĄSNELIAI (270)
    • Blynai ir vafliai (40)
    • Duona (22)
    • Karštieji užkandžiai (45)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (136)
    • Salotos (49)
    • Šaltieji užkandžiai (70)
    • Sumuštiniai (24)
  • MAISTAS GAMTOJE (14)
  • PASAULIO SKONIAI (48)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (28)
  • SALDUMYNAI (576)
    • Bandelės (35)
    • Be orkaitės (104)
    • Desertai indeliuose (75)
    • Keksai, keksiukai (98)
    • Ledai (13)
    • Pyragai (146)
    • Pyragėliai (43)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (74)
    • Tortai (105)
  • SRIUBOS (22)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (11)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų