Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Be orkaitėsLENGVI KĄSNELIAISALDUMYNAIŠaltieji užkandžiai

Avižiniai riešutų kremo batonėliai su šokoladu

parašė Asta 25 Bal ’24
Avižiniai riešutų kremo batonėliai su šokoladu

Leiskit, papasakosiu jums istoriją apie riešutų kremą. Maisto tinklaraštį pradėjau rašyti tais laikais, kai Lietuvoje riešutų kremo (tada dar vadinamo sviestu) įsigyti buvo galima vienintelėje parduotuvėje Vilniuje. Galit patikėti? Kiekvienąkart nusipirkusi, saugojau stiklainėlį ir taupiau kiekvieną šaukštelį. Jis buvo velnioniškai brangus, bet – koks skanus!

Po kelių metų, 2012-aisiais, keliaudama JAV pirmąkart paragavau legendinių šokoladinių batonėlių ryškiai oranžiniuose popierėliuose. „Reese‘s“. Burnoje lėtai sutirpus pirmam kąsneliui, iškart supratau – turiu naują mylimiausią desertą; vien dėl šokolado ir riešutų sviesto derinio vertėjo perskristi Atlantą, šypt.

Šie avižiniai riešutų kremo batonėliai – sveikesnis būdas mėgautis pamėgtu skonių deriniu. Jiems pagaminti reikia vos kelių ingredientų, o gamybos eiga – paprasta kaip dukart du. Palaukę, kol batonėliai šaldytuve sustings ir supjaustę juos norimo dydžio kvadratėliais, turėsite gardų, maistingą, energijos suteikiantį užkandį ar desertą prie puodelio kavos.

Myliu desertus ir nei vieno jų neketinu atsisakyti, tačiau vis nešiojuosi su savimi mintį, kad norėčiau atrasti keletą sveikesnių desertų receptų, kurie nereikalautų eiti į kompromisus dėl skonio. Šie batonėliai – būtent tokie. Skanūs, saldūs, o tuo pačiu – maistingi.


Mažas, bet svarbus batonėlių ingredientas – „Dr. Oetker“ Madagaskaro burbono vanilės pasta su vanilės grūdeliais. Naudoju ją dešimtimis skirtingų būdų – maišau į pyragus, keksiukus, blynus, vaflius, sausainius, granolą. Vanilės pasta suteikia švelnaus, natūralaus ir labai malonaus skonio bei aromato.

Avižiniai riešutų kremo batonėliai su šokoladu

Atsispausdinti
Porcijos: 15-16 batonėlių Paruošimo laikas: 20 min. + stingdinimas

INGREDIENTAI

Batonėliams:
¾ stiklinės (190 g) glotnaus žemės riešutų kremo
½ stiklinės (170 g) medaus
1 arb. š. vanilės pastos
1 arb. š. malto cinamono
½ arb. š. druskos
1 stiklinės (100 g) stambių pilno grūdo avižinių dribsnių
1 stiklinės (100 g) kokosų drožlių
¼ stiklinės (25 g) migdolų miltų

Šokolado glaistui:
150 g juodojo šokolado
2 valg. š. glotnaus žemės riešutų kremo

jūros druskos dribsnių

GAMINIMO EIGA

1. Didesniame dubenyje šluotele iki vientisos masės išmaišykite riešutų kremą, skystą medų, vanilės pasta, cinamoną ir druską.
2. Suberkite avižinius dribsnius, kokosų drožles ir migdolų miltus. Išmaišykite, kol neliks sausų produktų, ir gausite kibią masę.
3. Kepimo indą (apie 20×20 cm dydžio) išklokite kepimo popieriumi. Sudėkite paruoštą masę ir paskirstykite kuo tolygiai. Paspauskite delnais, kad suformuotumėte tvirtą pagrindą.
4. Šokoladą ir riešutų sviestą ištirpinkite virš garų vonelės. Išmaišykite iki visiškai lygios tekstūros ir apliekite kepimo formoje esantį batonėlių pagrindą. Apiberkite žiupsniu jūros dribsnių.
5. Dėkite į šaldytuvą ir palikite porai valandų, kol batonėliai sutvirtės ir šokoladas sustings.
6. Aštriu peiliu supjaustykite norimo dydžio gabalėliais. Ragaukite iš karto arba iki ragaujant laikykite šaldytuve.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Dr. Oetker Baltic“.
#reklama #droetkerlietuva

Recepto šaltinis: Joy Food Sunshine

avižiniai dribsniaibatonėliaicinamonasdesertaskokosų drožlėsmedusmigdolų miltaišokoladassveikesni pasirinkimaiužkandisvanilėvanilės pastažemės riešutų kremas
0 komentaras
6
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Bulviniai blynai su vištiena
kitas įrašas
Pernakt brinkinta kokosinė avižinė košė su mangais

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Prieskoniniai riešutai

Sausainių kremo sūrio tortas

Žagarėliai

Vanilinė pistacijų panakota

Juodosios arbatos keksas su medumi

Itališkas desertas „Struffoli“

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

Pomidorų, agurkų, špinatų ir mocarelos salotos

(NE)TURĖTI LAIKO // Saldžiųjų bulvių, vištienos ir bolivinės...

Tortilijų suktinukai su vištiena, humusu ir daržovėmis

SUSIDRAUGAUTI SU MAISTU // Bolivinės balandos salotos su...

33 VALANDŲ KELIONĖ // Švediški meduoliai „Pepparkakor“

ŠOKOLADAS KALĖDOMS // Šokoladinės eglutės

REKLAMA

SALDUMYNAI

Itališka mielinė Velykų pynė

Aguoninis obuolių pyragas

Braškinis-citrininis ryžių pudingas

Jogurtinė kefyro želė su braškėmis

Plikyti pyragaičiai su karameliniu maskarponės kremu

Obuoliniai sausainiai

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Mėlynių ir ispaninio šalavijo sėklų (chia) džemas

Šaldytų bananų ir špinatų sluoksniuotis

Riešutinė granola

Šilauogių „clafoutis“

Kokosinė ryžių dribsnių košė su bananais

Karšti sumuštiniai su špinatais ir sūriu

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Šokoladinis tortas „Velnio maistas” (Devil’s Food Cake)

    14 Gru ’11
  • 3

    Medaus tortas

    17 Gru ’13
  • 4

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 5

    Nekeptas citrininis sūrio tortas

    24 Lie ’20
  • 6

    Bulvių apkepas

    23 Vas ’23

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (350)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (89)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų