Saulėta virtuvė
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė

PyragėliaiSALDUMYNAI

Citrininės tartaletės

parašė Asta 20 Vas ’10
Citrininės tartaletės

Tam, kad pajustume gyvenimo džiaugsmą. Tam, kad galėtume šypsotis lig ausų. Kad sugebėtume mylėti iš visos širdies. Tam, kad suvoktume gerumą žmonių esančių aplink. Ir grožį to, kas čia, greta, visur… Tam, kad įvertintume tai, ką laikome rankose, o nesivaikytume kažko nepasiekiamo ir kartais nesuvokiamo, trukdydami sau… gyventi čia.

Žiupsnis druskos, grūdelis pipirų. Ar svogūno galva, kurią kartais reikia smulkiai supjaustyt. Ar ne jie yra svarbiausias laimingo gyvenimo recepto komponentas?

Mano gyvenimas labai gražus. Ir geras, laimingas, nuostabus. Toks, koks ir turi būti. Kaip maloniai saldžiarūgštės citrininės tartaletės…

Skonis: 9/10. Pagaliau nusipirkusi “kvarbatkiuotus” tartalečių indelius, netvėriau džiaugsmu – dabar tai jau ir aš toookius gražius pyragėlius gaminsiu! Kaip tose daugybėje nuotraukų gražių ir kvapą gniaužiančių! 🙂 Realybė kiek kitokia ir vaizdas mano tartalečių dar tikrai galėtų tobulėti, bet skonis puikus! Trapus pagrindas, maloniai saldžiarūgštis burnoje sutirpstantis citrininis įdaras, mm… Tobuli pyragėliai tiems, kas nemėgsta labai labai saldžių desertų 🙂

Sudėtingumas: yra ką nuveikti.

Kur radau? Culinary Mélange

Citrininės tartaletės

Atsispausdinti
Porcijos: 5 tartaletės Paruošimo laikas: 30 min. + 30 min. tešlos šaldymas Gaminimo laikas: 45 min.

INGREDIENTAI

Trapiai tešlai:
150 g miltų
1 valg.š. cukraus
1 arb.š. vanilinio cukraus
75 g sviesto
žiupsnelis druskos
2 valg.š. ledinio vandens

Citrininiam įdarui:
2 citrinų sultys (75 ml sulčių) + citrinų žievelės
130 g cukraus
70 g grietinėlės
2 kiaušiniai, lengvai išplakti

GAMINIMO EIGA

1. Trapiai tešlai sumaišyti dubenyje miltus, cukrų, vanilinį cukrų bei žiupsnelį druskos. Pirštais įtrinti sviestą. Supilti ledinį vandenį ir išminkyti lygią, vientisą tešlą. Suvynioti į maistinę plėvelę ir dėti į šaldytuvą 30 minučių.
2. Formeles gerai ištepti sviestu.
3. Paruoštą tešlą padalinti į 5 lygias dalis ir iškočioti tarp kepimo popieriaus lakštų; įkloti į tartalečių indelius.
4. Įkaitinti orkaitę iki 180 ºC temperatūros.
5. Tešla išklotus indelius užtiesti kepimo popieriaus lakšteliu ir apiberti pupelėmis ar ryžiais. Arba – kitas variantas – tešlą kelis kartus pabadyti šakute. Dėti į įkaitusią orkaitę, kepti 10 minučių, nuimti kepimo popierių su ryžiais ar pupelėmis, ir kepti dar dešimt minučių. Jei naudojamas kitas metodas – subadymas šakute – be pertraukų kepti 20 minučių. Tešla turi gražiai pagelsti.
6. Išimti formeles su tešla iš orkaitės ir sumažinti temperatūrą iki 140 Cº temperatūros.
7. Paruošti citrininį įdarą. Sumaišyti citrinų sultis, žievelę ir cukrų dubenyje. Šį dubenį dėti ant puodo su verdančiu vandeniu (sudaryti garų vonelę) ir nuolat maišyti, kol cukrus visiškai ištirps. Tuomet įmaišyti grietinėlę ir lengvai išplaktus kiaušinius. Maišyti dar apie 5 minutes.
8. Paruoštą įdarą supilti į tešla išklotas formeles ir kepti apie 25 minutes. Įdaras turi sutirštėti, o trapus pagrindas – neparusti per daug.
9. Prieš patiekiant visiškai atvėsinti. Skanaus!

citrinosgrietinėlėpyragėliaisaldumynaivanilė
6 komentarai
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Tortas “Boružė”
kitas įrašas
Sviestiniai sausainiai su šokolado gabalėliais

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Citrinų tarta su mėlynėmis

Žagarėliai

Moliūgų tortas su varškės ir grietinėlės kremu

Grietiniečiai | Nuotraukos žingsnis po žingsnio

Spurgos su vanilinio kremo įdaru

Karamelinis sūrio tortas

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Lašiša su citrinomis, rozmarinais ir keptomis daržovėmis

Perlinio kuskuso salotos su avinžirniais, sviestinėmis pupelėmis ir...

Orkaitėje keptas nesaldus blynas su cukinijomis ir šonine

GĖRIMAI

Šalta juodoji arbata su persikais

Žaliasis trintų vaisių ir špinatų kokteilis

Pieniška šalta kava su vaniliniais ledais ir grietinėle

PIETŪS DĖŽUTĖJE

VASARIO ATRADIMAI // Upėtakio filė su žaliosiomis citrinomis

PASISLĖPTI PO KAUKE // Pertepti imbieriniai sausainiai

MAMOS DIENORAŠTIS // Itališkas omletas su lašiša ir...

6 komentarai

Juliana 20 Vas ’10 - 1:50 pm

Wow wow, 430 kcal 😀
Seniai noriu išbandyti kažką panašaus – visi labai giria. Tik visada kyla klausimas – ar įdare stipriai jaučiamas kiaušinis? Nes kartą nupirkau kažką panašaus, tai buvo saldžiarūgštis omletas tešloje… 🙁

Reply
Asta 20 Vas ’10 - 1:56 pm

Juliana, aha, kai pagalvoji – tikrai wow! Todėl geriau negalvoti, nuoširdžiai patariu 😀
Atsakymas į klausimą – tikrai kiaušinio visiškai nesijaučia. Skanus, purus, saldžiarūgštis citrininis kremas, jokių omleto užuomenų 🙂

Reply
duonosirzaidimu 20 Vas ’10 - 9:32 pm

Bet saldumo pakanka, ar ne?

Man pats tas žodis tartelette na toks visas skanus labai, todėl įsivaizduoju, kad neskanu negali būt 🙂

Reply
Asta 20 Vas ’10 - 11:35 pm

Tikrai pakanka, sakyčiau, toks pats-tas citrininiam desertui, pusiausvyra tarp saldu-rūgštu labai vykus 🙂

O dėl pačio žodžio tartalette visiškai pritariu! Malonus ir skanus skambesys 🙂

Reply
Žiu 20 Vas ’10 - 10:52 pm

Šaunumėlis! Labai mėgstu citrininius desertus. O taip pat ir tartateles! Kažkaip savo formeles, matyt, per giliai nudėjau, kad jau senokai kepiau.. Ačiū už priminimą!

Reply
Asta 20 Vas ’10 - 11:37 pm

Žiupsneli, šiukštu negalima tokio gėrio giliai spintelėse slėpti! 🙂 Prašom už priminimą ir prašom juo pasinaudoti tinkamai 😀

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

POPULIARIAUSI

  • 1

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 2

    Minkšti žagarėliai | NUOTRAUKOS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO

    22 Kov ’20
  • 3

    Morenginiai pyragaičiai (mini pavlovos) su vyšniomis ir kreminiu sūriu

    11 Gru ’20
  • 4

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 5

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 6

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • Šokoladiniai pyragėliai „Moelleux au Chocolat“

    24 Sau ’21
  • Karštas šokoladas su žiemos prieskoniais

    17 Sau ’21
  • Žaliasis humusas

    14 Sau ’21

Kategorijos

  • GĖRIMAI (27)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (6)
    • Šaltieji gėrimai (19)
  • KALĖDŲ PASAKOS (58)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (238)
    • Apkepai (41)
    • Blynai (25)
    • Bulvių patiekalai (26)
    • Daržovių patiekalai (110)
    • Grybų patiekalai (15)
    • Kruopų patiekalai (39)
    • Makaronų patiekalai (19)
    • Mėsos patiekalai (56)
    • Miltiniai patiekalai (21)
    • Nesaldūs pyragai (27)
    • Troškiniai (17)
    • Varškės patiekalai (29)
    • Žuvis (35)
  • LENGVI KĄSNELIAI (196)
    • Blynai ir vafliai (32)
    • Duona (20)
    • Karštieji užkandžiai (29)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (107)
    • Salotos (27)
    • Šaltieji užkandžiai (47)
    • Sumuštiniai (20)
  • MAISTAS GAMTOJE (9)
  • PASAULIO SKONIAI (14)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (26)
  • SALDUMYNAI (486)
    • Bandelės (29)
    • Be orkaitės (75)
    • Desertai indeliuose (55)
    • Keksai, keksiukai (87)
    • Ledai (11)
    • Pyragai (126)
    • Pyragėliai (33)
    • Saldainiai (14)
    • Sausainiai (67)
    • Tortai (89)
  • SRIUBOS (20)
  • VALGOMOS DOVANOS (38)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (8)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų