Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Blynai ir vafliaiLENGVI KĄSNELIAIPusryčiai

Grūdėtosios varškės blyneliai

parašė Asta 15 Sau ’23
Grūdėtosios varškės blyneliai

Tradicijas kuriame mes patys. Savo namuose, savo šeimose. Kartais jos gimsta visai netikėtai. Vieną, antrą, trečią sekmadienį pusryčiams prišveitę blynų, visi supratom, kad už savaitės juos kepsim vėl. Taip jau nutiko, kad sekmadieniai virto blynų diena. Ankstyvais rytais, kai dar skubam susapnuoti paskutinį sapną, būna, pabundam nuo šokinėjimo ant lovos ir sūnaus skandavimo: „blynų, blynų, blynų diena!”. Kartais juokais pasiūlau keisti juos į sumuštinį su sūriu ar brokolių sriubą, bet skandavimai tampa tik dar garsesni, o šypsenos – platesnės.

Niekas netiki, kad pusryčiams galėtume valgyti brokolių sriubą. Mūsų mažasis žmogus dar išvis netiki, kad kada nors ją galėtų valgyti, šypt.

Todėl išaušus sekmadieniui, mes kepame blynus. Jie kaskart kitokie. Dažniausiai „iš akies“ ir iš to, ką pavyksta rasti šaldytuve. Kai vieną kartą į tešlą įmaišiau grūdėtos varškės likutį, supratau – tai receptas, kurį norėčiau užrašyti ir pakartoti.

Grūdėtos varškės blyneliai – labai purūs, ypatingai minkšti. Lyg debesėliai! Ne per saldūs, tad patiekti juos labai skanu su šlakeliu klevų sirpo ir saujele uogų. Net ir atvėsę blyneliai išlieka skanūs, neapdžiūsta ir neišsausėja, tad jei šiltuoju sezonu į pasivaikščiojimus gamtoje mėgstate pasiimti ką nors skanaus, iškart kepkite daugiau ir likusius susidėkite į iškylų dėžutę.


Šis receptas – vienas iš daugiau nei šimto, esančių naujojoje saldumynų knygoje „SAULĖTA VIRTUVĖ“.

Grūdėtosios varškės blyneliai

Atsispausdinti
Porcijos: 4 porcijos (apie 24 blyneliai) Paruošimo laikas: 45 min.

INGREDIENTAI

Blyneliams:
1 stiklinės (250 g) grūdėtosios varškės
1 stiklinės (250 g) kefyro
3 kiaušinių
¼ stiklinės (50 g) cukraus
1 arb. š. vanilės ekstrakto
50 g tirpinto sviesto
1 ½ stiklinės (210 g) miltų
1 arb. š. kepimo miltelių
½ arb. š. druskos
aliejaus (kepti)

Patiekti:
klevų sirupo
šviežių uogų

GAMINIMO EIGA

1. Užmaišykite blynelių tešlą. Didesniame dubenyje šluotele išplakite grūdėtąją varškę su kefyru, kiaušiniais, cukrumi, vanilės ekstraktu ir atvėsintu tirpintu sviestu.
2. Kitame inde sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską. Miltų mišinį suberkite į plakinį su grūdėtąja varške ir maišykite, kol neliks sausų ingredientų.
3. Uždenkite dubenį maistine plėvele ir leiskite tešlai pastovėti šaldytuve 15–30 min.
4. Kepkite blynelius. Keptuvę įkaitinkite ant vidutinės kaitros. Blynelius kepkite su šlakeliu aliejaus iš abiejų pusių (apverskite, kai paviršiuje ims kilti oro burbuliukai), kol gražiai apskrus.
5. Patiekite su klevų sirupu ir šviežiomis uogomis arba kitokiais mėgstamais priedais.

blynaigrūdėtoji varškėkefyrasklevų sirupaspusryčiaisaldumynų knygauogos
0 komentaras
1
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Vanilinė pernakt brinkinta avižinė košė
kitas įrašas
Makaronų ir keptų moliūgų salotos

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Per naktį brinkinta avižinė košė su kava

Prancūziški skrebučiai su moliūgais ir riešutais

Vaniliniai varškėčiai su aguonomis

Pikantiškas kruasanų apkepas su kumpiu ir sūriu

Salotos su keptu halumio (Halloumi) sūriu

Graikiškas špinatų pyragas „Spanakopita“

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Bulvių ir menkės paplotėliai

Žiedinių kopūstų, bulvių ir pievagrybių apkepas

Ryžiai su vištiena ir voveraitėmis

Marinatas šašlykams

Virtų bulvių blynai su sūriu ir kumpiu

Marokietiškos salotos su bolivinėmis balandomis ir avinžirniais

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Pavasario salotos su bulguru ir vištiena

Salotos su avokadais, obuoliais ir vytintu kumpiu

Bulvių keksiukai su daržovėmis

Mieliniai suktinukai su trijų rūšių sūrio ir špinatų...

Ispaninio šalavijo sėklų (Chia) pudingas su mėlynėmis

Varške įdaryti kepti obuoliai

REKLAMA

SALDUMYNAI

Rikotos vafliai su šilauogėmis

Graikinių riešutų ir datulių duona

Tradicinis olandiškas obuolių pyragas

MAMOS DIENORAŠTIS // Avižiniai sausainiai su juodojo šokolado...

Migdolinis obuolių ir varškės pyragas

Nekeptas citrininis sūrio tortas

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 3

    Minkšti žagarėliai | NUOTRAUKOS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO

    22 Kov ’20
  • 4

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 5

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 6

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • Minkšti žemės riešutų kremo sausainiai

    28 Sau ’23
  • Agurkų, bolivinės balandos ir avinžirnių salotos

    26 Sau ’23
  • Lęšių karis su žiediniais kopūstais ir kokosų pienu

    24 Sau ’23

Kategorijos

  • GĖRIMAI (34)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (24)
  • KALĖDŲ PASAKOS (73)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (290)
    • Apkepai (46)
    • Blynai (29)
    • Bulvių patiekalai (32)
    • Daržovių patiekalai (124)
    • Grybų patiekalai (17)
    • Kruopų patiekalai (46)
    • Makaronų patiekalai (24)
    • Mėsos patiekalai (70)
    • Miltiniai patiekalai (26)
    • Nesaldūs pyragai (30)
    • Troškiniai (20)
    • Varškės patiekalai (32)
    • Žuvis (39)
  • LENGVI KĄSNELIAI (270)
    • Blynai ir vafliai (40)
    • Duona (22)
    • Karštieji užkandžiai (45)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (136)
    • Salotos (49)
    • Šaltieji užkandžiai (70)
    • Sumuštiniai (24)
  • MAISTAS GAMTOJE (14)
  • PASAULIO SKONIAI (48)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (28)
  • SALDUMYNAI (576)
    • Bandelės (35)
    • Be orkaitės (104)
    • Desertai indeliuose (75)
    • Keksai, keksiukai (98)
    • Ledai (13)
    • Pyragai (146)
    • Pyragėliai (43)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (74)
    • Tortai (105)
  • SRIUBOS (22)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (11)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų