Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

PyragaiSALDUMYNAI

Pyragas su citrinų kremu

parašė Asta 2 Lie ’10
Pyragas su citrinų kremu

Baru save už tai, kad nevykdau pažadų (nors anokia čia naujiena, kai pagalvoji?). Nespėju atrinkti gražiausių nuotraukų mūsų kambario sienoms, nespėju iškepti žadėtų sausainių, nespėju susitvarkyti baisingo bardakėlio va aname stalčiuje ir nespėju atnešti į saulėtą virtuvę pyrago, žadėto jau balažin kada. Žadėjau aš jį facebooke, pagyriau, kad labai skanus, padariau nuotraukas… ir kartais taip jau būna. Kad pasimiršta viskas labai sėkmingai. Ups.

Šiaip ar taip – jis čia. Jau. Vaišinu jus puikiu pyragu su citrinų kremu. (Jule, man patinka tavo vyras :)) ).

Man labai patiko! Ir iš nieko negirdėjau anei vieno blogo žodelio, tik… iš savojo. Jam, jūs tik pamanykit, kremo per daug! Netiesa, norėčiau tvirtai patikinti, ir neklausykit jo, norėčiau visiems pasakyti. Aišku, skonis, kaip žinia, subjektyvus dalykas, bet… jis labai skanus. Na, gerai, kompromisas – man labai skanus, o jūs išmėginkit ir patys nuspręskit, gerai? 🙂

Skonis: 9/10. Citrinų kremas (lemon curd) mane jau seniai viliojo. Vis pažiūrėdavau, pasigrožėdavau ir pačepsėdavau, įsivaizduodama, kaip gi skanu turėtų būti, bet rankos kilo visai neseniai – aną savaitę. Išviriau stiklainėlį, pasidėjau ir… vos išsaugojau nuo savęs, kad sulauktų pyrago, kuriam ir buvo suplanuotas :)) Taigi, jam tik geriausi žodžiai ir pagyros, o pats pyragas (tešla, taip sakant) man irgi patiko, nes ji tokia minkšta, puri ir… mmm, tikrai skani.

Sudėtingumas: yra ką nuveikti.

Kur radau? Pyragas – David Lebovitz, citrinų kremas – Pease Pudding

Pyragas su citrinų kremu

Atsispausdinti
Porcijos: 12 Paruošimo laikas: 30 min. + kremo vėsinimas + tešlos šaldymas Gaminimo laikas: 25-35 min.

INGREDIENTAI

Pyragui:
9 valg.š. (110 g) sviesto, kambario temperatūros
½ puodelio (100 g) cukraus
1 didelis kiaušinis
1 didelis kiaušinio trynys
1/8 arb.š. migdolų esencijos
1 ½ puodelio (240 g) miltų
½ arb.š. druskos
2 arb.š. kepimo miltelių
1 ¾ puodelio (450 g) citrinų kremo (receptą žr. žemiau)

Citrinų kremui:
4 citrinos, sultys ir žievelės
200 g cukraus pudros
100 g sviesto, tirpinto
4 kiaušiniai

GAMINIMO EIGA

PARUOŠKITE CITRINŲ KREMĄ

1. Kartu išplakti citrinos sultis, žievelę, cukraus pudrą, tirpintą sviestą ir kiaušinius, kol jie pavirs į visiškai vientisą masę.
2. Supilti gautą masę į puodą, gerai pralaidų karščiui.
3. Virti ant silpnos ugnies ir nuolat maišyti, kitaip masė prikibs prie puodo dugno ir sienelių. Neužvirti masės!
4. Kai masė sutirštės, nuimti nuo ugnies ir supilstyti į stiklainėlius, uždengti dangteliais.
5. Naudoti šį citrinų kremą galima tartoms, įdarams ar įvairiems desertams.

PAGAMINKITE PYRAGĄ

1. Suplakti sviestą su cukrumi. Įmaišyti kiaušinį, kiaušinio trynį ir migdolų esenciją.
2. Atskirame dubenyje sumaišyti miltus, druską ir kepimo miltelius. Palengva sumaišyti su kiaušinių plakiniu, kol masė taps vientisa.
3. Atmatuoti apie 300 g (apie du trečdalius) paruoštos tešlos, suformuoti plokštą apvalų kamuoliuką, suvynioti į maistinę plėvelę ir atšaldyti. Iš likusios tešlos suformuoti taisyklingą apvalų „ritinį“ (~ 5 cm. skersmens), taip pat suvynioti į maistinę plėvelę ir atšaldyti.
4. Išimti tešlą iš šaldytuvo ir kelias minutes palaikyti kambario temperatūroje. Rankomis iškloti tešla paruoštą, riebalais išteptą kepimo indą (~24 cm. skersmens).
5. Ant išklotos tešlos tolygiai paskleisti kremą.
6. Išimti tešlos „ritinį“ iš šaldytuvo ir supjaustyti apvaliais griežinėliais. Šiuos griežinėlius gražiai išdėlioti ant džemo, ant pyrago viršaus. Viršų anot originalo reikėtų apibarstyti mažiausiai dviem valgomais šaukštais stambaus cukraus. bet… aš pamiršau.
7. Kepti, kol tešla taps auksiniai rudos spalvos, apie 25 – 35 minutes. Atvėsinti ir patiekti kambario temperatūros.

citrinosdžemaspyragassaldumynai
33 komentarai
4
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Migdolinis tortas su maskarpone
kitas įrašas
Varškės apkepas su braškėmis ir bananais

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Mėlyninis sūrio tortas

GRĮŽTU NAMO // Ispaninio šalavijo sėklų (Chia) pudingas...

Morkų tortas su varškės kremo pertepimu

Bandelės su aguonomis

Želė su uogomis arbūzo riekelėse

Kreminio sūrio tortukai su šilauogėmis stiklainėliuose

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Vištienos užkepėlė su špinatais, saulėje džiovintais pomidorais ir...

Ryžiai su kepintais žiediniais kopūstais

Pomidorų ir rikotos galetė

Cukinijų suktinukai su rikotos sūriu ir kalakutiena

Tarta su vištiena ir pievagrybiais

Mėsos kukuliai pomidorų padaže, užkepti mocarelos sūriu

REKLAMA

GĖRIMAI

Karštas šokoladas su žiemos prieskoniais

Prieskoninis moliūgų sirupas kavai

Uogų ir bananų glotnutis (smoothie)

Šilauogių, žaliųjų citrinų ir mėtų limonadas

Kakavinis riešutų sviesto kokteilis dubenėlyje

Mangų, ananasų, bananų ir riešutų sviesto kokteilis dubenėlyje

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

(NE)TURĖTI LAIKO // Saldžiųjų bulvių, vištienos ir bolivinės...

MAMOS DIENORAŠTIS // Špinatų keksiukai

VASARIO ATRADIMAI // Upėtakio filė su žaliosiomis citrinomis

APIE MOTYVACIJĄ // Šokoladu glaistyti zefyrai

Sumuštiniai su kalakutiena, sūriu ir pomidorais

Mini blynelių vėrinukai su uogomis

33 komentarai

Lina 2 Lie ’10 - 2:00 pm

labai skaniai atrodo, taip vasariskai gaiviai 🙂

o kiek laiko tesla saldytuve pasaldyti? 🙂

Reply
Asta 2 Lie ’10 - 3:42 pm

Lina, na, džemas toks nuodėmingas, visgi su sviestuku ir visa kita, bet valgosi tikrai labai skaniai ir lengvai :))
O tešlą šaldytuve pašaldžiau gal apie 30 min., kol sutvirtėjo šiek tiek 😉

Reply
Lina 2 Lie ’10 - 11:11 pm

kepaiu siandiena, be tsu apelsinu dzemu, na ka as galiu pasakyt-parasyt, nuostabu :)))) noriu dar ir dar as jo…. 😀 aciu aciu uz nuostabaus pyrago receptuka, bet jsi tirkai nuodemingas, bet taip skaniai valgesi :)))

Reply
Asta 6 Lie ’10 - 6:20 pm

Lina, nėra už ką 🙂 Džiaugiuosi, kad patiko :))

Reply
egidija 2 Lie ’10 - 2:48 pm

seniai jau varvinu seilę dėl to citrinų džrmo (kažkodėl man atrodydavo, kad verčiasi „citrinų varškė” :)) pasirodo labai lengvas dalykas… reiks , oi reiks kad ir šį vakarą pasigaminti :))

Reply
Asta 2 Lie ’10 - 3:45 pm

Taigi kad tikrai „curd” varškei palei Anglono vertimą yra 😀 Nu bet jau čia tikrai nesąmonė visiška, kur matyta? Gryniausias džemas, nieko nežinau :))
Beje, man irgi laaabai ilgai atrodė, kad čia yra ooo, kiek darbo! Pasirodo, visiškas niekis 🙂 Būtinai išmėgink – kad ir šį vakarą :))

P.S. O bet tačiau, kadangi džemas tikrai skanus, o tinka idealiai ne tik pyragams, bet ir sausainiams ir kam tik netinka, tai rekomenduočiau dvigubint normą, jei norisi daugiau – šitas visas ir sueina į vieną pyragą 😉

Reply
egidija 2 Lie ’10 - 2:49 pm

ot zaraza esu – „džemo” 😀

Reply
Eglė 2 Lie ’10 - 4:00 pm

O man tai lemon curd labiau kremą primena. Kam kaip 🙂 Skonis nuo to nesikeičia, right?
Puikiai tu su pyragais, bijočiau aš tiek kept 🙂

Reply
Asta 2 Lie ’10 - 4:54 pm

Sakai, kremas… hm. Aha, kremas irgi tinka 😀 Kažkoks absurdas – paskutiniu metu man vis tenka dilema ieškoti lietuviškų atitikmenų ir – ne paslaptis čia jokia – dažniausiai nepataikau… :))) Ai, nu bet gi skanu svarbiausia, kaip tu sakai – visiškai teisingai 🙂

Aš irgi bijočiau, Egle, jei vienai tektų viską suvalgyti. Bet kažkaip dėkinga situacija – aplinkui bet kokiu atveju visada sukasi žmonės, kuriems saldumynai yra kažkas toookio, taigi. 🙂

Reply
duonosirzaidimu 2 Lie ’10 - 7:24 pm

Aš ta trumpai – puiki pirma nuotrauka. Va 🙂

Pyragai yra gėris, patinka juos pas tau matyt 🙂 Nėr ten ko bijot, dažniausiai pusę tvarkingai suvalgau, aš nuo bandelių nestorėju, kaip ten reklama pasakoja :))

Reply
duonosirzaidimu 2 Lie ’10 - 7:25 pm

Aš tai trumpai – puiki pirma nuotrauka. Va 🙂

Pyragai yra gėris, patinka juos pas tau matyt 🙂 Nėr ten ko bijot, dažniausiai pusę tvarkingai suvalgau, aš nuo bandelių nestorėju, kaip ten reklama pasakoja :))

Reply
duonosirzaidimu 2 Lie ’10 - 7:25 pm

Oi, persikomentavau, haha :)) Pardon.

Reply
Asta 6 Lie ’10 - 6:22 pm

Nieko tokio 😀
Baisingai ačiū už pagyrimą nuotraukai – kadangi aš dažniausiai nemenkai dėl jų pergyvenu, smagu sulaukti gero atsiliepimo :))

Pyragai yra gėris, bet aš nuo jų storėju, deja 😀 Bet vis tiek valgau, o ką daryt.. gyvenam vieną kartą :))

Reply
Mademoiselle 3 Lie ’10 - 8:21 am

Tas citrininis kremas yra pats tikriausias gėris, kurį man gaila dėt į pyragus 🙂 jis pats vienas labai gerai valgosi 😀

Reply
Asta 6 Lie ’10 - 6:23 pm

Aš ir sakau.. kai paragavau galą šaukštelio, sunku sau stop pasakyti buvo 😀 Per didžiausius vargus.. Tikrai skanumynas didelis, niam :))

Reply
julė 12 Lie ’10 - 3:11 pm

oi oi, man patikti anas deivio rekomenduotas pyragiūkštis – va taip patinka; o šeima dar-ir-darsyk gaminti prašė. tai, reiškias, liuksusinis 😀

o man, hm, citrininis kurdas pernelyg… intensyvus. pernelyg rūgštus ir pernelyg saldus vienu metu. bet kad anas vasariškas atrodo, tai faktas.

Reply
Asta 12 Lie ’10 - 9:34 pm

Geeeras, Jule, aš arba praleidus buvau, arba pamiršus, kad ir tu jį kepei 🙂 Pas tave tikras gražuooolis! :))

O dėl intensyvumo pritariu. Tik skirtumas tas, kad man patinka tas rūgštumas-saldumas, besipešantys tarpusavyje 🙂

Reply
Jurga 14 Lie ’10 - 11:11 pm

Taigi….atėjau to mažo gabalėlio..:)

Reply
Asta 14 Lie ’10 - 11:15 pm

Jurga, šaunus sandoris, kaip kad jau sakiau! :)) Man tinka kuo puikiausiai – prašom vaišintis 😉

Reply
Aš 25 Lie ’10 - 11:08 am

Labai sudomino citrinų džemo receptas (:
Norėjau paklausti, kokios džemo laikymo sąlygos? Nes aš jį naudosiu tik kitą savaitę. Paprasčiausiai užsukamu dangteliu užsukti ir šaldytuve pravėsusį laikyti?

Reply
Asta 25 Lie ’10 - 6:11 pm

Na, jei laikysi tik savaitę, toks laikymo būdas kuo puikiausiai tiks 🙂 Jei norėtumei laikyti ilgiau, reikėtų užkonservuoti it kokią uogienę 😉

Reply
Aš 25 Lie ’10 - 8:55 pm

Jau šaldytuve stovi 😛
Be to, laaabai skanu 😀

Reply
Asta 25 Lie ’10 - 9:36 pm

Aha aha. Dėl šito aš įspėjau 😀

Reply
Mielinė pynė su maskarponės ir citrinų kremo įdaru « Saulėta virtuvė 27 Bal ’11 - 7:31 pm

[…] Citrininio kreminio sūrio įdarui: 130 g maskarponės 2 valg.š. (20 g) cukraus 2 valg.š. (30 g) grietinės 1 arb.š. šviežių citrinos sulčių 2 valg.š. (15 g) miltų 1/2 puodelio (120 g) naminio citrinų kremo […]

Reply
Sluoksniuota panna cotta su citrinomis « Saulėta virtuvė 22 Geg ’11 - 7:05 pm

[…] sluoksniui (1 sluoksniui): 300 g citrinų džemo 8 g želatinos* 25 g […]

Reply
Vilma 24 Spa ’11 - 11:45 am

Turiu labai rimtą klausimą. Turiu dar citrininio kremo ir galvoju ar kepti dar kartą tą nuostabiąją mielinę pynę, kuri tobula, ar visgi išbandyti šitą pyragą? 🙂

Reply
Asta 27 Spa ’11 - 8:20 pm

Vilma, jie abu skanūs… bet jei reiktų rinktis vieną… neabejotinai laimėtų pynė 🙂

Reply
Fignia 27 Bal ’20 - 4:28 pm

Kazkokia nesamone gavosi, pradzioje, tai isviso, sausu trupiniu kalnas, po 15 min minkymo akmenines teslos, kazkas panasaus gavos, bet ir tai trupejo… visiska katastrofa, net nesinori testi.. nebe reikalo, nei vieno komentaro apie pyraga 😥

Reply
Asta 15 Geg ’20 - 6:31 pm

Labai apgailestauju, kad nepavyko, tačiau net ir nežinau, ką bepakomentuoti. Tai, koks pyragas pagal šį receptą pavyksta man, iliustruoja nuotraukos. Gaila, bet nežinau, kodėl Jums nepavyko ir pavirto į katastrofą.

Reply
zivile 12 Kov ’15 - 6:33 pm

Ar galima c.pudra keisti cukrumi?

Reply
Asta 16 Kov ’15 - 7:20 pm

Živile, cukraus pudra citrinų kreme naudojama ne tik dėl saldumo, bet ir dėl to, kad ji padeda jam sutirštėti. Todėl vertėtų naudoti būtent ją 😉

Reply
Citrininis sūrio tortas su aguonomis | PERFECTO 17 Geg ’15 - 3:02 pm

[…] varškės kremo 250 g maskarponės ½ puodelio (70 g) miltelinio cukraus 2-3 valg. š. (100 g) citrinų kremo 2 valg. š. kukurūzų krakmolo 2 valg. š. aguonų 3 […]

Reply
Sluoksniuota panna cotta su citrinomis | Saulėta virtuvė 13 Kov ’16 - 1:11 pm

[…] sluoksniui (1 sluoksniui): 300 g citrinų džemo 8 g želatinos* 25 g […]

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 2

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • Tobulas varškės apkepas

    6 Spa ’09
  • 4

    Citrininiai keksiukai

    30 Sau ’11
  • 5

    Tortas „Juodasis miškas“

    28 Gru ’14
  • 6

    Graikiško jogurto tortas

    9 Bir ’13

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (38)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (28)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (355)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (97)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (49)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (344)
    • Blynai ir vafliai (51)
    • Duona (25)
    • Karštieji užkandžiai (57)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (66)
    • Šaltieji užkandžiai (86)
    • Sumuštiniai (38)
  • MAISTAS GAMTOJE (29)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (679)
    • Bandelės (46)
    • Be orkaitės (133)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (166)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (126)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (31)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų