Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

LedaiSALDUMYNAI

Braškinis šerbetas

parašė Asta 20 Rgs ’09
Braškinis šerbetas

Skonis: 9/10. Saldžios šaltos braškės, tiesiog tirpstančios burnoje! Et, vasaros malonumai…

Sudėtingumas: paprasta kaip du kart du.

Kur radau? SM

Braškinis šerbetas

Braškinis šerbetas

Atsispausdinti
Porcijos: 3-4 Paruošimo laikas: 30 min. + šaldymas

INGREDIENTAI

250 g cukraus
250 ml vandens
1 puodelis (250 ml) šviežių braškių tyrės

GAMINIMO EIGA

Cukrų ir vandenį supilti į vidutinio dydžio puodą ir maišant kaitinti ant labai mažos ugnies, kol cukrus visiškai ištirps. Atvėsinti. Braškių tyrelę (šviežias braškes sutryniau blenderiu – poros sekundžių darbas!) sumaišyti su atvėsintu sirupu.
Masę supilti į metalinį plokščią indą ir šaldyti šaldiklyje 3- 4 valandas. Tada perdėti į gilų indą ir suplakti mikseriu iki vientisos masės. Vėl supilti į metalinį dubenį ir ir dėti į šaldiklį. Šaldyti, kol visiškai sustings.
Skanaus!

braškėsLedaisaldumynai
3 komentarai
1
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Apfelpfannkuchen (vokiškas obuolių blynas)
kitas įrašas
Didysis aguonų pyragas

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Angliškos pusryčių bandelės su obuoliais, riešutų sviestu ir...

Uogų desertas su ledais

Šokoladiniai pyragėliai „Moelleux au Chocolat“

Minkšti žagarėliai | NUOTRAUKOS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO

Mielinė pynė su šokoladiniu riešutų kremo įdaru

Itališkas alyvuogių aliejaus pyragas su apelsinais

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

Tortilijų suktinukai su vištiena, humusu ir daržovėmis

Pomidorų, avokadų, mocarelos ir špinatų salotos

POPIERĖLIS IŠ PRAEITIES // Varškėčiai su sėklomis

APIE MOTYVACIJĄ // Šokoladu glaistyti zefyrai

KALĖDŲ NUOJAUTA // Šokoladiniai saldainiai su kepintais žemės...

KAI GAMINA JIS // Varškės čeburekai su obuoliais

REKLAMA

SALDUMYNAI

Kokosinis tortas „Raffaello“ su braškėmis

Varškės pyragas su šilauogėmis ir trupiniais

Karamelinis medaus tortas

Baltojo šokolado, pistacijų ir braškių tortas

Avižiniai riešutų kremo batonėliai su šokoladu

PASISLĖPTI PO KAUKE // Pertepti imbieriniai sausainiai

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Salotos su mangais, avokadais ir vištiena

Salotos su keptu halumio (Halloumi) sūriu

Ispaninio šalavijo sėklų (Chia) pudingas su braškėmis ir...

Šiltas ispaninio šalavijo (chia) pudingas su keptais obuoliais...

Trys užkandžiai su krekeriais ir rikotos kremu

Pernakt brinkinta avižinė košė su riešutų kremu ir...

3 komentarai

Žemės riešutų sviesto ledai « Saulėta virtuvė… 25 Lie ’10 - 9:09 pm

[…] labai patyrusios – ledus dariau antrą trečią kartą. Pirmasis – juokingai paprastas braškių šerbetas, taigi, tarkime, jog jis nesiskaito. Antrasis – pirmasis rimtas – blynas buvo daugiau mažiau […]

Reply
Sebetas 21 Bir ’12 - 9:14 pm

o kai visiškai šaldiklyje sustingta, ar tada formuoti tuos rutuliukus, ar reikia turėti specialią formą rutuliukams suformuoti ?

Reply
Asta 24 Bir ’12 - 2:43 pm

Rutuliukai šie suformuoti paprasčiausiu ledų šaukštu, tikrai nereikia jokių specialių formelių 🙂

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 3

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09
  • 4

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 5

    Morkų tortas su varškės kremo pertepimu

    3 Rgp ’11
  • Tobulas varškės apkepas

    6 Spa ’09

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (359)
    • Apkepai (53)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (47)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (99)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (358)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (61)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (171)
    • Salotos (68)
    • Šaltieji užkandžiai (92)
    • Sumuštiniai (41)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (30)
  • SALDUMYNAI (691)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (139)
    • Desertai indeliuose (96)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (169)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų