Saulėta virtuvė
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė

BandelėsSALDUMYNAI

Varškinės spurgytės

parašė Asta 11 Kov ’11
Varškinės spurgytės

Aš tikiu, kad šypsenos šypsenom grįžta, jei šypsais nuoširdžiai.
Tikiu, kad svajonės pildos, jei svajonėms duodi sparnus. Jei labai nori ir labai tiki.
Tikiu, kad kartais trūksta tiek nedaug, jog iš laimės pakiltum virš žemės.
Aš tikiu begaline draugyste ir amžina meile.
Tikiu, kad kartais išėjus, durys aklinai užsidaro visiems laikams… bet aš tikiu, kad jei ilgai belsi, būsi išgirstas.
Tikiu, kad pinigai nereiškia nieko, bet labai daug.
Tikiu, kad kartais karčiausios ašaros gali dovanoti saldžiausią džiaugsmą.
Aš tikiu, kad kartais renka nukristi labai žemai, jog imtum kilti…

Aš tikiu, kad pavasaris ateis.

Tikrai.


Skonis: 10/10. Minkštutės, tirpstančios burnoje ir tiesiog neatsivalgomos. Nuostabios.

Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo.

Kur radau? “Virtuvė”, Nr. 3 (22)

Varškinės spurgytės

Atsispausdinti
Porcijos: 25 mažos spurgytės Paruošimo laikas: 15 min. Gaminimo laikas: 20 min.

INGREDIENTAI

250 g varškės
1 kiaušinis
8 valg. š. cukraus
žiupsnelis druskos
2 arb. š. kepimo miltelių
170 – 180 g miltų

cukraus pudros
aliejaus

GAMINIMO EIGA

1. Ištrinti varškę su kiaušiniu ir cukrumi .
2. Miltus sumaišyti su druska ir kepimo milteliais, persijoti ir suberti į varškę.
3. Gerai išmaišyti. Masė turi būti pakankamai minkšta ir lipni.
4. Keptuvėje ar puode įkaitinti aliejų. Aliejaus turėtų būti bent per du pirštus, kad spurgytės ne keptų, o virtų jame.
5. Aliejui įkaitus, ugnį sumažinti iki vidutinio didumo. Drėgnomis rankomis imti po gabalėlį varškės masės, suformuoti tarp drėgnų delnų apvalias spurgytes ir dėti į aliejų. Dėti taip, kad spurgytės nesiliestų viena prie kitos.
6. Spurgoms parudus iš vienos pusės, jas apversti ir dar šiek tiek pavirti iš kitos pusės. Jei spurgytės parunda labai greitai, sumažinti ugnį – kitu atveju, nors spurgytės atrodys gražios ir rusvos, viduje jos dar bus žalios, nespėjusios išvirti.
7. Išvirusias spurgytes išimti ant popierinio rankšluosčio, kad nuvarvėtų riebalų perteklius.
8. Nusausintas spurgytes apibarstyti cukraus pudra.
9. Skanauti ir mėgautis. Skaniausios dar šiltos, su puodeliu gardžios kavos.

saldumynaispurgosvarškė
18 komentarai
10
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Mieliniai riestainėliai
kitas įrašas
Grybų lazanija

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Saldūs varškės čeburekai su obuoliais

Šokoladinė cinamoninė duonelė

Morkų tortas su varškės kremo pertepimu

New York Cheesecake (Niujorko sūrio tortas)

Obuolių vyniotinis

Saldus vyniotinis su Nutella ir lazdyno riešutais

LENGVI KĄSNELIAI

Perlinio kuskuso salotos su avinžirniais, sviestinėmis pupelėmis ir...

Riestainiai su lašiša ir kiaušinių salotomis

Tortilijų suktinukai su vištiena

SALDUMYNAI

Imbierinis pyragas

Kokosinis obuolių pyragas

Keksiukai su šokoladu ir riešutais

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Makaronai su pesto padažu

Kokosinis varškės apkepas

Orkaitėje kepti vištos ketvirčiai su česnakiniu prieskoniniu sviestu

18 komentarai

Eglė 11 Kov ’11 - 5:28 pm

:)) Jau kelintą kartą pastebiu, kad kažkoks ne toks šaltinio pavadinimas 😀
Atsiprašau, bet čia profesinė yda 😉

Spurgytės labai dailios, jei liko, mielai pasivaišinčiau 🙂

Reply
Asta 11 Kov ’11 - 5:31 pm

O tu siaube… nu šakės, nutylėkim, o aš viską greitai greitai ištaisysiu. Čia gi tragikomedija, baisu! 😮
Gėda man, atsiprašau. Ir paaiškinu: šitos eilutės visad į post’ą įrašomos copy-paste principu ir, vaje, pasitaiko štai tokių “techninių nesklandumų”. Dar kartą labai atsiprašau, tikrai 🙂

Reply
Eglė 11 Kov ’11 - 5:34 pm

Cha cha, trink lauk mani ir savo komentarą, nieks nematė 😀

Reply
Asta 11 Kov ’11 - 6:05 pm

Ai, va, jau Asta matė, tiek to 😀

Reply
Asta 11 Kov ’11 - 5:44 pm

Aš spėjau pamatyti, bet man spurgos akyse stovi, tai kaip ir nemačiau nieko kito 😉

O šiaip šiuo metu mielai valgyčiau visų blogerių siūlomus patiekalus, nes mano virtuvė jau beveik supakuota visa ir iš likusių produktų nieko skanaus nebepasigaminsiu. Žudote mane 🙂 Reik internetą, kad išjungtų 🙂

Reply
Asta 11 Kov ’11 - 6:07 pm

Asta, mielai pavaišinčiau, tikrai 🙂 Tik gaila, kad aplinkybės neleidžia 🙂
O – aš kažką akivaizdžiai praleidau – kur tavoji virtuvė išsikrausto? 🙂 Į kitus namus ar tik šiaip remontui kokiam ruošiasi? 🙂

Reply
Asta 12 Kov ’11 - 12:03 pm

Paliekame vilą vilaitą Stokholme ir išsikraustome į Sidnėjų. Kadangi iš virtuvės tik labai nedaug ką su savimi pasiimu, tai teks beveik nuo nulio naują virtuvę susikurti.

Reply
Asta 13 Kov ’11 - 7:29 pm

O.. Sidnėjus. Didelės permainos – sėkmės didelės didelės 🙂 Ir, žinoma, liūdna dėl virtuvės, bet galbūt kartu ir smagu, ar ne? 🙂

Reply
Rima 11 Kov ’11 - 6:41 pm

Labai grazia blogas. Dziaugiuosi su jumis.

Reply
Asta 13 Kov ’11 - 7:30 pm

Ačiū, Rima 🙂

Reply
Karolina 12 Kov ’11 - 12:51 pm

Bandau prisimint, kada paskutinį kartą valgiau spurgas… Senai!

Reply
Asta 13 Kov ’11 - 7:30 pm

Karolina, tuomet laikas prisiminimus atgaivinti :))

Reply
Indre 12 Kov ’11 - 8:41 pm

Spurrrrgos mmm paskutinį kartą barake pernai gaminau 🙂 pusė aukšto atėjo pažiūrėt 😀

Reply
Asta 13 Kov ’11 - 7:30 pm

Tik pažiūrėt? :)) Kažkaip nelabai tikisi, kad barako gyventojai TIK žiūrėtų į spurgas 😀

Reply
Rima( laselis medaus) 13 Kov ’11 - 12:22 am

Saldumynų manija? Jau kelintas įrašas” saldus”.
Ir aš iš pyragų, sausainių ir biscotti neišbrendu. Norisi tų saldumynų nors tu ką:D
O spurgos tai- gėris.

Reply
Asta 13 Kov ’11 - 7:31 pm

Rima, na, pas mane ir taip paskutiniu metu jau dažniau nei įprastai koks rimtas patiekalas pasitaiko 🙂 Bent stengiuosi palaikyti pusiausvyrą – štai, šiandien vaišinu lazanija grybukų :))

Reply
Gintare 15 Kov ’12 - 2:49 pm

Labai skanios spurgytes! paprasta ir greita! 🙂

Reply
Asta 20 Kov ’12 - 6:24 pm

Gintare, džiaugiuosi, kad patiko 😉

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

POPULIARIAUSI

  • 1

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 2

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 3

    Minkšti žagarėliai | NUOTRAUKOS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO

    22 Kov ’20
  • 4

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 5

    Klasikinis medaus tortas

    22 Gru ’19
  • 6

    Purūs varškės keksiukai

    25 Vas ’21

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • Neapolietiška pica „Margarita“

    5 Kov ’21
  • Purūs varškės keksiukai

    25 Vas ’21
  • Juodųjų pupelių salotos su kukurūzais, avokadais ir pomidorais

    24 Vas ’21

Kategorijos

  • GĖRIMAI (27)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (6)
    • Šaltieji gėrimai (19)
  • KALĖDŲ PASAKOS (58)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (241)
    • Apkepai (41)
    • Blynai (26)
    • Bulvių patiekalai (26)
    • Daržovių patiekalai (112)
    • Grybų patiekalai (15)
    • Kruopų patiekalai (41)
    • Makaronų patiekalai (19)
    • Mėsos patiekalai (56)
    • Miltiniai patiekalai (22)
    • Nesaldūs pyragai (27)
    • Troškiniai (18)
    • Varškės patiekalai (29)
    • Žuvis (35)
  • LENGVI KĄSNELIAI (201)
    • Blynai ir vafliai (33)
    • Duona (20)
    • Karštieji užkandžiai (29)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (109)
    • Salotos (30)
    • Šaltieji užkandžiai (48)
    • Sumuštiniai (20)
  • MAISTAS GAMTOJE (9)
  • PASAULIO SKONIAI (16)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (26)
  • SALDUMYNAI (490)
    • Bandelės (29)
    • Be orkaitės (76)
    • Desertai indeliuose (56)
    • Keksai, keksiukai (88)
    • Ledai (11)
    • Pyragai (127)
    • Pyragėliai (33)
    • Saldainiai (14)
    • Sausainiai (67)
    • Tortai (89)
  • SRIUBOS (20)
  • VALGOMOS DOVANOS (38)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (8)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų