Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Be orkaitėsLENGVI KĄSNELIAISALDUMYNAIŠaltieji užkandžiai

Avižiniai riešutų kremo batonėliai su šokoladu

parašė Asta 25 Bal ’24
Avižiniai riešutų kremo batonėliai su šokoladu

Leiskit, papasakosiu jums istoriją apie riešutų kremą. Maisto tinklaraštį pradėjau rašyti tais laikais, kai Lietuvoje riešutų kremo (tada dar vadinamo sviestu) įsigyti buvo galima vienintelėje parduotuvėje Vilniuje. Galit patikėti? Kiekvienąkart nusipirkusi, saugojau stiklainėlį ir taupiau kiekvieną šaukštelį. Jis buvo velnioniškai brangus, bet – koks skanus!

Po kelių metų, 2012-aisiais, keliaudama JAV pirmąkart paragavau legendinių šokoladinių batonėlių ryškiai oranžiniuose popierėliuose. „Reese‘s“. Burnoje lėtai sutirpus pirmam kąsneliui, iškart supratau – turiu naują mylimiausią desertą; vien dėl šokolado ir riešutų sviesto derinio vertėjo perskristi Atlantą, šypt.

Šie avižiniai riešutų kremo batonėliai – sveikesnis būdas mėgautis pamėgtu skonių deriniu. Jiems pagaminti reikia vos kelių ingredientų, o gamybos eiga – paprasta kaip dukart du. Palaukę, kol batonėliai šaldytuve sustings ir supjaustę juos norimo dydžio kvadratėliais, turėsite gardų, maistingą, energijos suteikiantį užkandį ar desertą prie puodelio kavos.

Myliu desertus ir nei vieno jų neketinu atsisakyti, tačiau vis nešiojuosi su savimi mintį, kad norėčiau atrasti keletą sveikesnių desertų receptų, kurie nereikalautų eiti į kompromisus dėl skonio. Šie batonėliai – būtent tokie. Skanūs, saldūs, o tuo pačiu – maistingi.


Mažas, bet svarbus batonėlių ingredientas – „Dr. Oetker“ Madagaskaro burbono vanilės pasta su vanilės grūdeliais. Naudoju ją dešimtimis skirtingų būdų – maišau į pyragus, keksiukus, blynus, vaflius, sausainius, granolą. Vanilės pasta suteikia švelnaus, natūralaus ir labai malonaus skonio bei aromato.

Avižiniai riešutų kremo batonėliai su šokoladu

Atsispausdinti
Porcijos: 15-16 batonėlių Paruošimo laikas: 20 min. + stingdinimas

INGREDIENTAI

Batonėliams:
¾ stiklinės (190 g) glotnaus žemės riešutų kremo
½ stiklinės (170 g) medaus
1 arb. š. vanilės pastos
1 arb. š. malto cinamono
½ arb. š. druskos
1 stiklinės (100 g) stambių pilno grūdo avižinių dribsnių
1 stiklinės (100 g) kokosų drožlių
¼ stiklinės (25 g) migdolų miltų

Šokolado glaistui:
150 g juodojo šokolado
2 valg. š. glotnaus žemės riešutų kremo

jūros druskos dribsnių

GAMINIMO EIGA

1. Didesniame dubenyje šluotele iki vientisos masės išmaišykite riešutų kremą, skystą medų, vanilės pasta, cinamoną ir druską.
2. Suberkite avižinius dribsnius, kokosų drožles ir migdolų miltus. Išmaišykite, kol neliks sausų produktų, ir gausite kibią masę.
3. Kepimo indą (apie 20×20 cm dydžio) išklokite kepimo popieriumi. Sudėkite paruoštą masę ir paskirstykite kuo tolygiai. Paspauskite delnais, kad suformuotumėte tvirtą pagrindą.
4. Šokoladą ir riešutų sviestą ištirpinkite virš garų vonelės. Išmaišykite iki visiškai lygios tekstūros ir apliekite kepimo formoje esantį batonėlių pagrindą. Apiberkite žiupsniu jūros dribsnių.
5. Dėkite į šaldytuvą ir palikite porai valandų, kol batonėliai sutvirtės ir šokoladas sustings.
6. Aštriu peiliu supjaustykite norimo dydžio gabalėliais. Ragaukite iš karto arba iki ragaujant laikykite šaldytuve.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Dr. Oetker Baltic“.
#reklama #droetkerlietuva

Recepto šaltinis: Joy Food Sunshine

avižiniai dribsniaibatonėliaicinamonasdesertaskokosų drožlėsmedusmigdolų miltaišokoladassveikesni pasirinkimaiužkandisvanilėvanilės pastažemės riešutų kremas
0 komentaras
6
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Bulviniai blynai su vištiena
kitas įrašas
Pernakt brinkinta kokosinė avižinė košė su mangais

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Per naktį brinkinta avižinė košė su kava

Šokoladiniai Helovyno keksiukai

Cinamoninis šokoladainis

Orkaitėje keptas blynas su obuoliais ir avietėmis

Avižinių dribsnių blynai

Kepti cinamoniniai varškėčiai su keptais obuoliais

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Makaronai su avokadų ir špinatų padažu

Keptų bulvių salotos

Kalakutiena su saldžiosiomis bulvėmis

Tarta su špinatais ir tunu

Kepta pipirinė vištiena su citrinomis ir makaronais

Cukinijų ir varškės apkepas

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Mėlynių ir ispaninio šalavijo sėklų (chia) džemas

Sumuštiniai su lašišos užtepėle

Pyragėliai su pomidorais ir trijų rūšių sūriu

Takai su kepta kiauliena

Salotos su avokadais, obuoliais ir vytintu kumpiu

Pica su vytintu kumpiu, pesto ir „Burrata“

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

KALĖDŲ NUOJAUTA // Šokoladiniai saldainiai su kepintais žemės...

TRIJŲ PLIUSŲ TAISYKLĖ // Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su...

APIE MIEGĄ // Brokolių blyneliai

APIE MOTYVACIJĄ // Šokoladu glaistyti zefyrai

ŠOKOLADAS KALĖDOMS // Šokoladinės eglutės

Mielinės bandelės su dešrelėmis ir sūriu

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 3

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 4

    Purūs varškės keksiukai

    1 Kov ’21
  • 5

    Klasikinis medaus tortas

    22 Gru ’19
  • 6

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (349)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (88)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų