Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Blynai ir vafliaiLENGVI KĄSNELIAIPusryčiai

Bananiniai blynai su cinamonu

parašė Asta 16 Sau ’10
Bananiniai blynai su cinamonu

Šeštadieniai yra tikriausiai mylimiausios mano savaitės dienos. Galbūt dar penktadieniai, penktadienių vakarai, tačiau… savaitgalis yra savaitgalis.

Šeštadieniai – tai tingūs rytai, kai ryte pramerkus akį, galiu sau be sąžinės graužaties tučtuojau ją užmerkti ir pamiršti tai, kad laikrodis jau rodo dešimt minučių po vienuolikos, kad saulė jau aukštai pakilusi, kad aplinkui šurmuliuoja namiškiai. Užsitraukiu antklodę dar aukščiau, susiriečiu į kamuoliuką ir panyru į dar vieną spalvotą sapną…
Šeštadieniai yra dienos, kurias galiu skirti tik sau. Tai dienos, kai galiu pusantros valandos niekur neskubėdama valgyti pusryčius, iki pietų šmirinėti su chalatu, galiu paruošti meile kvepiančius pietus visai šeimai, o vėliau galiu išeiti į pamažu temstančią baltomis pusnimis nuklotą gatvę, įkvėpti gaivaus šalčio, gėrėtis stebuklingai gražiais baltais medžiais, maloniu sniego girgždesiu po kojomis, o nušalus nosį grįžti namo, pasidaryti didžiulį puodelį karštos mėtų arbatos, apsikloti pledu, pasiimti knygą ir pamiršti viską aplinkui…

Šis šeštadienis nėra išimtis – jis toks pats mielas ir artimas, toks pats neskubantis ir džiuginantis. Ir nors dabar jau laikrodis rodo beveik devintą valandą vakaro, už lango tamsa, o daugelis tikriausiai jaukiai mėgaujasi poilsiu toli toli nuo kompiuterių ekranų, siūlau jums puikius tingius šeštadienio pusryčius, kurie puikiai gali būti ir sekmadienio pusryčiais – žinau, cinamonu kvepiantys bananiniai blyneliai ant pusryčių stalo yra puiki nuostabios dienos pradžia.

 Bananiniai blynai su cinamonu

Skonis: 9/10. Jie kvepia bananais, cinamonu ir vanile. Jie minkšti, purūs ir tirpstantys burnoje. Jie skanūs, skanūs ir laaabai skanūs – tikrai vieni iš skaniausių 🙂 O jei paklaustumėt, ko trūksta iki dešimtuko, atsakyčiau, kad… naujos keptuvės 😀

Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo.

Kur radau? For the love of cooking

 Bananiniai blynai su cinamonu

Bananiniai blynai su cinamonu

Atsispausdinti
Porcijos: 2

INGREDIENTAI

1 puodelio (140 g) miltų
1 valg. š. rudojo cukraus
1 arb. š. kepimo miltelių
½ arb. š. sodos
1/8 arb. š. druskos
¾ puodelio (190 g) graikiško jogurto
2 valg. š. kokosų aliejaus
1 arb. š. cinamono
1/8 arb. š. muskato
2 didelių kiaušinių
1 didelio banano

GAMINIMO EIGA

1. Sumaišykite miltus, cukrų, kepimo miltelius, sodą ir druską dideliame dubenyje.
2. Kitame dubenyje sumaišykite jogurtą, sviestą, cinamoną, muskatą, kiaušinius ir trintus bananus.
3. Miltų mišinį suberkite į plakinį ir lengvai išmaišykite.
4. Įkaitinkite keptuvę ir pilkite po nedidelį samtį tešlos. Virš vidutinės ugnies vieną pusę apie apie 2 minutes (blyno viršus turėtų „burbuliuoti“ – iššokti burbuliukai), tuomet atsargiai apverskite ir apkepkite antrą blyno pusę.
5. Patiekite su bananų griežinėliais ar kitais mėgstamais priedais. Skanaus!

 Bananiniai blynai su cinamonu

bananaiblynaicinamonasjogurtasmuskataspusryčiai
11 komentarai
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Neriebi bananų duona
kitas įrašas
Tortas „Raffaello” ir kokosiniai keksiukai su bananais

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Orkaitėje keptas nesaldus blynas su cukinijomis ir šonine

Traškūs dribsniai (granola) su medumi ir lazdynų riešutais

Agurkų, bolivinės balandos ir avinžirnių salotos

ŠALTOS KAVOS KOKTEILIS | COLD BREW (ŠALTAI BRANDINTA...

Kalėdinis užkandžių padėklas

Orkaitėje keptos traškios vištienos juostelės

REKLAMA

GĖRIMAI

Mėlynių, juodųjų serbentų ir acai uogų kokteilis

Trintų vaisių ir graikiško jogurto kokteilis

Braškių ir rabarbarų kokteilis

Žaliasis kokteilis su persikais

Šalta juodoji arbata su persikais

Nealkoholinis karštas vynas

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Granolos (traškių dribsnių) krepšeliai su kreminio sūrio-jogurto įdaru...

Bananinis ispaninio šalavijo sėklų (Chia) pudingas su karamelizuotais...

Šviesi naminė duona (mielinė pynė)

(NE)TURĖTI LAIKO // Saldžiųjų bulvių, vištienos ir bolivinės...

Salotos su avokadais, obuoliais ir vytintu kumpiu

Klafutis su vyšniomis (trešnėmis)

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

MAMOS DIENORAŠTIS // Mielinės lankstytos bandelės su dešrelėmis

KALĖDŲ TRADICIJA // Imbieriniai sausainiai

Pomidorų, agurkų, špinatų ir mocarelos salotos

PASISLĖPTI PO KAUKE // Pertepti imbieriniai sausainiai

Tortilijų suktinukai su vištiena, humusu ir daržovėmis

Orkaitėje keptos daržovės su vištienos iešmeliu

11 komentarai

julė 16 Sau ’10 - 11:54 pm

>> O jei paklaustumėt, ko trūksta iki dešimtuko, atsakyčiau, kad… naujos keptuvės 😀

😀 šyyyypt.

geruliai blynai regisi. mmmm, taip ir uodžiu užuodžiu. bananai ir cinamonas, dievaži!

Reply
Asta 18 Sau ’10 - 2:55 pm

Mhm, nesipriešinsiu, tikrai geri blynai, ir labai kvapnūs, ir labai skanūs, ir visa kita… Bet tikra teisybė, kad kepant blynus, mane pernelyg dažnai suerzina keptuvė. Todėl blynus kepu retai, et 😀

Reply
Ast. 16 Sau ’10 - 11:55 pm

Blynai apskritai man spinduliuoja geros dienos nuotaiką. kaip saulutės 🙂 O bananai su savo laimės ingredientais… Toks tobulas šeštadieninis brunch laikas. mmm 😉

Reply
Asta 18 Sau ’10 - 2:56 pm

Taip, kad tik daugiau tokių šeštadienių.. (sun) 🙂
Bėda, kad dažnai per skubėjimą ir šeštadieniai virsta pirmadieniais, trečiadieniais ir kitais darbadieniais bei skubiadieniais..

Reply
Eglė 17 Sau ’10 - 1:22 am

oooo, kas liecia bananinius blynus, tai ŽIAURIAI rekomnduoju šiuos. Ne dėl to, kad aš juos kepiau, bet dėl to, kad jie tikrai nereliai skanūs.

http://www.zaidimuaikstele.lt/2009/12/purus-bananu-ir-kokosu-blynai.html

P.S. o man šeštadieniai (dažniausiai) reiškia dabar. Šiuo metu bent jau.

Reply
Asta 18 Sau ’10 - 2:53 pm

Egle, net nusijuokiau – šie taviškiai ir turėjo būti ant mūsų pusryčių stalo, tikrai šie! Bet atidžiai apieškojus visas spinteles, lentynėlės ir užkaborius, turėjau pagaliau pripažinti, kad be kokoso drožlių aš čia bejėgė… 🙂
Bet aš juos iškepsiu, TIKRAI iškepsiu! Nė trupučiuką neabejoju, kad be galo be krašto skanūs blynai… 🙂

Reply
sima 18 Sau ’10 - 8:45 am

kaip reikia suprasti prie kepimo miltelių dar papildomą sodą. Ar kuris kurį čia papildo? Kepimo milteliai ir yra soda+krakmolas+rūgštis.

Reply
Asta 18 Sau ’10 - 2:58 pm

Sima, julė tau jau atsakė – ir labai teisingai, kiek mano žinios siekia 🙂 Be to, soda + kepimo milteliai kažkaip dar reguliuoja ir kepinių spalvą, todėl dažnai ir į keksus ar pan. kepinius dedama ir soda, ir kepimo milteliai 😉
O išties kai kepu blynus „iš akies ir iš minties”, tai visuomet dedu tik kepimo miltelius, bet štai kai turiu prieš akis receptą, vadovaujuos juo. Ne visada, bet šį kartą – taip 🙂

Reply
julė 18 Sau ’10 - 10:48 am

sima, dažnai į kepinius dedama ir kepimo miltelių, ir sodos, nes skiriasi jų reagavimas: kepimo milteliai pradeda savo darbą iškart (tik sudrėkę), soda – vėliau. ar kažkas panašaus. vakarop pasitikrinsiu savo Biblijoje.

Reply
Asta 18 Sau ’10 - 2:59 pm

Julyt, o kas tavo Biblija yra? Suintrigavo 🙂

Reply
julė 18 Sau ’10 - 3:45 pm

na kaip.. kaip žinome, aš turiu ne vieną Mylimąjį (a.k.a. culinary crush), tai ir ne vieną bibliją .D kepiniams tai d. greenspan baking:from my home to yours (bet šita liko namuose. tiesa, esu kone 100proc. tikra, kad ir joje aiškina apie sodą/kepimo miltelius), o kita – h. mcgee on food and cooking. šitos dar tik truputėlį perskaičiau – vis neprisiruošiu. bet ant lentynos išdidžiai guli ,)

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 2

    Struffoli

    1 Geg ’13
  • 3

    Šokoladinis tortas „Velnio maistas” (Devil’s Food Cake)

    14 Gru ’11
  • 4

    Morkų tortas su varškės kremo pertepimu

    3 Rgp ’11
  • 5

    New York Cheesecake (Niujorko sūrio tortas)

    15 Bal ’12
  • 6

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • „Švilpikai“ (bulvinės bandelės) su šoninės padažu

    5 Vas ’23
  • Pusryčių skrebučiai su agurkais

    2 Vas ’23
  • Ryžių ir vištienos sriuba su daržovėmis

    31 Sau ’23

Kategorijos

  • GĖRIMAI (34)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (24)
  • KALĖDŲ PASAKOS (73)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (291)
    • Apkepai (46)
    • Blynai (29)
    • Bulvių patiekalai (33)
    • Daržovių patiekalai (124)
    • Grybų patiekalai (17)
    • Kruopų patiekalai (46)
    • Makaronų patiekalai (24)
    • Mėsos patiekalai (70)
    • Miltiniai patiekalai (26)
    • Nesaldūs pyragai (30)
    • Troškiniai (20)
    • Varškės patiekalai (32)
    • Žuvis (39)
  • LENGVI KĄSNELIAI (271)
    • Blynai ir vafliai (40)
    • Duona (22)
    • Karštieji užkandžiai (45)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (137)
    • Salotos (49)
    • Šaltieji užkandžiai (70)
    • Sumuštiniai (24)
  • MAISTAS GAMTOJE (14)
  • PASAULIO SKONIAI (48)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (28)
  • SALDUMYNAI (576)
    • Bandelės (35)
    • Be orkaitės (104)
    • Desertai indeliuose (75)
    • Keksai, keksiukai (98)
    • Ledai (13)
    • Pyragai (146)
    • Pyragėliai (43)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (74)
    • Tortai (105)
  • SRIUBOS (23)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (11)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų