Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

ApkepaiBulvių patiekalaiKARŠTIEJI PATIEKALAI

Kugelis | Bulvių plokštainis

parašė Asta 15 Rgs ’23
Kugelis | Bulvių plokštainis

Taip, TAIP, tai – kugelis! Senas, geras, fantastiškai skanus!

Tinklaraštį rašau jau keturiolika metų ir jame nerastumėt nei vieno recepto, kurį ruošiau ne aš. Išskyrus – šį. Taip jau nutiko, kad kugelis yra kone vienintelis patiekalas, kurį mūsų namuose gamina tik Donatas. Tradicijų griauti nevalia, tad pristačiau jį prie puodų ir šįkart. Sakiau, tu tik gamink, kaip gamini įprastai (iš akies, žinoma), o aš pasirūpinsiu, kad receptą galėtume užrašyti. O užrašyti jį jau seniai vertėjo, nes – pažadu, šitas kugelis vertas visų įmanomų liaupsių.

Aš tuo tarpu, kaip ir įprastai, pagaminau šoninės, svogūnų ir grietinėlės padažą. Nors, nemeluosiu, dažnai kugelį valgom tiesiog su grietine – jis toks minkštas ir gardus, kad papildomų padažų gali būti, bet tikrai gali ir nebūti.

Visus produktus kugeliui susirinkom iš „Lidl Lietuva“ lentynų ir – visi jie lietuviški! Ar žinojote, kad po skambiais, tačiau ne visai lietuviškai skambančiais pavadinimais – pavyzdžiui, „Pilos“, „Pikok“, kt. – slepiasi daug lietuviškų produktų? Visus juos atskirsite pagal specialų ženklinimą ant pakuočių – žaliame fone esantis didelis baltas užrašas „Lietuvos gamintojas“ neleis suabejoti.

Ką jau bekalbėti apie „Lidl Turgelio“ asortimentą. Jame visad galima rasti Lietuvos ūkininkų produkcijos: mėsos, pieno, daržovių. Čia pat pasidalinsiu ir asmenine rekomendacija – paragaukit ūkininko Audriaus Banionio šaltai rūkytos kiaulienos šoninės. Tobula!

„Lidl Lietuva“ rudenį pasitinka pilnomis lentynomis šviežio rudeninio derliaus – užauginto Lietuvoje ir pilno geriausių lietuviškų tradicijų. Kugelis – viena iš skaniausių mūsų šeimos tradicijų, o iš šviežių rudeninių bulvių jos pavyksta itin gardus. Tad kviečiu, išsikepkit ir jūs!

Kugelis

Atsispausdinti
Porcijos: 8-10 Paruošimo laikas: 30 min. Gaminimo laikas: 1 val. 30 min.

INGREDIENTAI

2,7 kg bulvių
2 didesnių svogūnų
2-3 valg. š. prieskonių mišinio bulvėms
1 arb. š. druskos
1 arb. š. maltų pipirų
2 kiaušinių
3 stiklinių (750 ml) pieno
120 g sviesto

Padažui:
300 g šaltai rūkytos šoninės
2 svogūnų
1 stiklinės (250 ml) grietinėlės
ryšelio krapų

GAMINIMO EIGA

1. Iškepkite kugelį. Orkaitę įkaitinkite iki 190 °C temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios). Kepimo formą (23×33 cm) ištepkite gabalėliu sviesto.
2. Bulvių tarkavimo mašina sutarkuokite nuskustas bulves ir svogūnus. Pagardinkite prieskoniais, įmuškite kiaušinius ir gerai išmaišykite.
3. Į puodą supilkite pieną, sudėkite sviestą. Pakaitinkite virš vidutinio dydžio ugnies, kol sviestas ištirps ir pienas užvirs. Karštą pieno ir sviesto mišinį supilkite į bulvių tarkius ir gerai išmaišykite.
4. Paruoštą masę supilkite į kepimo formą. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 1 val. 30 min.

5. Paruoškite padažą. Šoninę ir svogūną supjaustykite nedideliais kubeliais. Suberkite į keptuvę ir kepkite virš vidutinio dydžio ugnies, kol šoninė apskrus ir svogūnai suminkštės.
6. Supilkite grietinėlę, išmaišykite. Leiskite užvirti ir nukaiskite.
7. Įmaišykite kapotus krapus. Vėsdamas padažas sutirštės.

8. Patiekite kugelį su šiltu šoninės padažu ar grietine.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Lidl Lietuva“.
#reklama @lidlietuva #LidlPartnerystė #lietuviškumas

apkepasbulvėsgrietinėlėkrapaikugelispienasšoninėsviestassvogūnai
0 komentaras
20
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Tour du Mont Blanc | Aplink Monblaną per 10 dienų | 5 diena
kitas įrašas
Lašišos ir žiedinių kopūstų sriuba su lydytu sūriu

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Paprastas tuno pyragas

Orkaitėje keptos daržovės su vištienos iešmeliu

Traiškytos česnakinės bulvytės su kietuoju sūriu ir varškės...

Makaronai su lašiša ir žirneliais

Galetė su rikota, vištiena ir karamelizuotais svogūnais

Salotos su orkaitėje keptu varškės sūriu

REKLAMA

GĖRIMAI

Tiramisu Affogato

Imbierinis sirupas kavai

Uogų ir bananų glotnutis (smoothie)

Trys imunitetą stiprinantys kokteiliai

Karštas šokoladas su žiemos prieskoniais

Moliūgų kava

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Kitokia balta mišrainė

Karšti sumuštiniai su špinatais ir sūriu

Sumuštiniai su kalakutiena, sūriu ir pomidorais

Sluoksniuotas vaisių ir jogurto užkandis

Pernakt brinkinta kokosinė avižinė košė su mangais

MAMOS DIENORAŠTIS // Miško uogų kokteilis dubenėlyje

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Apkepas su vištienos ir špinatų įdaru

Sakartvelietiška česnakinė vištiena „Shkmeruli“

APIE BALANSĄ // Orkaitėje keptas šamas su bolivinės...

TOBULA PORA // Tiršta lašišos ir bulvių sriuba

Ryžiai su moliūgais

Orkaitėje kepta teriyaki lašiša su bolivinėmis balandomis ir...

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 3

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 4

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 5

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 6

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (352)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (60)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (68)
    • Šaltieji užkandžiai (89)
    • Sumuštiniai (40)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (685)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (135)
    • Desertai indeliuose (94)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų