Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Blynai ir vafliaiKarštieji užkandžiaiLENGVI KĄSNELIAIŠaltieji užkandžiai

Pikantiški varškės ir žalumynų vafliai

parašė Asta 15 Bal ’22
Pikantiški varškės ir žalumynų vafliai

Ką veikiate, likus vos dienai iki Velykų? Bandau įsivaizduoti, kaip kunkuliuoja gyvenimas daugelio namuose: marginant kiaušinius, kepant pyragus, vaikant dulkeles ar lyginant staltieses. Kažkas skuba, kažkur bėga – man rodos, visi mes apie lėtą gyvenimą kalbame dažniau nei iš tiesų jį gyvename. Kartais prireikia skaudžių patirčių, kad išmoktume savo pamokas ar pasitikrintume vertybes. Aš nežinau, ar kada anksčiau šitaip branginau ramybę: ramias mintis, ramią sąžinę, ramų buvimą su šeima.

„Visur gerai, namie geriausia“, – esu tą kartojus begalę kartų. Mokausi suprasti, kad namai nėra sienos ar stogas, namai – tai žmonės, esantys šalia, ir jausmas, kurį jų buvimas dovanoja. Norėčiau, kad visi šiandien jaustųsi esantys namuose, kad ir kur nublokšti bebūtų.

Mintims zvimbiant galvoje, šiandien sukuosi virtuvėje. Kol kepa biskvitai medaus tortui ir kyla mielinė tešla, tikrinu produktų sąrašą: ar viską turiu pasiruošusi rytojaus pusryčiams? Apie juos noriu papasakoti ir jums, galbūt sumanysit pasigaminti taip pat?

Tai – pikantiški varškės ir žalumynų vafliai, patiekiami su rūkyta lašiša, minkštai virtais kiaušiniais, sultingais pomidoriukais, ridikėliais ir lukštentomis kanapių sėklomis. Lyg sumuštiniai, tačiau kai riekę duonos pakeičia minkšti belgiški vafliai, sakykit ką norit, tai trupučiuką daugiau nei tiesiog sumuštiniai, šypt.

Pagal šį receptą užmaišyti vafliai iškepa minkšti viduje, o išorėje – gardžiai traškūs. Skaniausi jie šilti, o atvėsusius visada galite pašildyti orkaitėje, ir jie atgaus savo gardų traškumą! Žalumynai vafliams suteikia pikantiškumo ir saulėto pavasario jausmo, o varškė ir riebi grietinė – minkštumo, purumo. Pastaruosius renkuosi „DVARO“ – ilgus metus skaičiuojanti patirtis ir kokybė eina koja kojon, ir kepiniuose atsiskleidžia gardžiausiais skoniais.

Pikantiški varškės ir žalumynų vafliai

Atsispausdinti
Porcijos: 10 vaflių Paruošimo laikas: 20 min. Gaminimo laikas: 30 min.

INGREDIENTAI

3 kiaušinių
200 g „DVARO“ varškės (9 proc.)
1 ½ stiklinės (375 g) „DVARO“ grietinės (30 proc.)
80 g tirpinto „DVARO“ sviesto
50 g kietojo sūrio
5-7 svogūnų laiškų
ryšelio krapų
2 stiklinių (280 g) miltų
1 arb. š. kepimo miltelių
1 valg. š. cukraus
½ arb. š. druskos

Patiekti:
tepamojo (ar lydyto) sūrio
rūkytos lašišos
minkštai virtų kiaušinių
mažų spalvotų pomidoriukų
ridikėlių
lukštentų kanapių sėklų
šviežių krapų

GAMINIMO EIGA

1. Belgiškų vaflių keptuvę ištepkite mažu gabalėliu sviesto ir įkaitinkite pagal instrukcijas.
2. Paruoškite tešlą. Elektriniu plaktuvu išplakite kiaušinius ir varškę iki tolygios masės. Sudėkite grietinę, supilkite tirpintą sviestą, suberkite tarkuotą sūrį, smulkintus svogūnų laiškus ir krapus. Viską gerai išmaišykite.
3. Kitame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, cukrų ir druską. Suberkite miltų mišinį į plakinį ir lengvai išmaišykite, kol neliks sausų miltų. Gausite tirštą tešlą.
4. Kepkite. Semkite po samtelį tešlos, dėkite į vaflinę ir kepkite kelias minutes, kol apskrus iš išorės, o viduje vis dar bus purūs ir minkšti.
5. Patiekite vaflius su tepamuoju (ar lydytu) sūriu, rūkyta lašiša, minkštai virtais kiaušiniais, ridikėliais ir pomidorais, apiberkite saujele lukštentų kanapių sėklų ir papuoškite šviežių krapų šakele.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Pieno žvaigždės“.
Reklama #DVARO @pienozvaigzdesab #svenciuskonis

daržovėsgrietinėkiaušiniaikrapailašišasūrissviestassvogūnų laiškaitepamasis sūrisvafliaivarškė
0 komentaras
1
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Ukrainietiška Velykų duona „Paska“
kitas įrašas
Braškinė-kokosinė panakota

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Bolivinės balandos blyneliai su obuoliais

Mangų, avokadų ir juodųjų pupelių salotos

Mėlynių ir ispaninio šalavijo sėklų (chia) džemas

Karšti sumuštiniai su kumpiu ir sūriu

Salotos su avokadais, obuoliais ir vytintu kumpiu

MAMOS DIENORAŠTIS // Avižinė košė su ispaninio šalavijo...

REKLAMA

GĖRIMAI

Mangų ir kokosų pieno kokteilis (Mango Lassi)

Vasariška salsa krepšeliuose ir Bellini

Nealkoholinė Helovyno sangrija

Ananasų – kokosų kokteilis su špinatais

MAMOS PASAULIS // Žaliasis avokadų kokteilis dubenėlyje

Šaldytų bananų kokteilis su braškėmis

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Marokietiškos salotos su bolivinėmis balandomis ir avinžirniais

Lipnūs vištienos sparneliai su barbekiu padažu ir medumi

Vištiena su pievagrybių ir grietinėlės padažu

Vienos skardos lašiša su daržovėmis

Menkė su keptų pomidorų padažu ir perlinio kuskuso...

Bulvių keksiukai su daržovėmis

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Salotos su grilyje kepta vištiena ir mangais

Šokoladiniai blyneliai

Karšti sumuštiniai su tunu ir sūriu | Tuna...

MAMOS DIENORAŠTIS // Avižinė košė su ispaninio šalavijo...

Kokosinis ispaninio šalavijo (chia) pudingas su citrinų kremu

Makaronų salotos su kepta vištiena

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 3

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 4

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 5

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10
  • 6

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (352)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (60)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (68)
    • Šaltieji užkandžiai (89)
    • Sumuštiniai (40)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (685)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (135)
    • Desertai indeliuose (94)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų