Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Be orkaitėsDesertai indeliuoseLENGVI KĄSNELIAIPusryčiaiSALDUMYNAI

Ispaninio šalavijo sėklų (chia) pudingas su kava ir juoduoju šokoladu

parašė Asta 4 Lap ’18
Ispaninio šalavijo sėklų (chia) pudingas su kava ir juoduoju šokoladu

Norėčiau pasakyti, kad mūsų sekmadieniai vis dar yra tobulai lėtos dienos, tačiau pradėjus dirbti sau, daug pokyčių įvyksta per vieną dieną – tiesą sakant, jie ateina kartu su tuo sprendimu, tą pačią akimirką. Todėl sekmadieniais, kaip ir bet kurią dieną, „laisvės“ valandas aš skiriu darbui. Ir jau dabar labai gerai imu suprasti, ką iš tiesų reiškia „rask mylimą darbą ir niekada nereikės dirbti“. Už šios eilutės slepia viena tiesa: mylimas darbas bus šalia vi-sa-da. Sekmadieniais. Vakarais. Net naktimis. Ir per atostogas taip pat.

Man rodos, vienas svarbiausių dalykų, keičiant savo mėgstamą veiklą į darbą, yra neperdegti. Todėl sekmadieniai, net jei ir pilni darbų, visada yra pilni ir mielų dalykų: jaukių šeimos pusryčių prie vieno stalo, ilgų pasivaikščiojimų po atviru dangum, pasikutenimų su mažyliu, rankas šildančių arbatos puodelių tamsiais vakarais. Atvirai, šių mažų malonumų pilnos visos dienos. Nes jie svarbūs!

Aną savaitę savaitgalio pusryčiams buvo ne blynai – brinkinau chia sėklas kavoje su pienu, saldinau mūsų pačių medumi, bėriau žiupsnį kvapnaus vanilinio cukraus. Ant viršaus barsčiau smulkiai sukapotą juodą šokoladą ir dėl gražumo apmėčiau viena kita kavos pupele. Iki paragaujant spėliojau, kas čia bus, bet kai paragavau, išsitraukiau fotoaparatą ir nusprendžiau, kad pasidalinti verta.

Šitas stiklainėlis chia pudingo – dar vienas malonus sekmadienio momentas. Su puodeliu kavos, ramiai ir lėtai. Kuo toliau, tuo puikiau perprantu, ką iš tiesų reiškia tas paslaptingas, bet visų siekiamas „lėtas gyvenimas“. Jis nutinka tada, kai net darbų ir reikalų kupinoje kasdienybėje susikuri ar atrandi būdą gyventi ramiai; kai išmoksti derinti darbą ir poilsį, ir kai nesumenkini nei vieno iš jų svarbos.

Reikia mokėti dirbti, po to – reikia mokėti pailsėti. „Balansas, Asta“, – eilinį kartą sau kartoju kiekvieną dieną. Ir mokausi, mokausi, mokausi.

 Chia pudingas su kava ir juoduoju sokoladu

 Chia pudingas su kava ir juoduoju sokoladu

 Chia pudingas su kava ir juoduoju sokoladu

Skonis: Galvoju, koks žodis čia tiktų labiausiai. Norėčiau sakyti „įdomus“, bet žinau, kad dažnai taip apibūdinami skoniai, kurie nelabai, bet juk nesakysi tiesiai į akis, šypt. Na, bet jis įdomus! Kava čia jaučiasi aiškiai ir kažkiek keistai pačiomis geriausiomis šio žodžio prasmėmis. Tikrai labai džiaugiuosi, kad išbandžiau – ir tikrai, žinau, kad darysiu vėl! Nes skanu, net labai!

Sudėtingumas: paprasta kaip dukart du.

 Chia pudingas su kava ir juoduoju sokoladu

Ispaninio šalavijo sėklų (chia) pudingas su kava ir juoduoju šokoladu

Atsispausdinti
Porcijos: 4 Paruošimo laikas: 20 min. + 2 val. brinkinimas

INGREDIENTAI

200 ml šaltos juodos kavos
200 ml pieno
2 valg. š. skysto medaus
8 valg. š. ispaninio šalavijo sėklų (chia)
½ arb. š. vanilinio cukraus

Viršui:
tarkuoto juodojo šokolado
kavos pupelių

GAMINIMO EIGA

1. Visus ingredientus gerai išmaišykite šluotele. Dubenį uždenkite maistine plėvele ir dėkite į šaldytuvą.
2. Po 15 minučių dar kartą permaišykite visus ingredientus. Dėkite atgal į šaldytuvą ir palikite išbrinkti 2-4 val. ar per naktį.
3. Prieš patiekdami paskirstykite į stiklainėlius ar stiklines. Apibarstykite kapotu juoduoju šokoladu, papuoškite keliomis kavos pupelėmis. Patiekite šaltą.

Recepto šaltinis: Nutritionist meets chef

 Chia pudingas su kava ir juoduoju sokoladu

chiadesertasispaninio šalavijo sėkloskavameduspienaspusryčiaišokoladassveikesni pasirinkimaivanilė
0 komentaras
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Burokėlių ir fetos blyneliai
kitas įrašas
Kalakutiena su saldžiosiomis bulvėmis

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

PASKUTINĖ VASAROS AKIMIRKA // Prancūziškų skrebučių apkepas su...

VALENTINAS // Rikotos ir medaus keksiukai

Obuolių pyragas su maskarpone

Juodai balti keksiukai

Braškinis šerbetas

Naminiai mėsainiai

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

MAMOS PASAULIS // Žaliasis avokadų kokteilis dubenėlyje

Angliškos pusryčių bandelės su obuoliais, riešutų sviestu ir...

Vafliai ant pagaliuko

Česnakiniai sūrio krekeriai su morkų humusu

Vanilinė pernakt brinkinta avižinė košė

Velykų užkandžiai su vytintu kumpiu

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

Pomidorų, agurkų, špinatų ir mocarelos salotos

NES MAN SKANU // Grikiai su daržovėmis

MAMOS DIENORAŠTIS // Itališkas omletas su lašiša ir...

Sumuštiniai su kalakutiena, sūriu ir pomidorais

KALĖDŲ TRADICIJA // Imbieriniai sausainiai

KALĖDŲ NUOJAUTA // Šokoladiniai saldainiai su kepintais žemės...

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Makaronai su lašiša ir žirneliais

Cukinijų ir morkų blyneliai su varške

Orkaitėje skrudinti pikantiški žiediniai kopūstai su naminiu pomidorų...

Ispaniška bulvių ir čioriso dešros sriuba

Makaronų apkepas su tunu

Salotos su orkaitėje keptu varškės sūriu

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 3

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 4

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 5

    Kiaušinių, sūrio ir vištienos vyniotinis

    16 Kov ’23
  • 6

    Minkšti žagarėliai | NUOTRAUKOS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO

    22 Kov ’20

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • Citrininiai keksiukai su citrinų kremu ir maskarponės kepurėlėmis

    23 Kov ’23
  • Lašišos kepsniai medaus-garstyčių marinate su traiškytomis bulvytėmis ir brokoliais

    22 Kov ’23
  • Plikyti pyragaičiai su vaniliniu kremu ir šokolado glaistu

    19 Kov ’23

Kategorijos

  • GĖRIMAI (34)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (24)
  • KALĖDŲ PASAKOS (73)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (294)
    • Apkepai (47)
    • Blynai (30)
    • Bulvių patiekalai (34)
    • Daržovių patiekalai (124)
    • Grybų patiekalai (17)
    • Kruopų patiekalai (46)
    • Makaronų patiekalai (24)
    • Mėsos patiekalai (70)
    • Miltiniai patiekalai (26)
    • Nesaldūs pyragai (30)
    • Troškiniai (20)
    • Varškės patiekalai (32)
    • Žuvis (40)
  • LENGVI KĄSNELIAI (273)
    • Blynai ir vafliai (42)
    • Duona (22)
    • Karštieji užkandžiai (45)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (138)
    • Salotos (49)
    • Šaltieji užkandžiai (70)
    • Sumuštiniai (24)
  • MAISTAS GAMTOJE (14)
  • PASAULIO SKONIAI (51)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (28)
  • SALDUMYNAI (584)
    • Bandelės (37)
    • Be orkaitės (107)
    • Desertai indeliuose (76)
    • Keksai, keksiukai (99)
    • Ledai (13)
    • Pyragai (146)
    • Pyragėliai (46)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (75)
    • Tortai (105)
  • SRIUBOS (24)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (12)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų