Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Keksai, keksiukaiSALDUMYNAIVALGOMOS DOVANOS

Obuoliniai keksiukai

parašė Asta 28 Spa ’22
Obuoliniai keksiukai

Obuoliai ir kepiniai iš jų – neatsiejama rudens dalis. Namus užpildęs saldus cinamono aromatas akimirksniu suteikia jiems šilumos ir jaukumo. Obuoliais pagardinti keksiukai – dailūs, gardūs, itin lengvai paruošiami. Jie gali tapti skaniu savaitgalio pasilepinimu, o taip pat – miela ir dėmesinga dovana ar lauktuvėmis, keliaujant į svečius.

Valgomos dovanos – visada truputį daugiau nei tiesiog dovanos. Jas ruošdami, skiriame savo laiką, dėmesį, rūpestį. Galvojame apie tą, kuriam dovaną įteiksime, ir nejučia į ruošiamą tešlą įmaišome ne tik visus produktus iš ingredientų stulpelio, bet ir glėbį šiltų linkėjimų. Valgomos dovanos yra vienos iš mieliausių ir jaukiausių, ypač, kai ruošiamos su dideliu atsidavimu ir meile.

PATARIMAI

  • Prieš ruošdami receptą, pasirūpinkite, kad visi produktai būtų kambario temperatūros. Tai leis tešlą išmaišyti lengviau, ji bus švelnesnė, glotnesnė.
  • Leiskite sviestui suminkštėti natūraliai, palikę jį kambario temperatūroje kelioms valandoms ar per naktį.
  • Rudąjį cukrų galite keisti baltuoju, tačiau rudasis suteiks keksiukams sodresnę spalvą ir malonų poskonį.
  • Rinkitės kokybišką, riebią grietinę, kuri keksiukams suteiks drėgnumo, sodrios tekstūros.
  • Keksiukams geriausiai tiks tvirti, kietoki obuoliai, kurie kepdami nesukrenta (pavyzdžiui, „Pink Lady“).
  • Neperplakite keksiukų tešlos: subėrę miltus, kepimo miltelius, cinamoną ir druską, nebeplakite, o tik išmaišykite, kol neliks sausų ingredientų.
  • Iš pradžių keksiukus kepkite aukštoje temperatūroje – tai leis jiems gražiai ir greitai pakilti. Tuomet temperatūrą sumažinkite ir kepkite toliau, kol keksiukai pilnai iškeps.
  • Paprasčiausias būdas patikrinti, ar keksiukai jau iškepę – mediniu pagaliuku. Įsmeikite jį į keksiuko vidurį ir ištraukite. Jei keksiukas dar aplipęs tešla, kepkite toliau; jei švarus – keksiukai iškepę.
  • Atvėsintus keksiukus kambario temperatūroje galite laikyti 3-4 dienas, šaldytuve – iki savaitės.
  • Jei keksiukus dovanosite, galite juos papuošti vėliavėlėmis. Atkirpkite plonos medžiaginės juostelės ir užriškite ją ant mediniu smeigtukų. Įsmeikite į keksiukų paviršių.

Obuoliniai keksiukai

Atsispausdinti
Porcijos: 16 keksiukų Paruošimo laikas: 30 min. Gaminimo laikas: 20 min.

INGREDIENTAI

Tešlai:
120 g minkšto sviesto
½ stiklinės (100 g) rudojo cukraus
2 didelių kiaušinių
¾ stiklinės (190 g) riebios grietinės
2 arb. š. vanilinio cukraus
1 ½ stiklinės (210 g) miltų
1 ½ arb. š. kepimo miltelių
1 arb. š. malto cinamono
½ arb. š. druskos
2 vidutinio dydžio obuolių (apie 250 g kubelių)

Trupiniams:
½ stiklinės (100 g) rudojo cukraus
¼ stiklinės (30 g) graikinių riešutų
1 arb. š. malto cinamono
50 g tirpinto sviesto
½ stiklinės (70 g) miltų

GAMINIMO EIGA

1. Orkaitę įkaitinkite iki 220 °C temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios). Pasiruoškite keksiukų kepimo formą ir sudėkite į ją popierines formeles.

2. Paruoškite keksiukų tešlą. Minkštą sviestą ir rudąjį cukrų sudėkite į didesnį dubenį. Elektriniu plaktuvu išplakite iki purumo. Po vieną įmuškite ir įplakite kiaušinius. Sudėkite grietinę, suberkite vanilinį cukrų ir dar kartą gerai išplakite.

3. Suberkite miltus, kepimo miltelius, cinamoną ir druską. Išmaišykite, kol neliks sausų miltų.

4. Obuolius nulupkite, išpjaukite sėklalizdžius. Supjaustykite nedideliais kubeliais. Suberkite į paruoštą tešlą ir išmaišykite, kad joje obuolių gabalėliais pasiskirstytų kuo tolygiau.

5. Paruoškite trupinius. Dubenėlyje sumaišykite rudąjį cukrų, smulkintus graikinius riešutus ir cinamoną. Supilkite tirpintą sviestą, išmaišykite. Suberkite miltus ir maišykite, kol gausite lipnią masę. Atidėkite į šalį.

6. Iškepkite keksiukus. Paruoštą tešlą paskirstykite į keksiukų kepimo formeles, užpildydami jas beveik iki viršaus. Trupinius šaukštu užberkite ant keksiukų viršaus ir lengvai paspauskite delnais.

7. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 5 minutes. Tuomet kepimo temperatūrą sumažinkite iki 180 °C ir kepkite dar 15 minučių. Ar keksiukai jau iškepė, patikrinkite mediniu pagaliuku – ištrauktas iš keksiukų vidurio jis turi būti švarus, neaplipęs tešla.

8. Porą minučių atvėsinkite keksiukus kepimo formoje, tuomet iš formos perkelkite ant grotelių ir leiskite atvėsti.
9. Jei norite, galite dekoruoti vėliavėlėmis (ant medinių smeigtukų užriškite medžiagines juosteles).

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Lidl Lietuva“ ir publikuotas prekybos tinklo portale ČIA.
Daugiau „Lidl Lietuva“ receptų rasite ČIA.
#reklama #lidllietuva

cinamonasdesertaigraikiniai riešutaigrietinėkeksiukaikepiniaiobuoliairiešutaisaldumynai
0 komentaras
3
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Pikantiški cukinijų, varškės ir lęšių blynai
kitas įrašas
Bandelės su dešrelėmis „Mumijos“

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Varškės pyragas su vaniliniu pudingu ir persikais

Obuolių vyniotinis

Šokoladiniai saldūs džiūvėsėliai (cantucci) su pistacijomis

VELYKINIŲ KIAUŠINIŲ MARGINIMAS | 3 IDĖJOS

Jogurtiniai keksiukai su obuoliais

Tortas su morengu, sviestiniu kavos kremu ir šokoladu

REKLAMA

GĖRIMAI

Šalta juodoji arbata su persikais

Tiramisu Affogato

Žaliasis avokadų kokteilis

Imbierinis sirupas kavai

MAMOS DIENORAŠTIS // Miško uogų kokteilis dubenėlyje

Šaldytų bananų kokteilis su braškėmis

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Kokosinė ryžių dribsnių košė su bananais

Vasariška salsa krepšeliuose ir Bellini

Avižinė košė su morkomis ir topinambais

PLIUS DEŠIMT // Ispaninio šalavijo sėklų (chia) pudingas...

Trijų sūrių spurgytės su krabų skonio lazdelėmis

Pikantiški varškės ir žalumynų vafliai

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

APIE MOTYVACIJĄ // Šokoladu glaistyti zefyrai

MAMOS DIENORAŠTIS // Cukinijų apkepėlė

Cukinijų ir morkų blyneliai su varške

APIE MIEGĄ // Brokolių blyneliai

TRIJŲ PLIUSŲ TAISYKLĖ // Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su...

Pomidorų, agurkų, špinatų ir mocarelos salotos

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 3

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 4

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 5

    Kiaušinių, sūrio ir vištienos vyniotinis

    16 Kov ’23
  • 6

    Minkšti žagarėliai | NUOTRAUKOS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO

    22 Kov ’20

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • Citrininiai keksiukai su citrinų kremu ir maskarponės kepurėlėmis

    23 Kov ’23
  • Lašišos kepsniai medaus-garstyčių marinate su traiškytomis bulvytėmis ir brokoliais

    22 Kov ’23
  • Plikyti pyragaičiai su vaniliniu kremu ir šokolado glaistu

    19 Kov ’23

Kategorijos

  • GĖRIMAI (34)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (24)
  • KALĖDŲ PASAKOS (73)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (294)
    • Apkepai (47)
    • Blynai (30)
    • Bulvių patiekalai (34)
    • Daržovių patiekalai (124)
    • Grybų patiekalai (17)
    • Kruopų patiekalai (46)
    • Makaronų patiekalai (24)
    • Mėsos patiekalai (70)
    • Miltiniai patiekalai (26)
    • Nesaldūs pyragai (30)
    • Troškiniai (20)
    • Varškės patiekalai (32)
    • Žuvis (40)
  • LENGVI KĄSNELIAI (273)
    • Blynai ir vafliai (42)
    • Duona (22)
    • Karštieji užkandžiai (45)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (138)
    • Salotos (49)
    • Šaltieji užkandžiai (70)
    • Sumuštiniai (24)
  • MAISTAS GAMTOJE (14)
  • PASAULIO SKONIAI (51)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (28)
  • SALDUMYNAI (584)
    • Bandelės (37)
    • Be orkaitės (107)
    • Desertai indeliuose (76)
    • Keksai, keksiukai (99)
    • Ledai (13)
    • Pyragai (146)
    • Pyragėliai (46)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (75)
    • Tortai (105)
  • SRIUBOS (24)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (12)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų