Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

KARŠTIEJI PATIEKALAIKarštieji užkandžiaiLENGVI KĄSNELIAIMėsos patiekalai

Orkaitėje keptos traškios vištienos juostelės

parašė Asta 16 Bal ’20
Orkaitėje keptos traškios vištienos juostelės

Jei kas nors vis dar galvoja, kad valgau tik saldumynus – netiesa! Jei kas nors spėja, kad šaldytuve esantį kefyrą naudoju tik puriems keksams kepti… na, tai galėtų būti BEVEIK tiesa, bet ne, nebūtinai! Vis stengiuosi, kad „Saulėtoje virtuvėje“ tasai magiškas balansas tarp SALDU ir SŪRU būtų kuo tolygesnis (nors, akivaizdu, man ne visada pavyksta), o su šiuo receptu dar tikiuosi priartėti ir prie balanso tarp GREITO maisto ir SVEIKO maisto.

Greitas maistas mūsų namuose nėra nei keikiamas, nei uždraustas (balansas!); tikriausiai jau kokius triskart minėjau, kad net vestuvių vakarienę mes valgėme greitojo maisto restorane? Istorija galėtų būti ir ilgesnė bei išsamesnė, bet jei trumpai: JIS greitąjį maistą labai mėgsta, o AŠ vis pabandau atrasti sveikesnių alternatyvų.

Šįkart vištieną supjausčiau juostelėmis, marinavau kefyre (jis suteikia toookio minkštumo!) ir gausioje saujoje prieskonių. Apvoliojau stambiuose, labai lengvuose panko džiūvėsėliuose ir tarkuotame kietajame sūryje, kepiau (priartėjome prie sveikesniosios dalies) – orkaitėje! Šalia vištienos į skardelę subėriau skiltelėmis pjaustytų prieskoniais gardintų bulvių skiltelių, nes būtent taip mūsų mintyse atrodo pilna porcija. O kol viskas kepė, sumaišiau gaivų grietinės padažą. Po pusės valandos – štai, greitojo maisto restoranas namuose!

Meniu:
– sultinga vištiena traškioje džiūvėsėlių ir sūrio plutelėje;
– traškios bulvių skiltelės;
– gaivus grietinės padažas;
Ir dar! Malonus privalumas, kai restoraną susikuri tiesiog namuose, – tikros lėkštės!

Tikrai nesutirštinu spalvų – apsilaižėm pirštus, kaip buvo skanu!

Šias paprastas, bet gardžias improvizacijas įkvėpė „Pieno žvaigždės“ ir jų prekės ženklas „DVARO“. Visada džiaugiuosi galėdama dirbti su prekės ženklais, kuriuos ir be atskiro paraginimo noriai renkuosi į savo kasdienį prekių krepšelį – būtent tokia yra „DVARO“ produkcija. Vertinu ją už kokybę, ilgaamžiškumą ir deklaruojamas vertybes. Ačiū už priminimą, kad norint pagaminti gardžią vakarienę visai nebūtina verstis per galvą – dažnai mažiau yra daugiau, jei tik renkamės kokybiškus ingredientus ir… gaminame tai, apie ką kartu gyvenantys garsiai (!) svajoja jau ne vieną savaitę, šypt.

Jei ir jūs greitojo maisto neišsižadate, o kartais visai mielai „pažaistumėt“ restoraną namuose, – receptas visai nesudėtingas, tikrai labai gardus, ir jau laukia Jūsų dėmesio. Pirmyn!

 Orkaitėje keptos traškios vištienos juostelės

 Orkaitėje keptos traškios vištienos juostelės

 Orkaitėje keptos traškios vištienos juostelės

 Orkaitėje keptos traškios vištienos juostelės

Orkaitėje keptos traškios vištienos juostelės

Atsispausdinti
Porcijos: 5-6 Paruošimo laikas: 35 min. Gaminimo laikas: 30-35 min.

INGREDIENTAI

800 g – 1 kg vištos krūtinėlės

Kefyro marinatui:
1 stiklinės (250 ml) „DVARO“ kefyro
2 kiaušinių
1 arb. š. garstyčių
1 arb. š. druskos
1 arb. š. maltos rūkytos paprikos
½ arb. š. šviežiai grūstų juodųjų pipirų
½ arb. š. česnako miltelių
¼ arb. š. kajeno paprikos

Traškiam sūrio apvalkalui:
2 stiklinių (210 g) stambių (Panko) džiūvėsėlių
1 stiklinės (100 g) tarkuoto kietojo sūrio
1 arb. š. džiovintų prieskoninių žolelių (čiobrelių, raudonėlių, rozmarinų)
½ arb. š. druskos
½ arb. š. grūstų juodųjų pipirų
½ arb. š. maltos rūkytos paprikos
½ arb. š. česnako miltelių

Bulvių skiltelėms:
5-6 didesnių bulvių
5 valg. š. alyvuogių aliejaus
4 skiltelių česnako
1 arb. š. druskos
1 arb. š. šviežiai grūstų juodųjų pipirų
2 arb. š. džiovintų prieskoninių žolelių (čiobrelių, raudonėlių, rozmarinų)

Padažui:
1 stiklinės (250 ml) „DVARO“ grietinės, 30 proc. riebumo
mažo ryšelio šviežių krapų
½ citrinos sulčių
1 arb. š. medaus
½ arb. š. druskos
½ arb. š. šviežiai grūstų juodųjų pipirų
½ arb. š. česnako miltelių
žiupsnio kajeno paprikos

GAMINIMO EIGA

1. Vištos krūtinėlę supjaustykite vidutinio dydžio juostelėmis.
2. Paruoškite marinatą: didesniame dubenyje sumaišykite kefyrą, išplaktus kiaušinius, garstyčias ir visus prieskonius. Sudėkite vištienos juosteles ir išmaišykite, kad tolygiai pasidengtų marinate. Uždenkite dangčiu ir palaikykite šaldytuve 1-2 valandas.
3. Paruoškite mišinį traškiam sūrio apvalkalui. Platesniame dubenyje ar gilioje lėkštėje sumaišykite visus jam skirtus ingredientus.
4. Paruoškite bulves. Bulves nuskuskite arba gerai nušveiskite. Supjaustykite skiltelėmis ir suberkite į didelį dubenį. Ten pat supilkite alyvuogių aliejų, suberkite išspaustas česnako skilteles ir prieskonius. Gerai išmaišykite, kad bulvių skiltelės aliejaus ir prieskonių mišiniu pasidengtų iš visų pusių.
5. Iškepkite. Orkaitę įkaitinkite iki 200 ᵒC temperatūros. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
6. Imkite po vieną pamarinuotą vištienos juostelę, marinato perteklių nuvarvinkite. Apvoliokite džiūvėsėlių ir sūrio mišinyje, kad tolygiai pasidengtų iš visų pusių. Išdėliokite ant kepimo popieriaus. Šalia vienu sluoksniu suberkite bulvių skilteles.
7. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 30-35 minutes, kol vištiena ir bulvės bus iškepę, o vištienos juostelės – taps traškios.
8. Kol vištiena ir bulvės kepa, paruoškite padažą. Grietinę, kapotus krapus ir visus likusius padažui skirtus ingredientus sumaišykite. Iki patiekiant laikykite šaldytuve.
9. Patiekite. Vos tik iškepusias vištienos juosteles ir bulvių skilteles patiekite su padažu.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Pieno žvaigždės“.
#reklama #DVARO

 Orkaitėje keptos traškios vištienos juostelės

 Orkaitėje keptos traškios vištienos juostelės

 Orkaitėje keptos traškios vištienos juostelės

bulvėsčesnakaičiobreliaicitrinosdžiūvėsėliaigarstyčiosgreitas maistasgrietinėkefyraskrapairaudonėliairozmarinairūkyta paprikasūrisvištiena
6 komentarai
31
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Obuoliniai avižinių miltų blyneliai
kitas įrašas
Saldžiųjų bulvių lazanija su kalakutiena ir rikotos sūriu

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Cukinijų apkepas

Moliūgų sriuba su kokosų pienu

Virtų bulvių blynai su sūriu

Saldžiarūgščiai konservuoti agurkai

SUGAUTI MAŽUS MOMENTUS // Ryžiai su brokoliais ir...

Nesaldus pyragas su šparagais ir lašiša

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Graikiško stiliaus mėsainis su vištiena, tzatziki padažu ir...

Itališka daržovių sriuba su makaronais ir pupelėmis (Minestrone)

Falafeliai su Tahini padažu

Varške įdaryti pomidorai

Svogūnų pica

Trijų sūrių pica su vištiena ir pievagrybiais

REKLAMA

GĖRIMAI

Pieniška šalta kava su vaniliniais ledais ir grietinėle

Imbierinis sirupas kavai

Braškių ir rabarbarų kokteilis

Prieskoninis moliūgų sirupas kavai

Tiramisu Affogato

Tropinis kokosų ir mangų koktelis dubenėlyje

REKLAMA

SALDUMYNAI

Klafutis su vyšniomis (trešnėmis)

Citrininis varškės pyragas

Medaus keksiukai su kreminio sūrio ir medaus kepurėlėmis

Šokoladinis cukinijų keksas

Mielinės bandelės su dešrelėmis

Bananų pudingas su vaniliniais sausainiais

6 komentarai

Aivilė 18 Bal ’20 - 5:38 pm

Šiandien išbandėme receptą – gavosi super skaniai! Man, sakyčiau, net skaniau nei pirktos iš kokio KFC, kadangi gerokai mažiau riebesnės, bet tokios pat traškios ir minkštos gavosi vištienos juostelės.

Dedu į savo receptų kolekciją ir būtinai gaminsiu dar kartą. Ačiū!!

Reply
Asta 26 Bal ’20 - 12:12 pm

Ačiū Jums, Aivile, kad išbandėte ir pasidalijote įspūdžiais. Džiaugiuosi, kad patiko! 🙂

Reply
Ruta 24 Bal ’20 - 2:24 pm

O kur perkate Panko dziuveselius?:)

Reply
Asta 26 Bal ’20 - 12:11 pm

„PROMO Cash&Carry” 🙂

Reply
Jurgita 22 Bir ’21 - 12:29 pm

Sveiki, ar galima vietoj vištienos filė, vištienos petukus

Reply
Asta 22 Rgp ’21 - 8:58 am

Jurgita, taip, žinoma 🙂

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 2

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 3

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • Tobulas varškės apkepas

    6 Spa ’09
  • 5

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 6

    Šokoladinis tortas „Velnio maistas” (Devil’s Food Cake)

    14 Gru ’11

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (38)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (28)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (355)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (97)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (49)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (346)
    • Blynai ir vafliai (51)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (66)
    • Šaltieji užkandžiai (87)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (31)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (680)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (133)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (166)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (126)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (32)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų