Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Keksai, keksiukaiSALDUMYNAI

Bananų duona su žemės riešutų sviesto ir šokolado sluoksneliu

parašė Asta 1 Vas ’15
Bananų duona su žemės riešutų sviesto ir šokolado sluoksneliu

Metų pabaigoje sakiau – naujuosius metus pasitinku su gera nuojauta širdyje. Su tikėjimu, kad įvyks kažkas gero. Kad bus daug gerų, linksmų, laimingų akimirkų.

Žinau, kad neperšokus griovio jokiu būdu negalima sakyti „op!”, bet labai jau norisi pasidžiaugti tuo, kad tas pirmasis metų mėnesis buvo tikrai geras, kad metų pradžia toli gražu nenuvylė. Kodėl? Nes sausį sėkmingai uždėjau tris pliusus ant trijų savo kasmėnesinių šių metų pažadų. Nes pradėjau lankyti naują sporto klubą, išbandžiau naujas grupines treniruotės (tas, kurių anksčiau žadėjau niekada gyvenime nelankyti!) ir tiesiog svaigstu iš malonumo. Kaip man patinka sportuoti, kaip labai patinka! Ir dar: nes sausį pagaliau į spaustuvę nukeliavo antroji mano knyga, kurioje – daugiau nei daug įvairiausių pusryčių valgių idėjų. Jos viršelis žalias ir geltonas, skaistus ir gaivus, šviežias ir džiuginantis akį lyg pasiilgta saulė. Žiūriu į jį ir mano širdy – pavasaris. Tas, kuris jau tuoj tuoj tikrai ateis į mūsų visų pasaulius. Žiemos liko ne tiek ir daug!

Tarp visų tų dalykų – ir mano vidinis džiaugsmas, kad, atrodo, vis dar moku draugauti su savim. Nesiplėšau, nesiverčiu per galvą ir nekeikiu savęs kaskart, nespėjus padėti kokio pliuso savo darbų sąraše. Kaip ir priklauso tamsiais bei žvarbiais žiemos vakarais, kartais tiesiog grįžtu namo ir… tingiu. Susirangau lovoje, apsiklostau pledais iki nosies galiuko ir skaitau banalius meilės romanus. Nutildau bandančią prabilti sąžinę – jau žinau, ką ji sakytų: „Asta, juk galėtum padaryti tą, šitą ar aną. O dabar ką? Gulinėji!”. Taigi, aš ją nutildau ir atsakau: „Šią akimirką aš to noriu. O jei noriu, tai reikia. Nieko neatsitiks, jei vieną iš pliusų uždėsiu ne šiandien, o rytoj!”.

Išmokstu tuo tikėti: nebūtina visko padaryti šiandien. Vietoj to vidinio streso, kuris neišvengiamai apsigyvena kažkur pasąmonėje, kai visą laiką tik bėgi, bėgi ir bėgi, reikia išmokti susidėlioti prioritetus. Ir nieko čia blogo, jei kartais tų prioritetų viršuje atsiranda tinginiavimui skirtas vakaras, tiesa?

Tiesa, prie tų vakarų su knygomis ir šiltais pledais labai dera ir gabalėlis pyrago ar kekso, ar riekelė bananų duonelės. Šią kepiau jau prieš kurį laiką ir, sąžiningai suvyniojusi į kepimo popierių, vežiausi į susitikimą su draugais. Smagus, gražus ir skanus buvo vakaras!

Bananų duona su žemės riešutų sviesto ir šokolado sluoksneliu (1)

Skonis: 9/10. Dar vienas puikus keksas – minkštas ir ne per sausas, su žemės riešutų sviesto sluoksneliu, o vien jau jis, kaip ir visada, vertas vienuolikos balų, šypt. Vienintelį dalyką pamiršau – paskleistą šokolado ir žemės riešutų sviesto kremą lengvai įmaišyti į kekso tešlą. Dabar gi dėl šio dalyko atpjautos riekelės labai lengvai lūžo perpus. Bet tai, žinoma, smulkmena, kurią ištaisysiu, kepdama keksą kitą kartą. Ir dar vieną dalyką padarysiu: porą šaukštų žemės riešutų sviesto įmaišysiu ir į kekso tešlą. Nes jo negali būti per daug!

Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo.

Kur radau? Kitchen Meets Girl

Bananų duona su žemės riešutų sviesto ir šokolado sluoksneliu (5)

 

Bananų duona su žemės riešutų sviesto ir šokolado sluoksneliu

Atsispausdinti
Porcijos: apie 15 riekelių (25x12 cm dydžio keksas) Paruošimo laikas: 20 min. Gaminimo laikas: 55 min.

INGREDIENTAI

Žemės riešutų sviesto ir šokolado sluoksniui:
1/3 puodelio (80 g) kreminio žemės riešutų sviesto
50 g juodojo šokolado
1 arb. š. aliejaus

Tešlai:
3 valg. š. aliejaus
45 g minkšto sviesto
½ puodelio (100 g) rudojo cukraus
2 bananai
2 dideli kiaušiniai
1 ½ puodelio (210 g) miltų
½ arb. š. kepimo miltelių
¾ arb. š. sodos
½ arb. š. druskos
2/3 puodelio (165 ml) raugintų pasukų

Viršui:
saujelė kepintų smulkintų žemės riešutų

GAMINIMO EIGA

1. Orkaitę įkaitinkite iki 180°C temperatūros. Kepimo popieriumi išklokite 25×12 cm dydžio kepimo indą.

2. Žemės riešutų sviestą sumaišykite su tirpintu šokoladu ir šaukšteliu aliejaus iki vientisos masės. Atidėkite į šalį.

3. Aliejų, minkštą sviestą ir rudąjį cukrų elektriniu plaktuvu išplakite iki purios masės. Sudėkite sutrintą bananą ir dar kartą išplakite. Po vieną įmuškite kiaušinius, po kiekvieno masę išplakdami iki vientisos konsistencijos.
4. Kitame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, sodą ir druską.
5. Miltų mišinį ir raugintas pasukas dalimis sudėkite į kiaušinių plakinį, kaskart lengvai išmaišydami. Paskutinę suberkite miltų dalį ir dar kartą lengvai išmaišykite. Nepermaišykite.

6. Pusę paruoštos tešlos supilkite į kepimo formą. Ant viršaus tolygiai paskleiskite žemės riešutų sviesto ir šokolado sluoksnį. Peiliu ant šakute lengvai įmaišykite į tešlą. Ant viršaus tolygiai paskleiskite likusią tešlos dalį. Viršų apibarstykite saujele kepintų smulkintų žemės riešutų.
7. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 55 minutes, kol duonelė gražiai iškils. Ar duona jau iškepusi, patikrinkite mediniu pagaliuku. Įkištas ir ištrauktas iš kepinio centro, jis turi būti švarus.
8. Iškepusią duonelę apie 10 minučių atvėsinkite kepimo inde. Tuomet išimkite, perkelkite ant grotelių ir visiškai atvėsinkite.

bananaikeksasraugintos pasukosriešutairiešutų sviestassaldumynaišokoladasžemės riešutaižemės riešutų sviestas
4 komentarai
6
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Žuvis tešloje su keptomis bulvių skiltelėmis (Fish & Chips)
kitas įrašas
Lazanija su jautiena

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Imbierinės spurgos

Pyragas su kreminiu sūriu ir bananais

Nekeptas kreminio sūrio desertas su braškėmis

Grūdėtosios varškės keksiukai su šilauogėmis

Spalvingieji Pepparkakor arba Meduolinės Kalėdos

PLIUS DEŠIMT // Ispaninio šalavijo sėklų (chia) pudingas...

REKLAMA

GĖRIMAI

Nealkoholinė Helovyno sangrija

Uogų ir bananų glotnutis (smoothie)

Šilauogių, žaliųjų citrinų ir mėtų limonadas

Trintų vaisių ir graikiško jogurto kokteilis

Saldžios dovanos Mamai

Mėlynių, juodųjų serbentų ir acai uogų kokteilis

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Keptų bulvių salotos

Pikantiški varškėčiai su kietuoju sūriu

Lašišos paštetas

Pomidorų, sūrio ir kumpio galetė

Tobulas varškės apkepas (II)

Enčilados su vištiena ir sūriu

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Avižinė košė su sūriu, pievagrybiais ir špinatais

Lipnūs vištienos sparneliai su barbekiu padažu ir medumi

Fokačija su pomidorais ir rozmarinais

Kepta avižinė košė su morkomis ir riešutais

Kokosinis ispaninio šalavijo (chia) pudingas su citrinų kremu

PASKUTINĖ VASAROS AKIMIRKA // Prancūziškų skrebučių apkepas su...

4 komentarai

Marta 1 Vas ’15 - 4:26 pm

Taviškės nuotraukos per pastarąjį laiką labai išdailėjo 😉

Reply
Asta 1 Vas ’15 - 6:49 pm

Ačiū, Marta! 🙂 Apie tavo nuotraukas galėčiau pasakyti lygiai tą patį! Ir sakau – jos, kaip ir visas tavo tinklaraštis, pastaruoju metu gražėja ir gražėja 😉

Reply
ausra 8 Vas ’15 - 12:31 pm

Sveiki ar zemes riesutu sviestas surokas ? niekad jo neesu pirkus sendien nusipirkau keksui bet atsidarius stiklainiuka maloniai nustebau jis surokokas, tai pagalvojau ar cia as tik toki susipirkau ar jie visi suroki?

Reply
Asta 8 Vas ’15 - 4:33 pm

Aušra, tikrai tiesa – žemės riešutų sviesto skonis tikrai netradicinis ir iš pirmo žvilgsnio jis gali pasirodyti ne pats tinkamiausias desertams ruošti. Bet išbandykite – tikiu, kad Jus labai maloniai nustebins! 🙂

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 3

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 4

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 5

    Purūs varškės keksiukai

    1 Kov ’21
  • 6

    Klasikinis medaus tortas

    22 Gru ’19

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (349)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (88)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų