Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Blynai ir vafliaiLENGVI KĄSNELIAIPusryčiai

Bananiniai blynai su cinamonu

parašė Asta 16 Sau ’10
Bananiniai blynai su cinamonu

Šeštadieniai yra tikriausiai mylimiausios mano savaitės dienos. Galbūt dar penktadieniai, penktadienių vakarai, tačiau… savaitgalis yra savaitgalis.

Šeštadieniai – tai tingūs rytai, kai ryte pramerkus akį, galiu sau be sąžinės graužaties tučtuojau ją užmerkti ir pamiršti tai, kad laikrodis jau rodo dešimt minučių po vienuolikos, kad saulė jau aukštai pakilusi, kad aplinkui šurmuliuoja namiškiai. Užsitraukiu antklodę dar aukščiau, susiriečiu į kamuoliuką ir panyru į dar vieną spalvotą sapną…
Šeštadieniai yra dienos, kurias galiu skirti tik sau. Tai dienos, kai galiu pusantros valandos niekur neskubėdama valgyti pusryčius, iki pietų šmirinėti su chalatu, galiu paruošti meile kvepiančius pietus visai šeimai, o vėliau galiu išeiti į pamažu temstančią baltomis pusnimis nuklotą gatvę, įkvėpti gaivaus šalčio, gėrėtis stebuklingai gražiais baltais medžiais, maloniu sniego girgždesiu po kojomis, o nušalus nosį grįžti namo, pasidaryti didžiulį puodelį karštos mėtų arbatos, apsikloti pledu, pasiimti knygą ir pamiršti viską aplinkui…

Šis šeštadienis nėra išimtis – jis toks pats mielas ir artimas, toks pats neskubantis ir džiuginantis. Ir nors dabar jau laikrodis rodo beveik devintą valandą vakaro, už lango tamsa, o daugelis tikriausiai jaukiai mėgaujasi poilsiu toli toli nuo kompiuterių ekranų, siūlau jums puikius tingius šeštadienio pusryčius, kurie puikiai gali būti ir sekmadienio pusryčiais – žinau, cinamonu kvepiantys bananiniai blyneliai ant pusryčių stalo yra puiki nuostabios dienos pradžia.

 Bananiniai blynai su cinamonu

Skonis: 9/10. Jie kvepia bananais, cinamonu ir vanile. Jie minkšti, purūs ir tirpstantys burnoje. Jie skanūs, skanūs ir laaabai skanūs – tikrai vieni iš skaniausių 🙂 O jei paklaustumėt, ko trūksta iki dešimtuko, atsakyčiau, kad… naujos keptuvės 😀

Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo.

Kur radau? For the love of cooking

 Bananiniai blynai su cinamonu

Bananiniai blynai su cinamonu

Atsispausdinti
Porcijos: 2

INGREDIENTAI

1 puodelio (140 g) miltų
1 valg. š. rudojo cukraus
1 arb. š. kepimo miltelių
½ arb. š. sodos
1/8 arb. š. druskos
¾ puodelio (190 g) graikiško jogurto
2 valg. š. kokosų aliejaus
1 arb. š. cinamono
1/8 arb. š. muskato
2 didelių kiaušinių
1 didelio banano

GAMINIMO EIGA

1. Sumaišykite miltus, cukrų, kepimo miltelius, sodą ir druską dideliame dubenyje.
2. Kitame dubenyje sumaišykite jogurtą, sviestą, cinamoną, muskatą, kiaušinius ir trintus bananus.
3. Miltų mišinį suberkite į plakinį ir lengvai išmaišykite.
4. Įkaitinkite keptuvę ir pilkite po nedidelį samtį tešlos. Virš vidutinės ugnies vieną pusę apie apie 2 minutes (blyno viršus turėtų „burbuliuoti“ – iššokti burbuliukai), tuomet atsargiai apverskite ir apkepkite antrą blyno pusę.
5. Patiekite su bananų griežinėliais ar kitais mėgstamais priedais. Skanaus!

 Bananiniai blynai su cinamonu

bananaiblynaicinamonasjogurtasmuskataspusryčiai
11 komentarai
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Neriebi bananų duona
kitas įrašas
Tortas „Raffaello” ir kokosiniai keksiukai su bananais

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Šaldytų bananų ir špinatų sluoksniuotis

Granolos ir vaisių sluoksniuočiai su graikišku jogurtu

VASAROS PASILEPINIMAI // Kokosinės pusryčių apkepėlės su obuoliais

Kakavinė avižinių dribsnių košė su bananais ir riešutų...

Keptų burokėlių ir batatų salotos su „Burrata“ sūriu

Bananiniai – kokosiniai blynai

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Tiršta brokolių sriuba su sūriu

Pica „Margarita“

Rizotas su brokoliais

Bulvinis blynas su šoninės ir sūrio įdaru

Svogūnų pica

Orkaitėje kepti moliūginiai varškėtukai

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

TRIJŲ PLIUSŲ TAISYKLĖ // Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su...

APIE MOTYVACIJĄ // Šokoladu glaistyti zefyrai

PASISLĖPTI PO KAUKE // Pertepti imbieriniai sausainiai

JEI DAR TURITE CUKRAUS // Cukrinukai

SUSIDRAUGAUTI SU MAISTU // Bolivinės balandos salotos su...

(NE)TURĖTI LAIKO // Saldžiųjų bulvių, vištienos ir bolivinės...

REKLAMA

SALDUMYNAI

Braškių ir plaktos grietinėlės desertas

MAMOS DIENORAŠTIS // Avižiniai sausainiai su juodojo šokolado...

Kepėjai be stabdžių: Viktorijos biskvitas (Victoria sponge)

Sūrio pyragas su keptais obuoliais

TOBULAS, TOOOBULAS! // Tobulas obuolių pyragas

Žemės riešutų sviesto ledai

11 komentarai

julė 16 Sau ’10 - 11:54 pm

>> O jei paklaustumėt, ko trūksta iki dešimtuko, atsakyčiau, kad… naujos keptuvės 😀

😀 šyyyypt.

geruliai blynai regisi. mmmm, taip ir uodžiu užuodžiu. bananai ir cinamonas, dievaži!

Reply
Asta 18 Sau ’10 - 2:55 pm

Mhm, nesipriešinsiu, tikrai geri blynai, ir labai kvapnūs, ir labai skanūs, ir visa kita… Bet tikra teisybė, kad kepant blynus, mane pernelyg dažnai suerzina keptuvė. Todėl blynus kepu retai, et 😀

Reply
Ast. 16 Sau ’10 - 11:55 pm

Blynai apskritai man spinduliuoja geros dienos nuotaiką. kaip saulutės 🙂 O bananai su savo laimės ingredientais… Toks tobulas šeštadieninis brunch laikas. mmm 😉

Reply
Asta 18 Sau ’10 - 2:56 pm

Taip, kad tik daugiau tokių šeštadienių.. (sun) 🙂
Bėda, kad dažnai per skubėjimą ir šeštadieniai virsta pirmadieniais, trečiadieniais ir kitais darbadieniais bei skubiadieniais..

Reply
Eglė 17 Sau ’10 - 1:22 am

oooo, kas liecia bananinius blynus, tai ŽIAURIAI rekomnduoju šiuos. Ne dėl to, kad aš juos kepiau, bet dėl to, kad jie tikrai nereliai skanūs.

http://www.zaidimuaikstele.lt/2009/12/purus-bananu-ir-kokosu-blynai.html

P.S. o man šeštadieniai (dažniausiai) reiškia dabar. Šiuo metu bent jau.

Reply
Asta 18 Sau ’10 - 2:53 pm

Egle, net nusijuokiau – šie taviškiai ir turėjo būti ant mūsų pusryčių stalo, tikrai šie! Bet atidžiai apieškojus visas spinteles, lentynėlės ir užkaborius, turėjau pagaliau pripažinti, kad be kokoso drožlių aš čia bejėgė… 🙂
Bet aš juos iškepsiu, TIKRAI iškepsiu! Nė trupučiuką neabejoju, kad be galo be krašto skanūs blynai… 🙂

Reply
sima 18 Sau ’10 - 8:45 am

kaip reikia suprasti prie kepimo miltelių dar papildomą sodą. Ar kuris kurį čia papildo? Kepimo milteliai ir yra soda+krakmolas+rūgštis.

Reply
Asta 18 Sau ’10 - 2:58 pm

Sima, julė tau jau atsakė – ir labai teisingai, kiek mano žinios siekia 🙂 Be to, soda + kepimo milteliai kažkaip dar reguliuoja ir kepinių spalvą, todėl dažnai ir į keksus ar pan. kepinius dedama ir soda, ir kepimo milteliai 😉
O išties kai kepu blynus „iš akies ir iš minties”, tai visuomet dedu tik kepimo miltelius, bet štai kai turiu prieš akis receptą, vadovaujuos juo. Ne visada, bet šį kartą – taip 🙂

Reply
julė 18 Sau ’10 - 10:48 am

sima, dažnai į kepinius dedama ir kepimo miltelių, ir sodos, nes skiriasi jų reagavimas: kepimo milteliai pradeda savo darbą iškart (tik sudrėkę), soda – vėliau. ar kažkas panašaus. vakarop pasitikrinsiu savo Biblijoje.

Reply
Asta 18 Sau ’10 - 2:59 pm

Julyt, o kas tavo Biblija yra? Suintrigavo 🙂

Reply
julė 18 Sau ’10 - 3:45 pm

na kaip.. kaip žinome, aš turiu ne vieną Mylimąjį (a.k.a. culinary crush), tai ir ne vieną bibliją .D kepiniams tai d. greenspan baking:from my home to yours (bet šita liko namuose. tiesa, esu kone 100proc. tikra, kad ir joje aiškina apie sodą/kepimo miltelius), o kita – h. mcgee on food and cooking. šitos dar tik truputėlį perskaičiau – vis neprisiruošiu. bet ant lentynos išdidžiai guli ,)

Reply

Komentuoti: julė Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 3

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09
  • 4

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 5

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 6

    Canelés (Cannelés) de Bordeaux

    7 Kov ’13

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (351)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (60)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (89)
    • Sumuštiniai (40)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (684)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (93)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų